Sunday, August 29, 2010

Social Networking Twats

Like it or not,
social network dah jadik apart of human life needs. Needs kah?
Belum sampai needs lagi kot, kalau xde social networking tak mati pon...
Tapi its a fact...
Almost everybody has their own account in any of the social networking sites.
Yang paling famous amos? Facebook...
Bende ni dah jadik macam necessity dah. Jangankan orang, binatang liar and binatang jinak pon dah ade facebook account dorang sendiri. Sape yang operate jangan tanye gwa. Maybe binatang2 tuyh dah ade skill untuk online nowadays... Gyahahahahhaah~

Maybe kalau binatang2 tu ade dalam friendlist lu orang,
tak mustahil lu akan nampak status yang bersabda begini rupa...

"Hari ni aku makan dedak, bosan siyal makan dedak hari-hari, nak gak gwa makan cacing fresh dari perut bumi"
-ayam-

"Esok aku nak kena sembelih, selamat tinggal kawan-kawan, see you at Victoria Station steak house"
-lembu-

"hari ni aku makan ayam kfc, kenyang siyal!"
-tikus-

"hari ni aku puas, terbaek betina ni, tapi, siyal punya manusia, dorang rakam aku tengah projek, potong stim betul, kan da pancut awal! cilakak!!!"
-Kuda- [dekat video ni]



and so on and so forth...
Lu orang pon boleh bayangkan macam2 benda yang boleh binatang2 ni post setiap hari IF and only IF they have the ability to use the social network. Gyahahahahahha~
Nasib baik xboleyh, kalau boleh? Mau fed up lu hari2 ngadap ramblings from the animals.

Same je macam manusia, semua bende pon boleh diupdate dekat status masing2.
Tapi yang gwa menyampahnya bila setiap bende pon lu orang nak update.

Nak berak punya status "sedang berak, jangan kacau"
sape nk kacau lu berak lahanat?!
Nak mandi punya status "tengah mandi, jangan mengendap"
Larh! sape suruh update status macam tu...
Nak bersenggama punya status "tengah bersenggama, jangan rakam"
Ah sudah. Nak projek pon kena bgtau semua orang ke?
etc etc...

Gwa harap lu orang paham ape yang gwa nak sampaikan.
Ye, Gwa paham lu punye account, lu punya hak,
Tapi perlu ke nak update setiap benda including lu punye explicit activities dekat social network?
Gyahahahahha~

Gwa kadang2 rasa kelakar dengan sape2 yg update status macam tu *sambil buat muka pelik, sebab nampak sangat ke'attention whore'an lu orang kat status yang ade unsur2 yang gwa dah sebut kat atas.
Nuff said.

Status : "Tengah berak sambil termenung and bertanya kepada bontot, bila la taik ni nak keluar, keluar la taik, plz...." 
Gyahahahahahahahahah~


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Friday, August 27, 2010

Melayu Yang Individualistik

Selamat berselamat

Topik hari ini?
Individualistik.
Ape itu individualistik?
Individualistik tu individualisme.
Gwa anggap individualistik satu penyakit, barah, kanser, say whatever u want to say but its a sickness, in our society.
Sikap indivisualistik ade kat semua orang, yeah, i'm included.
But the best part is how far individualistik ade dalam diri kita.
How we limit that sickness.
How we make some kinda boundaries over it.

Gwa jarang bersifat individualistik kalau keadaan tak memaksa.
1st thing 1st?
Yeah thats right.
Tapi macam mana kalau 1st thing bukan lagi priority?
Nak bersifat individualistik jugak kah?

Now thats fat.
Selama gwa hidup, pengalaman menunjukkan gwa ramai manusia individualis.
Manusia yang selfish.
Pentingkan diri sendiri, walaupun penyakit ni boleh di campak jauh2 dalam gunung berapi so that awareness inside our holy soul [body n mind excluded] could get better.

Pengalaman jugak menunjukkan kaum melayu yang NGO Perkasa banggakan,
macamlah melayu ni sama taraf  dengan yahudi yang memang kaum special,
adalah selfish, lebih dari ape yang semua orang sangkakan tidak.

Mungkin gwa belum passed by manusia yang betul2 boleh buatkan gwa tukar pendapat gwa dalam hal ni, tapi majoriti manusia yang dibangsakan dengan Melayu adalah individualis, lebih dari ape yang sepatutnya dinilai.

Fellow blogger known as Alvin have already conclude my opinion in his blog.
Tapi apa yang gwa nak sampaikan ni mungkin tak sama dengan yang lu orang selalu rasa.
Gwa xtau apa salah berkongsi if its good enough to to be shared.
Gwa xtau mentaliti style ape yang membuatkan orang Melayu, yang penuh dengan adat ke'melayu'an yang selalu dihiperbolakan ni jadik manusia yang bersifat individualistik.

Mungkin sebab perasaan inferior dengan kaum lain,
mungkin sebab rasa inferior dekat kaum sendiri.
Kalau inferior over other races gwa boleh terima sebab bangsa membuatkan manusia berpuak-puak, puak sane puak sini, padahal sama agama, sama matlamat hidup, sama asal usul kejadian.
Tapi kalau inferior dengan bangsa sendiri?
Itu memalukan.

Tengok jela ape dah jadik circa arabs countries.
Semangat berpuak tu yang pecah belahkan dorang sampai xde satu pon meeting point yang mampu satukan dorang, though they are of the same religion.
Now thats sad.

Bangsa. Permulaan kepada perpecahan
Jangan sentuh topik perpaduan kalau kepentingan bangsa didahulukan.
Itu bukan perpaduan, itu propaganda.
1 Malaysia? Bagi gwa itu semua bullshit. Retorik semata-mata.
Bila lu dengan konco2 lu merompak bangsa lu sendiri dengan projek2 yang mengenyangkan perut sendiri. Don't wonder why perut dorang buncit.
Makan duit golongan proletariat banyak sangat.
Thats the reason why...

Bercakap dengan falsafah tak sama macam bercakap disertakan dengan perbuatan.
Cakap lebih pon orang pandang, tapi mane perubahannya?
Zero!
Mentality berasaskan bangsa masih lagi mencengkam otak yang dah tepu dengan wayang yang dimainkan sepanjang umur yang singkat.

Berubah? 
Itu bukan tanggungjawab kerajaan, itu tanggungjawab diri sendiri.
Kita yang mulakan perubahan tu, bukan mereka, sebab mereka hanya tahu fikirkan kepentingan mereka.
Mereka juga melayu selfish or better known as Meleis [cited from obe's blog]

Kalau secebis ilmu yang lu orang ada lu simpan bawak mati,
lu orang sama macam firaun, bawak sekali harta kekayaan ke lubang kubur.
Takut dengan realiti yang tak ada makna kekal sehingga ke akhir hayat..
Yang kekal adalah Pencipta yang mencipta alam ni.
Itu pasti.

Jangan salahkan gwa kalau gwa utarakan pendapat gwa,
Pendapat gwa tak mewakili semua makhluk kat mukabumi.
Pendapat gwa mewakili pengalaman yang gwa dah lalui.

Contoh ketam dalam dalam blog Alvin bagi gwa contoh terbaik yang menggambarkan ape yang gwa nak sampaikan.

Berubahlah.
Ape guna kenyang kalau orang lain lapar?
Ape guna gembira kalau orang lain sedih?
Ape guna sudu kalau xde garfu. Ok, gwa dah kelaot.
Maafkan gwa penunggu gua...

Konklusi milik semua orang.
Konklusi tak mengakhiri setiap pendapat.
Konklusi adalah perkongsian.
Bukan mutlak.

Conclude my opinion as u would love to.
Interpret them miraculously so that we could learn how to share,
sharing everything that we already have.
Now thats my conclusion for all these shitty ramblings.

P/S : Penulisan yang skema ini ditaja oleh Hellioz Corporation.

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Thursday, August 26, 2010

Political Figure Fanatics

Kalau lu orang belajar pasal anything yang include politics, especially law, discussion paling hangit di antara mereka ialah? POLITICS.

