Wednesday, November 17, 2010

Benda2 Bangang

Its been a month.
Dah dekat sebulan gwa stray away dari menyemakkan diri heavily on the internet.

Sebenarnya gwa on hiatus.
Bertapa kat gunung Dua. Asek gunung tujuh je, bosan!
Sebab ramai sangat tanye (ramai la sangat) gwa pegi mane,
Gwa tengah belajar jurus teleport kat planet Tonto lah.

Sebab tu gwa tak online lame.
Kat sane xbley guna berukben celcom, sebab gwa baru je terminate berukben celcom gwa (cerita lain).
Dalam keluh kesah gwa menjalani realiti hidup yang penuh dengan onak dan duri,
gwa terkejut seketika dikala gwa online sekejap2 guna berukben member gwa yang tengah tdo nyenyak sambil mimpi kena culik dengan ular sawa warna biru.
Apedaaa~

Banyak benda2 bangang yang jadik rupanya.
gwa nak tulis panjang2 pon takde clue nak tulis ape.
meyh gwa buat list.

1. Orang Kelate Furious Sebab kena troll dengan page NI

Bile page gwa kena featured dekat page kelantan, bertimbun2 caci maki gwa terima.
Gwa da cakap, gwa tak anti mane2 negeri, tapi kena label gwa benci kelantan gak.
Layankan jela~

Mase usha komen2 gwa, masing2 berbual gedegaq jugak la.
Nak tengok macam mana alim ulama' kelantan komen dekat page gwa,
klik page Ni and bace la komen2 tu sampai lebam.
Generalization?
Memang gwa generalize, sebabnye?
dalam 50 komen, ade dua tiga je yang gwa nampak steady.
Yang lain sume nak jadik setan macam gwa, mencarut sane sini.
Tapi dorang mencarut guna bahasa alien.
Sumpah! bahasa alien woo...

Tak paham gwa bahasa dorang.
contohnya macam ni la

"FUCK HELLIOZ!!!JUPO NGAN AKU, MEME AKU KATOK SAPA MAPUH LH..BASO NATE GILO!!!NOK NGATO KO KELATE, MU MEME SILAP LH..MU INGAT SKIT, KT MALAYSIA NIH, ORE KELATE ADO DIMANO2..KLU ORE SUPO MU NK CRI BALOH NGA ORE KELATE, BAIK MNGUCAP AWAL2.."


Siap caps lock lagi.
Sumpah gwa tak paham.
Gwa terpaksa carik google translator untuk translate bahasa alien neyh.
Tak lepas!


Gwa terpaksa tanya budak2 kat facebook tu baru gwa paham.
Gwa nak gak blaja bahasa alien ni.
Untung2 bole borak2 dengan dorang, yela....
One way communication payah gak.
Gyahahahahahahahah~



Penat mata gwa nak belek satu2 message depa.
Dah la panjang, lepas tu penuh dengan ayat2 yang menunjukkan attitude mereka yang mereka sendiri label "baik" bla3 and so on and so forth...
Gyahahahahahah~

Sape rasa anda fanatik dengan negeri Kelantan yang orang2nye self proclaimed baik sgt tu, like la page ni.
No offense... haha~

2. Ohmedia kena pressure dengan pressure group

Gyahahahahahahah~
ini adalah sangat reminiscing.
Gwa hengat lagi camne gwa kena bising tubi2 kanan kiri lepas bash owner ohmedia.
Macam2 page gwa jumpa
macam2 hate page established
Last2 habok pon tarak

Hellioz pon hidop lagi sampai sekarang
tak payah la nak sungguh2 sangat nak report ke ape lancau ke..... tak payah~
Tak suka blah and MYOB.
Gyahahaahahahah~

Tapi yang paling tak bley bla skali owner Ohmedia buat page untuk haters.
And then i said Wha????

Kecut perot ke weyh?
Buat page untuk haters?
Gyahahahahahahahahha~
Lu orang memang terer buat lawak lah~

Dude, u dont have to make a page for your haters to hate you!
They know how to established a simple FB page to tell the world that your website have become an annoying  page that only knows how to humiliate others in a stupid way.
See?

This is KARMA and Karma's a BITCH!
Gyahahahahahahahah~

Gwa rasa banyak je bende bangang jadik tapi bile gwa dapat laptop depan mata hilang semua...
Bosan2 gwa sambung lagi ah.
ciao~

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

33 comments:

eT said...

hahaha...chumell...:p

Whoopz said...

Selamat ari raya bro..

AlexiaAqram said...

knight of trollers dah kembali!
yiehhaaa!

musim trollers dah nak bermula.

siap siaga kita semua!

hamzah ian said...

kah kah kah.. kat page tu ramai gak tak puas ati.. kalau gua tak puas ati pun ada lu kisah? mesti la takde kan..

so gua diam2 sudah.. blog ni lu punya so gua macam biasa baca je diam2..

tulis je apa lu rasa nak tulis.. gua baca apa gua rasa nak baca..

har har har..

Aujinz said...

Muahahahhaa..

gua perasan lu like page Ohmedia suka malukan orang tue..

keh keh keh..


Gua baek dowh..
takde caci maki sane sini...


[..muahahahhaha... citpodah..]

Aujinz said...

lawo plak lu punya background theme..

nak jugak laaa...

keh keh keh

Yon BB (Akira Blog ) said...

