Thursday, September 2, 2010

MERAJUK?

Actually, gwa sangat lah menyampahnye nak melayan manusia yg kuat merajuk neyh.
Honestly, gwa malas nak layan...
Nak pujuk?
Gwa xdehal, tapi gwa malas. Tau x? Gwa malas.
Kalau periodically buat perangai maybe gwa kewl lagi.
Tapi kalau dah tiap masa tiap saat lu orang buat perangai, gajah putih pon boleyh mengamuk meyh~
Gyahahahahahaha~

Actually, merajuk adalah bende yang best, bagi manusia yang merajuk lah...
Tetapi, memandangkan gwa bukan berasal dari kaum yang kuat merajuk, gwa selalu jadik mangsa yang selalu kena pujuk manusia yang merajuk.
Itu yang xbest tuyh...

Kalau gwa yang merajuk, xpasal2 gwa jadik nyah kang, sebab tu gwa tak suka merajuk.
Gyahahahahaah~

Kalau dalam context relationship couple yang belum lagi ade ikatan sah,
merajuk memang best, bagi perempuan, lagi2 kalau dapat lelaki yang kuat melayan. Layan ape? Layan lu orang merajuk la. Gyaahahhaha~ Tapi gwa boleh bet, lelaki tak suka bende remeh temeh ni. Sebab tu lelaki tak suka merajuk, sebab bende ni not worth paying attention to. Lain la kalau lu orang jumpe lelaki yang hati tisu kuat merajuk kalah perempuan. Itu payah. Kalau gitu le gamaknye, lu maki je sedas dua. Gwa support dari tepi. Gyahahahahha~

Mase gwa in relationship dulu, gwa xkesah sangat kalau partner gwa merajuk lite2, tapi kalau da sampai tahap gwa dah pujuk pon masih nak merajuk lagi, gwa tinggal tepi. Gwa pulak buat tak tau. Tengok sape lagi terer buat bodoh. Gyahahahhaha~ Sampai mase gwa buat bodoh tu pandai2 la nak setel tepi nanti. Sweeeeeeeeeeeeeeeeeet Revenge~

Actually, its apart of relationship la bende2 neyh. Tapi kalau style merajuk lu tu tahap annoying nak mati, sape mau layan? Itu belum kawen, kalau da kawen nanti? Memang jangan harap la lu orang nak stay lame. Lu sebok nak melayan perasaan lu sorang2, lu ingat partner lu ade semua mase kat dunia nak layan merajuk2 lu tuyh? Gyahahahaha~

Sape2 yang sanggup layan gwa salute, sebab kental, dapat layan perangai2 perempuan yang keje merajuk 24/7. Tapi gwa? Bye2 baby~ Gwa pon ade bende nak setel jugak. Bukan hidup gwa is all about U and U. Gwa pon ade masalah gwa nak setel. The big word is? Tolerance!

Memang la lu boleh bising lu perempuan lu nak merajuk kanan kiri depan belakang, tapi, kalau merajuk lu stock overboundaries, setan pon angkat bendera putih la weyh~ gyahahahahahahaha~

Kalau lu dah kawen and lu nak merajuk style Wanie skandal gwa xpe larh. Sebab Encik laboo dia sangat penyabar and chill glerh. Maybe sebab da kawen la kowt. Kan Yayang?
Tapi kalau lu blom kawen lagi, lu dah show off lu punya jurus merajuk tahap ultimate, tengok jela ape yang partner lu bakal buat. Either dia melayan sebab dia sayang lu, atau dia blah sebab lu punya merajuk tahap jin warna pink. Gyahahahhah~

So, pandai2 la lu orang kawal diri sendiri daripada terlajak overboard so that tahap annoying lu orang masih boleyh dilayan and masuk akal lagi. Kalau lu orang still nak melayan perangai merajuk2 lu orang tahap dewa dewi, tunggu jela nasib lu orang. Kalau lu orang ade luck, lu boleyh la stay still, kalau dapat partner lu yang jenis fed up, menyampah tahap karma dengan perangai lu orang, selamat meneruskan kehidupan jela. Gyahahahahhahahaha~

P/S : Numb. Karangan darjah dua gwa xlengkap. Idea hilang.