Actually, bagi gwa, the last thing gwa nak borak dengan member2 kamceng gwa is pasal politik.
Nak tau kenapa? Sebab masing2 akan back up point masing2 dengan bukti masing2 yang di recite ntah dari mane tah. Tapi yang penting yang sokong gomen recite surah gomen, yang pembangkang recite surah dari pembangkang punya source. Politics jarang bersih dari corruption and so on and so forth. Sebab manusia mane ade yang betul2 pentingkan hak rakyat dari kepentingan diri sendiri. aite?

Seriously, almost Semua manusia yang involved in politics have their own agenda. Masing2 ade kepentingan sendiri. Masing2 nak fulus lebeyh. Masing2 nak Power. Masing2 nak Fame. SEE? Ape ke babinya kalau lu nak jadik WAKIL RAKYAT tapi hak rakyat lu malas nak pertahankan. Jangan tanya kenapa kalau ramai yang duduk atas pagar and malas nak layan politik. Sebab politician kotor. Politician buatkan politics kotor.

FYI, politics is what people do in their community each n single day.
That means, SEMUA ORANG, directly or indirectly, suka atau tidak, adalah apart of the politics itself.
Jangan benci politik kalau lu orang tak paham ape itu politik. Benci politician yang masing2 perangai macam barua lahanat tu hah. Gyahahahahah~

Nak tau kenapa the last topic yang gwa nak bincangkan dengan member2 gwa is politics? Sebab tak semua orang boleyh berfikir di luar rangkuman emosi. Sebab tu gwa malas. Nanti masing2 dah x rasa kewl macam sebelum bual pasal topik politik tuyh. Lagi bosan kalau ade yang tak rety kontrol emosi pastu emo manjang. Ape babi? Ni bukan discussion yang gwa carik. Gyahahahahah~

Tapi gwa kagum dengan certain manusia yang mengagungkan politics figure tu macam kagum dengan malaikat. Siyes gwa kagum. Masing2 sanggup bertekak, bercerai, bargadoh just sebab nak pertahankan politics figure dorang. I mean, WTF????
Maksum sangat ke political figure yang lu orang semua agung2kan tuyh?

Yang Barisan Nasional dengan Najib Altantuya, Mahader kukubesi, bla3
Yang Pembangkang dengan Anwar saifool, Karpal Singh tukang karut, Zaid ibrahim katak, bla3
Yang Pas dengan Nik aziz tuan guru Besar sekolah rendah, hadi awang bla3
Yang communist dengan karl marx
Yang revolucioner dengan Napoleon Bonaparte, Leon Trotsky
Sigh...

Masing2 nak menangkan figure masing2 sampai lupa kawan.
Masing2 tak sedar bahawasanya political figure ni lah punca perpecahan.
Masing2 Yakin figure masing2 ni contoh terbaik.
Masing2 lupa...

Lupa yang semua political figure yang dorang banggakan ni dah control kepala hotak dorang macam Yuri dalam game Red Alert. OBEY!~ me my dear trolls...

Nama gwa YURI. Tapi bukan yuri gagarin. Gyahahahah~


dah lah...
benda yang gwa suka dah jadik benda yang gwa benci.
Jangan tanya kenapa la kalau gwa tak pangkah mane2 parti dekat malaysia neyh
Semua mulut manis, padahal hati busuk macam longkang.
Semua selfish
Gyahahahahahaaha~

P/S : FUCK U FUCKING DIRTY POLITICIAN! Gyahahahahahah~

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Wednesday, August 25, 2010

Perempuan = Kucing

Kelakar ade
Geli hati ade
Geli-geli je tak ada. Sebab tengah puasa.
Geli tekak pon ade jugak tajuk gwa neyh...
gyahahahah~ [gile gelak sorang2]

Perempuan...
Perempuan selalunya digambarkan dengan benda2 yang cantik2, wangi2, makeup2, dress2, skirt2, lemah lembut, ngade2, merajuk2, whatever, momokan loser dengan tangan berbentuk L atas kepala, handbag, perfume, roses, beauty, not guilty, innocent [sangat, pura2 inesen pon ye jugak], warna pink, fragile macam kaca, top tank, spagheti,buah dada tertersembul keluar... eyh? gwa da ke laot dah...
maafkan gwa penunggu gua...
gyahahahahahah~

Sebenarnya ape yang gwa list kat atas tu selalunya menggambarkan perempuan. Kalau lu orang perempuan, pegi depan cermin, tanya diri sendiri adakah lu mempunyai sifat2 atau ciri2 kat atas yang gwa dah list kan tuyh... Gwa yakin lu orang angguk kepala sekarang ni kan?
[angguk kepala cepat!!!]

Back to the point yg gwa nak sampaikan,
Sebenarnya gwa nak samakan perempuan dengan kucing.
Kenapa kucing? Kenapa tak biawak komodo ke, serigala ke, cicak ke, semut ke, badak air ke, pontianak ke, eyh?, TAPIRrudin ke, buaya ke ape2 binatang jelah? Sebab gwa syak pompuan dengan kucing tu lebih kurang sama je.
Dua2 pon makhluk ciptaan tuhan. Gyahahahahaah~

Sebenarnya banyak persamaan antara perempuan dengan kucing,
Sebab tu gwa pilih kucing dan bukan kelawar.
Tapi kenapa kucing?
Sebab gwa habiskan banyak masa dalam hidup gwa dengan kucing and dengan pompuan. Ye, begitulah hendaknye. Sebab dari kecik gwa bela kucing, and dari kecik gwa duduk dengan family gwa dimana mak gwa seorang perempuan. So, dapatlah gwa perhatikan macam mane gwa blend ape yang gwa nampak and ape yang gwa lalui dengan dua2 makhluk tuhan kat atas neyh.

Perempuan ni kasih sayang dia lebih sikit dari lelaki. Walaupun ade yang cakap perempuan nafsu 9 akal 1 and lelaki akal 9 nafsu 1. Itu semua bagi gwa macam perumpamaan yang Karam Singh Walia buat setiap kali dia nak tamatkan report dia. Bagi gwa, perumpamaan yang gwa buat ni pon sesuai jugak.
"Bagaimana kucing, begitulah perempuan"
Kewl x perumpamaan gwa? Tak? Godai plis...
gyahahahahhahha~

Perempuan ni nature dia memang macam ape yang gwa describe kat atas. Selalu nak kena bagi kasih sayang. nak kena peluk, nak kena usap, nak kena kiss, nak kena cakap lembut2. Pendek kata perempuan ni semua nak kena yang ade unsur kasih sayang ah. Tak macam lelaki, lelaki kalau tak dengar kata memang smackdown jela sepam dua baru paham. Tapi perempuan memang kena buat macam tu. Sebab mereka yang bergelar perempuan ni fragile. Kalau nak bagi nasihat pon kena lembut. Itu adalah disebabkan nature perempuan. Itu lah jugak ape yang perempuan selalu harapkan.Tapi lembut2 pun kena bagi nasihat yang makan dalam ahh baru nak dengar, kalau semua nak layan lembut2, esok ang kena pijak kepala la. Gyahahahahahahah~

Semua yang gwa sebutkan kat perenggan kat atas same je macam ape yang gwa dah lalui sepanjang gwa hidup dengan kucing. Kucing pon macam tu jugak perangai. Kena usap2, belai, tapi kalau kucing jantan liar yang keje kencing sepah2 tu gwa lastik je telur dorang bagi pengajaran. Gyahahahahaha~
So, kalau lu orang nak tau perempuan macam mane, cuba try test bela kucing sekor. Nanti lu tau la ape yang gwa sampaikan. Gyahahahahaha~

Few days ago gwa nampak susuk perempuan yang dress up macam pengkid dengan full criteria pengkid. Kejap lagi gwa perasan beg dia warna merah jambu. Lu nampak tak ape yang gwa nampak? Pengkid mane pon perempuan tu, dalam tu perempuan jugak...
Gyahahahahaha~

P/S : Kucing gwa pon sekor perempuan. Gyahahahahahah
Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Tuesday, August 24, 2010

Amazing Weirdo?

Gwa hairan orang yang taksub n dok sebok2 nak bising pasal kalimah suci yang muncul kat macam2 benda.
People nowadays are so fucking blinded with all those small things sampai lupa that there's ZILLIONS of wonders that should be amazed with.

