Friday, July 30, 2010

CURSING QUESTION # 5

Gwa bace banyak articles n comments kata
"pakai tudung tu wajib"

SO,
IS IT SINFUL by NOT WEARING a HIJAB?

P/S : Gwa anggap ramai je yang pakai tudung sebab berfesyen, bukan sebab nak tutup kepala. Kepala bana apa?
Damn, if it is, semua bimbo byk dosa kah? gyahahaahahaaha~


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Wednesday, July 28, 2010

AKU

AKU manusia biasa.


Aku suka mintak maaf dekat sape2 kalau aku buat silap. Sebab aku tau aku bukan dewa ataupun malaikat yang ade ciri2 kesempurnaan yang semua orang kejar walaupun kesempurnaan tu takkan ade pada manusia. Aku nak mintap maaf sebab aku adalah aku. Jangan hukum aku kalau kau tak memahami aku.

Aku hormat dengan orang yang reti nak hormat dengan orang lain. Selalunya, orang yang reti nak hormat orang lain ni lagi mulia dari orang yang mintak orang lain hormat kat dia. Susah nak jumpa manusia yang terer hormat orang lain. Tapi ramai je yang nak orang hormat kat dia, tapi dia taknak hormat orang lain. Sebenarnya, ayat kat atas ni ayat repetition. Aku cuma nak kau bace dua kali. Aku nak kau paham ayat yang aku nak kau paham. Jangan lupe, Respect is earned, Not Gained.

Aku suka cakap terima kasih. Sebab terima kasih tu ucapan paling ikhlas dalam dunia walaupun kau orang paling kaya dalam dunia. Berterima kasihlah kat sape2 yang tolong kau sebab terima kasih takde nilai. Priceless. Terima kasih tu lagi tinggi nilainya nak dibandingkan dengan ape2 bende bernilai kat dunia neyh. Terima kasih jugak adalah benchmark untuk manusia yang ikhlas. Terima kasih sebab bace karangan darjah 2 aku yang selalunya membuatkan kau tak puas hati dengan aku.

Aku suka tolong orang kalau aku boleyh tolong. Aku jugak suka mintak tolong kat orang. Kalau boleyh, aku nak tolong balik semua orang yang pernah n tak pernah tolong aku. Sebab tak semua orang suka tolong-menolong. Aku xtau n xpernah tau bile aku akan perlukan pertolongan. So, kalau boleyh, aku nak tolong semua orang. Ade ape2 yang boleyh aku tolong? Aku akan try tolong to the max.

Aku susah nak marah orang, sebab bagi aku, tak berbaloi hari2 hidup aku dihabiskan untuk marah orang. Kenapa marah kalau boleyh ketawa? Tapi manusia tang mana yang xpernah marah2. Aku suka orang yang tak suka marah2. Kalau kau suka marah2, tunggu la sikit hari nanti. Kau mesti hidup dalam kemarahan sebab hari2 kau kena marah. Sape suruh kau kuat marah2. Jangan carik penyakit, jangan carik ubat. Carik benda yang boleyh buat kau tenang. Tak semua bende wujud untuk kau marah2. Kadang2, kau kena pk lapan ploh kali sebelom kau marah, sebab bila kau marah, kau kalah. Kau marah kah?

Aku benci peraturan. Sebab peraturan buat manusia rebel. Buat ape cipta peraturan untuk buat manusia rebel? Baik buat peraturan yang boleyh buat manusia gembira, bukan marah dengan peraturan. Kalau peraturan buat manusia rebel, peraturan tu harus aku langgar. Lagipun laws are meant to be broken. Kalau kau tak pernah langgar peraturan, aku sanggup delete blog aku sekarang.

Aku suka mencarut. Sebab mencarut buat aku rasa lega. Lebih baik mencarut daripada kau marah2. Sia2 je kalau aku kena darah tinggi kalau aku kuat marah2.

Aku pedulik ape kau siapa. Manusia semua sama. Kau, aku, sultan, imam, paderi, dia, mereka.... Kita semua sama. Jangan kau pk pangkat kau tinggi kat DUNIA kau besar. Kau jugak akan mati satu hari nanti. Sama jugak macam aku. Aku takkan hidup eternally.

Aku adalah aku. Kalau kau tak boleyh terima aku, kalau kau tak boleyh memahami aku, aku rela kau undurkan diri. Aku rela hidup sorang2 kalau takde kau. Sebab aku tau, bila aku mati nanti, aku mati sorang2. Aku takkan kongsi jawapan aku dengan kau lepas aku mati. Sebab aku tau, aku akan jawab soalan tu sorang2. So, jangan risau, Kalau aku boleyh hidup sorang2, aku boleyh mati sorang2. Aku takkan ubah diri aku sebab nak jaga hati kau. Kalau aku jaga hati semua orang, sape nak jaga hati aku? Oh, Aku lupa, in the end, aku yang kena jaga hati aku. Gyahahahahahahahh~

P/S : Jangan tanye aku siapa "AKU". Aku pon tak tahu...


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Tuesday, July 27, 2010

STUPID!



BODOH!

Gwa tau la gwa bodoh...
Tapi tak payah la bagi verification macam ni
Hanjeng betol...

Gyahahahahhahhaahha~


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Monday, July 26, 2010

SMOKING

Generalization

Gwa amatlah kagum dengan pemikiran2 kolot yang suke generalize orang sesuka hati.
"How can you still live your mind in the 19th century?"

Gwa hengat dah zaman maju jaya ni xde orang yang pandang serong, pandang sipi2, xpon pandang sbelah mata sambil tutup sbelah mata or xnak pandang dah orang2 yang SMOKING.
Rupanya ade lagi kaum ni.
Giler conservative...

