Tuesday, September 7, 2010

Tulisan Jawi Terbalik

Gwa dah terbalikkan tulisan jawi, cmne neyh?
ade unsur2 hina Quran ke?
halamakatak~
-sila rumikan kalau reti baca tulisan jawi-


Freemason?Illuminati?Well how about PEKIDA and group-group salam buah naga apa semua tu?Yang tu bukan persatuan guild macam Freemason gak ke?Yang tu korang diamkan pulak.
-nami-


Atuk gwa mungkin ahli freemason n illuminati, sebab dia suka pakai songkok warna putih
-anon-


Kalau ada pengkaji freemason yang baik hati di luar sane,
tolong la bagitau gwa ape kena mengena santa claus dengan freemason,
gwa nak tau jugak!


Btw,
Tulisan jawi terbalik ni ade hina mane2 agama ke?
meleis2....


Meleis are easily distracted with bullshit
oops... tahi lembu...
gyahahahahahhahahah~




Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

70 comments:

Kie-yu said...

aku bru bce entri pasal ni tadik!

weh helly tu tulisan lu ke ape?
lawa woh!

*aku nk saman lu. takut tak?*

Nerzhul said...

tak sakit buntut tapi sakit tenngkuk nak bace ni..haha

ateeka amer said...

mentaliti melayu bongok. lu nak heran buat apa? haha. paling tak tahan, malam gelap=islam mundur. kira salah Tuhan la yang cipta malam? porah.

Wan Perlis said...

ni kes iklan tv3 raya tu ka?? ahak fanatik gila geng pengkaji freemason ni

Anonymous said...

"sila saman gua gua terbalikkan tulisan jawi sakit bontot tak?"

lawa tulisan bang. sakit bontot tak?

Aus MeLankoLik said...

salam tuan blog ,
nak tnye sket ,
faham ke dgn illuminati?

ni terbalikkan tulisan jawi ni kenapa ? saja nak seksa kami yang membaca ke kena pusing2 laptop .


em , mungkin atuk sedare ade kaitan , termasuk pak cik hasan penjual ketayap di pasar pagi .


ini semua satu konspirasi .

Speedy said...

Bab-bab agama aku cukup pantang kalau ada orang cuba menghina atau cuba memperlekehkan. Bagi aku kalau tulisan jawi terbalik tu memang menghina, so jangan main-main dengan agama. Nak blogging tulis apa pun aku tak kisah, tapi jangan cabar dan cuba membangkitkan isu sensitif. Tulisan jawi tu pokok pangkalnya dari tulisan Al-Quran, sapa menghina tulisan jawi dah tentu ada niat menghina Al-Quran. So, aku pesan kepada semua jangan menghina tulisan jawi, aku serius!

AzizMostafa said...

They sought to stir up sedition already before, and turned things upside down for you,
until the truth came, and God's command appeared, though they were averse.

… Had God not driven back the people, some by the means of others, there had been destroyed cloisters and churches, oratories and mosques, wherein God's Name is much mentioned. Assuredly God will help him who helps Him -- surely God is All-strong, All-mighty

intanurulfateha said...

err pening kepala
x leh rotate ke gmbr tu?

E.I said...

cantik gak tulisan jawi lu.

bab2 freemason ni gua tak campur. i mean gua tak tau.

gua perempuan. kalau bab2 agama tu gua boleh la sikit2.

Lya said...

hadoyai.. gua gelak2 je baca..

sensitif tak sensitif..

sebab ada subspesis makhluk yang overobsessive. gua pun kalah.

ada manusia kata gua ni typical, psycho.. rupanya ada manusia yang lagi psycho dari gua.. KAHKAH

zAi|raZz said...

Its just because the commercial is shown on tv (TV3 plak tu..) That It become so famous as it was so sensitive to all (meleis as u mentioned) Huhu..

For me, it is just too lame to bother. Exaggerated.. Sape ntah yg buat pentafsiran tu? Pandai dia karang citer. its just another hindi-kinda muvee for me. Lol.
Sesape yang ble terpedaya dengan tu, aku xtau laa.. Huhu

Yeah, it is one big failed commercial of Hari Raya cum 1Malaysia in the history of TV3. Tp, I can't see why it should be exaggerated. Consider iklan yang membazir dah la.. No need to brought up the 'hiluminati' issue. Alahaii laa...malaysian.. Huhu. Makin nak 1Malaysia, makin bpuak2.. Huhu..

