Thursday, September 23, 2010

Confessions Of A Fucktards And Its Antonym

Gaji gwa 10k sebulan tapi gwa pakai blogspot sebab gwa xde mase nak setting2 pening2 buat web sendiri.
Gwa menulis pon sebab gwa nak express, bukan nak sangat kejar duit nuffnang tu.
Alangkan Gaji gwa tu pon gwa tak tau nak tabur mane.
Kalau white collar worker macam gwa ni lu orang cakap miskin takde duit, meyh jumpa gwa, gwa nak sedekah sikit. Kesian lu orang kutuk gwa takde duit nak beli domain n hosting sendiri.

VS

Aku kanak2 sekolah. Sekolah lah. SPM pon tak lepas lagi. Spender pon mak aku yang belikan. Tapi aku nak pow mak aku. Nak beli hosting and domain sendiri. Ape barang guna blogspot? Murah. Free. Xde Kelas, bak kata cik kiah hujung kampung nun.
Kalau pakai DOT COM baru nampak macam professional blogger walaupun aku tulis sampah sarap dalam blog. Copy paste punya artikel bersepah dalam blog DOT COM aku. Apedehal? Mak aku yang bayar untuk hosting and domain tuyh.

VS

WOI!
Aku professional blogger lah. Lu orang ni sape hah pakai blogspot? Dah la free. Menyampah aku dengan korang ni. Berlagak macam famous sangat. Wey, aku ade 1000 Dot Com Site lah. Semua cerita pasal trafik memanjang. Trafik pon Gempak. Hari2 Juta2 orang datang nak baca. Tu semua company2 iklan kat Satu dunia dah pajak web2 aku. Sebulan cecah RM 100Juta income aku. Korang ni si bodoh yang pakai blogspot tak payah nak berlagak2 dengan aku. Aku ni dari kecik, keluar2 dari rahim mak aku, dah pandai main internet dah. Amacam? Ade rasa macam nak melutut kat aku tak sekarang? Aku tak pernah silap. Semua aku betul. I'm Mr. Know It All. Setakat cerita pasal internet and blogging ni, celah gigi jelah.  Korang ni sape nak nasihat2 aku? Baru bukak blogspot dua tiga bulan ade hati nak sound "otai" macam aku ni. Nak kena E-rape ke?

VS

Hallo brader. Gwa ade blog jugak. Nak cakap famous memang tak lah. trafik pon tak pernah nak kisah sangat. Gwa ni hobi menulis. Kalau otak gwa boleh extract, mesti gwa dah jadik known writer dah. Tapi gwa menulis ni bukan sebab nak famous ke ape. Tapi sebab gwa memang suka menulis. So, ape yang lu nak kecoh kanan kiri depan belakang cakap gwa ni koro sangat guna blogspot?
Continue here

P/S : FuckYouFuckTards 
ditaipdalamkeadaanmarahpadajam2.39AMpada17haribulan9tahun2010

Link Of The Day : TehTarikMemoirs
I bet you he had it all in a chunk of his writings.
Tell you one thing for sure, did u blog just because u need all those fucking money from the advert?
If you do so, u are diverting yourself out of the track. Bravo traffic hunter!
[excluding some of you]
[READ the comments too if you'd love brilliant perspectives there] Voila~

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

26 comments:

eiffel said...

aku bwu baca 1perenggan..

cam shilaker..gaji 10k sebulan!!!kje apa lu???msti tgi

eiffel said...

oke..da bca smpy abis...aku lg suka yg last tuh...lantak la duit nuff ker aper ke..wat rilek suda...

Gadis✿ said...

E-rape?
wakakakak lucu betul baca word ni

P/s;masih ada meh yg kecoh2 sal blogspot ni? cehhh....hebatlah kunun yg guna domain sndiri? heh!

fhunky-fhinky said...

bang...sape yg ko tujukan neh?

btw, aku suka point 1 & 4, blogging is not about money at all


hahahaha!

+d.O.Y.A.h+ said...

waaaaaa..sedap bro~~
gua bgn pagi2 celik mata dgn tak basuh muka taik mata berketul 100g ni trus bca entry lu.tibe2 rasa macam dh dibasoh dgn air. ahahah.

lufkin said...

I use nuffnang because of the nuffnang community... Can stalk back my viewer one..

FTN said...

E-Rape? Hahahahahhaha
Vavi lawak sial.


