Sunday, November 21, 2010

Teori Konspirasi Politik Malaysia

Ehem ehem....

Tersebutlah kisah~~~
apebende ni?

Politically, Malaysian political structure ada theory conspiracy yang tak ramai tau. Sebab masing2 taksub sangat dekat satu pihak sampai depa tutup mata dengan kisah pihak lain.

This is a well known fact. Barisan dah memerintah Federal Government selama 50tahun+... Barisan adalah entiti politik yang lama giler memerintah sesebuah negara. Barisan Nasional buat rekod meyh~ Boleyh masuk Guinness World Record. Siyes...

Nampak je politik bosan la tu.
Sabo... tak habes lagi neyh.

Sebenarnya, drama swasta yang lu orang semua nampak dekat Malaysia ni dah lame depa rancang. Depa tu sapa? Bace dulu sampai habis. Padan muka. Gyahahahahah~

For your intention, Raja Petra adalah senjata sulit yang tak berapa nak sulit bagi pihak Pembangkang, or exclusively senjata sulit De Facto Leader PKR yang sebenarnya penasihat PKR je. Sebab bini dia presiden.

RPK dah bertahun dok sakat kerajaan through his well known notoriety on the internet. Bayangkan RPK ni macam Obe la, tapi Obe sume dia bantai troll. Kerja RPK senang, buat je propaganda banyak2 dekat internet. Manusia zaman sekarang ni semua rajin, rajin surf internet.

So, strategy nak defame kerajaan yang dah setengah abad conquer Malaysia pon bermula. Lagi bagus dia bermula bila internet tengah meletop.Semua orang ade source sendiri. Semua orang nak bukak blog tulis pasal politik, padahal takde sorang pon yang betul2 ade prime source. Masing guna kuasa 'hearsay' untuk sensasikan propaganda. Tapi jangan underestimate kuasa blog or personal website, mainstream media pon cedok dari blog jugak. Tak percaya pegi tanye so called reporter dekat Utusan sane. Depa buat report pon kadang2 based on blog je. Kalau mainstream punya source pon blog, mane kredibiliti berita tu? ZERO. Sebab tu gwa cakap depa semua guna 'hearsay'. Benda yang sensasi tu semua cuma salah satu babak dalam satu drama yang maha panjang, lagi panjang dari sinetron bawang merah bawang putih.

RPK pon same je 2 x 5. Semua bantai pakai logik akal. Sebenarnya politik tak payah nak science2 sangat. Sape je yang rajin buat research sane sini nak reveal satu2 case. Political Science tu semua theory je. Jangan la percaya sangat satu2.

The truth is, RPK ni sebenarnya double agent. Kanan dia makan. Kiri dia makan. Depan dia makan. Belakang pon dia makan. Janji perut kenyang. RPK sebenarnya dah lame ade root dengan federal government. Yang tau cuma segelintir manusia veteran yang dah lame merasa berkuasa je.

Newbies2 politik semua tak tau. Depa ni cuma penambah perisa je. Macam masak nasik goreng la, mesty ade garam, gula, belacan sket. Baru ade rasa, takdela macam makan nasik gaul dengan minyak. [sarcasm]

RPK sebenarnya dah lame tunggu mase nak tumbangkan DSAI. RPK cuma tunggu greenlight je nak tikam dari blakang. And now is the purrrfect kitty time. Lepas dapat green light, keluar lah ARTICLE ni.
Cuba ingat balik, DSAI datang dari mane?

Yes! Barisan Nasional. Ini la namenye politik. Kanan kiri depan belakang kena pandai cover. Sebab leak akan selalu terjadik dan Pasti akan terjadi. Ini nama dia backup plan. Kalau plan A tak jadik, Plan B, C, D, E sentiasa ada. Don't worry be happy, because No Holds Barred. Nampak Irony tak ayat RPK tu?
Gyahahahahahahah~ Ape ingat Leonardo Da Vinci je ke pandai buat misteri? Malaysian pon boleh la bang... Haha~

Mase RPK keluarkan entry kat atas tu, Zaid Ibrahim dah setel pon buat kerja dia.
This is what we call purrrfect kitty timing. Timeline dekat headline tu semua camouflage je. Semua details dah lame dah ade dalam timetable. Tunggu nak execute je. Semuanya berjalan seperti yang telah dirancang. Mase ni Zaid buat onar dekat PKR, RPK pon buat onar dekat internet. This perfect timing jugak menandakan hari yang sangat menganjing bagi DSAI.