I think the person behind the commercial is sorry for it already. And the person who brought the translation in his/her own hindi-version had made it. So, readers should just read, bla bla then move on. Kepercayaan seseorang tak kan goyah hanya disebabkan iklan yang gagal.. Huhu

Ngko pon nak try if ur blog akan di-printscreen-kan ke hell? Huhu.. Nice try dowh.. Huhu

amira said...

ntah..pening aahh banyak sangat tafsiran

sabree hussin said...

Alquran diturunkan kepada bangsa arab.

Persoalan dia, mana sampai dulu? Tulisan jawi atau alquran?

deus X machina said...

bullshit?awak ni melayu islan kan?Dalam Islam tak diajar mencarut kan???

deus X machina said...

wakakakkakakakakakakka

amoi said...

bahahahaha!

sejak bila freemason ada kaitan dengan santa and pope so on kan.

:DD

org2 yang kata freemason ada kaitan with it. memang minds dorang dah float dengan cerita The Arrivals. pandai tengok tapi tak pandai kaji selidik asal usul kenapa freemason diwujudkan.

tu pasal main cakap freemason ada kaitan dgn santa and pope.

is a lulz actually :DD

Yus said...

Bahasa arab dah ada sebelum Al-Quran diturunkan, adakah itu bermakna kita boleh menghina bahasa Arab? Mungkin tulisan jawi atau tulisan arab tu dah ada sebelum Al-Quran diturunkan, adakah itu juga bermakna kita boleh menghina Al-Quran?

Nak berfikiran moderate pun fikir la dulu, bab akidah jangan sampai tergadai, semata-mata nak tunjukkan dekat manusia yang kita ni tolerance.. Islam moden a.k.a Hadhari konon.

Atas dunia boleh la megah permainkan agama, mati esok menjawab la.

Zombie Kiri said...

hahah, tahniah hell /b/ro, ramai yg butthurt dgn lo, mmg epik menang!

speedy speedy speedy gonzales!

Zombie Kiri said...

tulisan hebrew turun dlu kan!

tiafazunia said...

lu saje nak seksa gua kan ?
lu tau tak kt opis neh guna komputer zaman batu ? xkn gua nk tebalikkan komputer neh ntok bce jawi lu tuh ?

tepok buntut lu kang!
kahkah!

gua tanak komen pasal neh.
tp gua terkomen. sbb gua reti bce tulisan jawi.


hehehehhehe! :)

ururules said...

@speed
aku pedulik hape ko serius tak serius ngn ugutan ko.
ko tau tak bahasa Arab tu bahasa Syurga? tulisan jawi tuh untuk bahasa melayu. bukan bahasa Arab.

nampak tak beza tulisan Arab ngn bahasa Arab dan tulisan jawi ngn bahasa melayu.

and ape kene mengena tulisan jawi terbalik ngn menghina? ko nak marah org menghina tulisan jawi. ko pegi utusan melayu yg cetak news dalam bahasa jawi. pastuh biar news tuh atas tanah. gi marah org yg buang surat kabar tuh. pijak2 surat kabar tulisan jawi.

sedar la wei. tulisan jawi tu same je ngn tulisan lain.

ko pegi negara Arab. bebudak buat grafitti tulisan Arab atas tanah je. org Arab sendiri tau kat mane kepentingan tulisan Arab. ekau yg setakat faham 'alif ba ta' tak layak nak pertahankan huruf2 suci ciptaan Allah tu. ko jaga diri ko sendiri. lagi banyak pahala.

orang jaga ayat2/maksud2 al-Qur'an.. ekau jaga alif ba ta yg diguna utk eja perkataan melayu.



fuck you hypocrites.

ururules said...

haha! susah tul bace terbalik

"sila saman gua. gua terbalikkan tulisan jawi. sakit bontot tak?"

demn! serius lawa tulisan ko. ko mesti sekulah agama dulu. hahaha!




Allah ajar Nabi Adam a.s. guna bahasa Arab. kat syurga.

amoi said...

