Saturday, December 18, 2010

Intricate Bullshit Wannabe

There are millionz of wannabe born every single year.
I was once a wannabe. I wannabe rich, fucking rich. I wannabe a singer in band, which i did. I wannabe a writer, which i did too, i am the author of this crappy blog, yeah. I wannabe  this i wannabe that. The list continued as long as i lived.

Tapi, semua tu kena ade kesedaran diri yang tinggi. I need Knowledge and capabilities to make all those wannabe dream come through. Yang penting sedar diri. Kah3...



Musix scene
Gwa pernah join scene2 musix underground. Pogo sane pogo sini, samok sane samok sini, moshing sane moshing sini. And yeah, semua tu start dari wannabe. Mungkin oldfags yang dah lame ade dalam scene tu sendiri akan anggap gwa ni newfags sebab maybe dia an oldfags. Lumrah kehidupan. Lagi lame lu ade dalam scene tu, lagi bongkak kau rase sampai lu lupe lu orang start dari newfags jugak.

Tapi ape yang gwa nampak sekarang, those so called indie scene dicemari ramai sangat wannabe. Wannabe yang terdiri dari manusia yang rebel, same macam gwa dulu, tapi spirit dah lain. Sekarang ramai sangat wannabe yang join scene tu sebab nak nampak kewl. Most of them evolve jadik fashion victim. Depa bukan join gig sebab nak dengar lagu and samok sampai lebam, tapi depa pergi join gig sebab awek, sebab nak pakai skinny jeans dengan baju ketat, sebab nak nampak kewl, sebab nak menunjuk-nunjuk. Bukan sebab ade spirit nak dengar n hayati lagu2 indie scene.This is cancer.

Nowadays, kalau dengar lagu indie je masing2 mengaku budak indie. Padahal tak pernah pon turun support local indie scene. Tak kisah la ape genre lu dengar. Tak kisah la ape band lu layan. Tapi wannabe jenis ni la yang stray dari niat asal bende tu, Music!

Ade je manusia yang rasa gile sangat dengan benda2 limited mahal macam baju the beatles yang konon-kononnya mahal, and depa sanggup beli. Sanggup beli sebab nak nampak kewl. Bukan sebab band tu pon. Kejap lagi tanye lagu ape yang the beatles main asyik2 sebut i wanna hold your hands. Balik2 hey jude. Tanye lagu lain, album lain, semua tak tau. Tapi berlagak macam tegar sangat dengar lagu the beatles. Last2 tanye the beatles band asal mane pon tak tau. Same macam mengaku oldtimersindie scene, tapi tak kenal The Officials, and Sil Khannaz. Sad sad situation. Kalau tak tau, mengaku jela tak tau. Ini sembang pum pang pum pang habuk pon tarak. Yillek. Kosong. Lebih air liur dari knowledge. Hakptuih!

Schizophrenia
Same la macam sekarang. Semua orang nak mengaku dia schizo. Padahal ntah tau ke tak ape tu schizo. Pum pang pum pang sembang lebat sampai bunyik guruh buat blog name akuskizo. Ye poyo je mengaku skizo. Dah kena tembak sedas dua marah plak orang yang betul2 ade skizo, cakap kena join club schizo baru bole jadik schizo. Schizo ni penyakit la bodoh! Yang kau pergi mengaku kau skizo apehal? Nak mampos? kah3~

Tu lah masalah wannabe. Depa lost kaw2 bangsat. Tak tau tapi mengaku tau. Orang tanye mane surat doktor cakap kau schizo marah pulak. Nampak sangat lu ni spesis wannabe tahap dewa dewi. Penyakit schizo pon lu nak, semua pon lu nak claim. Ni namenye self proclaimed arsehole. Galak mengaku kanan kiri depan blakang lu schizo, last2 kena tembak sebab wannabe sangat, melenting marah sorang2 dalam blog. Come on la. Tak ada penyakit jangan carik penyakit. Manusia bangang style macam ni pon ade. Pelik btol gwa.

