Friday, November 19, 2010

Nicotine

Its funny how i found myself feel delirious everytime it enter my body.
They make me feel energized.
Pumped up anyway anyhow.
Confusing and beautifully conscious.
Swirling my brain around.

Gwa syak benda ni sebenarnya drugs.
A long term relation.
Adik beradik drugs yang bau2 bacang

Mengakibatkan rasa ketagih, in a long sacrificial ways.
Srsly saying, i think a lot once its apart of me.
Spark a lot of question mark and curiosity.

I bet everybody will say this, or in any situation think about this.
"I wish i have never tried this thing before"
its a sick-sick situation everybody try to ignore.
Never was a win-win situation.
Sigh~

Suddenly kucing gwa panggil gwa.
Jangan tanye kenape tapi gwa boleh translate plak ape dia cakap dekat gwa.
Sedap2 gwa blow 1001 bahan yang mampu buat gwa mati cepat, dia merengek kat gwa.
Ape lancau?! gwa jerit kat dia.
Dia buat2 tak dengar lalu terus membebel macam mak nenek, spesis tak mau senyap.
Dia membebel lagi,

"Dah2 la tu weyh, takde pekdahnye mencerut je tiap mase, bukannye menambah productivity pon, tambah penyakit ade ler. Kang esok lusa dapat penyakit kan susah. Sape nak bagi gwa makan nanti? Sape nak peluk gwa malam2 nanti?  Sape nak masak ikan rebus gaul dengan nasik nanti? Sape nak teman gwa termenung kat balkoni nanti? Sape nak pedajal gwa bile gwa bosan2 nanti?" 
(banyak lagi yang kucing gwa carutkan, gwa malas nak tulis panjang2)

Lepas dia bosan gwa tak layan, dia blah.
Menyemak je kucing ni menceceh mase gwa tengah melayan.
Gwa tau lu orang tau (kalau lu orang same spesis macam gwa yang suka carik penyakit)

Gwa yakin semua orang nak stop.
Gwa yakin semua orang taknak start.
Gwa yakin sebab gwa yakin semua orang ade otak.
Tapi kuat macam mane pon otak lu berfungsi, lu tak boleh nak kawal semua benda 100% effectively and efficiently.
State of mind pon tak boleh nak control semua bende consciously sebab otak tak pernah stay conscious setiap masa.

Ape gwa merepek ni?

"Think Before You Try"
haha~
Ayat kat atas ni ayat yang tak mungkin manusia dapat buat
Terang2 manusia ni makhluk yang penuh dengan tanda tanya
Dekat syurga lagi Manusia pertama dah violate hukum Tuhan
Tuhan cakap jangan, manusia buat jugak.
Law of Nature.
Nobody can resists...

Cuba fikir kenapa Dia tak buat kita sesempurna malaikat?
Sebab Dia tau ape yang dia buat. Kita ni cuma another creature yang disuruh berlakon dalam situasi yang dia suruh.
Untuk melengkapkan satu full circle yang Dia dah buat.
Alasannya?
Dia bagi alasan untuk manusia jadik khalifah dekat bumi.

Tengok jela ape yang khalifah dekat mukabumi ni dah buat.
Eternal Mass Destruction
Gyahahahahahahahahaha~

Pandai2 la point out
"Yang berfikir tu kita, Yang menilai tu Dia."


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

22 comments:

Encik Tikus said...

Cuba fikir kenapa Dia tak buat kita sesempurna malaikat?
Sebab Dia tau ape yang dia buat. Kita ni cuma another creature yang disuruh berlakon dalam situasi yang dia suruh.
Untuk melengkapkan satu full circle yang Dia dah buat.
Alasannya?
Dia bagi alasan untuk manusia jadik khalifah dekat bumi.




beb, sumpah gua suka ayat nie ! artistik bhai..

hamzah ian said...

heh

Amoi said...

YOU ARE CUTE WHEN YOU ARE TALKING WITH YOUR CAT.

I like you.

*larikkkkkkkkkk*

eiffel said...

psycology...


len kali kne tepek...

JUST DO IT!!!!! :P

CGG said...

manusia membudaya...

DuniakuAbstrak said...

berlakon watak baik

Wan Perlis said...

dunia hanya pinjaman

Yatre Hayati said...

wah wah...menitik air peluh aku baca...

bukan penggoda said...

and now, i know that you're a smoker by now. hahaha.

maisyara Pot! Pot! said...

erk... lebih baik berhenti sendiri daripada makan ubat tu =.="

+d.O.Y.A.h+ said...

uhm..gua suka.bes dowh kata2lu.

RastaMat said...

Don't drink n drive..
Smoke n fly..

hahahaha...

hackshitam said...

keh keh keh..

maCy said...

abg dakwatbasah ade ckp sal perokok hnsem.

jadilah perokok yg hensem ye ay~

ok i start to call u ay again..

pedulik hape~

tia said...

bak cni kuceng tuh biar gua jage!
ade plak tak layan dia!
grr!

zey said...

rules r made to be broken! haha!

cik tipikal said...

kucing pun tahu bahaya merokok

Sca Ndx said...

addict is a good thing.

eszol said...

yup it's nature of human to be rebellious

yeah!

AlexiaAqram said...

gua ase satu hari nanti gua nak culik kucing lu. pasangkan dengan anak ayam gua. erk.

syAzAnA said...

erm, then, xreti nak stop? sian anak bini lu nnti. miahaha

::cdot the dot:: said...

ye ADIK hell..ADIK hell nak apa dgn AKAK ni, syg?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~