@speed kalau tak ada niat nak menghina itu kira menghina tak?

kalau seorang kapir cuba kaji Quran kau rasa kapir tu ada agenda nak menghina Quran tak?

kawan aku dulu ajar aku tulis kalimah ALLAH. kau rasa aku yang kapir ni menghina tak tulisan tu?

answer me!

zuliana_me said...

@Speedy:
Satu benda je yg aku rs pada iklan tu. X menarik & mengarut. Tp org dok merapu meleret smpi ke freemason smua. Ape masalah tulisan jawi terbalik? karyawan melayu yg reka tulisan jawi. Kalo ko mengaji ngn ustaz, ustaz tu kan bc tulisan terbalik...ko rs ustaz tu freemason/ illuminati ke x?

Ok, ape tujuan One world orgnization, freemason/illuminati & seangkatan? Utk hasilkan masyarakat budak yahudi yg berfikiran sempit, x berkuasa & semua.

Jadi, kalo kita bc blog malays yg anti-illuminati biasanya diorg tulis berdasarkan assumption mcm citer Conan. & kebnykannye mmg ter'over' analysed. Kita blh gak assume kalo org blog ni mungkin tali barut freemason sbb buat fikiran org sempit. TAPI, kalo aku ckp mcm tu, jadi fitnah la pulak..

So, conclusion:Belilah barangan buatan Malaysia...

anak abdullah said...

jawi tu satu dari cabang kaligrafi arab tu wujud sebelum wahyu turun..Al Quran bertulis ni time zaman sahabat je baru start..
dan aku tak nafikan lepas bermula AlQuran ditulis, tulisan Arab ni bertambah baik sistem dia dari tak ada baris atas depan bawah mati dan sebagainya.

and AlQuran turun untuk bangsa Arab ke umat Islam? Ada je Arab bukan Islam dan paling penting ada je Islam bukan Arab

please stop Arabization in bani Melayu..

bukan nye aku nak melayukan Islam..tapi stop Arabkan melayu

Truli_Anon said...

Lain org lain persepsinya. Sstgh mungkin boleh mengatakan menterbalikkan tulisan jawi adlh menghina agama, sebahagian mungkin tidak. Tanyalah guru agama yg lebih pakar berkaitan agama. Kite ni tak boleh guna logik akal sgt bila mempersoalkan perkara agama. Tepuk dada tanya iman.

ururules said...

yg si truli-anon nih pulak
either ko mmg kapir atau ko jahil.
ahahahahaha!

kalau perkara tak logik.. itu boleh la tanye/bincang imam ke ustaz.

tapi nih kan perkara logik. pasal tulisan jek. nak logik cemane lagi? Islam menggalakkan perbincangan. ekau ingat imam2 sume tuh tak berbincang cam kite ni ke? bezanye derang bukak kitab dan hadith. kite nih bukak internet.

agama tuh la selogik logik dunia manusia nih. sebab kalau tade agama. tak logik ko boleh hidup kat dunia nih.

Emora Valeria said...

satu je aku nak kabo,lawa tulisan ang.
sekian.

little ain said...

yang mane satu iklannye? waktu nak tengok aritu, dan-dan je hal bace berita tu cakap diorang dah tarik balek iklan tu.

Truli_Anon said...

ururules : mungkin kau tak pernah bertanya soalan kpd imam/ustaz/pakar agama ttg perkara ni. silalah tanya. belum tanya, belum tahu.
agama bukan berdasarkan logik semata-mata.

"bezanye derang bukak kitab dan hadith. kite nih bukak internet"

sebab kau selalu buka internet kau bangang macam tu. opss! terkasar plak. hahaha!

