Wednesday, October 13, 2010

Price Tag

Hari ni sama macam hari biasa.
Bukan biasa. Luar biasa.
Sebab minggu ni streak macam babi test manjang.
penat otak gwa berfikir.

Pegi kelas pakai baju bundle rm10 gwa.
Pakai jeans bundle gak yang berharga rm20.
Gwa sarung kasut jack purcell gwa rm100
Bawak beg reebok rm 70

Sebelum tu gwa mandi guna sabun shokobutsu orange refill yang berharga lebih kurang rm7.
Gosok gigi dengan berus gigi yang berharga rm10 dapat 3 batang.
Guna ubat gigi fresh n white rm7.

Gwa cilok perfume member gwa yang gwa syak ade la dalam rm20
Gwa takde perfume sebab gwa blom jmpe n blom carik lagi perfume yang sesuai dengan hidung gwa.
Ade sape2 nak sponsor?
Gyahahahahhahahhaah~ [kidding]

Gwa pergi kelas naik kereta myvi member gwa rm40K
Lepas kelas, gwa pergi makan. Semua sekali rm5
Baru hari selasa, wallet gwa dah tinggal rm10.
Lancau ape yang gwa beli pon gwa tak tau.
Oh, makan banyak sangat kowt.
Duit gwa memang banyak habis dekat makanan.
[i eat to live, not live to eat]

Balik kelas, gwa ushar handset second hand gwa yang gwa beli pakai duit sendiri rm350.
Usha pukul berapa je pon.
Jam rm20 gwa yang orang belanja dah rosak, sebab tu usha jam handset.
Usha jugak message dari kekasih gelap gwa.
Dengar cite dia busy nak mati sebab banyak kerja.
Biarlah dia buat kerja, malas nak kacau.
Kasihan dia.
[seriustik neyh]

Kelas gwa pack jugak harini.
Penuh dengan test + pack sangat.
Oh, gwa jawab test pakai test pad yang gwa beli dengan harga rm4 dengan pen rm 1

Malam gwa makan lagi guna rm5.
Beli air kelapa rm1 kat pasar, beli makanan rm4

Malam lepas kelas gwa bace notes rm10 yang gwa beli, sampai la ni gwa tak tidor lagi.
Gwa nak bantai tido esok ah, esok kelas tak berapa nak pack sangat.
Tido atas bantal rm10 gwa, cadar rm10.
bukak laptop rm2500, pasang lagu Radiohead kuat2 pakai subwoofer rm 200.
Oh, Lagu radiohead tu gwa beli cd, pastu burn banyak2. Matikaw. rm25 jugak la habis beli cd tuyh.

Malam gwa beli air sirap rm1.
Hilang haus gwa.

Malam sket, eyh? Tengah malam sket,
Gwa minum air seasons ice lemon tea member gwa rm3. Sebab? Dia beli dua kali.
Gwa pandang lagi handset gwa rm350.
Lupa kekasih gelapku dah tido
Harap2 dia mimpi pasal gwa.
At least dia mimpi la gambar segitiga gwa 4kaler tuyh.

Gwa nak sambung study, lancau ape...
Esok test gwa nak jawab ape plak.
Susah la babi subject neyh.
Kusot palotak gwa pk. Penat otak gwa yang berharga  RM Priceless berfikir.

Oh, gwa update pakai laptop member gwa rm1899.
Pakai berukben maxis bayar bulan2 rm68
Dah la, gwa nak sambung study.
Gwa update pon sebab kepala gwa pening tengok notes rm10 gwa.
Sipi2 pon tak paham.
Makahai...
Sifu2 gwa sume tengah tido, kanina sungguh, tau la masing2 terer, tido awal plak!

*semua harga di atas adalah harga approximate


P/S : Gila bosan kalau ade orang cakap style nak sebut harga hari2. Mau gwa terajang tubi2. 



Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

31 comments:

raina said...

entah mengapa aku g bc sampai hbs!

.::WaNiE::. said...

ada ke beb org ckp sebut harga hari2


lu kalau pakai ck one summer gwa melekat kat lu ok

eiffel said...

gyahahhaahahhahahahaahahaaa


camtaek jerk!!!!