Sebab?
Zaid buat drama swasta nak keluar PKR and nak buat "Mysterious Third Force" pada tarikh yang sama DSAI kempunan nak jadi Prime Ministah, 16 September and 16 December. Ape itu Third Force? Zaid la third force tu. Ingat Third Force ni kuat sangat ke? Like i've said earlier, everything's under control. Kalau rumah ade base, ade piling, Zaid dah sediakan dah semua tu.

Acfuckingtually, Zaid pon double agent jugak.
Cuba ingat balik Zaid datang dari mane?
YES! Barisan Nasional!
Pandai tak Zaid buat drama swasta?
Kewl aigh?
Awesome.
Epic.

Macam mana tinggi pon dia main lompat2, semua orang terima dia. Siapa yang terima dia? Semua orang yang rasa Barisan and Pakatan dah kelaot. Bandingkan Zaid dengan Third Force dekat England. You'll understand what i mean by that. This is happening, Kalau semuanya dibuat dengan extra caution. Siapa yang akan jadik kamceng bila Zaid dah ade established party? Guess who? I bet you already have that answer in your mind.

Nak tau the BIG question tak? Macam mana RPK boleh senang2 bolos keluar UK? Macam mana dia dapat duit semua nak sara diri dekat sane? Jawapan dia dah ade dalam palotak lu orang. Macam mane nak tau efficiency Polis dekat Malaysia, bandingkan jela benda senang. Tangkap RPK dekat UK je pon. Takdela kuno mane UK tu. CCTV bersepah kanan kiri depan belakang. Takkan la Special Police takde clue or track langsung.
Cuba fikir balik...

Cantik kan semua game ni?
Everybody is playing their part beautifully at the right place and the right time.
This is politic my man. This is it.

Matlamat tak menghalalkan cara? That happens all the time my friend. Tau dengan tak tau je. Rakyat marhaen tang mana yang ade bran nak bukak mulut besar2? Jerung pon kena trial, inikan kita. Memang silap ah.

The biggest question of all is, "Who's Who?




Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~


This is a parody dammit!

15 comments:

AlexiaAqram said...

permainan minda semua ni. anyway, aku tak suka zaid. apatah lagi rpk. apatah lagi anwar ibrahim mahupun azmin, chua soi lek, kit siang, karpal singh, haji hadi, bik mama, nazri, samy vellu dan banyak lagi.

orang2 yang aku tak suka, aku hanya gelak bila diorang buat statement.

prinsip nya mudah dalam choose politican, you look his/her face dalam-dalam, tengok record dia, tengok apa benda baik yang dia dah buat pada country and religion, then u decide whether u like or not. senarai nama-nama di atas tu? semuanya termasuk dalam senarai 'i dont like' aku. setel.

eszol said...

who's the real kingpin?

aaaaaa....fuck him

no laaa

this is anwar game

he want the ppl to sympathise

to who??...everyone

this is all a trick to separate more malay

there is big force behind it believe it or not

RastaMat said...

rajen syal lu wat research..
penin oh nak bace politik2 ni..
tapi wa da abes gak bace..
hahaha...

nice oh...

Amoi said...

*yawn.

haha~

rozmey please.

aizuddin said...

Stat dari zaman tun abdul razak g Parti ijau dah stat double agent ni, individu yang berpotensi, diserapkan masuk parti biru.

Dgn cara ni sedikit sebanyak dapat menyampaikan ideologi pembangkang secara halus dalam kerajaan dan menstabilkan pentadbiran kerajaan yg mungkin bertukar menjadi sekular secara drastik.. opkos krajaan kite sekular, liberal. klu xtak kan bukak hub hiburan besar2, pusat judi sume bagai.

Uniknya, sume pon nak pasang kaki, nak pakai taktik sama. Bila tibe mase, lompat r. Tak lompat kacau dari dalam. Yg tak sempat lompat pon ade, mungkin poket dah penuh kena suap, berat perut jadinye .

dunia.. dunia..

gelaskaca said...

politik=tricky...


DR M pun ada sebab tertentu die pecat anwar..
ada sebab dia masukkan anwar dlm ISA..
tindakan dia ada baik n buruk..
kita x tahu helah orang atas..

u know what..
politic is a stream that kedudukan is the main point..
xde kuasa,jangan harap nak naik..


sebagai contoh..
ada 2 orang baru masuk politik..
sorang ni just kerja kerani..
lagi sorang s/u sulit menteri..
lu boleh taw mana yang lebih cpt naik..

politik skrg dh x cam dlu..
dulu org melayu boleh masuk satu dewan bincang ramai2..
skrg plak??
u got that answer beb..

p/s:kita yg bakal ubah corak politik ni..we're leader in the future beb..



gelaskaca dh tukar link..:)
jgn lupa singgah..haha

http://gelaskaca-contenganhidup.blogspot.com/

geLaSkaCa said...

hellioz...

celah mana nk chat ni??haha

den tukar link ats sebab link yg bru cm nampak remaja sikit..haha..
just kidding beb..

saje2 je..
please note that ya..

