Tuesday, November 30, 2010

Beza Orang Bijak Dengan Orang Tak Bijak



i don't know who'd be reading this crap anyway but i'm gonna piss it down, right here.

Tafsiran Orang bijak mengikut ape yang orang "self proclaimed" bijak cakap.
Bahasa dia mestilah bahasa baku begini.

Kita mestilah tidak mencarut dalam ruangan virtual ini kerana ruangan virtual ini adalah tempat yang amat bagus untuk berkongsi pandangan, mencari pendapat (yang satu kepala) mencari kawan  baru dan juga mencari soulmate melalui internet. Kita tidak seharusnya melucah, mengeluarkan perkataan-perkataan offensive dan mengeluarkan kata-kata kesat kerana INGAT INI, internet is srs bzns (to them, eventually). Kita mestilah menjaga tatasusila dan mematuhi rukun negara yang telah ditetapkan setelah sekian lamanya. Walaupun tidak berpuas hati, kita mestilah menegur secara baik dan menjadi warganegara internet yang berwibawa. Kita haruslah menjadi warganegara internet yang mematuhi undang-undang, bercakap benar, bersifat peramah dengan semua orang, menjadi tauladan kepada sedara-sedara seinternet dan tidak melambangkan diri sebagai seorang warga internet yang #phail keseluruhannya.

Yeah, go on, fight like a brave man. Show your genitals off.

Orang yang kurang bijak

The paragraph above is so fucking TL;DR. (bless u if u read em all)
I don't know you, but i am so gonna puke with all the statement above.
Don't say yes unless you feel the same about what i've stated, and felt above.
But all in all shiznit,
When did internet has become Malaysia suddenly?
When in hell did Internet is fully controlled and being prosecuted the way those moralfags wanted to?
Where in hell could i piss my anger and annoyance towards everything i dislike if i can't express myself the way i'd love to?
Where in hell have freedom of expression gone to? To the Mars? Jupiter? Lord help me plz.

Well, anything anybody say and said is purely out of what they see in their own perspectives.
And yes, I am so, okay, all along with all the shit above.
But since when do i have to obey and obligate all the shiznit they've literally draw upon?

Yes, this is sick. Sick statement is sick.
When everybody tried hard on being a whiteknight, an hero, this happened. *clap3. You've just received an applause from me moralfags. You do the right thing and make internet, for an umpteenth time, a boring place like most of you used and still be.

Hail whiteknight. Hail moralfags. May Jesus bless you all with cherry and blossom each and everytime you being an annoyance in my sight. I hope the colour of lies and hypocrisy banish my eyesight from all of you.
All in all, Fcuk You. Dont mention the typo. They are meant to be that way mathafackar.
Zing~

-Pissed Out-


Its my perspective. What's yours Zonka?
hit me on the comment section, below~

16 comments:

Anisa Hang Tuah said...

yeh yehh
gunekan otak yg dikurnia Tuhan secara bijak.
:)

Cob Nobbler said...

Gua bodoh dow..
gua selalu kat sekolah panjat pagar..
mana nak belajar benda2 ilmiah ni bro..

sumpah gua ni kepala otak benak..
kahkahkah!

siggplus said...

apa kau tulis, tak pernah lagi aku tak setuju so far.

haha.

sng2 ada masalah panggil whaambulance je. heh

maCy said...

warganegara internet tu xleh blah. haha


u hvnt ans me. pissed off~

AlexiaAqram said...

just give them a super cunt-punch!

i'msosupernotcool said...

pissing off, its should come out wit tones of fuck.

i found one.
fucking.

eszol said...

ke arah internet yg lebih berdisiplin dan berwibawa

believe me, it never will

J. Abdullah said...

eh apa barang jadi white knight? dalam bekmen pun, diorang called him two-faced.

dark knight, ayuh!

The Poyo Me said...

moral fags memang taik.
lagi2 yang suke gado dgn aku pasal benda sia2.
gedik nak tegakkan benang basah, lepastu bila aku defend balik BUTTHURRTTTTTTT tahap sial punye.

that's why gua tak suke itu moralfags. babai.

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

yup..
wa kurang bijak wahai yg arif..

sastraboy said...

i am blessseeddd as i can finish all teh weorddsss...

typo suci....

LadyRye said...

saya rasa awak ini sudah gila menulis sebegini!

orang yang baku adalah orang yang sangat bagus dan mulia..orang yang menulis menggunakan bahasa shortform atau rojak adalah sama tahap dengan najis! paham???

kau ini perasan bagus, ego..ingat kau pelajar undang-undang, kau bagus?

kau hanyalah seorang manusia yang suka menilai blogger lain hanya dengan membaca secara surface saja entry seseorang dan teros nak rage membabi buta. silap banyak la,bro. kau tu berotak sangat ke?setakat nak rage blog budak umur 12 tahun dengan mengatakan entry murahan adalah sesuatu yg plain stoopid.you are just some obefiend weiland wannabe dan menganggap orang yang tak setara dengan bahasa caci maki kau sebagai uncool or stupid.

reading your blog is like a big joke to me,seriously








-heh, sapa percaya ini komen aku, memang wajib harakiri la..aku pebetul dia punya spelling error ja kot..aku pencinta bahasa btw! :P -

maCy malas nak sign in said...

souka.. act macy kumen kt blog die. n ade bebel sikit. dats d fact~

mcjust.lol said...

tergelak baca statement berbaku baku tu... hahah

anak abdullah said...

amboi. dah pandai letak facebook like, linkwithin bagai

ok. gua pun bodoh nak mampus.

gua dulu ponteng. dahlah ponteng kantoi pulak.

ish ish ish

asipo said...

orang yg bijak, dia fikir 99 tahun kehadapan. which is, lepas dia mampuih

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~