Wednesday, November 24, 2010

God's Masterpiece the Movie #2



1st Story

Setelah turunnya Manusia pertama ke bumi, setan pon mula bukak langkah, bukan nak bersilat, tapi nak buat manusia stray from the path.
Standard cerita la. Ade baik ade jahat.
Kalau nak ikutkan Mega Movie yang kita semua ni tengah alami, Manusia ni tersepit kat tengah2. Manusia ni senang lost. Senang nak kena influence. Sebab kita smua ade nafsu. Maknanya dekat situ manusia dah ade kelebihan yang malaikat sendiri tak dapat nak enjoy. NAFSU titik.

Manusia boleh buat ape je yang manusia nak buat.
Nak sembah Tuhan ke nak sembah setan ke nak sembah pokok ke nak sembah lembu ke sembah la. Itu namenye Freedom yang Tuhan dah bagi. Freedom? Itu la freedom namenye. Sebab in the end kita yang tentukan tahap mane freedom yang Tuhan da bagi kita nak pilih and limitkan.

Unlike malaikat yang walaupun bersayap, tapi dorang takde nafsu, takde jantina and takde Own Will power. Depa ni sentiasa patuh n taat untuk tunduk dan patuh dekat Tuhan. Manusia ade choice beb. Sebab tu Tuhan suruh malaikat sama setan certified kewujudan manusia.

Diceriterakan dalam Holy Koran kitab teragung umat manusia yang diturunkan bit by bit dari malaikat kepada manusia. Ini baru manusia punya cerita. Ini baru manusia punya kitab suci. Ini baru Bumi. Lu orang pernah bayangkan bape juta planet yang ade dalam universe spiral and berapa banyak lagi Mega Movie yang Tuhan da buat?

Manusia tak pernah tahu and takkan tahu.
Sebab manusia punya limit of knowledge dah termaktub dalam Holy Koran. Kalau bagi lebih2 susah ah. Bagi Bumi pon tak cukup, ini nak bagi specialty banyak2.

Dalam 1st episode gwa dah cerita macam mane manusia ni adalah makhluk yang tersepit antara pergaduhan Pencipta and setan yang keje xpuas hati je.
Manusia akan jadik penentu yang dah ditentukan dalam Mega Movie yang panjang berjela ni. Walaupun dalam Holy Koran da cerita bahawasanya setan akan kalah and manusia akan menang, setan sentiasa buat kerja hasut manusia2 yang lembab seadanya.

Kenapa setan nak lawan jugak? Good question.
Depa tu pelakon jugak. Dalam semua cerita ade villain ade hero.
Villain cerita manusia mesti la setan. Gyahahahahahah~

In the end, ending dia same macam semua cerita cliche' yang lu orang semua serba tahu.
Happy ending.
Happy ending ke?
Happy ending sebab mase tu lucifer confirm2 kalah.
The winner rules. Oh salah.
Creator rules... gyahahahahaha~

Ade sape2 nak bagi ending kat gwa?
gwa malas nak pk pasal ending sebab gwa hidup tak lame pon.
Bak kata pujangga amerikah



Gyahahahahhaahahahahahahahahaha~

P/S : Agak2 lepas human race extinct, ade sequel tak? 

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

13 comments:

MOFASAD said...

kah kah kah!

.::WaNiE::. said...

hi yayang

i got so many things to do but have so little time

fhunky-fhinky said...

hoho...

gua tersedar sekejap...

eiffel said...

hepy ending???gwa rsa tuh tales story jerk yg ada hepi ending... -.-"

M. Faiz Syahmi said...

lepas human race extinct., kompom la ada sequel.. tapi time tu megamovie kt akhirat yg xde penghujungnya la..~

Offensive entry for guys.

hamzah ian said...

lu tgk futurama tak? dlm citer tu lepas manusia pupus dan bumi hancur ada second big bang..

har har har..

start la balik kitaran hidup manusia..

afiqsiddhartha said...

you're a god. Aku seronok betul baca konsep mega movie tu. Andai kata ada 5-6-7-8 kitab suci diturunkan di bumi sahaja, aku harap ada banyak lagi kitab suci diturunkan di planet lain dan jutaan galaksi yang wujud dalam dunia ni. boleh ambil iktibar dan buat super mega movie. sharing is caring. this isnt the ususal 'imjustsaying' statement untuk jaga hati mereka yang suci murni. we never know kan?

afiqsiddhartha said...

lupa nak mintak royalti. nanti aku bagi nombor akaun bank. heuheuheu

cikpia said...

kool!!!! aku suka cara ko kaitkan realiti dengan mega movie.... he he..... =)

LadyRye said...

macam aku cakap semalam

yang penting yang 5 itu

lepas judging session kita taw la ending story kita camna..

kalau ada yang 5

kalau tak ada yang 5

heavenville or hellioz..kahkahkah!

Fiq said...

mmg konsep mega movie Hd siap pakai spek 3d. aku pon wonder brapa banyak galaksi, brapa banyak nabi terakhir n brapa banyak kitab2 suci.

terus mmber aku suh mengucap. katanya, dia tak mau aku songsang, boleh sewel otak pikir lebey2.

hal2 dunia spt:

"when David turned out to be Goliath"

lebey menyeronokkan. haha.

yeah.. professor amerikah tu betol. so many things to do, so lil time..

geLaSkaCa said...

hellioz..

never say never..

itu je yg terlintas kat kpale den..

ahaha..

AlexiaAqram said...

back to the future.

or

satan strikes back!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~