Friday, December 24, 2010

Berselerak

Rasa macam nak tidur. Tidur lama lama. Bertemankan cahaya bulan yang tak berapa nak terang.
Tak nak bangun. Bila loceng berbunyi, tutup telinga laju laju dengan kapas. Tak nak bangun. Buat tak tau je ape yang jadik dekat luar. Biar lah kau nak cakap ape. Pedulik ape aku dengan kau. Kau bodoh. Aku pandai. Aku tau semua benda. Kau tak ada hak nak bersuara. Kau siapa?

Tak kisah. Tak peduli. Lagipun aku tak nak hidup dengan kau. Aku ada dunia sendiri. Jangan kacau. Kalau kau kacau, aku neraka kan kau. Kau jangan main main. Aku wakil tuhan. Aku lagi mulia dari malaikat. Kau sebut je name aku dekat malaikat malaikat yang kau kenal, seraya dengar nama aku, malaikat malaikat tu tunduk dekat kau. Baru kau tau siapa aku. Baru kau tau asal usul aku. Baru kau tau siapa Tuhan aku.

Dunia ni aku yang buat blue print nye. Aku yang rancang. Kau jangan risau, minyak minyak dalam perut bumi tu aku dah sediakan. Cukup cukup sampai satu masa nanti kau kena lah pandai pandai nak hidup. Takkan semua benda aku nak sediakan? Kenapa dengan kau ni? Semua nak mintak suap? Aku bukan bapak kau. Aku bukan mak kau. Kau dah besar, pandai pandai lah kau nak hidup. Hidup kau bukan masalah aku. Marah? Pegi mampos. Takde sape pon kesah. Nyah kau dari pandangan mata aku. Kau tu sampah. Jangan dekat, aku tak suka bau busuk kau.

Aku tau kau suka hitam putih. Aku tau kau suka Yes or No. Aku tau kau tau tu semua. Tapi pernah kau fikir pasal warna kelabu? Tak. Aku tak rasa kau pernah fikir pasal semua tu. Kau rasa kau sorang je ade terapi untuk kepala kau yang serabut tu? Aku pun ade. Kau jangan risau. Aku tak perlukan tips tips hamjad dari kau sebab cara kau tu salah. Kau fikir kenapa tuhan ciptakan kau?

Pergi mati dengan retorik retorik silam kau. Kau kan suka duduk dalam tempat yang gelap. Tempat yang busuk. Tempat yang jijik. Tempat orang orang yang suka buat semua benda ikut kepala sendiri. Kau mane pernah kisah ape orang lain rasa. Kau dengan ideologi kau. Kalau macam tu, biarkan aku sorang sorang, aku tak perlukan manusia yang berfikiran macam kau untuk aku buat kawan. Takpe, terima kasih, Aku tak perlukan semua tu. Kau nampak kan pintu tu?

Esok aku tau kau takde kat sini. Aku nak nikmati hidup. Bukan nak melayan segala ayat ayat bangang kau. Kau pergi la carik orang lain yang satu kepala dengan kau. Aku tak kesah. Aku rela hidup sorang sorang dari berdebat dengan orang macam kau. Kau buatkan aku jadik bodoh macam kau. Aku tau aku bodoh. Tapi aku taknak jadik bodoh macam kau. Faham?

P/S: Takde. Takde gambar lawa lawa, comel comel, hensem hensem. Takde. Kau salah tempat. Ini bukan tempat nak tengok gambar gambar lawa. Kau dah salah rumah aku rasa, kalau kau rasa kau nak tengok gambar gambar tu semua.


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

8 comments:

Irwan said...

cool entry..aku komen kat you know where, boley?

and again, fak komen moderesyen

http://aderberani.blogspot.com/2010/09/fak-komen-moderesyen.html

ANON HEBAT ;D said...

hahahahhahha shit gila karang kau. best plak . HAHAHAHAHAHHA

Cob Nobbler said...

bro,apakah lu cuba buktikan lu ada schizo - lu bercakap dengan sape ni kahkahkah!

areleaf said...

deep betei entri lu ni...sampai gua nak digest bukan main payah..

gina al-burusque said...

awat ni? sentap semacam je.

mimi amila said...

damn i wish i know u and hav lots of time to talk. love ur thoughts n ideas.

Anonymous said...

ohh,, marah kah?? chill k :)

GuavaTheBuaya said...

Entry lu yg ni mmg garang.. Tapi hmmm entah lah gua maleh nak cakap..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~