Saturday, November 27, 2010

Bullshit Prediction



"Dah agak dah."
Ayat kat atas adalah ayat cliche'. dia ada banyak version, tapi tu version gwa.
Same macam bile sape2 bagi soalan, then tak boleh jawab.
Lepas dapat jawapan je masing2 pon cakap
"dah agak dah"
Macam bodoh, tapi gwa pon buat jugak kadang2.

Gwa jenis suka penatkan otak gwa dengan berfikir.
Sebab gwa tak suka otak gwa jadik lembap, sape nak otak dia lembap anyway?
So, gwa akan cuba untuk berfikir selagi boleh setiap masa sampai otak gwa penat.
Otak yang penat lagi penat dari badan yang penat.
Siyes...

Kalau lu orang pernah jadik student (sape tak pernah jadik student?)
Lu orang mesty cakap "aah, betul tu"...
Itupun kalau lu orang bace la karangan darjah 2 gwa ni.
Ok, da menyimpang.

Sebenarnya gwa jenis suka fikir ape akan jadik on every events.
Setiap event ade consequences and setiap consequences tu ade 1001 probability.
Setiap probability tu mungkin pilihan or gerak hati yang kita semua dah pilih.
Dan probability tu semua adalah siapa kita pada hari ini.
Jangan risau, tu semua chains of events.
Semua dah ade dalam satu bulatan yang lengkap.
Semua akan penuhkan bulatan tu dengan sempurna.

So, untuk elakkan dari jadik manusia yang selalu menyesal lepas sober,
gwa dah try tilik dulu consequences yang gwa akan buat.
Takdela rasa bodoh sangat lepas dah buat semua bende nanti.

Kadang2, gwa dah boleh agak dah semua consequence tu semua, tapi untuk control semua consequence tu bukan kerja gwa. Master puppet dah uruskan hal2 tu. Jangan la risau sangat nak jadik wakil Master puppet dekat dunia ni.

Tapi yang paling tak bestnye, bila consequence yang gwa paling least expect masuk dalam chain of reaction. Sebab nanti rasa macam bodoh. Sebab sebenarnya dah agak dah benda tu nak jadik, tapi gwa selalu try untuk ignore. Ignore sebab? Manusia macam gwa, lu, dan mereka pandai sedapkan hati sendiri untuk rasa gembira. Sape yang taknak rasa gembira? Tipu la kalau ade cakap macam tu. Jangan tipu diri sendiri. Even trollers pon happy bila dorang trolling. True story.

Bila consequence yang gwa least expect berlaku,
Gwa akan ulang balik ayat pertama dekat atas sekali. Tanpa rasa segan silu.
Sebab? Nak sedapkan hati lah. Gyahahahahahahahhaha~
Nak buat macam mane. Gwa cuma buat ape yang gwa patut buat.
Lain la kalau gwa ade kuasa nak reset semua benda yang dah jadik.
Oh, that is so not going to happen.
Jangan mimpi lah.

So, gwa nak akhiri semua Bullshit Prediction gwa dengan
"Gwa dah agak dah!"


P/S : Padan muka kau.

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

24 comments:

zaem93 said...

its a circle . a mean cycle . haha . one person like your story .

zmm1007 said...

dah agak da aku akan setuju.
betul r tuh

phreak-id said...

Serius aku rasa macam complicated entry ko mula-mula nak paham ayat tu. and then aku mula paham dan ending nya : "aku dah agak dah" apa ko nak cakap. hehehe.. chill bro..

Terbaru >> 1) Komen Adalah SEO? Macam Mana? 2) Ada Button Pelik? 3) My Precious Gift From God

AyuE SurihanyOt said...

blog ko adalah salah satu blog yang membuatkan aku berfikir selain dari blog obe..

walaupon entry ko entah pape...penat aku fikir rasionalnya taw..hahaha

btw..aku rindu ko..

eszol said...

the least expectation is the biggest surprise that colour this world

hamzah ian said...

entah jadah ape la.. gua baca perenggan pertama terus ke gua dah agak..

terus komen.. gua sangat jujur

Tupai Karan said...

bagi aku, hg slalu random dan tak boleh diteka. so boleh agak dah yg aku pun xpaham ekcelinya hehe

tapi nak kira "dah-agak-dah" tu kira blh diterima lagi. cuba kalu hg penat2 tulis info ke apa pastu reader komen "oh-ini-aku-dah-tau-lama-dah", bosan jugak kekadang right ;(

latest entry kepala tengah beng : Bila Aku Halimunan...

platipus said...

kalau everything kita dh boley predict apa akan jd towrds the end, life will be so easy for us..and everyone akan keep on repating

"gwa dh agak dah"..

grrrrr...

sue. said...

aku da agak da...heee

mofaizmz said...

a'ah.. betul tu...

aLy A said...

bukan je ape yg di-ignore tu je yg slalu akan jadi, yg telampau pecaye sgt dgn yg di-predict tu pun bley tinggal ilusi jek

ahh kau pun tau kan

Cik Gallus Gallus said...

agak tak paham ;D

Hunny said...

Tak salah nak predict, tapi jangan sampai tak buat apa2 sebab dok mempredict ajerr...

MOFASAD said...

ayue,

ang tak rindu gua?

LadyRye said...

agakan aku tersasar..

aku ingat hang up entry bab supper..

kahkahkah!

Cempaka R.Minta said...

cempaka kurang jelas di situ... terimakasih awak

ANATI SOKI said...

dah agak dah? ahahaha.. cliche.. ayat yang boleh dikatakan smua student kerap guna.. hehehehe ;)
1. untuk cover ksalahan
2. atas dasar menyesal
tehehehehe

rossoneri said...

probably because u hope its not going to happen,thats y u ignore it...

deus X machina said...

gua suka predict result bola je, kadang2 result damacai

HonEyBuNNy said...

he2...dah agak dah...tu dia...hehehe

Irwan said...

GWA dah agak dahhh

Ampuan Awang said...

Helli, hang lama tak teguq aku kat blog... lupa kat aku nooo

athiea said...

nak buat camner..
kite hanya mrancang..
Allah yang tentukan..

haram jada..
ikut gerak hati..
mati..
tapi kalau tak ikt..
nysal kmudian xde gnenye..
gua pun xphm lar...
alalalalal...

ika said...

peace yaww !

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~