Gempar kalimah suci dekat batu, Kambing, pokok, awan, daging, keropok lekor, basikal, tepi longkang, parut, and so on and so forth.
Ape yang lu orang jakun sangat sebenarnya neyh?
Gwa hengat lagi mase ade sejadah berdiri months ago,
Semua dok sebok nak tengok, nak lawat, nak amek gambar bagai.
What is so special about that?
What is so fuckin special about that sampai semua berita kat atas nak jadik front page newspaper?

Haven't all Meleis realize that The SUN is more amazing than sejadah yang berdiri?
Sejadah berdiri gwa pon boleyh buat la meyh... Sigh~
Lu orang boleyh buat matahari ke?
I bet u cant!

Ade sape2  tau ape yang ade dalam laut ni semua?
Laut ni lagi amazing larh! sigh~


So,  kepada meleis2 sekalian,
lu orang xperlulah terkujat lebih macam baru kena pump up dengan adrenalin sebab there are thousands and zillions of other magnificient creation yang DIA dah buat tapi manusia lupa nak appreciate.
All my 5 eyh, 6 senses pon lagi amazing dari benda2 remeh temeh yang lu orang sebok nak rasa thrill.
Jumpa kalimah suci tu macam jumpa Malaikat la pulak. Kalau jumpa malaikat ok jugak, ni jumpa tulisan je kowt. Baek lu orang pegi tengok depan cermin and feel amazed sebab lu ade mata yang boleh melihat. Takpun bukak Koran, dalam tu lagi banyak benda yang amazing. Try larh...

Gwa pelik kenapa meleis ni suka terkinja-kinja bila jumpa benda yang kecik n remeh temeh macam tu and lupa that banyak lagi benda besar yang they should prone to appreciate. Ape ntah yang pelik sangat tengok gambar pokok sujud. Semua makhluk yang DIA buat hari2 sembah dia la. Sebab tu orang islam kena solat 5 waktu. sigh~

P/S : We forget the bigger picture because we are blinded with the small picture. 

pic credit : google

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Monday, August 23, 2010

Stupid Moral Cyber Police

This Is What Happened When Everybody Jumps Into The Bandwagon


Meleisian Butthurt League : The Umpteenth Time Edition

First and foremost,
Facebook dah jadik medium paling senang nak butthurt orang yang kuat butthurt.
Dari kes Azita Famous amos, Sampai Salleh Gregor Samsa malas nak puasa, and yang latest Sing Yee Ching kutuk Malaysia and Masjid.
WTF?

Sebenarnya, lu orang tak payah nak butthurt sangat larh...
Tang paling bosan sekali bila semua orang nak post pasal issue neyh.
Yang lagi bosan bile semua orang nak buat hate page.
Ade isu keluar je confirm ade hate page.
I mean WTF again?!

Masa gwa rage JK and manusia2 lain pon ade hate page jugak, but now what happened?
Semua tido ka?
Blog gwa hidup je lagi. Takde kesan calar balar pon?
Takde police report pon?
Hey people, jangan la layan emosi sangat kalau nak buat ape pon. This Is Internet! Trollers are fucking insane excellent in doing their job.
Its just lu orang punya kebahlolan nampak sangat dekat each statement bodoh yang lu orang semua bagi. Lagi2 yang pergi like each hate page tu, and then maki sampai lebam, whats the point anyway?

Moral police dekat malaysia ni sangat2lah bodoh sebab masing2 nak tunjuk dialah moral police paling terer dalam cyberworld. Dia paling alim ulamak. Semua nak jadik Keyboard Warrior. Ape ke bangang semua ni?
Paling tak boleh blah bila moral police ni buat statement lagi bodoh dari statement prime convict. Maki hamun sane sini. Lu orang ingat prime convict tuyh kesah ke nak baca semua komen2 bahlol lu orang?
Nak jadik moral police tapi masing2 punya statement lagi hina dari statement convict2 tuyh. Maknanya, lu orang yang pergi maki hamun dekat hate page tu pon same je macam convict tu. No more no less. Yang buat statement sengal tu bahlol, yang rage lebih tu pon bahlol. 2 x 5.
Gyahahahahhaahah~

Everything tickles me inside out.
Yang paling gwa tak boleh blah, salah satu prime website yang owner dia yang gwa bash kaw2 pon nak jadik moral police jugak. WTF?

Nampak sangat lu orang ni keje bangun pagi carik trafik,
Siang carik trafik
Malam carik trafik
Sebelum tido carik trafik
Berak carik trafik
Bersenggama pon carik trafik!
What a hilarious Traffic Monger!
Come on~ get a life!
Takkan hari2 dok depan PC, online, main Dota macam Admin Ohtidak.com tu?
Srsly, get a life dude...

Cuba tgok printscreen admin Ohtidak ni. Klik bagi besar.



Ape je dia buat?
main dota, bukak page syok.org, administer page ohtidak dia.
What a bunch of fool..
Nasib baik being a fool is not a crime. Kalau tak, ntah berapa juta orang masuk penjara sebab convicted of being a fool. What a waste...
Yang Admin ohtidak ni pon satu. Bodoh piang. Benda yang secluded and isolated cases kat atas pon nak jadikkan issue. Nampak sangat dah takde idea. Dah takde bahan ke dude? Nampak sangat kepala hotak lu dah tepu sebab 24/7 dok depan PC. Yang gwa perasan, kalau ada explicit content dari facebok je print screen. Bosan meyh~
Gyahahahahhaah~

Dah tau benda tu boleh spark racial hatred pon nak post jugak.
Can u eventually see how shallow this internet freak mind has fall to?
They have suddenly fall into the lowest common denominator in the society.
Sadly, he administer that website.
Bila masa Ohtidak ni jadik agent NGO Perkasa ?
Masing2 nak spark racial hatred ke?

Kalau kes si Sing Yee Chin ni takde orang nak bising,
Takdenye orang lain tau. Ini baru keluar sekejap je dah ade hate page dah.
Gwa nak tengok sambutan page tu menggalakkan ke takde sambutan langsung.
Yang gwa paling kagum, tukang maki hamun tu semua Islam jugak. Bila masa orang Islam diajar untuk maki hamun dekat interweb just to express your anger? Yang gwa lagi xbley blah tuyh, masing2 mengaku islam sane islam sini, tapi perangai serupa kafir jugak. Ini ke contoh orang Islam yang suka jadik moral police weyh? Macam ni ke lu orang tegur non muslim tu?
What a funny junkies...

Lu orang tak payah backfire gwa dengan cakap gwa pon expressing anger with fuckwords sebab gwa tak pernah declare mana2 agama pon untuk buat semua statement gwa. Tapi yang dok sebok nak bising sane bising sini, maki sane, maki sini tu terang2 mengaku Islam. Islam sangat ke?
Kalau macam ni la orang islam, jangan tanya kenapa la orang bukan islam pon tak suka dengan agama islam, sebab masing2 perangai takde rupa orang islam.
Gyahahahahhaahh~

Gwa yakin akan ade comment bodoh yang akan cakap gwa pon same2 jump into the bandwagon sebab nak trafik [kalau gwa tak type statement neyh] just sebab gwa pon cakap benda yang same. Jangan jadik bodoh la komen macam tu kat comment box gwa, ni awal2 gwa bagitau, sebab tajuk gwa pon xde kena mengena dengan case tuyh.
Gyahahahahahah~

P/S : Semua info kat atas gwa dapat dari informer gwa. Gwa xde mase nak baca blog yang membuatkan otak gwa tepu and membonsaikan fikrah gwa.


P/S/S : Sebenarnya manusia yang print screen site tu la manusia yang spark racial hatred. Kalau tak, xde sape pon tau. gyahahahahah~


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Sunday, August 22, 2010

Cursing Question # 7

Lelaki atau Perempuan?

Siapa yang lagi kuat ber
Drama King 
or 
 Drama Queen?

Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Saturday, August 21, 2010

IF Sex Is Legal

Gwa syak topik harini  agak explicit sebab manusia ni perspective ade macam2.
So, chillax jela kalau kena komen dengan serbanistas... 

sambungan dari entry ni LINK

First thing first.
Lu orang perasan tak  gaya hidup orang barat?
The way they live together to find their soulmate.
Gwa tau, benda ni takkan jadik realiti sebab terang2 sex before marriage is illegal. Eyh? Illegal ke? Banyak je khidmat sex bersepah sane sini. Gwa syak Malaysia pon mampu jadik pusat pelancongan for prostitution macam kat Thailand kalau takde agency yang try effin hard to overcome this social problem. Dah terlajak dah.