"Islam menggalakkan perbincangan"

pandai taip. jadi, bawalah berbincang dgn yang pakar. bukan dengan bangang2x spesies kau yg tahu ckp org lain "kapir atau ko jahil". opss! kasar lagi. hahaha!

ahfat said...

hellios pun freemason kan.
kan kan kan..

segitiga tu mason lah..

kah kah kah kah

maCy said...

helly..

bukan semua pasal freemason..

i do read about freemason semua..

tapi tak kuasa la nak ambik tau semua.. payah nak paham..

its bout chrstianity jugak~

cari la baca makna satu2 tanda apa dia, kasi faham..

macy ta kaji la macy just baca..

macy bukan orang2 bijak pandai nak tafsir bende2 ni..

n macy jugak bukan orang bijak pandai nak jugde apa helly cakap ni..

sebab ada yg minda macam kita2 ni la helly, sebab tu iklan nak jatuhkan agama tu tak dibuat direct..

perang saraf ka perang sendi ka lantak lah, yg penting semuanya diserang secara sembunyi, jajah minda dan hati kita yg dah makin malas lembutkan dengan ayt2Nya..

ok, macy tau there'r loads out there yg on ur side.. i might be standing alone here but macam biasa apa macy nak cakap macy cakap.. macy tak talam dua muka mahupun macam talam kaler ijau yg macy makan tadi~

jangan nak kata maCy bebel. maCy jz mengomel ok? hee


sayang helly~ daaaa~~

AyuE SurihanyOt said...

woi mangkuk...


lawa header lu...gua terkejut sial lu naik header cam tu..

tak yah la sampai cenggitu wei..huhu


lu punya tulisan jawi tu...


apasal tulisan lu lg lawa dari gua ni????hampeh!!

erkk tolong translate kan...=p

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

Wallahuallam...

eszol said...

tahi

DuniakuAbstrak said...

adeh..celah mana menghina agama? menghina tulisan?

ke buta tulisan jawi?

"sila saman gua gua terbalikkan tulisan jawi sakit bontot tak?"

nak marah sebab ayat ni ke?

kalau nak marah si helli ni tulis ayat suci al-quran pastu terbalikkan logik la jugak

aku pon marah

benda simple mcm ni bleh pikir sendiri la

kalau da simple sgt sampai nak rujuk2 imam/ustaz/pakar agama bagai baik pegi masuk skolah balik

mesej nya skrg jgn obses sgt buta2 percaya sesuatu perkara tu tak kira la apa2 pon..tengok, fikirkan, kaji dan nilai, bukak minda tu luas2..apply la ilmu2 yg ada

ni TAK..org ckp A..kau pon ikut A..org cakap B..kau pon ikut B..

orang semua JAKUN..kau pon ikut JAKUN..

tu la MESEJ nya

kalau aku salah tlg betul kan

ini apa yang aku nampak

tegur la aku kalau aku silap

aku mmg tak nampak salah aku sendiri

ururules said...

@truli_anon

ye la. aku memang bangang. ade sape2 pernah cakap aku tak bangang ke? ko tak terkasar bahasa pun. itu memang aku.

tapi aku tak penah pun kate: agama adelah berdasarkan logik semata-mata.

kalau ko reti bace betul2 dan faham maksud sebenar komen aku. mungkin ko tak perlu kene tanye ustaz atau imam pasal komen aku kali ni.

sekarang aku bercerita pasal logik lagi.

post hellioz ni kuar semalam. aku terus komen. kat opis aku ni tade ustaz. so aku cek internet. skang soalan aku: mane aku nak carik ustaz kat opis penuh cina nih?

tapi aku bangang. mungkin kat internet tade blog2 ustaz/imam. hmmm..


tapi komen pertamax ko:
"Kite ni tak boleh guna logik akal sgt bila mempersoalkan perkara agama"

entry hellioz ni pasal tulisan jawi bukan pasal agama. ini pasal history.

ye la. aku memang bangang. pandai bercakap je. ko pandai. ops! aku tak terkasar bahasa.

raina said...

aku setuju dengan ururules dengan duniakuabstrak

melayu memang jumud, taksub melulu

ini tulisan, bukan surah al-baqarah

kalau nak marah sangat awat tak pi bising di dewan negara bab paper utusan melayu yang bertulisan jawi jadi pembungkus nasi lemak dengan pembungkus baby dalam tong sampah.

Luulek said...