Smoking je kowt...
Bukannye rogol anak dara makcik bedah mahupun rogol anak kucing.
Bukannye curik pelam kat kebun pak mat.
Bukannye curik kabel
Bukannye rompak bank
Bukannye Isap dada n dadah
Bukannye merempit 
dan yang pastinya bukan mengendap orang mandi pon. 

Typical minded will  give a bad impression towards smokers...
why did this happened?

Maybe they were born n raised in a time capsule where they didn't have another wider perspectives to look at.
Nama pon membesar dalam time capsule.
Eyh? Ade ke orang membesar dalam time capsule?

Gwa xtau la...
If and only if Smoking is a crime,
then, u can said smokers are bad bad guys...

Tapi, kalau smokers xkacau hidup lu,
jahat juga kah?

Lain la kalau lu orang 2nd hand smokers.
Tapi xyah la assume every smoker is a criminal villain fugitive bastard and so on and so forth....
Don't judge coke by its tin...
eyh?
Don't judge anything like u were god or something unless u are a piece of perfecto...

Bukan gwa xbagi lu orang judge anything,
just don't randomly make a premature judgement...

Muka ganas tak semestinya dalam hati xde taman...
Muka baik macam alim ulamak tak semestinya hati x berkarat
Kadang2 orang yang muka ganas tu lagi baik hati dari orang yang hati busuk tapi muke cam saint.
Lu orang paham x kronologi gwa?

Gwa tau,
mesty ramai yang smokin aces kan?

So, whether u r a girl or boy or men or women,
gwa pedulik hape lu nak buat ape,
janji lu tak kacau hidup orang sudah...
Its not a crime being a smoker.
And i believe its your right to live your life to the fullest,
gyahahahahahhaahh~

Link of the fucking day : JELLABIES aka J to the Love
manusia ni kena tiau dengan gugel sampai kena buat blog baru
sian yayang~ gyahahahahaahah~

P/S : Yeah, perempuan yg smoking siyes kewl... 
[kewl macam maria ozawa pakai coli pink]
gyahahahahhahaahahah~

 Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Saturday, July 24, 2010

Annoying Statement

"Kalau boleyh aku nak awek pakai tudung, kuat sembahyang, tak tengok 3gp, baik, tak curik duit mak, slim, 34'  26' 38', pandai masak, hormat mak bapak, hebat di ranjang, cantik, kaya, beriman, solehah, etc etc"

Gwa cukup menyampah kalau dengar statement macam ni. Ape lu pk lu malaikat ke nak dapat bidadari syorga? Kadang2 gwa nak tangan je manusia yang cita2 dia lagi hebat dari ape yang dia buat. Ye, gwa tau tu cita2 lu orang, tapi kalau lu demand macam2, tapi perangai lu lagi terok dari setan lucifer, tak payah la mimpi nak dapat manusia yang baik lagi suci jadik teman hidup lu. [gelimat siyal ayat ini]

Manusia ni memang kuat demand. Da bagi badan cukup nak tanduk setan. Bagi tetek kecik carik silicone. Bagi batang pendek carik pump tayar. Bagi rambut hitam nak kaler karat, hijau, biru, silver. Bagi kuku xde kaler nak kaler merah, pink, hitam, kuning, coklat, kelabu asap. Bagi hidung penyek nak hidung babi, eyh? hidung mancung. Bagi Dosa nak Pahala. Bagi Neraka nak Syorga. Bagi akal xnak guna. Bagi badan cantik jadik bimbo jual badan. Bagi lidah maen jilat2, eyh? Bagi batang nak rata. Bagi rata nak batang. Ape babi neyh?

Lu orang paham tak ape yg gwa nak sampaikan neyh?
Kalau nak mintak ape2 pon, cermin la diri sendiri dulu. Ni selera kalah lucifer. Nak yang padat, mantap, berisik je.

Tapi gwa akur.. Gwa pon manusia biasa gak. Ade nafsu, tapi bukan nafsu kuda.
But hey, at least demand la something yang lu orang mampu dapat. Ini perangai masing2 macam lahanat, ade hati nak bidadari syorga... Hamsap btol...

Gwa pemalas, bodoh, anti social, badan tak ketak2 macam Arnold Susah nak eja, miskin,  hidung xmancung, xde keta bmw yang mak bapak taja, annoying, etc etc...
So, harus la gwa terima ape yg gwa ade dengan ape yg gwa dapat. At least gwa tapis la dulu pakai penapis Al-Obe 5000 before buat decision. Takde la gwa demand lebeyh2 kalah permintaan Sultan Brunei.

Kalau lu nak yang mantop2, alim2, ustaz2/ustazah2, baik hati, suci, virgin, padat, ketat, kental, lu pegi diri depan cermin dulu. Kalau lu nak pinjam cermin gwa pon boleyh, tapi cermin kecik jela.

So....
the conclusion is yours...
Yang penting jangan lupe tengok cermin hari supaya kita tak lupa diri n demand yang bukan2.
gyahahahaahahaahah~

P/S : What u give, u get triple back.


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Friday, July 23, 2010

BROADBAND?

In the United States, in 2009 actions were taken by the telecommunication industry that led many to believe that price fixing was taking place. Every provider (AT&T, Verizon, Sprint, and T-Mobile) all offered the same mobile broadband plan at the same price. 5GB max at $60 a month. Under the Sherman Act,[1] July 2, 1890 this would be illegal, and allows for any individual the right to sue under the antitrust laws. As evident in the network outage on April 9, 2009 in Santa Clara, Santa Cruz, and San Benito counties in California many of these companies are interlinked and some share the same network (depending on area), which might constitute monopoly or cartel practices. LINK

Dah habes bace?
Gwa da lame perati bende neyh...
Memandangkan ramai gile consumer yang guna mobile broadband sebab nak dapatkan kemudahan internet dekat luar rumah selain free WIFI yang bersepah mostly kt bandar2 besar, telco company bagi limit of 5GB.
gwa nak jerit sacred word

WAHTHAFUCK?
opss termencarut plak...