Sebenarnya gwa nak cerita pasal ape yang gwa dah lame cuba bayangkan dengan perkataan IF yang gwa dah tulis sebelum ni. Gwa bukan nak bayangkan if sex is legal semata-mata. Thats too wide n almost stupid to be a discussion sebab nampak sangat gwa mencarut berdasarkan nafsu. Tapi, gwa nak carut pasal if sex is legal in a good way. In a Relationship. Bukan drive thru relationship.

Gwa percaya sekarang ni kes cerai berai barai bersepah. Macam Infectious disease yang merebak. Tambah2 pulak dengan budak2 tak cukup umur buang bayi. Semua incident kat atas ni kadang2 buat gwa pening kepala. Sebab yang jadik mangsa bukan orang yang buat salah sahaja, tapi orang lain pon terlibat.

For example kalau ade pasangan yang dah kawin, and they have a couple of children, percaya la cakap gwa budak2 ni punya hidup akan jadik huru hara. Kenapa? Sebab dorang ni lack of attention and love from their Parents. Stats sendiri cakap that most children who hadda separate parents cenderung untuk jadik lagi problematic. True enuff. Furthermore, dorang akan ada masalah dengan opposite sex dorang in TRUST, maybe sebab dorang dah nampak ape yang jadik dengan mak bapak dorang. Sad thang eyh?

Cuba kalau sex is legal, Gwa tengah bayangkan gwa tengah duduk dengan sape2 yang gwa nak, for a couple of month, maybe years, just to blend my life dengan partner gwa. Hoohah~ I bet that'd be nice. Why? Its not only about sex ya'll. But its about how can u actually live together with your partner. Thats it. Kalau lu sebok cakap pasal kawen nak Sex Sex Sex, tapi lepas dah kawen masing2 buat cerita sendiri, payah jugak aite? Sebab tu gwa tengah bayangkan  hidup dengan partner gwa, pompuan of coz, without a marriage just to see if gwa boleyh mix dengan partner gwa, for some times, not one night stand, lepastu, baru kawin. Kenapa kawen? Sebab masing2 da boleyh terima diri masing2 larh.

Forgive me to say this but ape yang gwa bayangkan ni sama macam experiment.  
Trial and error. Kalau lu dengan partner lu dah dok serumah, mesty lu tau perangai baik buruk dia. Lu tau dia rajin ke malas. Responsible ke tak. Boleyh jaga rumah ke tak. Boleyh chill ke tak. Protective ke tak. That is when u'll decide lu nak stay or separate sebab tak semua orang boleyh blend in dengan semua orang aite? Gwa pon jadik tunggul kayu kalau jmpe perempuan lagi senyap dari gwa sebab pmpuan selalunya kecoh belaka. Gyahahahahahahah~

Bila lu rasa partner lu tu tak sesuai hidup same2 dengan lu, separate lah. Best thing is dorang belum kawen. And that will decrease the rate of divorce. Sekaligus mengurangkan kanak2 yang kurang kasih dan sayang mak bapak yang diperlukan semua orang. Yeah, love. Last2 semua benda jatuh dekat love. Sebab Love is generalization of all feelings in the world.

Ye, msty ade orang pertikaikan kalau dapat anak mase duduk same2 an?
Pandai2 la jaga diri, pakai protection, bukan payah pon. Kalau bodoh pasal benda2 ni g pharmacy sane, jumpa pharmacists. Gwa pon bukan expert hal ehwal dalam kelambu neyh. Gyahahahahhaah~

The conclusion is?
IF sex is legal, i would absofuckinglutely did what i've always dreamin of.
Iaitu buat ape yang gwa nak buat kat atas.
Gyahahahahah~
Hey, its an IF, its a beautiful word aint it?

P/S :  Tolong bukak minda luas2 besar2. Gyahahahahaahaha~

Link Of The Day : Amoi
OK, ape yang dia nak cakap pasal benda ni dah lame gwa draft dalam palehotak gwa
Tengok2 dia dah post dulu. Hamsap.
gyahahahahahahaahah~

Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Thursday, August 19, 2010

3 Types Of Thinking

1. Liberal/Secular/open minded
2. Moderate
3. Orthodox/Jumud/conservative

Mari gwa terangkan 3 types of thinking yang gwa dah classified.

1. Liberal or Secular or Open minded THINKING

Ade few manusia yang gwa jumpa n kenal ade pemikiran ni. Liberal thinker tak ramai. Dorang suka pertikaikan semua benda yang wujud dalam dunia neyh. Dorang ni terbuka kepada any opinions and boleyh terima ape2 pandangan yang boleh dibawak berbincang SEBAB dorang tau, a discussion will in the end brought a conclusion. Kebanyakan manusia yang ade pemikiran macam ni, tak suka dikongkong dan selalu menentang arus pemikiran manusia jumud yang menidakkan segala-galanya. Manusia yang berfikir macam ni tak suka dikawal system2 bodoh yang selalunya membonsaikan pemikiran. Dorang akan cuba and cuba untuk carik the best solution to make sure apa yang dorang buat makes sense and logic at the same times dengan apa yang dorang nak buat.

Gwa tau, ramai manusia macam ni yang suka keluar dari kepompong and deny bende2 lain yang dah tak relevan sebab scientifically n realitinya, benda tu memang dah tak relevan atas dasar Things Change. They even deny benda2 yang tak relevan dengan valid reason.
For example?
Obefiend
TTGB

Selalunya, manusia yang liberal ni akan carik valid reason untuk buat discussion. Even sometimes they'll go overboundaries just to make sure the reality n reasons are check mate. Dorang jugak akan terima pendapat orang lain walaupun tak setuju sebab its apart of freedom of speech. Additionally, dorang jugak akan bukak pendapat dorang dengan valid reason with rational judgement n bukan semata-mata dengan emotional judgement. Percaya la cakap gwa, kalau Rational Judgement VS Emotional judgement, emotional judgement takkan menang sebab emotion selalu buat manusia jadik tak rational.

Pemikiran liberal takkan pertikaikan benda2 kecik sebab sometimes its not worth arguing over small matters. This is the example. Dorang takkan pertikaikan mane satu yang wujud dulu, Ayam atau Telur? Sebab benda ni sangat remeh dan this topic is not a discussion at all. In the other hand, dorang akan carik Macam mane ayam keluarkan telur, macam mane dorang boleyh senyawakan telur and so on and so forth. Scientifically this is what we are tyring to prove. Bukan argue atas dasar nak menang or kiasu semata-mata, tapi sebab nak carik Reasons above reasons. Bukan ke tu lagi bagus dari gaduh sebab nak menang? Such a waste of time kalau nak menang je sentiasa, coz i believe it'd bring no change...
Gyahahahhahahah~

Manusia ni nama dia FRODO, Gwa syak dia ni manusia yang sangat smart sebab dia nampak sudut pemikiran orang


2. Moderate Thinking

Selalunya, those who had moderate thinking still akan pertikaikan semua benda, tapi with boundaries surrounded sebab? Dorang takut nak bercakap pasal explicit discussion sebab dorang rasa dorang obliged to follow certain things n rules and what so ever. Kebanyakan moderate thinker takut jadik liberal n orthodox thinker sebab dorang rase being moderate in everything will help them in everything. Ye, gwa pon setuju dengan pendapat yang cakap being moderate in everything is cozy n comfortable, tapi sampai bila? Sampai bila nak jadik manusia yang takut berfikir hanya sebab nak jaga reputasi of "oh, i'm okay either way"?.

Certain things boleyh la jadik moderate tapi if u can think out of the box to get a better resolution, why not? Gwa anggap moderate thinker ni PLAYSAFE sebab dorang rasa playsafe is the best way to live. Kalau semua orang playsafe la pada gwa, maybe semua benda same n become as boring as hell. Sebab takde uniqueness in anything they'll do, its all the same boring routine of playback. Hidup dalam pengulangan and takut nak keluar dari keselesaan tu.