AyuZ DeathWisH said...

semangat patriotik la blog ni~
hahaha~
bgus2~

tia said...

gua tak sempat nak bace msg goodnyte wish dari kekasih gelap gua,
pkol 3 terjage rasa tekilan sebab tade pon goodnyte wish tu.

dlm kereta nak pergi keje pagi tadi cek blk fon, tak puas hati,

NO SPACE FOR NEW MESSAGE.
cilakakk!
tu laa klu henpon harga rm90. smpan msg byk2 pon takboleh! dem!

afiqsiddhartha said...

pergh terbalik kepala hotak sial baca. Nak kena fikir lagi. Masuk bab duit habis, tak betul cara berfikir.

RastaMat said...

Semoga berjaye hell..
lu jgn sampai giler sudah..
guwa sket lagi nak giler ni..
hahaha...

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

harini aku update blog pakai pc kampeni
g keje naik moto bapak aku beli
pakai jam beli pakai biasiswa dl
kasut beli pakai duit paw org lggr kete mak aku 3 taun lepas
baju ngn suar je pakai duit sndri
tp duit dlm wallet xde..








bile nk gaji ni........

Kwijomojo said...

hehe, listkan harga, leh p tesco pas ni xpayah scan dekat lorong 28 dah!

kapitalism rawk!

een said...

dah ada kekasih gelap? Negro? Gelap berkilat.haha

syahidAbdullah said...

rokok macam mana kira?

Kie-yu said...

gile mhl obat gigi lu helly~!

Hellioz said...

@raina

i've controlled ur mind
gyahahahahhaha~

Hellioz said...

@WANIE
ok
lepas ni gwa carik ck one summer
gyahahahahah~

Hellioz said...

@eiffel
cesz...
ini bukan maen2
ini btol2 pnye
gyahahahahahah~

Hellioz said...

@ayuz deathwish
oi
tu bukana bendera malaysiah lah
gyahahahahah~

Hellioz said...

@tia
jangan la cakap kuat2!
nanti kantoi la kekasih gelap gwa komen
gyahahahahaha~

<3

Hellioz said...

@afiq
gyahahahah~

manusia zaman sekarang pentingkan price tag dari satisfaction aite?

thats the message~
haha~

Hellioz said...

@RASTAMAT
gwa syak lu overdose bong lah...
tu yg nk jadik gyler
gyahahahaha~

Hellioz said...

@xtion kamen
wah~
kte same2 tengah miskin

lu kalau da kaye roger kayh
blanje gwa sashimi
gyahahahahha~

Hellioz said...

@kwijomojo
haha~
tu la pasal

Capitalism rock the world
hail hitler!!!

eyh?

hail capitalism!!
gyahahahah

hail amerikah!
gyahahahahahaha~

hiro said...

gua...

Hellioz said...

@een

haha~
haters baca lagi blog neyh
btol2 minat neyh

heyya gay
da jumpe partner main bontot kah/?
ke da main dengan sickchild tu?

eyh?
buat 3gp skali kayh
pastu letak kt blog
traffic hunter!
gyahahahahahaha~

Hellioz said...

@syahidabdullah
adoi
lupa nak masukkan
[padahal malas nak letak]

gyahahahahah~

Hellioz said...

@kie yu
mahal ke/?
obat gigi memang mahal lah
tah apaasal tah

dy letak lemak babi lebeyh kowt
gyahahahahahha~

SZ said...

kalau campur2 semua jd brape rm?

adehh.

gud luck!

maCy said...

makanlah helly.
anda tetap slim macam biasa~

J. Abdullah said...

gua nak marah sebab lu ada kekasih gelap.

dan gua nak recommend perfume kat lu. emporio armani for men. SEDAAAAPAPPPPPPP sangat. ex-bf gua pakai. tapi gua pilih. tapi memang sedap.

lu kalau tanak kita cerai, lu kena ikut cakap perfume tu sedap jugak.

plumpy.tootsie said...

kanina?apakah?gua tak faham.

hamzah ian said...

jadah ape la..

zmm1007 said...

hahaha....selamat maju jaya dalam peperiksaan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~