Monday, December 13, 2010

Kenapa Gwa Tak Suka Blog Yang Rajin Buat Review Untuk Produk Iklan

Salam senin

I am an avid reader of certain blogs that shows how their author think.
Sebab gwa suka tengok dari view mane manusia berfikir.
Bukan style yang mengarut hari ni makan ape, berak berapa kali, kencing berapa kali, tido bape jam, senggama berapa kali. Gwa suka benda yang berat. Benda2 santai gwa bace jugak, tapi baca stakat bace jela, sebab hari2 pon gwa buat bende yang same.

Kenapa gwa tak suka blog yang rajin buat review, sebab iklan adalah salah satu cara kapitalis untuk buatkan orang yang membaca review tu untuk beli produk dorang. Nuff said.
Ye, gwa pon letak iklan nuffnang kat atas, tepi and tepi. Tapi bukannye sehari gwa dapat 10juta pon dengan iklan tu. Cirit sungguh. Nak kaya pegi keje sane, orang yang kaya blogging ni ade dua tiga ketul je, yang lain semua tu tipu je. Obe yang traffic sehari puluh ribu pon dapat RM300+- sebulan.  Setakat tayang cheque nuffnang 6 bulan sekali dapat serat dua bukan kaye pon. Kamon la manusia. Jangan hidup dalam mimpi...

Lately, kalau lu orang perasan, lu orang mesti perasan punye lah, Obe ade review this one product from maxis.
Pada gwa la kan, suka hati la dia nak sell out ke nak cirit ke nak meroyan ke, tapi, that is one beautiful factor to a person like me from not reading that kinda stuff. FYI, there's a lotsa blog that kill their avid reader who hates adverts like me by making a product review.

Honestly, gwa tak bace habis pon ape Obe borak dengan post pasal iklan tu, sebab gwa bukan nak beli fon pon. Nak beli fon gwa straight g mobile88 ke or any other fon website. Baca komen dari user yang beli dengan duit sendiri tanpa dasar membodek adalah seribu kali puas hati dari baca review dari orang yang dibayar untuk review. Srs! At least they're being thousand times honest than that. lulz~

Furthermore, gwa bukan nak baca iklan semata-mata bila nak baca blog, cukup la dengan kehidupan harian semua orang yang tak putus2 dengan iklan kanan kiri depan belakang. Dekat TV iklan. Dekat Internet iklan. Dekat on the side of the road iklan. Dekat jewtube iklan. Dekat highway iklan. Dekat blog iklan. Dekat iklan iklan. Sumpah bosan meyh.

Ade satu jalan highway kot dekat kl, billboard2 dia besar macam siamang gagap, bapakkaw! Ini jalan betul2 kena conquer dengan kapitalis ni! Kah3~ Kadang2 gwa rasa sangat distracted dengan iklan2 tu. Dah la besar gabak, warna warni. Kalau hilang attantion on the road ade potensi nak accident, lagi2 kalau ade iklan besar perempuan bogel pakai bikini saje. Mau tak mencanak darah mengalir ke genitals? lulz~

Picisan pon picisan la...
Asalkan tak kena ngap dengan kapitalis sane...

SOmething missing?
Macam ade yang tak kena dengan artikel kali ni. Tak siap ke?
Ah, g mati la. Jom gado kat comment box. Kalau ade bran la... lulz~

P/S : I'm out of a good things to read, any links anyone?

Its my perspective. Whats yours? 
hit me on the comment section, below~ 

22 comments:

Yatre Hayati said...

kapitalis tu apa?
gyahaha ~

MATAHARI said...

camne aku nak gaduh sebab aku berpendirian yang sama. umpama link yang menyesakkan blog. sesak. craps. hare jade n !@#$%^&. oh.kapitalis betu dunia ni.

cik EPAL said...

naik iklan blog lu dekat blog gua boleh?

plumpy.tootsie said...

out of good things to read?nmpk mcm byk mse je.

tlong mak masaklah.tmbh skill.

lol

Izzat Aziz said...

Benda simple dalam dunia blogging ni, blog tu hak milik tuan punya blog tu.. jadi aku tak kesah sangat biarlah dia nak review apa ke, yang aku baca aku suka aku share, yang aku tak suka aku tak baca, biasalah tu blog ni bukan benda azimat pun.. takpelah kalau guna nak review apa pun, kalau tak suka yang kita mampu buat, jangan buat kat dalam blog kita.

keough said...

how i wish this is in english.....

hamzah ian said...

satu hari nnt kalau nuff bagi lu duit pat lima rat tuk buat satu entry tuk iklan lu ambik tak?

atreyu strange said...

Although I've done the Maxis10 review before too, I am more than glad that the review Obe's doing is finally over! Like seriously sangat lari dari konsep blogging dia and aku pun macam xleh nak digest keadaan tu. Haha.

BUT, have some respect for him eyh. As much as he is Obe in the cyberspace, I'm pretty sure that Effi-part of him kicked in to write the review. :P

Ajeossi said...

nk buat mcm mana..obe pun nk survive gak..hehehe

cikpia said...

lately aku banyak bersetuju with ur way of thinking....... does that make me a yes-man? lantak ah!!! nak setuju gak ngan entri nie....... =)

.::WaNiE::. said...

ah gwa buat review tomyam pun sentap

majuk

fatin shahar :) said...

yeayyy..for the first time..best je baca blog hellioz...means takde wwwWORDS yang ituuuu~~ tuuttt =.= eheh

tp yep!...buat apa bukak blog baca review iklan kann...surat khabar,tv pon belambak dah xD

maiMOONyet said...

baru aku sedar. dah lamo aq tak check duit nuff. hahaha xD



































* tapi lau check pun samo je nilai ye. tak menaik pun! -_-"

RastaMat said...

jom gadoh..
hahaha...

maCy said...

huarghh. tmpang nguap

Hellioz said...

@cikepal
tak paham...
lulz~

@hamzahian
i'd rather make a blog review than reviewing products.
kah3~

@wanie
lowlz~

eszol said...

a man gotta do what a man gotta do

nuff said

The Poyo Me said...

oh noes
does obe follow your blog?
japgi die datang rage.
wachaaaaa

afundee photography said...

nice opinion.. tu sbb saya pun x letak iklan nuff pada blog saya.cuma iklan produk sendiri sbb saya buat fotografi dan juga kongsi tips fotografi. pendapat saudara mmg saya suka =)

maverick said...

pertama kali gwa bace blog ni rasa best pulak...tapi gwa tak dapat relate sistem kapitalis dengan sistem iklan tu...???

bujal X said...

blog saya bebas iklan.tapi saya suka baca review dan kemudian membuat perbandingan.sebab kadang2 ada kejujuran dan juga ada penipuan~sebab itu saya suka~

Aujinz said...

maen pon nak iklan..
muahahahaha...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~