FYI, this is another brilliant way for those Capitalist to Make profit n profit n profit.

Jap g sampai je broadband keluar,
dorang pakat2 letak harga lebeyh kurang pastu differentiate speed n limit of usage.

Itu belum masuk bab2 belom limit dah lembab dah...
Macam FCUK kan?
gyahahahahaahahahahh~

Gwa dah lame tertanye-tanye ape valid reason disebalik limitation of certain GB per month.
Pas bace sane sini gwa pon tepek lah artikel wikipedia kt atas nun....
Gwa syak kalau lu orang pengguna broadband, msty lu rase cm panas telinga selalu sebab berukben lu xmemberi kepuasan klimaks yang maksima untuk lu orang go online aite?

Gwa xtau nk type ape dah...
Yang gwa tau,
dan admit n akur bahawasanya

CAPITALISM SUCKS!

P/S : Bile capitalism nk habes meyh?


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Thursday, July 22, 2010

Technoblogger?

Lu tau x ape itu techno blogger?
Gwa nak share information ngan lu orang neyh
Sebab gwa tau, lu orang juga akan berkata begini dalam kepala lu orang
"apebende technoblogger tuyh? makanan barat ke?"

gyahahaahahahaahahaah~

Awal2 gwa dengar pon gwa kompius same macam lu orang
tapi yg peliknye sampai skang gwa kompius
gwa bajet technoblogger tuyh blogger yang rajin g club...
make sense x? gyahahahahaha~
kenape kompius?
Sebab gwa xpaham ape itu technoblogger

Sebab gwa kalau gwa dengar techno je gwa tau la bende tu berkaitan dengan club2 yg maen muzik genre tuyh...
gwa dala xske techno...
tah pape tah
slalu je bwat kepale gwa pening
gyahahahahaah~

Ape kate sape2 yang pakar or ade info bout this particular subject tampil kehadapan bagi menerangkan dengan lebeyh lanjut apakah itu technoblogger...
Sharing is daring~

Bole la lu share awek lu ngan gwa pasneyh
gyahahahahaahahahaahaha~
[stupid joke detected!]

BABAI!

P/S : mari mendajal


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Tuesday, July 20, 2010

CURSING QUESTION # 4


SPONGEBOB 
ke 
SpongeBOOB?

credit picture : mistah google

P/S : Gwa tgh bayangkan spongebob versi pompuan. 
Dah ade ke? 
Wahai Adobe photshop lover, illustrate gambar yg gwa tgh bygkan neyh...
gyahahahahahahahaahah~

Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Monday, July 19, 2010

Syarat2 Nak Suruh Gwa Join MLM

Lu orang mesty tau ape itukah MLM kan?
gwa yakin dengan bernasnye gwa dah jumpe macam2...
tapi MLM terbaek adalah AL-OBE 5000 kalau xsilap sebab pakej dia ringkas dan menarik
Itu gwa rase tokey dia maju giler sampai tokey dia mandi dwet je hari2
xmandi pakai air...
ape kelas da kaye mandi pakai air dak?
Tak kelasss la bak kata kucing gwa kat sbelah neyh...

Ahha...
berbalik kepada ape yang gwa nak bincangkan tadi,
gwa tadehal dengan MLM neyh JIKA
semua yang gwa nak listkan tu ade dalam MLM itu sendiri...

Ape list2 tuyh?
ini dia list2 yang gwa maksudkan


1.     Sape2 yang promote aku wajib ajak aku makan kat Tony Roma’s DAN belanja aku makan ape sahaje yang gwa rase macam nak makan....
           Gwa xboleyh cakap formal ah, nanti iblis gwa lari....
Kalau tak?
Gwa cakap camni jela
“lu cite lebat, blanje gwa makan sorang RM100 pon trouble ke?, nyah lu dari pandangan gwa!” 
sambil borak2 ngan kucing gwa yang merengek mintak frieskies...

2.     Promoter MLM gwa haruslah menanggung segala perbelanjaan gwa. Nak tau ape yang perlu dia support?
-         Kenderaan mewah berharga RM 200 000 ke atas....
Bawah dari itu gwa akan tolak bulat2, pipih2,....
-         Pakaian yang mahal2 terdiri daripada brand2 terkemuka antarabangsa seperti CK, Burberry dan lain2...
Topman gwa tak sentuh sebab murah sangat....
Lagipun bunyik brand Topman buatkan gwa rase seram sejuk kerna it SOUNDS GAY.
Gwa bukan TOP dan gwa bukan BOTTOM....
Gyahahahahahahahahahahahah~

3.     Promoter tu wajib tunjuk gwa rumah yang dia duduk dan statement2 yang dia ade supaya gwa percaye bahawe gwa jugak akan jadik seKaya beliau

4.      Promoter tu juga mesty lah bagi gwa I-Phone 4G dan segala perkakas yang gwa rase gwa nak bagi membuktikan dia ade duit lagi banyak dari gwa.

5.     Gwa nak dia taja gwa pergi Bermuda Island Sebab gwa nak sangat tau ape kejadah yang ade dekat SEGITIGA BERMUDA tuyh....
Sumpah dream comes true kalau gwa dapat jumpe tempat yang misteri tu,
Gwa nak jumpe bende2 pelik yang ade kat sane....
Kalau bende pelik macam Frodo ngan Berd, gwa sikit pon tak kesah,
Gwa nak something more EXTRAORDINARY sebab gwa ni spesis2 extraordinary gak. Gwa mane ade minat sangat bende2 typical yang  orang selalu kejar...

