Wednesday, December 1, 2010

Wikileaks Malaysia

Well, i supposed, tak ramai #traffichunter yang cover pasal wikileaks.
Sebab? I presume dorang tak minat berita2 yang takde perkataan sex, artis, illuminati, freemason or anything related to Harian Metroll headlines.

Gwa kurang gemar sebenarnya benda2 yang kurang or takde input langsung.
Macam cerita sapa tah raja lawak yang amek gamba dengan awek dia tu.
Gwa tau pon sebab gwa pass upon blog yang banyak giler cover story ni.
No offense. But thats the truth.

Gwa xde la bijak mane pon nak story pasal wikileaks ni, buat at least tau international breaking news lagi bagus dari baca cerita pasal sejadah berdiri lagi, or kalimah2 suci muncul kat kambing, batu bata, tepi longkang, or kisah yang memalukan gwa sebagai rakyat malaysia dimana ade meleis yang percaya tikus bertelur dalam pad. Bertelur ya kawan2. i repeat. Bertelur. Tikus bertelur. Thats fucking amazing story anyway, to another plain stupid meleis. I lol plain stupidity. coz it hurts. Ini link tikus bertelur. lulz~
Can you actually see that?
Tikus bertelur or beranak pon #phail. Macam mane la gwa tak rase annoyed.
Fools will always stay fooled. #justsaying
Unless they try not being fooled.

Anyway, back to the point, wikileaks.org is not another ordinary website founded by Julian Assange.
Dia ade secret US military document yang private and confidential. A hacker, he is.
So, semua skandal2 and secrecy yang US gov pernah buat dah di release dekat open website.
Maknanya, a lot of mother of secrets telah di telanjang bulatkan oleh mamat Julian Assange ni.

Ape? Takde kena mengena dengan Malaysia?
Baca sampai habis dulu.
Maybe kita tak sedar yang Malaysia pon sebenarnya simpan banyak secret yang rakyat marhaen tak tau untuk menjaga nama para cukong dan jaws serta ape-ape korupsi yang malaysian gov sudah, pernah and sedang buat. Well, who knows?
This wikileaks is a good example and tools for the citizen to evaluate ape yang kerajaan buat dekat belakang kita semua, rakyat marhaen. Transparency? Yes.


  • 1st Issue involving Malaysia
"Attempts by the Malaysia-based firm Electronics Component Limited (ECL) to buy TRS-500 gyroscopes from the Chinese firm VibTel Industrial Co. Inc. (Ref A).  These gyroscopes, which are controlled by the Missile Technology Control Regime (MTCR) and China's missile-related export controls, would be suitable for use in the guidance systems of ballistic missiles, cruise missiles, and unmanned aerial vehicles.  We requested China investigate this information because ECL is associated with a network of Iranian-controlled front companies that procure sensitive goods on behalf of a number of Iranian entities of proliferation concern. "

Anything fishy there?
This is the full link.
That seems kewl. Benda gyroscopes ni boleh jadik apart of the missiles, It guide the missile
Tapi, ECL ni associated dengan Company Iran.
Menggelabah taik la US. Sebab company ECL ni ade hubungan dengan Iran company, yang mostly kena banned dengan United Nations Security Council Resolution (UNSCR) 1737.


Binatang gyroscopes yang depa nak beli tu is prohibited from entering Iran.
Sebab Iran ade buat program nuklear, sebab tu la US menggelupur taik walaupun sumber uranium Iran bape percent je dari ape yang dorang ade.
Malas plak nak borak panjang2. Tapi thats the general idea of wikileaks yang ade kena mengena dengan 
Malaysia. 

  • 2nd Issue relating Malaysia
Second issue ni kinda blurry to me. Gwa belum lagi jadik manusia bertauliah untuk baca document2 classified 

yang ayat dia macam ayat sastera A. Samad Said. maybe ade sape2 yang terer n paham bley terangkan 
dekat comment section? This is the LINK
Something related to commonwealth countries and certain other issues.

*Semalam, wikileaks kena DDos with more than 10Gig per second
Camane dorang jaga server la siyal...

Well, any correction is welcomed here.
Sebenarnya ade banyak lagi, tapi ni je yg gwa jumpa.
Kah3...
credit : wikileaks.org

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

12 comments:

i'msosupernotcool said...

shit.
i read bout wikileaks on you first,
then malaysian insider.

hamzah ian said...

erm..

eszol said...

lu pecaya wikileaks ke?

kelaka la sial

RastaMat said...

huh??

Aimar said...

Founder dia baru dapat waran tangkap dari Interpol. Bukan sebab WikiLeaks tapi sebab kes rogol dekat Sweeden..

Ajeossi said...

dem!

Hellioz said...

@ISSNC
malaysian insider xde cover pasal wikileaks involving malaysia.
bosan.


@eszol
kalau gwa percaya lu nak panggil gwa ape?
believer?
kah3~
kalau wikileaks tu dummy,
xdenye hackers nak hack site tu dood.

@Aimar
gwa ade pass upon that story gak,
tapi dia cakap tu nak frame je.
Macam kes Anuha la...
smthg like that

@ajeossi
dayum

The Poyo Me said...

dey ask some girls to flirt with him, and they call it sex assult.
ahahaahahah pandai la diorg nih.

still i hope assange survives this.it's him against the world after all.

Hellioz said...

@TPM
rage against the world
how kewl was that?
lulz~

syAzAnA said...

giler brani nak buat mcm tuh.

Frodo Baggins said...

ahhhhh ... hahhaha
helly againts the world
cool jugerk! heh ...
entah2 agenda iluminati mata satu gak ni.

tp aku tau jer raja lawak cium2 tuh
nabila ker apa nama ...

amoi said...

maybe dorang pakai Google Translate yang dari bahasa cina translate ke bahasa melayu tu.

haha.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~