Monday, November 22, 2010

Sijil Untuk Rasa Bongkak

Situasi *Dalam dewan (sejukmacamdekatsalji)

Kamu semua ni siapa?
Kamu ingat kamu jadik mahasiswa kamu dah besar?
Kamu tu tak ada apa2 sijil kelayakan lagi. Perjalanan kamu jauh lagi.
Kamu ingat kami datang sini suka2 ke?
Kami datang sini sebab kamu semua.
Kamu jangan rasa kamu dah besar sangat. Kami ni lagi tua, dah rasa apa yang kamu rasa.
Kami lagi banyak pengalaman.

*Monolog Dalaman
Gwa pedulik hape lu siapa. Lu ingat lu tua gwa kena sujud kat lu ke?
Kalau lu ingat lu besar, lu silap besar la.
Gwa bukan nak tunjuk besar ke ape, tapi kalau lu sendiri dah berlagak macam babi besar, takkan gwa nak respect jugak?

Sambung membebel gaya orang tua yang lupa diri
Kami ni dah masak dengan perangai kamu semua.
Kami ni dah ada sijil, dah ade ijazah, kamu ada apa? Kamu ada apa? Kamu ada apa?
Kamu takde ape2 sijil lagi. Kalau kamu tak grad kamu same saja macam semua orang. Takde Kelayakan!
Kamu jangan ingat kamu duduk dekat sini kamu semua akan keluar dengan sehelai sijil yang kamu kejar tu.
Kami ni semua berdiri, selia kamu semua sebab kami sayang kamu semua.
Kami nak kamu rasa hormat dekat kami. Kami lagi besar dari kamu.

Siapa yang umur ____tahun angkat tangan!
(si bodoh semua angkat tangan)
Yang umur____tahun angkat tangan!
(si bodoh confirm angkat tangan jugak)
Siapa yang umur lebih dari____tahun angkat tangan!
(gwa da cakap dari tadi kan, si bodoh memang selalu akan angkat tangan)
[cakap dengan gwa rebellion tang mane yang angkat tangan?]
*fill in the blank____with suitable number

Oh, kalau kamu rasa kamu lagi tua dari kami, tak apa.
Tapi kamu ada apa? Kamu tak ada apa-apa. Kamu jangan berlagak sombong.
Kami dah jumpa ramai manusia macam kamu ni.

*Monolog dalaman
Adoyai...
Kenapa la bangang sangat orang tua ni. Nak suruh respect, tapi nak respect ape?
Nak suruh respect ijazah? Masters lu orang tu ke? Itu yang lu orang nak?
Wey, gwa tak heran la dengan kelulusan lu orang.
Lu orang ingat sijil lu orang tu lesen untuk lu rendahkan martabat manusia macam gwa ke?
Lu orang ni betul2 lupa diri. Lu orang tu la muka2 yang same pernah jadik macam gwa ni.
Lu orang nak bangga sangat dengan sijil lu orang apehal?
Si bodoh... Lu orang tak payah la psycho gwa dengan sijil2 yang lu orang ade tu.
Gwa xpandang pon. Mentang2 lu dah ade sehelai kertas tebal tulis name lu orang, lu nak berlagak macam cibai pulak dengan gwa. Sekarang ni siapa yang berlagak ni babi?!
Pantat nakharam sungguh. Kanina cibai makahai lahanat nang putinang kui putikui etc etc... Langsuir... eyh? tak habis mencarut lagi rupanya.

Sambung speech gaya orang tua
Siapa yang tak suka ada dalam ni bangun!
Bangun la, tadi semua macam hero bising sane sini. Dah bagi peluang taknak bangun pulak!
Tempik si tempik yang menempikkan.

*Selang 5minit, Gwa bangun. (adela shiver2 sikit)
30saat lepas tu, Member gwa pon bangun.
10saat lepas tu, Member kepada member gwa pon bangun.
5saat lepas tu, Member kepada member member gwa pon bangun
Serentak, Satu batch lelaki yang satu kepala pon bangun.
(diiringi suara tempikan pantat2 wanita yang keje nak boo orang tiap mase, padahal masing2 loser, muka huduh plak tu, macam cibai pon ade)

Muka depa lagi huduh dari muka minah ni, cuba bayangkan...

