Monday, December 27, 2010

Blogspot Is Another Myspace

Dulu, manusia manusia jahiliah myspace berpusu pusu ambik gambar nak letak dekat myspace.
Lepas letak gambar baru macam ni (tunjuk tangan dekat bawah ni)

Cleavage dia first class! Ade sape sape nak tiru ke?
Kalau ada nanti bagi gwa sekeping dua, buat cuci mata.
....bagi komen dekat profile orang lain, suruh komen gambar yang baru upload tu.
Lagi banyak komen dekat gambar tu, lagi mencanak canak naik populariti.
Komen dekat profile orang lain mesti ade disclaimer macam ni
"comment my pix, i will comment back"

Tak pernah lalui zaman zaman tu?
Mungkin awak ni muda sangat, hidup hidup jumpa facebook. haha~
Tapi dekat facebook pon bole buat macam myspace.
Gambar tah ape ape tah, tag semua orang.
padahal gambar tapir tengah minum air dekat zoo je pon, nak tag semua orang jugak.
Haram jadah ape pon gwa tak tau.

Kalau kena tag gambar flyers2 penting tak pun any important picture takpe,
Ini semua gambar dia sapu nak tag jugak.
Gwa punya style senang, kalau takde kene mengena dengan gwa atau hidup gwa,
gwa terus delete tag tu. Dah kalau gambar tapir tengah minum air pon nak tag, susah la hidup gwa.
Notifications pon naik dah beribu dah, Entah sape2 pon gwa tak tau.

Kenapa blogspot dah jadik another myspace?
Kalau dulu, nak kena komen macam kat atas baru ade orang komen.
Kalau boleh nak beritahu satu dunia bahawasanya dekat profile dah letak gambar baru, baru glam woit!
Dunia zaman sekarang, glam is everything, kata mereka.

Sekarang blogspot pon same macam Myspace jugak. Kalau style blog2 yang tah ape ape tah dia tulis, tapi gambar bersepah. Sape taknak komen? Lelaki gersang suka blog blog macam ni. Bole buat bahan. Kata mereka dan keluarga mereka. Selalunya blogspace (blogspot + myspace) macam ni bersepah gambar dekat sidebar. Tujuan blog dibuat bukan untuk menulis lagi dah, tapi untuk letak gambar gambar hasil camwhore. Tak pernah nampak? Ruginya hidup. Bersepah tau tak blogspace macam ni.

Sape takde nafsu tengok gambar macam ni woi?
Member perempuan gwa pon terliur la beb.
Tak payah nak pakai serban, pakai je topeng troll tu.
Takde sape tau.
Takkan lu orang tak perasan benda ni?
Gwa dah lama perasan, cuma time tu idea belum mari nak borak pasal ape.
Kalau sekarang, stock blog2 famous yang tak tau sebab ape dia famous pon, salah satu sebabnya ialah gambar gambar yang sama macam kat atas. Pakai tudung pon boleh. Asalkan edit gambar tu cantik cantik, bersihkan jerawat jerawat atas muka guna adobe photoshop, publish and voila! 

Lu boleh dapat komen beribu gwa cakap lu. Sumpah tak bohong. Pegi jela blog blog yang niche macam ni, visitor tak putus putus, macam masuk youjizz versi blog. Sape taknak tatap lame2? Kalau perempuan boleh tatap lama lama, lelaki jangan cakap lah. Terus follow, tak banyak cakap. Esok esok boleh buat bahan kalau rasa sunyi sorang sorang.

Nak buat blog baru? Takde idea nak tulis ape? 
Jangan risau, saya ade solusi untuk masalah anda.
Tangkap gambar gambar camwhore banyak banyak, sental je dalam blog. Pasti akan ada yang menjengah. Jangan risau, kita ada berbilion pengguna internet yang mencari bahan untuk puaskan diri selama beberapa minit depan screen laptop. Usah risau usah gusar. Gambar anda juga akan dapat komen yang beribu ribu juta lemon. Tak payah tag tag, tak payah komen komen, cuba sahaja langkah langkah di atas step by step, nescaya blog anda akan jadik top, setaraf dengan blog hanis zalikha dan blog blog yang sewaktu dengannya.

Kalau nak lagi top?
Tangkap gambar secara berkumpulan. Lagi bagus kalau ambik gambar sebelum, semasa dan selepas clubbing. Mase ni confirm lurah lurah dendam yang sekian lamanya tersimpan rapi dalam baju akan dipertontonkan. Tak percaya? Cubalah! Jangan banyak bunyik, cuba dulu baru tau. Bak kata coldplay dalam lagu ape tah gwa lupa tajuk dia "When you never try then u never know".
Voila!

Oh, btw, this is one of the reason Livejournal lost their user. Kahkahkah~

Roger n out.

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

39 comments:

amoi rojak said...

i already wrote about this long time ago. pasal camwhore2 dalam blog.

haha!

Fiq said...

gotta agree with dis one meyh.

blogspot+myspace= blogspace.

well, depa nak femes, lantak!

