Thursday, November 18, 2010

God's Masterpiece the Movie #1

Arakian pada suatu masa dahulu yang manusia takkan tahu bile, sebab manusia diciptaan lambat. Lagi lambat dari mase Tuhan ciptakan angel sama satan yang diketuai oleh lucifer.

Ini adalah satu cerita panjang yang lagi panjang dari umur bumi itu sendiri kerana manusia da buat berjuta cerita + movie yang manusia rasa hebat. Tapi ini movie yang Dia sendiri reka. Dia punya taste lagi hebat dari manusia, setan, mahupun malaikat yang bersayap. Cuba bayangkan betapa complex and complicatednye Mega movie neyh. Ceritanya bermula begini.

buruk beno poster ni. kah3~


Pada satu ketika dahulu, semasa malaikat n satan telah diciptakan,
mereka semua akur dan sentiasa tunduk taat perintah Tuhan yang mencipta segala benda yang lu orang pernah nampak lihat n mungkin tahu.

Pada suatu masa, Gwa syak Dia pon nak buat satu ciptaan baru yang bakal meranapkan bumi sama macam virus2 ciptaan Dia seperti HIV n AIDS yang memakan sel2 tubuh badan manusia yang sangat fragile. Get my chronology here?

Diciptakanlah manusia. Makhluk yang asalnya duduk dekat syurga tapi kena turun pangkat duduk dekat bumi sebab tahap curiousity yang tinggi sangat. Makan buah sangkut dekat leher. Makan buah sangkut kat dada. Lepas manusia diciptakan, para malaikat dan para setan yang dah hidup lagi lama dari manusia diperintah untuk mengiktiraf kedudukan manusia yang tak boleh terbang tinggi2 macam malaikat, xde sayap dan tak terer macam setan yang rasa dorang lagi power dari manusia.

Marah la para setan sekalian kerana pengiktirafan yang tinggi diberi kepada manusia yang selalunya membosankan. Nafsu punya kerja.

Start dari setan retaliate taknak iktiraf manusia, depa pon kena buang syurga (macam buang daerah la). Manusia pon turut sama join duduk dekat bumi sampai dah nazak dah bumi manusia kerjakan, rakus betul!
Bermula dari manusia diciptakan, bermulalah Mega Movie yang Dia cipta dan macam2 channel Dia tengah enjoy.

Lu agak2 Dia cipta semua benda kenapa?
Sebab dia paling power lah!
Dia nak buat ape dia punya pasal sebab Dia takde expired date macam manusia yang hidup setakat 60 70 tahun, itu pon kalau hidup lame. Kalau muda2 kiok tengah jalan mase merempit, memang tak sempat nak merasa la hidup lame. haha~

Lepas setan rase neglected, depa pon buat riot, macam anarchist yang keje nak guling2 kerajaan tiap mase. Tah ape yang anarchist ni nak pon gwa tak tau walaupun gwa pernah bergelumang dengan sentimen2 anarchist satu masa dulu ketika gwa masih lagi manusia yang lost mencari guidance.
Setan pon bersabda
"Lu relax je, lu tengok je macam mana gwa buat manusia ni sesat sampai terpaksa carik illuminati sebab gelap sangat!"

Berjanji lah setan2 kepada diri sendiri untuk menggulingkan manusia dan janji2 Tuhan.

Continued here


P/S : I actually hate myself by dismantling this bullshit with episodes, but i have to, or it will be too long. Gyahahahahahah~


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

11 comments:

anak abdullah said...

gua bau konspirasi

hamzah ian said...

heh..

Frodo Baggins said...

hahahhahah babi kiok!!!
kronologi paling brutal wa pnh baca
celaka!!!!

maCy said...

macy hope ending die xmenyaketkn hati dan jiwa..

Encik Tikus said...

gua cadang lu tengok cite supernatural, lagi melalut kepercayaan dia kot

+d.O.Y.A.h+ said...

chayokkkk!

liyana aziz said...

ni yg lemah ni bila baca ada continue! muahahahhahahaha

afiqsiddhartha said...

blasphemy yang semakin kejam. Aku rasa sangat dahaga.

LadyRye said...

hi hellioz bieber..

CGG said...

CEPAT BUAT PART 11:)

Fontonk said...

nicee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~