Wednesday, October 20, 2010

How To Generate Ideas Out Of Your Brain

This is how i do it
All i need is a WORD
And the word of the day is REASON

A Reason to write.
A reason to keep on writing.

Gwa dah start tak paham ape makne reason bila taip reason banyak2 kali.

Kita semua ade sebab untuk hidup.

Mind this word.
Every action derived from a reason.

There's always a reason for every reason

If you can dig the meaning of reason, you will probably have the ideas on what you'll choke on.

There's always a reason for everything.

And a reason always start from the question why.
Why
Where
When
Who
What
How
5W1H

This is not a guide to write a beautifully written articles.
This is how to get that shit out of you.
All writers have this writers block sometimes.

I did. I bet everyone does.

transform!

Gwa nak keluarkan sebab.
Semua yang berlaku ade sebab.
Almost semua yang kita buat bersebab.

Dont bullshit me with the "gwa buat benda ni saje2 je"
Thats a total bullshit.
Because you and me always have a reason to do something.
A catalyst will do.

We eat to live.
We live to ___________________ [fill in the blank]
I bet our creator have His very own reason to let us live.
Personally, i think Hellioz live to inject a little chaos in the blogosphere.

And i live to do something abnormal, rather than the same old reason every people need to actually live.
Normal things bored me to death.
Thankfully i was not dead. Haha~

*Latest news from France.
Perancis lumpuh for a while sebab semua pekerja dekat sane mogok.
Mogok sebab kerajaan Perancis naikkan umur untuk pesara.
Dari umur 60 tahun ke 62 tahun.

Agak2nye, proletariat dekat sane mogok suka2 ke?
and back to the main discussion, Reason.
Gwa yakin semua pekerja dekat sane ade sebab untuk mogok sampai hampir semua gas station is out of gas.
Banyak flight delayed.
Public transportation almost totally lumpuh.
Gyahahahahahaha~ epic!
Malaysia bila lagi?

Untuk manusia yang berdarah muda macam gwa yang suka benda2 yang melibatkan chaotic and everything consumed in the meaning of DISORDER, this is fucken kewl.
Sebab rakyat bukan patung barbie doll mahupun Kubrick dolls yang kejenye angguk2 geleng2 macam rakyat Malaysia amnya.

Mereka ade kepentingan dan sebab untuk bertindak sedemikian rupa.
Kalau ade sape2 kacau hidup gwa, takkan gwa tengok je, mesti la gwa retaliate.
Itu pasti.

Kalau gwa btol2 bosan nanti ade la manusia yang kena dengan gwa nanti.
Sape suruh menyemak.
Kalau lu ade reason untuk menyemak, gwa ade reason untuk semakkan hidup lu orang pulak.
Ok?
Oh, gwa xperlukan permission sape2 untuk tulis ape2 dalam blog gwa ni.
Gwa cuma perlukan permission otak gwa and jari jemari gwa je untuk menari atas keyboard ni.

Ok. Keyword gwa untuk mencarut kali ni adalah reason/sebab.
Lu orang mampu buat another article or maybe a Book to write.
So, pick any word to write and may the force be with you.
Gyahahahahahahaha~


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

20 comments:

eiffel said...

reason....sebab atau alasan???

AyuZ DeathWisH said...

ape sal yg translate tu aku lagi tak paham?
miahahahaha~

mcjust.lol said...

aku ada sebab nak komen entry ni...

sebabnya pulak ada sebab-sebab tersendiri di sebalik sebab tadi.

fhunky-fhinky said...

may the force be with you too hellwalker

kahkahkahkah

plumpy.tootsie said...

Personally, i think Hellioz live to inject a little chaos in the blogosphere.


lu yakin ke little??

sastraboy said...

sebab.

hm, pe sebab gua komen entri lu ni?

haha,

mR.sYaH said...

apa sebab aku komen blog ni??
aku sendiri kompius..

Mieza vs Rory said...

smue mesti bersebab....sebab aku rse nk bnyk entry ni sebab aku nk taw sebab per ko tulis entry nih..eh bape bnyk kali sebab daaa

Hellioz said...

npe sume org kompius ni?
gyahahahahahah~

gwa pon ikot kompius dengan lu orang~

J. Abdullah said...

dari minggu lepas gua fikir nak post apa.

sampai la ni takde idea lagi.

dah baca entry ni pun masih takde idea.

cemane ni?

hamzah ian said...

kah kah kah

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

tetiba otak aku lumpuh bila nak cooment post ni ngapa

The Poyo Me said...

ape korang semua dah terkena hellioz gas ke?

kan aku dah cakap beliau ini radioaktif...

hakhakahahak

hellioz, lu adalah inspirasi gua untuk menulis.

serius.

Ili Shaheera said...

5W1H? Umm >.< Jangan lupakan Which taw..

sAya ciTAh kAMu sApE.. said...

cekgu sekolah rendah aku dulu cakap jawapan untuk Why >> Reason.
tapi kalau when kena bagi jawapan waktu.
Where kena bg jawapan tempat.
Which kena bg jawapan pilihan.
canE tu??kiki

*muka bingung standard darjah 1*

Hizami Rahim said...

haha.
semua ada sebab.
antara dgn nampak, tak nampak atau pura2 tak nampak je sebab tu.
XD

Zala Wajik said...

O YEAH jom kita berhartal !! :D

ijai bdk baik said...

wei...knp ko letak logo freemason kat bendere malaysia....kalo ko tak tau ape tu freemason....freemason ni penyembah dajjal tau tak...aku harap ko tukar logo...peace...

¶A.K.I¶ said...

hah??

Frodo Baggins said...

jadi mana lu bertapa skrg helly??
lu ok ke x ni? chillex maaa! haha. tc

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~