Ape ke lancau mereka ni? dala huduh, lepastu letak sign loser atas kepala. Memang nampak sangat loser ah, Bodoh piang!

Orang2 tua yang lupa dulu dorang pon same macam gwa goyang, ramai sangat yang bangun.
Tiba2 orang lain ambik alih mic.

Ok, semua duduk. Sebenarnya kami nak kamu semua dengar cakap kami, 
( cuak le tu... ingat kitorang ni semua sampah masyarakat ke lu orang nak jerit2 layan macam babi? )
cuba kalau kami tak buat macam ni, ade kamu semua dengar cakap kami?
( ktorang boleyh je dengar, tapi gaya lu orang tak cantik, sape nak dengar? si bodoh dengan si bodoh tu dengar ler... Kitorang ni bukan macam si bodoh tu. )
cerita seterusnya? sambung sendiri...

#RiotFest success!

P/S : Tak payah la nak bangga sangat dengan sijil lu orang tu, tak bawak mati pon. Takde nye malaikat tanye lu grad ke tak dalam kubur nanti. Takde nye malaikat tanye CGPA lu orang berapa. Pandai2 la fikir...


picture credit : nsxprime


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

28 comments:

MOFASAD said...

"Pantat nakharam sungguh. Kanina cibai makahai lahanat nang putinang kui putikui etc etc... Langsuir... eyh? "

hahahaha


maki macam sialll


lagi satu


gambar tu.. dah terus gua teringat sigg

kah kah kah!

MATAHARI said...

itulah tanggapan orang tua sijil besar poncho kat anak muda. riak yg makan diri.

LadyRye said...

minah dalam gambaq tu lawa hapa...

bibir merahhhhhh..owh!

hamzah ian said...

lu bangun betul ke bai?

afiqsiddhartha said...

sumpah epic. Aku tak pasti pasal apa dia nak angkat orang bersijil/ijazah bagai, dah terang otak dia nak kena tunjal sebab pagan sangat iq dia. Dan dekat kolej aku dulu pun boleh kata 99% jenis bodoh angkat tangan. I rike dis posh. No homo.

Anep Kalashnikov said...

oh yeah,,,, gua paling benci ngan si tua babi yg suka merendah2kan martabat org lain,,, good job u dude,,, thumbs up,,,

eszol said...

gila rage

gila riot x jadi

haha

pantat2 poyo dgn sijil2 dorg tu mmg bangsat

Qhamel said...

cm babi la aih prangai.. drang da mti kang x kite yg kne gnti?

aLy A said...

fuhhh
aku suke!
aku suke!



sebab dia dah ada sehelai kertas tu nak jerit-jerit, mmg mcm...........

Epul Azimi said...

hohoho,hebat ko bhai,kekadang aku pon nyampah ngan org2 camni,bajet dia tua,bajet dia ade sijil ke pandai skit ker dia ingat dia dh hebat,dan aku paling benci org tua yug sombong dan berlagak,sumpah kena maki sebijik....

nk kopy paste maki ko tu bleh,best arr.hahaha

eiffel said...

'Kanina cibai makahai lahanat nang putinang kui putikui '

ni bahasa apa ni der???sanskrit???

-.-" nk budak respek tp org tua tuh sndiri xreti nk respek org len!!!camtaek!!!!

stakat sijil jerk tgi, tp communication faul...g mam lar!!!klo org tuh stok wt ceramah..kompem xderk saper yg nk pegi!!!!

Whoopz said...

Sehelai kertas wat nilai harga diri.. Dem.. Bodo..

RastaMat said...

alamak hell..
pesal lu tak koyak2 paper exam tu, royok2 pastu baling kat kepale die??
pastu lu angkat kerusi, campak depan die..
pastu terbalikkan meja skali..

pergh..
kalau lu buat macam tu, kompom lu glamer 1 dunia, sampai planet pluto skali name lu naek..
Hellioz yeah!!!
wakakakaka...

sastraboy said...

ok now.

u got my respect.

dem! kaki troller lak yang gua respect.

haha.

oeace!