Ok. Gwa tau!
Walaupun gwa listkan sikit sangat, tapi gwa yakin lu paham ape yang gwa cuba maksudkan kat sini....
Kalau lu setakat tabur air liur lu sepah2 kat gwa,
Kucing gwa lagi petah bercakap dalam bahasa meow2 dia....
Tapi jangan risaw, kucing gwa kalau membebel, dia tak akan merembeskan terlalu banyak air liur macam lu orang (penipu MLM) yang suke sembur air liur banyak2 sampai gwa kompius ni hujan ke ribut topan...

Akhir kata, Majulah MLM untuk si PEMALAS yang selalu kena tipu hidup2...

P/S : Gwa Sayang semua tokey2 MLMers yang berjaya menipu ramai MELAYU PEMALAS yang TAK SUKA KERJA tapi nak KAYE CEPAT...


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Saturday, July 17, 2010

Malaysia VS America

Kalau lu orang perasan,
kte punya hidup dikongkong adat2 melayu yang sape cipta tah
bende ni ade pro n contra
kalau in freedom of speech,
adat ni membataskan ape yang kita nak luahkan...
Yela, orang kate adat melayu berbudi bahasa,
Tapi, kalau lu orang jumpe manusia perangai macam pukimak buat taik kat lu xkan lu nak  cakap gaya
A. Samad Said plak, wajib la kena sumpah seranah 7 keturunan
agree?

OK, gwa da kelaot...
Kita punya lifestyle selalu kena jajah dengan pemikiran western yang xhengat dunia. eyh?
Xhengat hari mati...
Liberal sangat la kononnya,
tapi liberalism yang meleisian practise xguna pale hotak
tapi guna nafsu serakah..
make sense?

Kalau lu orang perasan
virgin is a taboo at USA.
Gwa xtau ape alasan kalau virgin kena kutuk kat sane...
macam, Kelakar...
Maybe sebab tu la 13 or 14 years old kiddo kat sane dah pandai have sex...
Gyler kentang kan?
Tapi kat malaysia, kalau dah tak virgin, its a taboo...
Boleyh bawak huru hara rumahtangga lagi...

But things change. Rapidly...

Nowadays,
virgin is no more a big thing eyh?
Gwa kadang2 amazed on how meleisian are being too fucking open minded bila dia dengan BANGGANYA mengaku dia dah x virgin....
WTF???!!!

Was that an achievement or what?
Maybe akan ade mat2 n minah2 saleh wannabe yang dilahirkan kat malaysia argue point dengan gwa begini,
Whats the big deal? Kubur masing2 kan?
Yeah mang, kubur masing2...
Bersemadilah dengan aman dalam kubur lu kalau lu nak cross point gwa.
Gwa xdehal..
gyahahahhahah~

Meleisian skunk dah pandai...
Sume nak jadik Amalaynicans... ( quote : Obefiend)
Bangga betol dia cakap english gaya poyo mat saleh
sume bende nak tiru...
Gwa syak in the future ade la bimbo and bambino yang pakai swimsuit je pegi shopping kat Pavi...
Mase tu jangan tanye gwa la macam mane rate bayi kena buang + yang digugurkan...
Mesti naik mencanak macam saham...

Gile conservative gwa this time around...
Maybe sebab liberalism gwa ade limit...
Thats y gwa tulis article bodoh gwa neyh...
Ape yang lu orang pk lepas bace karangan darjah 2 gwa neyh?

P/S : wannabe, wannabe, wannabe.

Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Friday, July 16, 2010

YEAY! Harga Minyak Naik Lagi!

BERITA GEMPAR

Dilaporkan Tanpa konspirasi teori di Pluto

BUMI : MELEISIA - Nampaknya harga minyak naik lagi dan lagi dan lagi sampai semua orang naik bising. Dilaporkan kucing gwa mempelawa kucing2 satu taman gwa untuk memprotes di depan konsulat? konsulat mak kau. Protes depan kucing Najib sudah.. Nampaknya alasan subsidi sekali lagi dijadikan alasan untuk mempropagandakan orang2 yang buta mata hati. Kejadian ini menyebabkan kesesakan di semua petrol station di seluruh malaya kerna nak save 5 sen kali bape juta ntah pengguna jalan raya. Perbandingan harga minyak negara2 lain yang lagi mahal dan agak tak masuk akal buat kali ke lapan juta dijadikan alasan yang agak mudah dipercayai orang2 yang kurang pengetahuan tentang ekonomi. Propaganda ditaburkan lagi sesuka hati. Nampaknya orang kaya akan terus menikmati subsudi tanpa rasa bersalah. 1 Malaysia kan! gyahahahahhaha~

WOI!
bagi la orang2 miskin rase subsidi tuyh.
Lu orang2 kaya kat atas sane g la naikkan harga minyak untuk diri sendiri bangsat!
Gyahahahahahahhaha~
Macam Pookey!
Da kaye pon makan duet orang miskin
Cam bangsat pon ade gak.

Macam mane la Pak Mat kat kampung ceruk mane tuyh merungut pasal harga naik neyh.
Maybe dia mengadu nasib dengan kawan sekampung dia yang kerja kampung sambil hirup air teh o kurang gula sebab gula pon madah kena catu je tiap mase. Bangla btol!