Sama je macam typical orang melayu yang lembab sebab masing2 rasa selesa and rasa diri sendiri dah di back up dengan Federal Constitution yang dah tetapkan semua hak melayu n so on n so forth. Ini salah satu sebab orang melayu malas, sebab masing2 dah sampai ke comfort zone n taknak berubah. Cuba bayangkan kalau federal constitution tu diubah? Mencanak la parti2 n NGO's racists macam Perkasa nanti bising sebab nak pertahankan bangsa lebih dari segala2nya, bangsa melayu ni ape yang special sangat tah. I bet you my word they'll retaliate if statement gwa come true. Gwa cabar semua moderate thinker to open your eyes and being bold in stating your opinion. Hey, at least lu orang ade pendirian kalau buat macam tuyh, bukan jadik lalang, angguk2 geleng macam pak turut.


3. Orthodox/Jumud/conservative

Conservative thinker ni selalunya kena rantai. Dorang selalu dibataskan dengan pemikiran2 lapuk yang jumud n conservative je dalam semua benda. Sebab? Dorang Manusia paling takut nak berubah. Manusia yang paling takut nak go against the law even if the law is not fair. Dorang ni selalunya takut nak keluar dari system yang berjuta tahun membelenggu hidup dorang. Dorang rasa perubahan itu bullshit. Dorang rasa sangat takut nak berubah sebab dorang dah ikat diri sendiri untuk obliged semua benda yang dah wujud. I called this Pessimistic. Gwa ambik contoh yang Nami penah bagi, "kalau orang pertama yang cipta api tak mencuba untuk cipta api, maybe we'll still eat raw meat everyday now".

Orthodox thinker takut nak berubah. Kalau diajak untuk berubah, dorang da prepare 1001 alasan untuk tak berubah. Sebab taknak ambik risiko untuk berubah. Sebab tu la benda yang dah tak relevan pon dorang still pertahankan sebab dorang malas untuk cuba perbaiki sesuatu benda. 

For example, dorang takut nak pergi ke point A dari point B naik kereta sebab takut nak keluar duit, takut accident, takut nak beli kereta, takut salah lorong, takut kereta rosak, and takut semua benda yang belum lagi jadik. Dorang rase naik basikal lagi selamat walaupun lagi cepat sampai ke point A kalau naik kereta. This is just an example, try to understand it before u disagree with it blindly.

IMHO, orthodox thinker bukan lagi playsafe, tapi paranoid dengan pendapat orang lain. Dorang takut nak cakap YES sebab sejak azali dah ditanamkan dengan perkataan NO. I hope u get what i meant by the statements i give.

The easiest example in the blogosphere?
1. Liberal Blogger
Akan post ape2 saje yang dorang nak post without fear of being isolated or being hated just because they are stating their opinion out loud.
2. Moderate Blogger
Akan post something yang sedapkan mata semua orang sebab takut ade bantahan or conflict yang akan berlaku in the future, playsafe banyak sangat n trying hard to look nice and afraid to go against his own will. Sindrom takut nak jadik diri sendiri.
3.Orthodox blogger
Akan post semua benda yang tak akan buat orang say no, sebab pemikiran dorang masih dikunci oleh pemikiran jumud and akan benci dekat inventions n Fresh ideas yang mampu brought a change. 

Gwa terima satu comment yang sangat ridiculous dekat entry ni. Enjoice~

Should i argue this statement? NO. Gwa gelak tak ingat dunia bila gwa dpat comment macam ni. Gyahahahahhahahahahahh~ 


P/S : Lu orang tergolong dalam OPTION yang mane satu dekat atas neyh? Lemme guess.... Gyahahahahahahahhahaha~

Link of the day, My 500th Lucky follower : BudakHitam
Dia ni presiden Freak Club. Hati2 sket ah dengan dia..
Gyahahahahahh~


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Tuesday, August 17, 2010

Buang Bayi?

Selamat sejahtera ke atas semua makhluk mukabumi

     Gwa syak statistik pembuangan bayi dah jadik issue paling hangat seantero malaya. Ape lah bengal sangat couple2 yang maen sepah2 neyh. Pegi la beli kondom banyak2, xde la susah nak carik lu orang bile ade bayi kena buang. Pastu, yang pompuan tuyh tak payah la ignorant sangat. Pegi la carik contraceptive or pills yang mampu menghindarkan diri lu orang dari beranak. Sigh~

     We do really need sex education la. Those who commit sex before marriage is too ignorant to have sex. At least before nk beromen tu pegi la carik info cmne nk elak mengandung. Ni batang tu xde protection pon lu relax je rodok sampai puas. Yang pompuan pon rela je kena rodok free. Bila dah mengandung sebok nak buang sane, nak buang sini. Adoyai, pening gwa...

     Actually, dengan penuh rasa humanity, gwa agak sedeyh la biler bayi2 tu kena buang. They deserve something better than that. They deserve a life even though their mama n papa is doing it illegally. Kan gwa dah cakap, SEX is an essential needs in life. Sebab tu gwa cakap SEX itu nikmat yang semua orang carik. Its a fat fact. Kalau lu orang nak tau, SEX la sebab serbanistas2 kat malaysia ni sokong poligami. SEX is too sumptuous to reject meyh. Dorang kawen 4 sebab nak puaskan batang masing2. Nuff said.

"APE? NAK IKUT SUNNAH NABI???"
"FUCK YOU SEX ADDICT!!!"
here we go again...
Lu berborak macam lu penah member dengan nabi je...
Tang SEX lu laju je iyekan sebab nak puaskan nafsu serakah lu orang, Bullshit!
Xde lagi dah alasan2 bodoh nak poligami lagi nowadays meyh, jangan tegakkan benang yang basah semata-mata nak puaskan kote lu yang tegang tuyh... pookeytiaw btol...
Eyh? Xpasal2 gwa rage plak...
Pastu menyasaw jauh plak tuyh...
Gyahahahahahaha~

     Ok, the main point is, gwa percaya bahawasanya kids nowadays needs sex education. At least, xde la bayi kena buang macam manusia buang sampah meyh. EMAIRITE? We evolve. So, we need a progressive move to make sure that all these shit won't happen again at least until the Doomsday comes... Gyahahahahhaha~ Hey, jangan fikir ke belakang, optimistic lah sikit. Kalau gwa buat rumah besar2 hari ni, xbermakna gwa buat untuk diri gwa sorang, maybe another 7 generation of mine boleyh duduk same dekat rumah yang gwa pernah buat aigh?

Gwa penah dengar quote yg berbunyik something like this, 
"the most generous man is the man who did something for the future generation, not for himself"
Betulkan gwa kalau ayat tu salah, tapi, i bet u know what i meant by all those wordy words... This world is not ours to be taken for granted. We will all die someday somehow... So, ape la salahnye buat something for THEIR sake, not wholly for OUR sake.

Okayh, in the end, bergembira la kamu selagi kamu boleyh bergembira. Jangan lupa kat tuhan sudeyh~ gyahahahahahah~

P/S : Jangan tarbiyah gwa pasal agama, gwa da masak sangat dah ape yg serbanistas akan comment. Gyahahahahahah~




Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~


Monday, August 16, 2010

Perempuan KAKI Online

gwa tau gwa tau
tajuk tu nampak macam sexist kan?
eyh?
tak?

gwa cume nak bagi tau lu orang semua
tak kira lu laki ke pompuan ke mumayyiz ke da baligh ke belum sunat ke lu kene ambik tau neyh....

perempuan punye percentage on9 lagi tinggi dari lelaki
kenape?Sebab ni stats la..

ok,
gwa da mancarut jauh sanagt
sbenanye gwa nak gtau lu orang,
kalau lu nak blog lu laku macam goreng pisang panas,
try tulis ape2 advice A.K.A nasihat dekat pompuan,
gwa  sarankan lu semua berbuat demikian kerana pompuan sememangnya banyak masalah dan perempuan ni memang bermasalah selalu...
gyahahahahahahahaahah~

Perempuan punye style gwa kurang nak paham walaupun gwa tau sikit2...
perempuan ni suke sangat orang lelaki dengar masalah dorang lepas tu tak bagi lelaki selesaikan masalah tu.
perempuan suka buat laki tu menyirap dengar sorang2  je masalah tu.
Lelaki WAJIB menyirap sebab dipakse jadik tunggul dengar masalah2 pompuan macam tuyh....
Damn, gwa penah rase... dorang cume nak kaum lelaki ni dengar je, siyes!
dengar je, jangan cakap ape, jangan bagi solution.
LISTEN!
gyahahahhhahahah~

Gwa agak la kan, kalau semua perempuan macam ni,
gwa nak syarikat HELLIOZ CORPORATION gwa buat satu tunggul kayu yang bole masuk koin macam lu maen tikam2 tuyh.....
Lepas tuyh perempuan boleyh la borak ngan tunggul tu sampai mase tamat
gwa belum perincikan semua idea gwa kepada lembaga pengarah syarikat gwa sebab gwa belum siapkan prototype gwa untuk gwa present...