Anisa Hang Tuah said...

yela
masih igt lagi zaman maspes tu
gambar yg tajpape pastu main tag2 org
gambar porno pun tag org
video yg nonsense pun tag org

mase tu era frenster hampir tenggelam

skrg fesbuk pun same

more to jakun.

hehhee


blog pun samee

ade yg tahpape jugakk

alamak nis ni tau komplen jee
hehehheeee

tp gmbr amoi dlm entri ni mcm nis kenal jee

huahuahua

Alynn Notnot said...

aku tak letak gambar aku pun. takat gune muka buat martet buat apa kalau penulisan tak berkualiti kan.


well, masing2 ada cara masing2 kot, but its not just my way.

liyanaziz said...

setuju! sangat setuju! sekarang kat FB, padahal gambar dia sorang tapi habis tag semua kawan.. ntah hape2! org pun selalu remove tag kalau x de kaitan, nyemak notif je!

nurul lalala said...

agak setuju gak la..byk gak blog yg tah pape, tp sebab cun, ensem, follower sampai beriban~

AyuE SurihanyOt said...

aku takde myspace bai...jgn la hina gua...haha

ken said...

so far, try blogspot dan wordpress saja :)

alfonso said...

grrrr lorong tetek

munirah ruslan said...

its fucking true and fucking annoying. alas, these reflect the mentality as well-lah

Epul Azimi said...

aku tak merasa pki myspace sbb aku celik it je dh ade fb haha

kat fb pon byk je buat cmtu.lagi seksa kalah miyabi,ntah2 miyabi lagi sopan santun tau.

Epul Azimi said...

ehem,nk save pic ni bleh?teheeee

zati-zt said...

sy ni br je lg dam dunia2 blog ni..
mmg still xtau pape..
xsangka plak de yg mcam tu..
huhu

mimi amila said...

hahaha! lawokk! one of da best!

cik @!en said...

tak pernah ada myspace.. xtau plak gitu caranya nk fofular.. keh3..

leh try la tips tu pasni... hahaha...

Yusoff said...

hahaha jilaka

gua pun dah terpikir benda yang sama doh

Bateri AA said...

apabila hellioz berkata-kata!
nice dowh!..
banyak gila aku jumpa blog yg letak lurah sebagai dendam..
bhaha..

p/s kalau aku letak gambar baby naked agak2 blog aku mencanak naek tak populariti dia?

hmmm...
:)

maverick said...

gwa pun ada terpikir gak nak amek gambar tak pakai baju,post kat blog..tapi pasal perut gwa agak bulat sket...da macam tokpekong..takut jadi bahan pemujaan pulak...budak2 ni bukan boleh jumpa gambar2 ni...semua nak buat bahan...

Cob Nobbler said...

No wonder la gua punya visitors blog gua drop bai!Gua sadar gua takde cleavage macam minah tu kahkahkah!

eiffel said...

kahkahkah!!!!camtaek nyer lu punya penyelesaian terhadap keglameran....

fariza fauzi said...

hmmm publisiti murahan mmg mcm tu.
mcm jual diri

fariza fauzi said...

nice ~ bloging kerana publisiti??
ramai prg mcm tu

ika~~ said...

haha..
betol2..

*xterasa sgt coz xbyk ltk gmba

SYAKIRA said...

eh tapi dulu2 masa i kecik2, zaman muda2 dulu masa ade myspace..
tak penah pon ckp cmtuh..

"comment my pic plizzz..i'll comment ur back"

sedar2 je da byk org comment..keh3
=P..tapi btol jgak la u ckp tuh..
sbb i penah jumpe org cmtuh..

maiMOONyet said...

hekhek. betul juga. xD



tapi, dah lama kot tinggalkan zaman myspace ^^

AlexiaAqram said...

so, bila nak tinggalkan blogspot eh?

ainakhani said...

peh gua like ah entry lu !!

BeaN MorENo said...

gwa setuju pasal ni...Nak tegur takut terasa tapi ramai yang anggap blog ini myspace...camwhore macam diri model...tapi lantak pi la gwa komen kalau gwa rasa entri dia best!

una berry said...

oh, memang pernah jumpa blog2 camni
kalau gamba2 artistik sedap gak tgk
ni gamba camwhore die je xsudah2
asek2 loading gamba
bosan juga

KELI OH KELI said...

dah macam pelacur internet kadang2...apa motif menghina diri camtu pun x paham...

i'msosupernotcool said...

cilaka.
patot gua tak pemes2.

zafirah said...

stress gila babeng org tag besday..jadahnya lah benda alah tu..stakat besday2 tu..xkenal bak wish watpa..

Yatre Hayati said...

Aku pernah terjebak dengan mysepes semua ni. bungoks je. Aku camwhore tak? tak kan? okbai.

maCy said...

xde napsu pon tgk pompuan tu

Zie said...

xpe la blog aku takde ramai org pon...

gambar aku kat blog ade jugak tau!!..even sekeping cuma..

aleeya husnan said...

gua da lama delete myspace.. blog ada gambar? lu cari la.. hahaha.. ada la sekeping dua. sekor kucen, satu gambar bentuk hati ngan 2,3 bersepah gambar gua yang latest 2 tahun lepas.. ada la gambar bunga dua tiga bijik..

gua paling tak suka letak gambar dalam blog. sebab malas nak upload. dan sebab stalker cam harem. gua dah kata jangan ganggu personal life gua dia dok sebok gak. mangkok hayon. dasar stalker.

Anonymous said...

You ensem?? pasti ramai orang komen

you cute ala2 anak ikan? pasti ramai follower.

Anonymous said...

alamak sdah..amoi yg 2nd tu liu yi fei... T.T

Anonymous said...

Siapa dan di mana untuk mengatur musim panas ini pada cuti , berbagi informasi Anda.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~