Gwa syak nanti sampai satu mase harga minyak kita same dengan harga minyak kat UK baru kerajaan nak cakap camni
"Ala rakyat2 sekalian, Harga petrol sama lagi dengan harga minyak UK, blom lagi mahal, kalau lagi mahal bole la lu orang bising"
Gyahahaahhaahahha~

Gwa syak lepas ni warga meleisia kena pakai basikal la nak pegi kerja, baru nampak cam eco2 lancau tuyh...
Gyahahahahahahha~

Da la,
Bukan Najib bace pon blog sampah gwa neyh..
Marilah same2 kita sokong parti liar bagi menaikkan lagi harga minyak kat negara neyh.
Boleyh kita layan ecstacy sambil layan parti2 liar tuyh...
Gyahahahahahahah~

P/S : Jom tolong gwa buat thesis untuk rakyat meleisia. Gyahhahaahhaah~

Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Thursday, July 15, 2010

Blog Yang Gwa Suke Pangkah!

Gwa nak mencarut sikit...
sikit je....

Gwa perasan dah lame dah bende neyh...
tapi baru dapat idea nak tulis...

Sebenarnye blog ni lu xpayah nak buat lawa2 sangat sampai nak kena tunggu jam2 baru abeh load...
kurangkan widget2 yang xperlu,
Reader taknak bace widget2 lu tuyh....
Reader cuma nak bace ape yang lu tulis...

Lagi simple, Lagi Smart, LAGI BAGOS!
So, make your blog look,

"SIMPLE, SMART & SEXY..."
macam maria ozawa (pakai coli merah).....
gyahahahahahahahahhahaha~

Gwa kalau masuk blog tu lepas 5 saat gwa xnampak ape2...
gwa bawak mouse gwa jalan2 bla atas kanan sekali, GWA PANGKAH!
siyes~

Kalau lambat tapi still keluar,
gwa carik shoutbox, gwa cakap terus terang je, "blog lu berat...."
gwa syak ramai gwa sound dah...
Kalau xdapat shoutbox, gwa jerit kat Formspring lu orang....

So, jangan terase ape ah....
gwa cume nak bagi orang lain selesa masuk blog lu orang...

Lepas tuyh,
Xpayah la nak letak animation gerak2 ke,
background meriah2 yang gerak2 ke,
cursor pedang ke,
cursor hello kitty ke...
XPAYAH....
buat gwa kompius je...
tekan punye tekan tak load2 gak.
Ini cursor ke perhiasan rumah?
gyahahahahahhaaha~

Dah la Chrome gwa suke crash2....
Lagi2 kalau blog berat2.... (skunk dah xcrash da~)
TAPI, kalau lu still nak biar, go on...
wa takesah....
gwa cume bagi pendapat gwa je...
MY PERSPECTIVE....

Kayh la...
gwa da cakap terang2...
kalau lu still nak cakap
"ah, blog gwa, gwa punye suke lah!"
gwa cakap ngn lu ni je...
"Fuck off Biyatch"
melainkan lu private kan blog lu...

OK2...
i knew i sounds offensive...
lets have some nightmare here...


LINK OF THE DAY : USTAK BERD!
Setan ni kembali mengganas, lepas dia buat naya kat blog lame dia.
gyahahahahahaahah~

P/S : blog gwa berat x? kalo berat sound gwa laju2... gyahahahahahhaaha~


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

CURSING QUESTION # 3

Whats the difference of 
"FUCKING"
and 
"MAKE LOVE"?


P/S: Gwa punye vocab kelaot siyal! gyahahahahahah~

Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Monday, July 12, 2010

FOOD A.K.A MAKANAN

Mukadimah
Makanan adalah keperluan asas manusia normal macam gwa.
Walaupun gwa x consume banyak makanan macam lembu, or binatang ternakan yang lain.
Tapi makanan adalah salah satu keperluan asas manusia selain oxygen n air...
Ape babi gwa mencarut bahasa baku neyh?
Gyahhahaahahhaahah~

Sebenarnya gwa nak pin point perbezaan makanan between rich n famous and orang miskin.
Gwa nak bezakan keperluan makanan untuk orang2 kaya raya and orang2 miskin.
Middle class citizen is excluded coz most of em including me experience both situation and condition

Here we are
Food for rich n famous 
VS 
Food for poor people

FOOD FOR RICH N FAMOUS :
-Selalunya orang2 yang kaya raya ni akan prefer to choose to indulge makanan yang akan disantap atas meja yang penuh dengan benda2 ekslusif ditemani cahaya lilin [ape babi ade elektrik pon nak lilin?]
Usually orang2 kaya ni akan makan tak habes. Mungkin sebab perut kecik sangat. Or maybe Sebab dorang banyak sangat duit sampai dorang rase tak kesah pon kalau makanan tu tak habes.
Maybe ini yang dorang monologkan setiap kali makanan x habes,
"well, i have countless monayh in da bank that could support 7 generation of mine. So i always think that i can afford to buy all these meals later, anytime that i wanted to"
Megah sekali bunyinya bukan?
Tapi ni andaian gwa, harap xde sape2 terase n terluka hati
Sebab kalau ade yang terluka pon GWA PEDULIK HAPE!
Gwa xsuruh terasa pon!
gyahahahahahahaahahaah~

-Orang kaya ni kalau makan slalu nye xhabes kan?
Ini terjadi sebab makanan tu adalah satu benda yang diperlukan untuk menyedapkan tekak.
SELALUNYA larh...
Dorang jugak akan makan makanan yang RARE yang MAHAL.
Tahap mahal yang Harga bila sekali orang kaya ni makan, Orang miskin boleyh hidup sebulan dua guna harga yang sama.
Eyh? cam exaggerate je. 
But here's a fact, ITS A FAT FACT!
Gyahahahahhahaha~

Dahlah Mahal, xmengenyangkan, and all the food they consume works just to soothe their freakin fuckin bastard appetite.
Dayum...
I was always amazed with all the facts i created in my mind!
What? Its not even a fact? SUE ME!
Gyahahahahahahahahah~

FOOD FOR POOR PEOPLE
-Selalunya makanan itu dihadam untuk mengenyangkan perut.
Ye... Ini adalah another fakta gemuk yang gwa boleyh bagi dengan simple sekali.
Kenapa?
Lu pernah dengar dengar orang makan siput babi tak?
Macam lucu kan?
tapi benda ni realiti... jadik kat malaysia plak tuyh...