Gwa syak syarikat billionaire Jepun mesty minat idea gwa neyh....
ini lagi better dari nampak orang perempuan bunuh diri sorang terjun bangunan...
sadis siyal buat camni...
lagi satu style yang gwa menyampah nak bunuh diri kelar tangan...
bawak2 tobat la weyh....
lu tak takut neraka ke weyh?
Walaupun name gwa Hellioz, gwa sendiry pon takut neraka walaupun gwa tak nampak n
walaupun gwa TELAH digelar ahli neraka oleh blogger yang anggap diri mereka otai pon gwa still takut gak ngan neraka...
gyahahahahah~

Keje Bagi hukum masuk neraka ke syurga bukan kerja gwa,
ini kerja kat atas sane, gwa malas la nak ulas banyak2...
lu pon ade otak nak pk....
gwa serah kat lu jela kayh...

so, apabila gwa dah terlajak jauh dari ape yang gwa nak sampaikan,
gwa nak ucap selamat bagi advice dekat perempuan2 yang banyak masalah dekat web neyh....

P/S : Gwa tau, lelaki pon banyak masalah, tapi lelaki ni Ego lebeyh, tak suka share masalah ngan orang lain kecuali orang tu PALING dia boleyh percaye....
ciao~

Gwa syak, LINK ni salah satu blog yg pehmes sbb slalu cerita pasal ape yg perempuan suka baca. gyahahahahah~
kewl~ gwa syak LINK ni pon ade advice gak...
ushar lah... gwa pon xsempat nk usha semua laie...
gyahahahha~


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Saturday, August 14, 2010

CURSING QUESTION #6

What would YOU do if you could be your opposite sex for a WEEK?


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Friday, August 13, 2010

LUNCH

This is the bill for LUNCH!

APPROXIMATELY RM150 000
FUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!


Ingat lagi LINK ni?
Ni la yg gwa maksudkan...
Ni bil Lunch Roman Abramovich


credit : Nami TTGB





Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~




Thursday, August 12, 2010

Typo Berleluasa

marilah jadik kaya hanya dengan goyang kaki dekat rumah?

Iklan ni gwa cilok kt FB ads

Eja Pendapatan pon typo...
Ape la agaknye org tua ni pk mase isi particular nak iklankan benda alah Vemma  neyh...
Mesti dalam pale hotak dia pk tengah tdo atas duit...
Gyahahahaahahahaah~
Dalam angan2 dia, mesti dia posing depan keta mahal2 yang di pinjam sehari dua dari mangkok2 yang nak chong orang2 bodoh yang malas kerja tapi nak duit banyak...
Sigh...

Bodohbodohbodoh...
gyahahahahhah~

Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~


Wednesday, August 11, 2010

NIKMAT!

Selamat hari er.... RABU! kepada semua manusia bumi...
Selamat err.. Berpuasa to all muslims...
[errr... = notion kepada manusia yang agamanya Islam tapi liat betol nak puasa]

Sari berita utama...
Manusia dapat rase banyak nikmat secara nampak atau xnampak. Kalau lu boleh melihat tu dah dikira nikmat jugak lah... In fact, manusia dapat rasa banyak nikmat.
5 senses, Lihat, Rasa, Sentuh, Dengar, n Bau. Ini nikmat basic yang semua orang normal ada, selain orang2 OKU yang ade kekurangan in any aspects of the senses.

Kalau ade sixth sense lagi style, bole dok bual2 dengan puaka, toyol, jin, jembalang, setan, orang bunian, and so on and so forth. KEWL meyh!

Tapi, gwa bukan nak sembang pasal all the senses, gwa nak cakap pasal nikmat yang selalunya manusia kejar. Banyak je nikmat tuyh, yang penting bukan nik aziz nikmat, Gyahahhahahhaahah~

1. Nikmat yang pertama. SEKS.
Jangan cakap gwa melucah plak, ni reality n reality check. Nikmat ni la yang semua orang kejar. Nikmat ni jugak la yang ramai orang beli. Seks boleyh dijual beli meyh. Be it legally or illegally. Tak percaya? Let me explain.

LEGAL SEX - Kalau lu nak having sex legally, Lu kena sediakan kertas yang nilainya mampu buatkan manusia yang tak kaya macam Sultan Brunei terpaksa simpan hasrat tu sebab perkahwinan itself is a term that is being sold out there. Its a fact! Kalau lu nak kawen, tapi xde kertas kepala agong, jangan mimpi la nak kawen. Nak kawen dekat siam pon guna duet meyh!. Gwa tak tau la if 50 Grand ni boleyh buat majlis2 yang gempak macam gig or concert Avenged Sevenfold. Mahal beb harga legal sex!

Nak kawen pon dah kena hutang keliling pinggang. Nak kawen pon kena mas kawen bagai. Sampai artis punya mas kawen yang harga pelik2 pon boleyh jadik berita utama surat khabar meleis yang suka kat bende2 lagho neyh. Last2, sorang ke utara, sorang ke barat. Main cerai2 macam main game monopoly. Ape ke babi kah semua itu? Sebab itu la gwa cakap even legal sex pon sudah dikapitalisme kan dengan akad jual beli. Macam harem. Sampai certain orang miskin nak kawen pon susah, sebab terlalu memikirkan side ceremony of marriage lebih dari pk nak hidup same2 dengan bini A.K.A having sex dengan bini same2. What? Its a fat fact meyh... Deal with it...

Illegal Sex - Illegal sex lagi murah dari legal sex. This is my honest statement. Think before u throw any shallow opinion. Couple2 zaman sekarang, mostly dah pernah merasa sex before marriage. Gwa yakin dengan statement gwa sebab kadar pembuangan bayi macam statistik yang sentiasa naik. Kalau turun pon turun sikit pastu naik balik. Gyahahhahahaa~

Ni baru illegal relationship yang Kononnya based on Love, padahal based on nafsu serakah masing2. Both side gersang, last2 end up dekat tepi tasik jilat aiskrim daging, hotel murah, hotel mahal and even dalam kereta. Kalau dah nak, ape pon jadik. Belom cerita pasal prostitution lagi, mau makanberibu patah perkataan karangan darjah 2 gwa neyh.

Illegal sex pon boleyh dijual beli juga. Harga dia? sebijik burger pon jadik meyh. Ini yang murah, yang mahal2 pegi la carik rumah urut or tempat2 yang menyediakan tempat membayar bil tertunggak. Macam2 lobang boleh ditemui jika anda mempunyai kertas kepala agong. money talks, Again.

Nikmat ni lu orang jangan argue banyak sangat, sebab almost semua bende dicipta ada pasangan. Even cacing tanah yang ade 2 jantina pon kena ade mate before boleyh dapatkan generasi baru. See. bende ni sume nikmat ape, nikmat duniawi lah tapi... Gyahahahahaha~

2. Rich n Famous - Being rich n famous jugak adalah satu nikmat bagi manusia yang sukakan materiality n perhatian. Patutnya bende ni split dua, Rich n Famous, tapi bende dua ni ade kaitan secara langsung, so gwa satukan jelah. Nowadays, sape yang xnak duit? Semua orang sembah duit okayh. Pgi petang siang malam sembah duit sebab nak carik sesuap or 30 suap nasik. Dan disebabkan semua sembah kertas, manusia jadik ignorant dengan semua bende. Yang dah kawen tinggalkan anak kat rumah, hari outstation, padahal outstation dekat Thailand, carik penyakit, paling2 dapat la siplis sepam dua. Jangan tanya kenapa la kalau budak2 zaman sekarang pandai carik kasih sayang dekat couple dorang, sebab mak bapak sebok sembah kertas kepala agong. Gyahahahahaha~

Jadik famous pon sebenarnya nikmat jugak, sebab bile lu famous, lu dapat perhatian. Selalunya orang yang dahagakan fame ni kurang kasih sayang, bende ni seiring dan sejalan. Sebab semua perlukan kasih sayang. Thats what life is. Nak jadik famous? Buat la statement macam manusia yang kutuk JB xde famous amous, gwa yakin lu akan jadik famous, lagi famous dari Altantuya yang kena bom dekat shah alam. Gyahahahahah~

Actually, banyak je lagi nikmat yang gwa boleyh tulis kat sini, tapi gwa rase kalau gwa blab panjang2, mesti bosan. So, Nikmatilah nikmat sementara mampu.