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

22 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

lu kalau merajuk dengan gua, gua lempang~


boleh?

hahaha~

AyuE SurihanyOt said...

gua merajuk tak sampai 5 minit taw...lepas tu pakwe gua boleh buat lawak bodoh depan gua...perghh tekanan betol..nak merajuk lama2 pon tak boley sbb nak tergelak..

maisyara Pot! Pot! said...

hurm... ni yg aku pelik jap. kenapa aku dapat lelaki yg kuat merajuk erk? hahaha xD


susah ler nak layan diorg yg kuat merajuk ni. kadang2 meluat ler... ^^







* lama tk jejak dkat sini erk? ;p




hai air liurs basi... :)

GaDis CoMeL said...

gua 1st kah?

haha.

so, bila lagi lu nak start new relationship nih?

hihih. ehem.. ehem..

Lee Zha said...

aku rs...mak aku pny stail mrajuk best..dia x bising...tp...


periuk mlyg. ada brani??



hahahahhaha

Gen Fujita said...

hmmm tak pernah rasa kena rajuk, hmmm tapi aku memang dense so takde hal, kot? lol

geeds said...

guys yg kuat merajuk is a total turn off as well.

E.I said...

gua ok.
gua kewl je.
majok lite-lite cam wanie gak
gagagaaa~~

Dyna Yvonne said...

hehe..merajuk sikit2 oke kot...tp klo da melampau2 kompem laki say babai jek..
>_<

tiafazunia said...

gua rasa merajuk lagi kewl dari menggedik mengada ngada,


kann ?

tiafazunia said...

gua rasa merajuk lagi kewl dari menggedik mengada ngada,


kann ?

amoi said...

ala. kenapa jin kaler pink?

toyol pink lah best!

mesti partner kau kan yg akhirnya akan mengalahkan dengan sikap buat bodoh kau tu kan? tahu sangat pmpn. LOL!

aku pun tensen nak lyn pmpn kuat merajuk. kuat terasa hati ni. lebih-lebih lagi jenis manusia mcm ni best fren aku. aku pujuk lite2 sudah. kalau tak terpujuk. lantak kau lah. esok2 sure dia akan tegur balik punya :DD

yang pasti kalau aku merajuk atau marah, lelaki tu kena bagi valid reason and good explanation. bukan pujuk semata-mata nak berbaik. tapi supaya misunderstanding tu akan lenyap jugak lepas berbaik nanti.

btw, kau tengah annoying dengan siapa ni? keh keh keh!

mcjust.lol said...

wuahahaha.. masalahnya kalau aku pulak, pakwe yg kuat merajuk. haishhh. macam mana tu? haha

.::WaNiE::. said...

ni apehal nama gwa kene petik ni yayang.

gwa tak penah merajuk ngn lu tau hahaha

beb, gwa rajin merajuk lite-lite dan main2.

tp ada masa gwa kene pujuk diri sendiri jgk. takde makna everytime gwa merajuk laboo nak pujuk derrrr.

tp kan lu ada pujuk gwa. gwa bukan nak apa pun, nak 'tu' je. gyahahahhaha~

iemaZAIMAH said...

merajuk merajuk merajuk merajuk

ape tu??

xfaham

explain lagi boleh?

xfaham

-________-"

oh,aku selalu buat rupenye :)

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

aku penah tgk parid majuk..dia hentak2 kaki sambil garu2 pusat..

DiNa-DiaNa said...

hehehhe...
aku ngaku aku suke majuk jugak..
tapi paling lame 1 hari r kalo dah marah sgt..
pastu baik r semula...
tak tahan lelame...LINDU..

kikikikiki~~

Fiq said...

lelaki merajuk? harrraamm aku nak pujuk...
malangnya yg melekat ngn aku semua anak emak. semua nk aku pujuk.
jet skalik lagi bagos!

da kawen nt tau la aku nk setel mcm mana..haha

Mieza vs Rory said...

gua merajuk gk kdg2.. tpi x lme..gue jenis snng dipujuk...wat lwk sket dh ok..heheee

bidadarihijau said...

ahahaha...mmg penat nk pujuk org merajuk~~lelaki jarang merajuk tp skali merajuk mak aii rase nak lempang jugak lah..hahaha..:P

The Poyo Me said...

ak siyes tak pernah merajuk.

nak tau kenapa?

time ak kecik2, ak pernah merajuk sampai 4 jam nangis. mak ak hati batu wei, die buat bohlayan jer...

sejak hari tu ak da x majuk da. hahaha

okeh, sapa nak kapel ngan aku? konpem no majuk2. kakakaka

J. Love said...

nampaknye kita tak leh couple. gua boleh tahan kuat merajuk keras kepala.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~