Last but not least, tak salah sape2 nak jadik wannabe. Gwa sendiri mengaku gwa ni wannabe. Tapi tak payah la berlagak macam awak tu tau semua bende. Lagi satu, sedar la diri tu sikit, Takde penyakit tak payah mengaku ade penyakit. Bangang punya orang. Ini macam bangang punya orang pon ada ka? haha~

Manusia belajar. Dan takkan berhenti belajar. Kalau lu hidup berjuta tahun pon lu akan tetap belajar. Mane ade bayi yang lahir2 pandai makan sendiri. Sebab tu kita belajar. Proses pembelajaran takkan berakhir sampai la lu mati masuk dalam kubur sane. Time tu dah tak payah belajar dah. Time exam dalam kubur tu jawab jela ape yang patut. Mase tu la bole berlagak amalan cukup ke tak. Ini dekat virtual life sembang macam wali. Serban sane serban sini. Harom sane Harom sini. Padahal Tengah download video Maria Ozawa. kah3~ Junkies sungguh manusia ni. Melabon macam confirm masuk syorga! lulz~


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

34 comments:

hamzah ian said...

i'm still a wannabe

eszol said...

cool2 suda

Anisa Hang Tuah said...

hehehh
betul la tuhh

ramai je ngaku indiee
tp pape basic music pun ntah tau ke tak

The Poyo Me said...

Ah. Tricky.

Tak pernah la ak dgr org ngaku shizo. (eh tapi ade blogger tu ngaku shizo, die btul ke shizo? Ak tgk blogpost die normal je. Dah sembuh kot. Wahahahaha).

Biasanya, kalau dalam forum luar negeri, orang selalu berlagak jadi Aspergers atau Dyslexia. Sebab konon2 orang cakap Aspergers ni penyakit orang2 pandai. Dan mereka ada alasan nak salahkan Asspergers untuk kegagalan mereka berkomunikasi dengan dunia luar (padahal mereka je yang malas nak kuar rumah. Ahahaha). Mengaku Dyslexia pulak, sebab ramai orang femes dan successful kena Dyslexia. So bajet boleh berlagak dengan awek2 pakwe2 bahawa satu hari nanti mereke berjaya dan successful macam itulah, sebab mereka ada “condition” tersebut.

Taik mu lahh...

Tau tak Dyslexia tu apa? Lembam tau lembam? It is a serious condition, you know. Mak bapak zaman sekarang kalau diagnos anak Dyslexia kena masuk sekolah khas atau at least tution khas. Sebab conventional education memang tak boleh bantu diorg. Pendek kata tanpa treatment serius, LEMBAM la sampai tua. Tu belum lagi kepayahan mak bapak yang ada ACTUAL KID dengan Dyslexia dan Assperger. Nak jaga tu bukan senang. Nak capai normal functioning bukan boleh buat sehari dua. Kalau boleh baca ABC sikit-sikit pun kira syukur la bebanyak.

Honestly by confessing that they ‘have’ this problem, they are actually insulting those who ACTUALLY had the condition for real.

RastaMat said...

dat musics part..
its because of fashion..
not da musics itself..
diorang memang giler glamer sekarang ni..
dress up macam haram punye so-called cool, guwa tanye pasal acab pon merangkak nak jawab..
bosan2..

Yayaa said...

ade ke org mengaku die tu schizo?
*pengsan !! hahaha

Dark Half said...

hek elehhh...kalau setakat sil khannaz ngan the official, noobs pun kenal.heloisa kenal?dah dekat2 nama lu dah tu.circle of friends tauu? biodegradable material tauu? sebadoh penah dengar? x yah dok pom pang pom pang la buat entry serkap jarang

Hellioz said...

1 masuk perangkap.
lulz~
tulis pasal misinterpret,
tapi diri sendiri misinterpret karya orang.

ni lah org yg pandai sgt.
bravo~
clap3~

contoh oldfags terbaik ade diatas ni.

yatee 'yosh' yakuza said...

i like the last paragraph! :D

FahmiRoslan said...

dude, aq ske coldplay...haha, cam ko cakap ar, mula2 dgr singles camtu jek...but skrng aq layan semua album n tgk sejarah diorng ar...tpi mybe x de kaitan ngan indie n schizo eh, tpi still cam aq rse aq develop ar, x la cam ko cakap, klu beatles je, hey jude n iwtyh..;D

LadyRye said...

camna pulak dengan bloggerpemes wannabe?

sayang, dark half cinta sama hang..tu pasai dia stalkkk je blog hang..hahaha!

razif said...

salam.mohon bertanya kalau ko tahu la.nape link skendel ko dh takde?JLove Abdullah pye blog?

Hellioz said...

@razif
dia delete blog.
link semua hilang dah.

Cob Nobbler said...

Haii..macam-macam orang la hellioz.

gua dulu pernah digelar grunge poseur - sebab gua banyak mention Nirvana,Pearl Jam atau Butterfingers.Gua dicop poseur sebab tak pernah sebut Mother Love Bone,Mudhoney,Screaming Trees,U-Men,dan apa lancau lagi la.

Ceh - gua saja je sebut yang femes-femes.Pastu datang oldfag sound gua.Macamlah gua tak tau - gua saja je nak try nampak bodoh tengok macam mana mamat ni.

