Saturday, October 2, 2010

Short Term Memory Loss

Tanpa disedari, gwa ada masalah short term memory loss.

Gwa baru perasan few months ago. Dayum!
This is not a good news.

Gwa xnak jadik orang tua yang nyanyuk!
Sebab tu gwa suka n cuba untuk berfikir, walaupun benda yang gwa fikirkan tu nampak remeh temeh.
Sebab berfikir buat gwa gunakan otak gwa.

Orang Melayu malas berfikir [fakta].
Walaupun anda suka membaca, tapi anda malas untuk berfikir.
Membaca tanpa berfikir sama seperti bercakap tanpa berfikir.
Jangan baca tanpa berfikir. Atau anda sama seperti babi.
Sebab tu ada perkataan membabi buta.
Jangan membabi buta.
Dan, jangan jadi babi.

Short term memory is RAM, where information is temporarily stored, and long term memory is the hard drive, where information is permanently stored but can't be processed.
-wiki-

Disabdakan lagi dalam wiki tu, gwa kena tido pada masa yang sama setiap masa, which, gwa tak boleyh commit.
Sebab gwa tak suka jadualkan hidup gwa.
Menjadualkan hidup gwa sama macam menternak diri gwa untuk jadik binatang ternakan.
Tak ada erti bebas untuk buat ape2 yang gwa rasa gwa suka dengan kehendak gwa.

Gwa juga digalakkan menonton banyak movie.
[dalam proses]

Lupakan semua yang wiki dah beritahu.
Yang penting gwa cepat lupa sekarang.
Gwa lupa apa yang gwa bualkan dengan dia walaupun perbualan tu belum sampai 24 jam.

Gwa lupa cerita yang telah gwa ceritakan walaupun gwa pernah menceritakan cerita tersebut.

I am forgetting names, which is not good, because i can't speak properly without knowing your names.
And your particular too.

Gwa takda dyslexia. kepala gwa tak pernah kena hentak dengan kayu hoki laju2 and gwa tak pernah alami major accidents yang melibatkan kepala gwa.
hentak kepala orang lain pernah lah.
Gyahahahahahahahaha~

Any medications out there to help me here?


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

18 comments:

neo.. said...

Ingat nombor '9' kalau lupa sesuatu.:)

Bayangkan angka tu.Insyaallah lu boleh ingat balik ape yg lu lupa..Hohoho

afiq aiman said...

sebab hentak kepala org lu jd macam tu kot..simptom tu berjangkit dekat lu

mcjust.lol said...

aku pun macam tu jugak. senang lupa. selalu tak ingat spek letak kat mana padahal dah memang lekat kat mata. wahahaha!

green said...

masalah kita sama kot.







aku suka design bendera hang yg kat atas tu. baru perasan. sempoi. haha

maCy said...

nah flying kiss~

Myth said...

http://teorimitos.blogspot.com/2010/09/fenomena-ikan-emas-mata-bulat-tapi.html

alfablue7 said...

cik..
sabda guna untk Nabi je

.s.o.f.i.a. said...

aku cuma nak kata.......................eh, apa aku nak kata ek?? lupa dah.......

eh jap jap!!!! entri ko pasal apa ek?? lupa lak..... jap aku baca balik........

J. Abdullah said...

i find myself forgetting things in an instant as well. sebab last time, i was always reading, being creative (used to be able to write short stories and poems last time because i did a hell lot of reading then), and also playing with a lot with numbers (i was always doing add maths h/work and engr maths assignments).

sekarang ni semua pun dah kurang. u know, just like machines, kalau makin kurang guna, makin berkarat. that's what happened.

so, apart from movies, it's reading and being creative actually. and really. drink milk. kismis. i guess lah.

Anonymous said...

patot laa lu suka bantai reka name gua mcm2! lu xigt rupenye ? demyu!

errr .. dia tuh sape haaaa?




from kekasih gelaplu yg malas nak login.

Fiq said...

zikir,kismis,susu,elak tgk porno.

amalkan..jgn dgr je :)

aku pon..stml gak kengkadang.

=.="

raina said...

ah palat la...

sebenaqnya hang selalu makan semut!

JelinaJoli said...

gua harap nama bakal laki lu nanti lu x short term. risau nanti balik rumah org lain plak. heh

Hellioz said...

@neo
thx dude

@green
credit to amoi

@mcjust lol
lu lagi kronik ghupenyer
gyahahahahah

@macy
will it helps?

@alfa
cuba carik maksud sabda
sabda is berkata
bahasa arab dibahasamelayukan
so, there's no big deal~

@j yayang
being creative.
Yes!
i am lame lately
look at my post
theyre not worth reading lately
haha~

@pandanonymous
dia tu lu la...
hai kekasih gelapku!
gyahahhaha~

@fiq
thx for the advice babe

@jelinajolipitto
bakal laki gwa?
bakal bini gwa la.

xkan gwa nak lupa bini gwa mane satu plak nt.

gwa kena carik bende special yg ade kt badan bini gwa untuk gwa hengat lah camni
gyahahahahahahah~

hiro said...

yes...bro mula aktif balik..hhaha

jgn sebut RAM..gua rse trauma..sbjek mikro-p mmg mendebarkan.

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

lu dgr nasihat yg first..

nasihat fiq tu pun o.k gak..

n raina bagi lu amaran agar hati2 memilih semut..

Anonymous said...

eat a lot of oligo-enriched food its good for your braincells generation

liyanaziz said...

is it happen to me as well?? soalanya tadi baru je tukar password skype, tapi x berapa lama nak lupa lagi.. bukan pasal password je, ada certain benda yang dah cerita, i cerita lagi and kadang2 ada yang i dah cerita, i lupa.. demmit

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~