Agak racist ko nih , walaupun aku bukan org klate , tp aku pun mrah klu org kta bhasa aku bhasa alien , itu namanya menghina . ko ni mcm aduka teruna ar tp ko x ktuk agama cuma ktuk org , adat , negara

Ann said...

tak ptut ko ckp bhsa diorg tu bhsa alien....

tp mcm lah ko peduli ape yg org len ckp kan....:)

DuniakuAbstrak said...

adoyai hell
ade je kontroversi kau ni
camne la org tak marah wei
ayat kau kejam gila
haha
aku pon tak sure statistik tu betul ke tak
nak wat research malas

DuniakuAbstrak said...

adoyai ade je kontroversi kau ni
camne org tak marah wei ayat ka kejam gila ..haha
baca je la
betul tak betul
sendiri pikir
sendiri kaji la


statistik tu aku malas nak cari weh..bg la link..hahaha

deus X machina said...

nate mu helly....kawe bakor mu tau la

Amoi said...

gua ingat lu tak tahu pasal ohmedia buat hate page sendiri.

they was a lulz.

hate page only created by the haters mang. not the person been hates.

wtf kan?

Myth said...

sial, aku belum start lagi exam. Lambat la nak follow rage dgn troll nanti

AlexiaAqram said...

bahasa kelantan bahasa alien.

alien workshop. cool.

buke sek klate said...

nate beghuk mg oyak bahso kawe bahso alien. Kawe katok mg nge saim2 kawe baru mg tahu taro mano sek2 klate. Sek kawe joro pialo melesia. Mg?

Kahkahkah
lantak la nak asobiyah ke apa. Tapi kalau nak pukul orang pun panggil member. Sial lah. Time ramai je berani. One on one hell in a cell la kalau berani. Jubur pun sorang satu je. Eh. Kubur. Kehkehkeh.

'pride is the biggest sin'

maCy said...

myob tu pe.
hai hellioz..

kraznaya said...

hoh?Depa ingat oghang klantan ja dok kat malsia abih oaghang kedah nak tak kat mana?

Keep TROLLING!! hahaha..anyway bos aku aghang klantan besa ja..aku dah hasut ckp kedah..hahaha..

maCy said...

isk2 susa btl xde sbox. ni yg macy dr na bunag jd xbuang ni~

Ar. Pedophile said...

agree.

i too., am hate kelantanese.

end of discussion.

hiro said...

lama xbersua bro..heellll yah..haha.


sep kito jange pecoh.

tia said...

tapi kann yayangg kann,
klu yu kawen dgn aii nanti tiap taon kne balik kelantan,
cemane ? mauuu ka?


kahkahkah!

zey said...

eh. aq xpaham larr
bhse kelantanese....
duk bersepah 1 msia pon,
xpandai nk flexible dgn dunia luar..
ape daaa...
cam katak bwh gelas!

eh..eh..rum8 aq kelantan..o0ops! -_-'

Encik Tikus said...

steady beb aku baca entry lu

J. Abdullah said...

oh media tu tak abis abis kan? sampai la ni bajet bagus.

akmalhilmi said...

hoohohoh
byk gilak kaw kene byk tu

alfablue7 said...

nate apo

fhunky-fhinky said...

hai troller...

long time no hear story...

kahkahkahkah...sumpah gua rindu troll lu..

HAHAHA!

sastraboy said...

ohmedia tu apa?

*stail inosen*

NAJ HEBAT said...

oh kelantan


lalala


benci




lalala


org kelantan ramai hensem2 kan?


muahaha.

LANTAK..

ade gua kesah?

hit me baby one more time!
(menyanyi)

yun said...

hahaha..truth.!

ururules said...

wei. aku suke kelantan dowh! kelantan kampung aku. biarlah derang bangge ngn negeri derang. aku bangge ngn diri aku. eh? rakyat kelantan hidup berpuak dan harmoni. tak macam negeri2 lain. tak harmoni. dah la tade puak. tak harmoni pulak tuh.

kelantan adelah yg terbaik. kelantan best dowh. yg tak best kalau derang kuar kelantan je. gi minum dadah kat negeri2 lain. pow2 budak skolah kat negeri lain.

sebenarnye. statistik tuh salah. penghidap sifilis dan aids dan pembuang bayi sebenarnye ramai orang thailand yg menginap kat kelantan. atau org2 kedah perak perlis yg mencari peluang nak menjatuhkan kelantan. fak la kedah perlis perak!! dah la dtg buat seks, pastu buat survey seks kat kelantan. fak la wei. lol.

either way. aku suke mek minah a.k.a makcik aku punye daging goreng kunyit! dan daging bakar pakcik keluarge pakcik Azmi.

aku org selangor. berdarah kelantan. dan aku bangga ngn darah naning aku. go to hellioz la wei. ahahahahahahahaha!

**ini komen trolling. sile butthurt

khairishaffian said...

haha~

0ver tlaj0k mat klate 2..

gua p0m mrh bce bl0g lu tp tu lu pnye prspective. . .

tp biarla yg bt0l

AkuMuzikFilem said...

bro tak cukup kenal dengan orang kelantan lagi la. bro kena kawan dulu baru tahu. pandangan bro terhadap kelantan sedikit sempit dan rigid, tapi, itu dari perspektif bro kan. ok2. jap. ni bukan komen butthurt, kongsi pandangan je. hehe. wa pun bukan orang kelantan, tapi wa da cukup masak dengan orang kelantan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~