Kepada mamat2 dan minat2 fikiran cetek di luar dan dalam sana..
Gwa nak bagitaw korang 1 jer ..
KORANG NI MASIH BERFIKIR DI TAKUK HANG TUAH!!!!
Korang ni katak ker?? katak di bawah gelas kaca?? kalau korang masih obses dengan permikiran bawah lutut korang tu.. baik korang tingal kat hutan...
Kalau korang percaya sangat apa yang justkontol tu cakap.. korang sama dengan yang lain.. tidak ada beza.. anjakan pemikiran tidak berlaku dalam diri korang.. korang hanyalah sehelai kertas yang tidak pernah tetulis apa2... sekian.!! nak rage gwa.. sila..^^

Sang Pujangga Utara said...

kewl dude....wa x sakit bontot tp wa skit aty sbb isu2 cmni wat orang2 meleis lg pening..hohoho

J. Love said...

gua macam syak ini bukan tulisan tangan. sebab macam konsisten sgt lah huruf 'ta' dll. agaknyalah.

ni pakai pen khat tu kan? dulu sekolah agama selalu kena buat tulisan khat. kihkihkih.

hoi hoi apa terbalik2 ni? abes laptop gua! ni bukan sakit bontot, tangan gua sakit kena terbalikkan laptop. ha sapa nak jawab? sapa sapa?

dasar mason punya helly! kahkahkahkah!

ieQa sWetLuv said...

hurmm.. hurmm.. mungkin tulisan jawi ni x menghina al-Quran tapi ada nilai di sebalik penulisan jawi..


tulisan jawi dengan tulisan arab berbeza ya.. =)

maisyara Pot! Pot! said...

pehhh! siap ada putus tangan dok gaduh2 dalam ni erk? haha. aku tak nak kacau mereka.


cuma.... aku nak cakap... yang aku jeles tengok tulisan jawi ko begitu cantik! cisss... ;p



* woit! kalau ye pun tak payah ler letak gambar segi 3 tu jadi header ko. ngok! hehehe. xD

Aujinz said...

Gua terbalikkan laptop nak baca..

nasib baik buntut gua okeyh..

Ali ridha said...

buat apa terbalik tulisan jawi.susah pembaca nk membaca tau............

Ax said...

tahniah
andalah bloger plg hebat abad ini

Hellioz said...

@jlove
gwa buat pakai marker yg hujung dy mcm pen khat lah...

gyahahahah~

x-po said...

dah bosan aku bila tgk ada perkataan freemason dan iluminati ni...

Ada Bezakah Raya Anda Tahun Ini?

AlexiaAqram said...

menyusahkan tol la jawi2 terbalik ni.

hadoiyai

Affan Ruslan said...

Aku rasa, sume komen kat atas ni aku baca. hehe.

1. Ada beza tulisan Jawi, dan bahasa Arab.

2. Aku jugak baca pasal illuminati, bukan pengkaji. kah2. asal lah ada org obses ngn illuminati/freemason.
xkan lah obses ngn the arrivals? the arrivals ada unsur syiah, lu org nak tauk mana?

3. Freemason/Illuminati antichrist. Apa kena mengena ngn iklan tu? keh2

Anonymous said...

haha.
jawi adalah tulisan, arab adalah bahasa. lu tak tak 2 mnde tu berbeza?
kalau lu ckp english pun blh tulis dalam jawi, kalau cakap bahasa arab pun pronunciation blh tulis dalam jawi (tapi sebutan Al-Quran tak blh, sebutan dan makhraj huruf tak tepat)

Affan Ruslan said...

lupa pulak tulis nama komen tadi. kah2

fhunky-fhinky said...

gua tulis jawi senget ke bawah..

so gua ini kategori mana?

afiqsiddhartha said...

wei. ada jugak pelanggan tetap surat khabar utusan baca blog kau. sesat agaknya?

Fontonk said...

lawa sal tulisan jawi kau. BHAHA.
aku ingt kau kapir sgt tak pndai tulisan jawi.

AzizMostafa said...

Sesungguhnya dari dahulupun mereka telah mencari-cari kekacauan dan mereka mengatur pelbagai macam tipu daya untuk (merusakkan)mu, hingga datanglah kebenaran (pertolongan Allah) dan menanglah agama Allah, padahal mereka tidak menyukainya.