Kasi contoh E-Rape sket..aku takleh bayangkan..kahkah

atreyu strange said...

wei bangsat. aku terasa ni! hahaha...

raina said...

dot com sampah...

banyak blog dot com ialah sampah!

blog aku pun sampah tapi aku tak buang duit untuk menukar sampah aku ke perhiasan cantik sebab sampah adalah tetap sampah walaupun diletak dalam display cabinet yang mahal..

gaji hang 10k? ok, sila zakat untuk aku!

ururules said...

aku yang nombor 3 tuh..

tak heran la ngn korang..
lol

Luulek said...

I like this entry!!
Hidup Blogspot!!! huahaha!xD

| Larasephia | said...

when I wrote about the "fucky phenomenon of commercial bloggers" in my former blog, I was bombarded with harsh nasty feedbacks from the readers. Dorg cakap aku dengki, busuk hati sbb aku xfamous, xde follower ratus ribu cam blog dorang, thats y aku kutuk2 dorang. LOL

peoples are getting shallow despite all the modernization. Such a sad scene.

amoi said...

I like this entry so much.

finally. you express my thought at here. lol.

aku student yang dalam dompet hanya ada RM10. dalam bank yang hanya ada RM100. tak mampu nak hosting domain segala ni.

haha~

MOFASAD said...

ngahahaha

Ery Farieha said...

lorrr



ok xtau nak komen ape
cume nak bgtaw
ada entry utk ko kat blog aku
hehehehe ;)

i'msosupernotcool said...

fuck eh?

deena awanis said...

biar papa asal bergaya..hahahaha..
salam kenal..suka laa entry ni..

zmm1007 said...

entry yang ditaip dalam keadaan marah berhasil menjadi entry yang seronok dibaca sambil hahaha depan laptop tapi entry ada isi, makanya tahniah !

IMO, i dont give a damn about traffic, nuffnang er nufnang eh how to spell? whatsoever la put banner bederet2 kejar itu ini etc
coz saya menulis, menconteng di blog sebab dalam otak ada banyak benda sedang difirkan makanya curahkan ke dalam blog TANPA fikir mahu duit daripada hasil conteng kat blog..oh oh tidak perlu..
like i said before, ini pendapat peribadi. so mungkin ada orang tak setuju ke apa, like i care. hahahahaha.

blog sebagai medium pengumpulan dan penerimaan idea antara otak dan luar otak dengan bantuan tangan dapatlah menaip di papan kekunci lalu diupdate ke dalam blog, setting public view.. orang datang nak baca, baca laa..tinggalkan komen, oh terima kasih lama2 jadi kawan etc...cukup ah kan..

jadi tiada unsur mahu dapatkan untung dengan dapat duit ribu2, trafik ratus2 ribu, terkenal seantero malaya, benua asia ke hapa..ok sangat hyperbola.

Berd said...

Bila gua nak jadi profesioanal ni?


oh yaa lu tak jawab lagi soalan gua yang dulu.

J. Abdullah said...

yang. kenapa marah marah ni yang? bersalah gua tau.

takpe, malam ni gua layan lu sebaik mungkin ok yang? dah dah jangan marah marah ye yang? hikhik

areleaf said...

abg helly oleh ajar saya camne nak E-rape x?saya teringin betul nak tau..hikhik..

The Poyo Me said...

blog dot com tapi isi macam sampah. antara sebab broadband aku selo.
eh? boleh ke salahkan mereka bergitu sekali? hahaha

Yon BB (Akira Blog ) said...

mula2 aq baca igtka gaji ko 10k ... xkan la blog cmni pun 10k... WAHAHAHAHAHA! blog yang nk jadi mcm Justkhai ni ke ? wahahahahaha! Kesian2 msih x jdi lgi mcm JK...

tiafazunia said...

alamak, apesal gua lmbt komen nehh?


errr.. gaji 10k ? jempot la dtg umah masok minang. :)

eszol said...

lu pon lbih kurang je

bkak2 je blog tros nampak ads

cilakak!

fndrocka said...

pesen aku gini lak..
-aku anytime boleh beli domain..tp tak beli.
-aku takde knowlwdge sgt pasal blogging..
-aku suka tulis
-tak gila traffik tp slalu tgk stats sbb nak tgk ada ke org bc blog aku
-gaji tak 10ribu
-kacak
-tak kisah dgn perbezaan tujuaan berblogging..tp rasa annoy tu standard la.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~