Hellioz said...

@mofasad
yeah,
macam mane gwa terfikir nak mencarut macam tu pon gwa xtau...

tapi tu bukan sigg...
pompuan2 tu sume huduh sebab semua bonsai...
gyahahahah~


@matahari
silap besa ler...
hengat budak2 ni binatang peliharaan ke...
gyahahahahahhaha~


@rye
lawa ka?
ntah la...


@hamzah
takdelah
imaginasi gwa je...
gyahahahahahah~

sebab incident ni gwa terpaksa jadik pehmes.
satu fac knal gwa
cam babi


@afiq
yeah mang~

nasib baik geng2 gwa support
kalau tak segan jugak bangun sorang2...

nk wt cmne.
org lupa diri jadik riak + bongkak
hamek bahagian..
lancau...

Hellioz said...

@anep
gyahahahahhaa~
thanxie~

@eszol
manusia lupa diri memang camtu


@Qhamel
yeah
dorang lupa daratan..
hengat bole terapung dekat laut tu sorang2...


@Aly a
macam cibai
gwa tlg sambungkan
gyahahahahhahaha~


@epul
g la copy paste,
letak kat status fb
mau kena maki balik nt
gyahahahahahah~

Hellioz said...

@eiffel

yearpy yerp.
gwa pon xpaham ape ade dalam palotak depa
gwa ade je menjawab
malas nk type panjang2...
gyahahahahhaha~


@Whoopz
triple bodo...

@Rasta mat
actually gwa buat cerita pendek je ni
kantoi r kalau gwa cite satu2
gyahahahahha~

@sastraboy
fight for whats right je..
jgn jadik bonsai
sumpah gwa benci bonsai
masing2 macam babi

geLaSkaCa said...

haha..

wat cmni je..

"dah abes ckp dah???ok..aku sakit perut..nk g tandas.."


haha

amoi said...

kisah benar?

rai said...

erm penah kene situasi macam nih cuma lagi teruk kot siap kene maki maki lagi kononnya kitorang perabes duit dengan benda2 tak guna padahal duit elaun pun tak dapat lagi.

Kononnya kami berlagak padahal stupid semata2 huhu.

Direndah-rendah kan sebab english kami tunggang langgang.

Bila ada yang melawan dia terdiam balik dengan semburan pacik tuh.

Memang mulut dia hahah tak tahu nak kata apa lah. Kesian lah orang macam nih, cakap orang tapi tak sedar diri.heh

platipus said...

bgus la kalau kau betul2 bangun!..respek ar!

RastaMat said...

weyh hell..
citela dari mule sampai abes...
kami nak tau!!!

sape nak tau!!??
angkat lutut same2 dengan guwa..!!!

hahahhaha...

AlexiaAqram said...

pernah tak dalam sejarah, orang yang dapat ijazah tapi tak nak datang konvo sebab rasa ijazah hanya sekadar kertas?

aku rasa nak buat macam tu lah untuk master aku nanti.

amacam?

buyat(bebola tomato) said...

hormat orang dulu la kalo nk diri dihormati

nadia said...

terbaik~~
thumbs up bro..

.::WaNiE::. said...

tak paham suruh keluar sgt pastu suruh duduk balik

grrrrr

mak cik said...

mybe, just mybe, he/she was pms-ing..ok, lame. hehe

i feel you my man, just recently at my new place of studying. sampai makcik bursted out crying, oh terlupa nak cool at the mo.

certain profs or drs tu memang 0 in emotional intelligence. 0 in empathy. 0 in communication skills. how on earth mereka2 ni nak educate?!

The Poyo Me said...

@Alexia:
xdtg convo purposely?
kawan aku buat. secosmate aku tuh. gile ar, kitorg abis ngumpat2 die sebab xnak pergi. tp ak pkir btul gak. rebel troll macam die mana fit in!

gua salut lu bro! (hellioz, and member gua yg xnak dtg konvo ni)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~