… Dan sekiranya Allah tiada menolak (keganasan) sebagian manusia dengan sebagian yang lain, tentulah telah dirobohkan biara-biara Nasrani, gereja-gereja, rumah-rumah ibadat orang Yahudi dan masjid-masjid, yang di dalamnya banyak disebut nama Allah. Sesungguhnya Allah pasti menolong orang yang menolong (agama)-Nya. Sesungguhnya Allah benar-benar Maha Kuat lagi Maha Perkasa.

Jawi has only 17 sweet dancing letters.
Easy-on-the-eye, smart + easy to learn.
Semarak Jawi dengan:
1. Jawi Digital Khattat:
http://typophile.com/node/48495
http://typophile.com/files/Mir3mad.pdf
http://typophile.com/files/MirEmad.pdf
http://typophile.com/files/Naskh%20Aziz_0.pdf
2 Teka Silang Kata Kelopak — Rumi + Jawi
http://www.typophile.com/node/51401
3. TRACING THE ORIGINS OF THE JAWI SCRIPT
http://www.asiafinest.com/forum/lofiversion/index.php/t159294.html
-----------------------------------
Melompat Lebih Tinggi + Semoga Berjaya
http://www.typophile.com/node/58330

amoi said...

boleh bagi tahu tak apa maksud tulisan jawi dalam gambar tu.

ko ke yg tulis ni?

:DD

chekodok said...

ape efek tulisan jawi terhadap islam?
dulu tyme skola ade gk terbukak al quran terbalek,
lps tu aku betulkan balek,
err,
aku illuminati gk ke?

chekodok said...

opss,
baru perasan,,
banyak gk tarbiyah dan nasihat2 berguna kt post kau kali ni,
bagus la , blog kau dh boleh jd ruangan perbincangan umat islam serantau da ni.

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

wa kagum lu da pandai menulis jawi skg ni..keep it up bro
hahahaha

.s.o.f.i.a. said...

since aku nie bangang sket, aku baca jer SEMUa komen yang ada tanpa memberi sebarang komen. bley kan???

zero_hour1988 said...

tapi sofia,lu dah terkomen..cam mano tu?hahaha...weh apa ni gaduh2 psl jawi la quran la?dah tntu2 dlm ni takde cite psl quran apatah lg agama....

SATU JE AKU NAK KABOKAN... MELAYU SKANG NI MACAM PAK PANDIR MODEN...PAK PANDIR YANG SUKE TERIME BULAT2...DAPAT EMAIL FORWARD PASTU DIE PERCAYA, THEN GI FORWARD KAT ORANG LAIN SUH ORANG LAIN PERCAYA APA YANG DIE PERCAYA...WADEPAK YE DAK??

hfa613 said...

yg saya fhm..blogger ni cuba pertikai kewajaran pihak tv3 banned iklan ari raya dia kan..sbb dlm salah satu scene,ada gmbr sorg budak tengh baca buku y ada gmbq beca mcm keta santa clous n page sblum gmbr beca tu,ada tunjuk ayat (mcm ayt quran) y diterbalikkan tulisannya..

sbnrnya..kalu kita x kaji, xdk ghirah (bangga n sensitif) kpd agama, kita mmg xkn rasa apa2 pun bila tengok iklan tu..tp bila kita mengkaji + ada ghirah pd agama..kita akn rasa sensitif sbb:

1) budak tu mcm baca al-quran,tp terbalik..so,budak tu baca ke x? ke dia nk menggambarkn y umat Islam hari ni x baca quran pun..sbb baca pun x fhm..n kalu fhm pun,x amal (nastaghfirulLah al-'Aziim)

2) kalu tu al-quran,apsal plak dia bleh letakkan sekali dgn gmbr beca y nk sama mcm santa clous? hakikatnya, dia nk samakan aidil fitri dgn krismas..n nk samakan Islam dgn kristian..sterusnya,hilang lah pengahyatan kita terhadap hari raya..juz sambut suka2 je..mcm org kristian sambut krisamas..walhal bukan suma y smbut krisamas tu org kristian..kalu kat eropah,byknya atheis..tp smbut krismas jgk..

ni lah dia kjhtn freemason @ illmunity @ knight templar (sumanya sama, juz nama dia berubah ikut zmn n ahli)..mtlmt diorang ialah diorang nk samakan agama..strusnya hapuskn terus fhmn beragama..diorang ni bukan skdr nk hapuskn Islam..bhkn suma agama..sbb lps tu..lepa nk ajk kita smbh lucifer @ azazil @ anti-christ@ al-masih adDAJJAL!!

teliti kan perancangan diorang? kita tngok iklan tu x rasa apa2 pun..tp bg y sntiasa peka dgn isu ni..akn tw..y ni adalah salah satu agenda freemason nk satukn n sterusnya hapuskn suma fhmn agama..