Fiq said...

satu lagi teori..

antara berpuluh-puluh teori, teori ni hampir2 tepat dgn teori aku.

ahaha

nampak gaya jari jemari aku ni takkan pangkah bendera mana2 lepas nie.. fakta sama auta semakin kuat.

:wadehek, blog obe takleyh bukak kat tpt aku. seb ek blog ko bleh bukak lagi. haha

john said...

nice post... hahaha... 1st time post ko membuatkan aku nak komen... betul gak kan.. bodo gila polis msia ngan uk sampai tak boleh cari.. ala2 "osama" la.. bodo gila US tak boleh cari.. kesimpulannya ZAID+RPK=OSAMA!!!... OMG! aku nak report kan al-jazeera

john said...

nice post... hahaha... 1st time post ko membuatkan aku nak komen... betul gak kan.. bodo gila polis msia ngan uk sampai tak boleh cari.. ala2 "osama" la.. bodo gila US tak boleh cari.. kesimpulannya ZAID+RPK=OSAMA!!!... OMG! aku nak report kan al-jazeera

Si Bohemian said...

" RPK pon same je 2 x 5. Semua bantai pakai logik akal. Sebenarnya politik tak payah nak science2 sangat. Sape je yang rajin buat research sane sini nak reveal satu2 case. Political Science tu semua theory je. Jangan la percaya sangat satu2."


:) Salam,

"Sape je yang rajin buat research sane sini nak reveal satu2 case. Political Science tu semua theory je. Jangan la percaya sangat satu2."

- Individu yg buat reaserch sana sini tulah yang dipanggil Political Scientist :) . Terdapat percanggahan di dalam ayat Lu tu :). Jelas Lu tak faham apakah Political Science tu :)

Bidang Political Science itu luas. Gua cadangkan lu baca buku banyak skit lagi. Buku-buku yang ditulis daripada well known Author. Kita tak perlu masuk Universiti pun untuk dapat apa yg budak2 Universiti ada kalau kita rajin membaca. Dgn bayaran 50 SEN di untuk menjadi ahli perpustakaan awam kita mampu menerjah dinding keintelektualan.

Membaca blog org lain kemudian menterjemahkannya ke dalam blog kita takkan sama jika kenal dan mendapat pencerahan daripada buku yang ditulis oleh cendiakawan yang telah diakui kepakarannya di dalam bidang masing-masing.

Upgrade sikit :)..Sampai bila mahu jadi picisan :) dan rebellious tak tentu hala :)

Regards,

Bohemian...

Hellioz said...

@bohemian

kalau lu reti membaca dan teliti
sila baca ayat last dekat blog ni

This Is A Parody Dammit!
gyahahahahahahah~
dah nampak dah lu punya akal kat mana

tag pon parody

neway,
gwa major dalam benda ni
bukan nak berlagak, tp gwa tau ape yg lu nk sampaikan tu.

but, parody is parody
lu xpayah nak jadik MR. KNOW IT ALL dengan gwa.

gyahahahahahahahhaa~
so long mr know it all...

Si Bohemian said...

Salam,

Kalau betul lu major dlm bidang politik, hmm, bagi gua gaya penulisan lu sgt menyedihkan bagi seseorang yang major dlm political science. Itu bagi gualah , berdasarkan pengalaman gua menjadi Supervisor bagi pelajar2 master sains poliik. Gua rasa lu mmg kena byk baca buku lagi :).Kdang2 kita cuba tunjuk pada org yg kita ni intelek, tapi secara tak sedar rupanya kita menampakkan kebodohan kita sendiri :).

Hmm, :) gua rasa maksud Parody pun lu tak faham. Gua cadangkan lu baca satu buku ni.mungkin lepas lu baca buku ni dapat membantu lu menulis penulisan bentuk parody dengan lebih berkesan . Find it in the store..

Title : Barry Trotter (and the shameless Parody)
Author : Micheal Gerber .

:) Saudara...Teruskan menulis. InshaAllah satu hari nanti
Lu akan mampu menjadi seorang penulis yang sebenar.

Stay cool.

Hellioz said...

@bohemian

jangan sedih2....
jangan rasa bongkak

kalau lu ade phd pon gwa tak respect dengan lu sebab lu manusia yg sgt judgemental...

oh, gwa pon da jadik judgemental kat sini
sorry lah...
gyahahahahahahah~

Si Bohemian said...

Good Luck Hellioz :)
Belajar rajin-rajin.
Jadi anak dan warganegara yg baik :)..
Teruskan..InshaAllah :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~