P/S : Ape nikmat yang lu orang semua dambakan? [ayat macam haram] Gyahahahahahahahah~


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Monday, August 9, 2010

IF

Manusia suka perkataan ni...
Ayat ni ayat cliche untuk semua manusia yang suka berangan,
macam gwa n lu orang semua... dah3, jangan nak nafikan hakikat...
Ni contoh ayat yang sangat cliche'~
"If i were this, if i were that..."
Tapi ayat ni same macam niat....
Kalau dah niat jangan lupa buat, nanti gwa samekan macam...
Macam ape eyk?
Macam lanc.... sebab suka tabur ayat manis, tapi xrety nak fulfill bila dah dapat.

Sebenarnya gwa suka perkataan IF neyh...
Sebab dia melambangkan kepala hotak lu orang...
Maybe lu xdapat lagi ape yang lu nak IF kan tuyh tapi at least lu ade benda nak kejar...
Boleh tak gwa samakan IF dengan Hope?
Macam lebeyh kurang je maksud dia...
Sebab perkataan tu melambangkan ape yang lu orang nak, walaupun mustahil...
Ye, MUSTAHIL...

Gwa boleh je nak cakap camni
"IF i could live forever, i'll hate you forever"
Tapi, gwa tak mungkin hidup eternally, so, ayat gwa tu memang mustahil la...
Bukannye macam iklan adidas tu, impossible is nothing.... Buto pak hang...
Semua bende ade boundaries, lu pk manusia ni tuhan ke impossible is nothing...
Kalau tuhan ye la impossible is nothing...
Anyway anyhow tagline adidas tu tak menaikkan spirit gwa langsung sebab gwa tau semua bende ade limit kecuali tuhan yang buat semua bende yang gwa nampak n xnampak neyh...
Kan?
gyahahahahahahhaah~

Ape je point gwa kali ni eyh?
OH...
IF...
Gwa kadang2 bosan gak dengar perkataan neyh...
Yela, hari2 cakap, tapi xpernahnye nak jadik reality...
"Kalau la aku kaya"
"Kalau la aku anak raja bangsat"
"Kalau la aku millionaire, billionaire, zillionaire"
"Kalau la aku ade itu ini"
"Kalau la bla3 and so on and so forth..."

Kalau lu orang perasan, Rhyme dia semua same...
Xde beza... Cuba lu pronounce ayat kalau bla3 kat atas tuyh, gwa tau mesty same punye...
Gyahahahahahahha~
Tapi sebagai seorang homosapien yang berfikiran abnormal,
gwa akur gwa kadang2 hanya mampu cakap benda yang bosan ni je...
Sebab maybe tu je cara gwa n semua orang nak sedapkan hati sendiri...
Manusia memang pandai sedapkan hati sendiri, Tak caye tanye la diri sendiri..
Gyahahahahaha~

Maybe lepas ni gwa akan kurangkan gunakan perkataan IF A.K.A. KALAU sebab gwa kurang gemar hidup dekat fairy tale yang semuanya indah2 belaka bak hidup dalam syorga...
Oh, susah sebenarnye, tapi gwa try~

Ok gwa tipu, gwa ade byk benda nak tulis kalau ade perkataan IF neyh...
Esok2 gwa keluar la sepam dua karangan darjah 2 pasal IF lagi kalau gwa nak...
Itupun kalau gwa nak la... gyahahahahahhaha~

Time's up...
Lets havva great day ahead without all those IF u always had in your bloody fuckin mind and face the fucking ruthless reality together, though the reality always sucks...
don't forget to Chill....
Gyahahahahaahhaah~

P/S : Kalau la gwa ade barbie doll, mesty gwa buat upacara bakar barbie doll bersama rakan dan taulan... Gyahahahahahahahahahahahahahahah~


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Saturday, August 7, 2010

Perspectives

I wanna try to make u see how it work.

interpret this picture
I bet u had something to say in your mind even before reading all these statements below.
This may be Their Perspectives

Budak-budak : Comelnye binatang warna kuning neyh... Kalau dapat stuffed toys mesty best buat tdo

Serbanistas : Haram binatang neyh, propaganda yahudi ni. Pikachu ni ade macam2 maksud. Lagho2....

Ignorant person : Ape bende neyh? binatang kacukan ke?

Businessman : This is Business! We can produce this shiznit and sell it all over the world and we can make profit out of it! We can be super RICH!!!

Author pokemon : Ni kartun yg gwa buat la. kewl x?

Bapak budak : Kalau gwa belikan anak gwa sebijik natang ni mesti dia suka sambil lompat terkinja kinja.

Remaja : Ape barang layan pokemon, lu xcukup umur kah?

Gwa : Ni kartun la. Same macam spongebob, ben 10 power rangers, superman, batman, keluangman, and so on and so forth. Ape la yang lu susah hati sangat bende ni propaganda yahudi bagai. Chillax sudah... gyahahahahahah~

Gwa tau semua orang ade perspective sendiri, tapi gwa cuba untuk buat lu orang lihat dari perspectives semua orang, bukan perspective lu sorang je. So, here's the real deal... Kalau semua orang rase dia je betol, macam mane lu nak share ape yg lu nampak. Lets get the hell out of your shoes and try to see in different angle of situation, this'll help u to enjoy the real world and understand em at the same time.

Don't judge blindly,  but try to UNDERSTAND it all first. Then u can justify.
Gyahahahahh~


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Friday, August 6, 2010

Deja Vu

Gwa tengah serabut neyh...
Tapi jangan risaw, gwa xperlukan sikat...
Vavi btol... serabut je carik sikat, cam celaka... gyahahahahah~

Btw, gwa xtau kenapa, tapi gwa syak gwa sedang mengalami Deja Vu...
At some peak, gwa xtau kenapa gwa rase macam tuyh...
Everything Moves too fast. Sampai satu pace ni gwa macam xlarat nak kejar...
Ade sape2 boleyh tolong kejarkan x?
Damn~

Srsly gwa xsempat nk menikmati kehidupan yg xberapa nak nikmat neyh...
Adesz...
gwa rase la, hari ni macam hari yang same mase last week...
Maybe sebab gwa punya routine sama...
Tapi... Sumpah gwa benci daily routine...
Kan best kalau hari ni gwa ade kt Swiss, esok gwa ade kat Netherland, lusa gwa ade kat Paris, tulat gwa ade kat afrika dengan harimau jinak, eyh? bile mase gwa nak jenguk bermuda triangle plak?
gyahahhahahahaahah~

Kalau nak tunggu gwa jadik diplomat baru bleyh gerak kanan kiri depan belakang,
memang tak aman la hidup gwa...
tu bukan vacation dah, tu keje gile...
gyahahahhahahaha~
Gwa syak gwa perlukan aktiviti pengeluaran suara yang sempurna la...
Tapi gwa xske g bazir dwet gwa g karaoke sebab lagu dalam tuyh semua lagu hamsap. Takde selera gwa. Tapi memang sampai kiamat la lagu dalam tuyh same n sebijik je kat mane2 pon... Maybe gwa perlukan a gig or two? or maybe another trip to heaven in hell? or maybe....
Ape babi maybe2 dari tadi neyh?

Sian blog gwa, gwa buat dia macam personal blog plak...
Personal blog pak hang!
Ni sape nak jawab kenapa gwa rase Deja Vu neyh?
Gwa rase cam nak beli hidup baru ah...
Lu orang agak2 ade jual kat mane2 tak?
Kalau ade roger gwa, gwa nak beli lapan...
The rest buat spare part...
Gyahahahahahahah~

Hamacam J.love sama Wanie?
Karangan darjah 2 gwa kali ni ade rupa gwa tak?
Gwa pon xtau kenapa gwa tulis pakai perenggan, maybe sebab gwa bosan...