Ade yang makan nasi dengan kicap je.
Itu pon da cukup bertuah bagi orang2 miskin neyh...
Kadang2 gwa heran, mane la pegi jabatan masyarakat yang supposedly buat kerja tolong orang2 miskin neyh
Kesian dow kat dorang...
Gwa dala suka makan xhabes sebab perut gwa hanya boleh menampung kapasiti makanan yang sikit,
Tapi selalunya gwa makan sebab nak kenyang jugak...
Jarang betol gwa makan sebab nak sedapkan tekak.
Eyh? ni cite gwa ke cite orang miskin?
Gyahahahahaahah~

-Kalau lu orang perasan, makanan orang miskin selalunya terdiri daripada makanan ruji masyarakat tempat tuyh. Kalau kat malaysia, wajib la makanan rujinya nasik.
Makanan tu jugak selalunya terdiri daripada karbohidrat. Sebab ni la sumber tenaga manusia normal.
[Cyborg macam franky one piece excluded]

So, Nasik lah makanan harian yang orang2 miskin ni slalu makan.
Dorang jugak akan makan sebab nak kenyang, bukan sebab nak sedapkan tekak semata2.
Kalau boleh ikat perut tu pakai tali rafia, maybe dorang ikat kowt,
or maybe dah ikat...
Tapi still kena makan at least sekali sehari, ni anggaran gwa,
realitinya, hanya tuhan yang tahu,

So, Ini jela yang gwa nak bezakan antara kedua2 kasta manusia dekat mane2 la yang dalam dunia neyh. Semua same je.
eyh?
Middle class citizen lupa nak cerita.
Middle class citizen selalunya rasa dua2 experience kat atas.
Sebab dorang selalunya manusia yang mampu, at least cukup la nak hidup.
Lebih dari ape yang orang2 miskin mampu nikmati.

So, lu orang duduk dalam stage yang mane?
Gyahahahahahahahahah~


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Sunday, July 11, 2010

CURSING QUESTION # 2

CAN YOU LIVE WITHOUT YOUR CELLPHONE?



Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Saturday, July 10, 2010

Democracy = Demokrasi?

Lu orang ingat tak Kes Isa Samad dengan Chua Soi Lek?
Lu ingat tak PRU 12?
Lu rase2 negara ni demokratik tak?

Kayh
Demokrasi = hak MAJORITI rakyat untuk pilih leader kan?

Corrupt?
Ingat tak mase PRK Yang Isa Samad bertanding...
gwa pedulik ape dia ni kotor ke ape ke maen pompuan ke maen kucing ke
Yang penting dia menang PRK tu and he is a YB now...
Ape yang semua orang nak pertikaikan?
Lu nak salahkan sape laie?

Salahkan dia sebab bertanding?
Kalau dah tau dia tu korupsi kuat, xpayah la sokong....
pangkah parti lain, senang...

Know what?
Democracy has been served fairly by an election where majority wins and minority loses...
as always...
Nak pertikai kemenangan dia buat ape?
He win by democracy...
gyahahahahahaha~

Perv?
OK2...
What about Chua Soi Lek?
yerp...
he's a perv...
Dia makan luar..
dia kantoi..
tapi dia Still menang and he is the President Of MCA...
ape yang lu orang nak pertikai lagi?
Yeah, he's a real Perv, But He wins with majority votes and being the president Again!
Whats the deal?
The democracry is once again served where minority voice is outbid...
Right?

Next...
PRU 12...
Opposition win a lotsa state
almost 5 state if i was not mistaken...
Yerp..
They win with majority
Whats the deal again?
Democracy is served for the,
i don't know how many times coz i lost count
but they win...

So...
Gwa nak pertikai mulut2 busuk yang keje xpuas hati je tuyh...
Ape lu orang buat?
Pegi la Win hati rakyat and win...
tak payah la nak bising2 lepas kalah
dah kalah, kalah jela
nak bising lebeyh apahal?
gyahahahahaha~

Adat la...
Kalau maen bola pon kompem bola tu bulat
kalo dah gol, gol la jugak kecuali offside...
gyahahahahhahahaha

Gwa just xpaham kenape dengan suara2 sumbang yang tak abes pertikai this and that...
mulut bising lebeyh
habuk pon tarak...
gyahahahahah~

Kesimpulannya?
RAKYAT MELEISIA YANG KORUP LEBEYH
lu salahkan diri sendiri la...
Sape suruh pilih orang kat atas sane
jangan keje nak tuding jari je...
tuding jari, 4 kena balik kat lu...
gyahahahahahahaha~

This is BOLEHLAND mang~ gyahahahah~

P/S : i hate democracy, coz the minority have no right to voice out...




Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Youtube, Advertiser And Animator

You know what?
I bet all of u know whats Youtube and its secret meaning to each and every internet user...
No?
Ok, drown yourself in the pigs dung, its ok to me though...

I wanna share about the magnificent art some animator have made
Yerp,
I'm amazed all my life because they have the creativity in their own way by making moving things alive but i wanna tell you what amazed me here....