Insya Allah suma jwpn berkenaan freemason @ illmunity @ knight templar ada di sini..

http://www.dinar-emas.com/vaticans.html

(tp,seriusly pnjg giler..tp insya Allah..lpas baca suma,fikiran akn lebih terbukak n akn lebih berhati2 terhadap helah diorang..n yg besnya..(maaf ckp e..)..isu psl org pmpuan y suka amik gmbr dlm pose "cute2" ni pun dia ada sebut..rupa2nya..agenda diorang jugak..

baca lah ek..pnjg..tp ringan..sbb dia buat dlm format dialog..kalu x lrt baca dlm satu masa,copy n paste masuk dlm word..pastu,baca sikit2 bil ada msa lpg..

WalLahu a'lam..

raina said...

awat hang percaya bulat2?

'.isu psl org pmpuan y suka amik gmbr dlm pose "cute2" ni pun dia ada sebut..rupa2nya..agenda diorang jugak..'

abis tu gua neh freemason la?

bangang punya melayu..

ururules said...

aih! ade lagi orang samekan iklan tu ngn mende alah freemason ngn illuminati?

eja illuminati pun klaka.. illmunity? WTF is that wei? ilmu? nity?

@hfa613
iklan tuh tade maksud pape de. ekau melayu bodoh tak habis2 nak samekan ngn sume mende tuh. bodoh!
ko eja "Astaghfirullah hal azim" pun salah. lagi teruk dari org terbalikkan al-Qur'an tapi tanak bace. kalau orang bace ape ko eja tuh. maksud dia dah berlainan ekau tau tak? bodoh!

mende2 remeh camtu tak abis2 nak percaya yg bukan2.
kalau aku letak gamba kambing hitam kesayangan aku dalam Al-qur'an sebagai penanda buku. aku nih sembah kambing ke? aku ade agenda nak hina al-Qur'an ke? walhal aku letak sebagai penanda? bodoh!

Anonymous said...

ururules

kau xde bnda lain ke nk ltak dlam al-quran...wlaupn kau syg sgt kat kmbing kau 2 gantung je la kat leher kau...al-quran itu kitab suci...jgn meletakkan sesuatu yg tidak memberi faedah..ok

Anonymous said...

disebutkan bahawa apabila munculnya dajal, semua org islam yg beriman akn dapat membaca perkataan kafir di dahi dajal... samada pandai membaca atau tidak... kerana selagi seseorang mukmin itu beriman kepada Allah, nescaya akn diterangkan hatinya... manakala bagi yg sedikit pon tidak yakin kepada kuasa Allah... cahaya dalam hatinya telah di rampas dan mereka2 ini tidak dapat membaca perkataan kafir d dahi dajal (walau betapa tinggi pendidikan nya atau betapa BANYAK hartanya)seraya mengikut dan menjadi suruhan dajal laknatullah.... gua da namppak da sorang beb... name samaran die HELLIOZ... kih3... dasar buta hati...

Anonymous said...

disebutkan bahawa apabila munculnya dajal, semua org islam yg beriman akn dapat membaca perkataan kafir di dahi dajal... samada pandai membaca atau tidak... kerana selagi seseorang mukmin itu beriman kepada Allah, nescaya akn diterangkan hatinya... manakala bagi yg sedikit pon tidak yakin kepada kuasa Allah... cahaya dalam hatinya telah di rampas dan mereka2 ini tidak dapat membaca perkataan kafir d dahi dajal (walau betapa tinggi pendidikan nya atau betapa BANYAK hartanya)seraya mengikut dan menjadi suruhan dajal laknatullah.... gua da namppak da sorang beb... name samaran die HELLIOZ... kih3... dasar buta hati...

Agus@ kayu jabon said...

mampir nich...
menarik sekali blog anda dan saya menyukainya..
salam....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~