Oh, last post?
Last post gwa xde kena-mengena dengan orang tua gwa...
Gwa cuma bengang dengan semua orang tua yang nak mendoktrinkan kepala hotak gwa. Rimas gwa kepala hotak gwa kena simpan dalam peti ais. Beku la gamaknya. Dala sejuk kat sini.
Gyahahhhahhaahhah~

P/S: oranje oranje oranje... gyahahahahahah~


Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Wednesday, August 4, 2010

Orang Tua VS Orang Muda

Gwa betul2 xpaham ape yang xkena dengan orang tua neyh. Kadang2 dorang suka sangat cakap dengan cermin. Jangan buat itu, jangan buat ini, tapi dorang sendiri buat, X ke bodoh namenye tuyh?
Kot ye pon nak sembang lebat buat la sampai gwa hormat bukan je sebab lagi tua, tapi sebab boleyh sembang dengan valid reason.

Tapi sembang lebat sampai bunyik guruh dengan keluar kilat, tapi rupa2nya cakap depan cermin. COME ON LAH! Jangan la rase lu tua lu paling superior. Mutual respect please? Gwa tau lu punya ego lagi tinggi dari langit, tapi xpayah la cakap macam dunia ni lu yang punya. Dunia in the end jatuh jugak ke tangan orang muda. Takkan lu nak gwa pk same orthodox macam lu? Lu pk gwa ni ape? Mesin?

Lu xpayah la nak bentuk pemikiran tua tu kat gwa. Gwa xsuka pemikiran gwa kena pagar kanan kiri depan belakang. Kalau lu nak pk macam ape yang lu nak pk, silakan, gwa xmarah. Tapi jangan cuba inject pemikiran tua lu tuyh dekat anak2 muda. Gwa sumpah xsanggup tengok anak2 muda pk macam orang tua.
Gwa xsanggup berbual macam orang tua. Gwa muda sekali je pon. Gwa xde alat Doraemon to switch this fucking non stop time untuk jadik muda balik nanti. Gwa xde time machine nak balik jadik muda balik. Gwa xde semua tuyh.

Skang gwa paham ape yang Nami bebel kat blog dia. Doktrin men'tua'kan pemikiran anak2 muda ni dah jadik sebahagian dari sistem. Jangan tanye kenapa la kalau budak2 yang sepatutnya tengah main pasir dekat luar rumah dah start bace buku ngalahkan budak2 yang tengah belajar dekat kilang2 sijil.

Itu penafian hak!. 

Gwa xsanggup dengar budak2 kecik lepak same2 bincang pasal politik. Gwa xnak. Tolong lah jangan kacau kitaran hidup. Cukup la lu orang2 tua rosakkan kitaran hidup bumi neyh, jangan la sampai nak bonsaikan pemikiran orang muda plak. Macam lancau je masing2 perangai. Kan gwa rage sorang2! babi btol!

P/S : Jangan jadik pokok bonsai!
Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Tuesday, August 3, 2010

Fascists Gadget

Phail!
Ye...
Gwa tau 1 Dunia kejar mende alah neyh...
Tapi, obsession untuk dapatkan gadget ni kebanyakannya berunsurkan niat nak show off. Gwa ingat lagi show AH-HA yang ceritakan pasal manusia yang bawak i-mac pegi satu kedai kopitiam, tapi xtau guna, in the end, they act like they use the lappy though they don't. And the main reason is to? Show off. Act like they are apart of community. Community yang pentingkan pengkelasan manusia. This could be the dialog
"If i wanna look cool, i need to have this gadget to show the world i am apart of the community!"
Sungguh gagal. Gyahahahahahahaah~

Btw, Kenapa tajuk Fascists Gadget?
Sebab bende ni menuju ke arah sistem kapitalis yang suka memonopoli.
Reason? try the link below...

Link Of The Day : LINK
Link ni sarat dengan information. Kalau lu orang jenis malas bace xpayah click. Kalau lu orang jenis manusia yang dahagakan knowledge, click and read. Gyahahahahhaa~

credit : mistah google


P/S : Gwa tengah bayangkan persamaan gadget ni dengan emas. Kalau dulu makcik2 tayang2 emas satu badan, nowadays semua orang pon ikut same menunjuk2 gadget ni. Ape motif pon gwa xtau. Gyahahahahahahaah~

Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

Sunday, August 1, 2010

Kilang Sijil

Nowadays, banyak kilang2 sijil ditubuhkan n most kilang sijil ditubuhkan atas sebab yang paling senang nak diingat pada zaman sistem kapitalis yang butuhkan wang lebih dari segala2nya iaitu PROFIT. Dekat most of these kilang sijil, lu xpayah susah2 banting tulang, pening kepala bace buku sebab itu semua xpenting. Yang penting sekali, MONAYH~ bak kata manusia yang suka sembah kertas, "no money no talk"..... YES! money talks. Dalam ape2 perkara yang lu nak buat, lu sediakan je kertas je. Tak payah pening kanan kiri depan belakang. Bende2 tu semua boleyh setel, Sebab semua orang sembah kertas!

Dan disebabkan tumbuhnya kilang sijil bagai cendawan lepas hujan lebat, graduates yang dapat sijil dari kilang2 ni, ade 2 jenis manusia yang gwa cop useless. Ulat buku yang xde soft skills n pemegang sijil yang dapat sijil sebab banyak duit, i bet u know what i meant here. Tengah sibuk2 kilang2 sijil ni merekrut wang bagi menampung kehidupan seharian, students will be left behind to either buat ape yang kau suka OR Ikut arahan atau gagal. Oh i wish i can speak out loud in this shitty blog. But i can't.

Selalunya manusia yang buat ape yang kau suka akan jadik either manusia yang dropped out sebab xblaja langsung OR manusia yang meng'dropped outkan diri sebab bosan dengan sistem belajar yang xbuatkan otak berkembang sebab kena ikut this n that just to survive in a particular sijil kilang. Manusia yang xblaja langsung or malas belajar langsung tu boleyh jumpe kat kilang2 or tempat yang memerlukan hanya spm untuk kerja atau jadik manusia yang sangat berjaya macam Mark Zuckerberg, he's a millionaire ya'll, Though dia ni salah sorang manusia yang dropped out. Xcaye g usha biodata dia, jangan malas2, g carik sendiri sane. Gyahahahhahah~

Gwa tengah carik solution untuk hasilkan manusia yang boleyh fikir dengan otak, bukan dengan kepala lutut, walaupun dorang xdapat education yang sempurna. Kalau gwa kreatif macam Macgyver or genius macam Albert Einstein, maybe gwa mampu fikirkan solution untuk masalah neyh. Tapi gwa xmampu. So, gwa hanya mampu berharap gwa dapat ubah sistem2 bodoh yang gwa tengah face ni or at least make something move, xikut sistem yang cam bodoh neyh....

Gwa jumpe ramai sangat produk dari kilang2 sijil ni yang xreti pk dekat luar kotak sebab kepala hotak dorang dah kena pack dalam box yang kilang ni hasilkan. Kadang2 gwa menyampah. Bukan kadang2, tapi selalu sangat menyampah, sebab produk2 dari kilang2 sijil ni xmampu pk macam burung yang terbang bebas, sebab sistem2 bodoh tu memaksa dorang jadik bodoh macam lembu kena cucuk hidung. Tarik kanan, gerak kanan, Tarik kiri gerak kiri. Sampai satu limit, bukan sistem tu yang cucuk hidung dorang, tapi kepala hotak dorang dah sebati dengan sistem bodoh ni n dorang ikut je ape yang dorang kena ikut sebab dorang xmampu berfikir dengan free will. Bayangkan A Brain In A Cage. Sumpah sedih.

Gwa lagi sedih bila nampak ramai sangat yang 'terpaksa' ikut majority voice sebab takut kena outcast dari sistem tuyh. No wonder budak2 pon dah pk macam orang tua, sebab muda2 lagi dah kena brainwash sane sini. Macam Fcuk!

Akhir kata, Dunia untuk anak muda. Jangan sia2kan hari muda lu orang yang muda remaja untuk berfikir macam orang tua yang keje nak kongkong anak muda je. Youth of the World, revolution needs YOU! Gyahahahahahaahahahaha~

P/S : Jangan jadik bodoh, jadik pandai takpe...
 
Its my perspective. Whats yours?
hit me on the comment section, below~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~