Cob Nobbler said...

@yayaa - yup and it's me.But at least I don't talk more about it unless I find it necessary.

Orang tak skizo nak jadi skizo ni - aiseh,gua rasa kena invent la satu term baru untuk orang macam ni.Hahaha!

Placebophrenia - amacam?

maverick said...

gwa dengar bunyi skizo mcm kewl je...baru ingat nak jadi skizo, rupanya penyakit..gwahahah..(wannabe)...
gwa nak wannabe lu la..kutuk2 org..baru popel...hehehe

i'msosupernotcool said...

'abang' irwan!!

kah kah kah.

i'msosupernotcool said...

'abang' irwan!!

kah kah kah.

Irwan said...

elleh, yang hellioz harihari datang blog aku tu, lagi stalker..kahkahkah..ingat orang tak tau ke?


aku pun masuk perangkap ke? kahkahkah...apa umpannya tadi, yer?


lain kali, cob, hellioz, klik la kat popular post tu kat akuskizo tu, sumernya dah aku summarizekan untuk NAR-Sissy cam korang ni...

eh..emo plak...

Irwan said...

kahkahkah fak komen moderesyen

BITCH!!!

Hellioz said...

hari2?
u wish...

macam la gwa xde life nk stalk page lu hari2.
laen la mcm lu.

hari2 pegi blog orang,
terpekik terlolong cm orang tak siuman.
lulz~

get a life brah,
jgn hidup dalam ilusi...

Dark Half said...

kahkahkah...baru nak ada kote? gua bukan serbanistas..sukati gua nak cakap apa

Dark Half said...

get some life la,hellioz.budak2 ckp lu kat kuar nerd giler.kat gathering baik2 je...kahkahkah

baca akuskizo pun x abes,cakap macam2.nami pun dah ngaku dia misinterpret akuskizo.sila baca kat blog gua...buahahaha

"Pasal Irwan - about his schizo writings,maybe I misinterpret his words." - nami

Dark Half said...

sukanya wa bazooka komen box org2 yg memperjuangkan freedom of speech ni.fak komen moderation!

pi tanya big bro lu, obe.dia ada satu entry pasai komen moderation.hahaha...sukati laaa nak memekik kat blog sape pun.lu sakit ke? lu dok meraging blog org lain ok lak ek? lu sakit ke? try resparidone,lg best kot dr lorazepam

Hellioz said...

WOI!

bile mase gwa pegi gathering?
kahkahkahkahkahkahkah!!!

lancau ape gwa g gathering beb?
gwa xde peruntukan masa nak g gathering. G dating ley la consider kowt.
Gyahahahahahaha~

epic la lahanat!
lulz~

sape source lu?
gwa tgah gelak guling2 ni!
roflmao!!

Dark Half said...

gath mamat nerd sedonia...kahkahkah
rolling jgn tak rolling

Hellioz said...

ironically, mamat yang stalk gwa punya page gelar gwa nerd.

how's that?
lulz~

AlexiaAqram said...

Hellioz pergi gathering?

nak pecah perut gua ketawa kalau mamat ni pergi gathering.

makhluk tuhan paling bangang mana yang ckp hellioz pergi gathering tu?

ohhh yang layan circle of friends ker?

bawak dtglah, berapa banyak crowd circle of friends boleh bawak berbanding chaise lounge atau bloodymary.

bukak sikit lagu waterfall. entah dia kenal tidak lagu waterfall tu.

nak pedih lagi? aku bg punk, kalashnikov ada kenal? malicious madness ada kenal?

apa? TAK? tolol!

bajek sial macam dia sorang je tau band2 lama. dah tau senyap2 dah lah, tak payah nak kecah rendahkan org lain. lancau la wei!

geLaSkaCa said...

haha..
ada jgk yg ngaku dia sakit schizophrenia ea??

lu tanya dorang..
pe bnde bisikan2 halus yang dorg dengar?
haha


happy becoming new year dude..
no need new mission..
just change our heart..
because 80% come from our heart..
:))

bujal X said...

last saya jadi wannabe masa tingkatan 5~hip hop konon~haha~

.::WaNiE::. said...

im eva longoria wannabe

sekian

ada kene mengene??

Irwan said...

hahaha...who's the fags neeeeoooowwww? ignorant mf

Hellioz said...

*yawn...
nanti gwa buat post baru komen lg kayh.
lulz~

maiMOONyet said...

tetiba aku nak menyanyi lagu wannabe ni xD

































* teringat bebudak myspace bila ko cakap dgr lagu indie tetiba nak jadi budak indie xD

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~