Its how they have all those magnificent talent but they anyway anyhow refuse to work it out for cash
I mean, they didn't even let advertiser run along their moving artwork...
And i am so in love with how they have this minute Phenomenal thinking...
Why?
They hate how the advertisements works and justify all those things along the highway
I was so impressed with them due to all the reasoning they've given...

Wanna see the video which they didn't even put a single commercial on?
Take a look at this masterpiece...
Patrick Jean's work


I can even see a comment that was saying mad words to this awesome animator because they didn't want to be famous and pinching money out of their animation...
I generally felt amused on how they had their mind thinking...
gyahahahahahaahahah~

A brilliant brain with brilliant thinking...
And look at all these animation guys work
This guy named Lasse Gjertsen if i'm not mistaken, A Norwegian...
U will be amazed on how he describe himself on the 'about me' section...
what a guy... and amazing artwork too...

M just strolling my opinion...
What do u think so?

This Is another blog with another exceptional thinking : BangunBerdiri
he refuse ads... he prefer art...
sometimes, they amazed my puny little scope of thinking
Voila~

Credit : Patrick Jean
          : Youtube
Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Thursday, July 8, 2010

CURSING QUESTION # 1



"Lu orang agak2 kat syurga ade Internet x?"




Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Wednesday, July 7, 2010

Malaysia VS World Cup

Gwa naek menyampah bile dengar statement neyh
"Bila Malaysia nak masuk World Cup?"
 Gyahahahahha~

Gwa akan anggap semua yang cakap statement tu tengah melawak
Jangan harap la Malaysia nak pergi World Cup
Gyahahahahahahahaha<---gelak dengan gaya sinis yang amat...

Nak tau kenape?
Sebab kalau lu orang perasan,
kat malaysia neyh,
Politik kuat sangat. Semua bende nak dipolitikkan.
Bola politik
Belajar politik
Pendek kata, semua nak kena pass through politik dulu
WTF?

Nak tau kenapa gwa cakap camtuyh?
Cuba lu usha jambatan roboh yang bunuh budak sekolah
Stadium runtuh kat terengganu
Siling bocor dekat mahkamah
Lu agak2 bende2 ni keje sape?
Ni sume keje politik la neyh
arr...
Kontraktor yg buat jambatan tuyh da kene charge blom?

Bila specialist xdigunakan sepenuhnya,
Inilah hasilnya...
Bila politician mempergunakan kuasa yang ada untuk merebut tender2 penting,
Ni la akibatnya...
Semua bende jadik Haprak...

Malaysia takkan layak unless FAM is clean from politician
Know what?
Let the politician be a politician
Don't let the politician be a football player, coz they sucks, most of the times...

Nampak tak ape yang gwa nak sampaikan?
Bile semua bende lu politikkan
Nothing's gonna change for good
Even Parti Islam Semalaysia pon politikkan agama
For what?
Untuk agenda Peribadi.
Barisan kekalkan kuasa sebab nak jaga projek n GLC2 yang buatkan perut dorang boroi.

Damn
sumpah kelaot siyal...
Tapi gwa harap msg gwa jelas n clear
Jangan harap la Malaysia nak kemana mana unless KITA yang ubah semua tuyh.

P/S : Dekat Malaysia,Kerajaan yang membentuk rakyat, Bukan Rakyat yang membentuk Kerajaan.
Sebab tu kita kena ubah typical Mindset kita...

Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Tuesday, July 6, 2010

Rules Makes US Stupid

Kalau lu orang perasan
dari kecik sampai besar diri kita dibelenggu oleh peraturan n undang2.
Some rules are relevant.
Some other rules are too fuckin annoying stupid to abide.

Gwa menganggap rules yang keterlaluan ni punca semua orang x boleyh bergerak bebas
Semua orang jadik bodoh, dungu!
Tak reti nak tentukan hala tuju sendiri
semua kena ikut telunjuk sampai mati
macam puppet
macam zombie yang dahagakan otak
macam minion yang tunggu arahan pihak atasan
macam si bodoh yang dipermainkan oleh otaknya yang pandai
macam askar yang menunggu mati mase berperang atas arahan pihak atasan
BULLSHIT!

Rules buat manusia bodoh
rules membataskan kemahuan dan kreativiti manusia
Rules buat gwa menyampah dengan sistem yang dah lame orang create neyh

Formality is formality
Tapi perlukah semua bende perlukan formaliti?
Ape perasaan kaki gig kalau disuruh pegi gig pakai tuksedo?
Bukan ke bodoh namenye itu...
Dan disebabkan oleh peraturan2 yang manusia buat tuyh,
Manusia diletakkan dalam satu lingkaran tembok besar yang dinamakan peraturan.
Peraturan2 ni selalu membataskan semua yang manusia nak buat
Kanan kiri depan belakang ade je boundaries...

Ape perasaan lu dikongkong mase lu muda remaja dulu?
Tak bebas kan?
Camtu la jugak ape yang terjadik bila peraturan2 overrated lancau ni take over tugas2 mak bapak tak bagi anak dorang keluar malam2.
Ini la yang gwa rase hari2 start dari gwa tadika sampai gwa da masuk universiti pluto
FUCK.

Bila Formaliti take over ape yang sepatutnya orang buat,
Semua bende rase x selesa.
Ade je benda tak kena.
Kenapa?
Sebab manusia takut nak berhadapan dengan orang2 yang mempunyai pemikiran superb macam mase saintis2 dulu dituduh sesat sebab cakap bumi mengelilingi matahari.

Inilah jugak sebab budak2 skolah sekarang bodoh.
Gwa pon penah sekolah gak.
Maksudnya gwa pon bodoh sekali
Sebab kat sekolah we were told to do this and that.
Sampai satu mase semua orang mengikut telunjuk tanpa berfikir panjang.
Masa kritikal ni la masa kreativiti hilang.
Hilang Sebab semuanya dah ditentukan
Hidup macam binatang ternakan
Makan, Makan, Makan sampai mase kene sembelih dimakan pulak
xde bende laen.
Balik2 itu, itu dan itu...
Semua lurus
Sape pikir bengkok je kena outcast.
Macam Bodoh!

Kenapa kena pakai uniform ke sekolah bila benda tu adalah satu bebanan bagi orang2 miskin yang kais pagi makan pagi kais petang makan petang?
SEE!
gwa da kelaot
dem.

Naktau kenapa gwa nampak macam tengah rage?
Sebab sampai satu tahap,
Nak berfikir pon lu kene ade peraturan?
FUCK
thinking is an endless process...
Yang membezakan pemikiran is not what u think
Its HOW YOU THINK.
The biggest question is
Lu orang nak ke pemikiran lu orang ditentukan?

Link of the day : TTGB
[ape yg gwa nak sampaikan telah disampaikan dengan lebih jelas kat sini]

P/S : Rules are meant to be broken. [mode : anarchy] 
mungkin gwa otw pluto mase n3 ni  publish. gyahahahahaha~




Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

New Boyz?

Mesia
VS
US la kowt...
Sila Gelak dengan muka SERIUS!
Gyahahahahahahahahahah~


Quote of the day
"apa guna nko ada 1,000,000 peminat tapi bonsai.Lebih baik ada 10 orang yang benar-benar jujur atau benar-benar faham apa yang nko kata"
-Nami TTGB-


gwa nak twist sikit je


"Apa guna lu ada 1000 follower tapi bonsai. Lebih baik ada 10  orang yang benar-benar jujur baca post lu atau benar-benar faham apa yang lu tulis"
-dupe-


credit : mistah google

P/S : Dikala engkau mencarut, Bulan pon meletop...
P/S/S : Sape xpaham sila belah laju2...





Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Monday, July 5, 2010

Rogol VS Romen

Gyahahahahahahhahahahahaha~
Gwa xbalek hari ni...
Difahamkan kapal UFO yang bakal mengangkot gwa ke pluto diserang oleh puak pelampau
So, gwa dengan senang hatinya nak update malam ni.
Tapi lu jangan risaw, ejen2 illuminati akan kaver gwa sepanjang perjalanan gwa ke pluto nanti sebab dorang xsanggup kehilangan seorang mastermind yang tengah gerakkan mission New World Order. 
Pilot UFO yang kene serang tu selamat. 
Dia sempat teleport balik ke pluto. 
So, xde ape yang nak dirisaukan.
Gyahahahahahah~
Enjoice
18SX-Parental Guidance Needed 
Upon Reading All These Bullshits!
Lu orang yang prihatin dengan masalah sosial negara mesty tau pasal masalah romen2 rogol2 kan?
Lagi2 ahli2 btg berjuntai yang suka dengan coli merah maria ozawa.
Gwa tau lu orang aware masalah neyh.
And gwa tau lu orang mesty taknak bende2 neyh jadik kat mak, akak, adik, sedara mara lu orang kan?

Btw3...
Sebenarnya gwa nak sembang pasal ape lagi...
pasal tajuk tu la...

Lu orang perasan tak kes2 rogol2 kat mesia?
Bende ni selalunya bermusim and berjangkit.
Gwa xtau la ape masalah perogol2 neyh
Sangap lebeyh. Nampak sangap nafsu kuda laot.
Gyahahahahahah~

Gwa tau la perasaan sangap macam mane, gwa pon ade nafsu gak.
Tapi sangap2 macam mane pon, cuba la pk pakai otak
Ni maen tibai je mane2 anak dara mak dara orang
eyh?
mak dara ade ke?

Daripada lu [perogol] rogol orang,
ape la salahnye kalau lu pergi carik hooker kat blakang lorong tu hah
Paling kurang pon ade consent dua2 pihak mase beromen
Kalau kena tangkap xde la kena hukuman kaw2
eyh? sukati gwa je tulis statement neyh
gyahahahahaha~

Cuba kalau lu kantoi rogol orang,
Sebat tu wajib la melainkan lu dah umoq yang rumah kata pergi kubur kata mari.
Penjara jangan tanye berapa lama la...
Humiliation kompem la berbakul-bakul lu dapat
Silap2 pehmes satu malaysia sebab kena featured dekat tivi n surat khabar.
Pehmes memang pehmes, tapi azab tu lu tanggung la sorang2.
Gyahahahahahaah~

Oh, kalau xsilap gwa,
perogol ni dipandang sebagai jenayah paling hina dekat penjara
Dem...
Kalau dekat penjara pon banduan lain pandang hina,
Kalau dalam masyarakat jangan tanye la...
Mesty Lagi hina,
lagi hina dari taik yang boleh diproses jadik baja.
Gyahahahahahaha~

So, kepada perogol2 kat luar sane
Rajin2 la carik duet langgan hooker china doll, taiwan, filipina, indon etc2
supaya lu dapat puaskan nafsu serakah lu orang dekat hooker2 yang lu dah sewa untuk beberapa jam tuyh.
Tapi dosa lu gwa xjamin dapat discount la kat akhirat nanti.
Tu pandai2 la lu tanggung sindry...
Gwa xnak share same2...

Ape yang gwa tulis ni cuma guidance untuk lu orang supaya hidup lu senang kat dunia
Tapi dalam kubur lu jawab sorang2 ar, tak dapek den nk nolongnye hah...
 Gyahahahahaahhhaha~

P/S : Dah lame gwa nak mencarut pasal bende neyh, gyahahahahahaahah~





Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~