Wednesday, October 20, 2010

How To Generate Ideas Out Of Your Brain

This is how i do it
All i need is a WORD
And the word of the day is REASON

A Reason to write.
A reason to keep on writing.

Gwa dah start tak paham ape makne reason bila taip reason banyak2 kali.

Kita semua ade sebab untuk hidup.

Mind this word.
Every action derived from a reason.

There's always a reason for every reason

If you can dig the meaning of reason, you will probably have the ideas on what you'll choke on.

There's always a reason for everything.

And a reason always start from the question why.
Why
Where
When
Who
What
How
5W1H

This is not a guide to write a beautifully written articles.
This is how to get that shit out of you.
All writers have this writers block sometimes.

I did. I bet everyone does.

transform!

Gwa nak keluarkan sebab.
Semua yang berlaku ade sebab.
Almost semua yang kita buat bersebab.

Dont bullshit me with the "gwa buat benda ni saje2 je"
Thats a total bullshit.
Because you and me always have a reason to do something.
A catalyst will do.

We eat to live.
We live to ___________________ [fill in the blank]
I bet our creator have His very own reason to let us live.
Personally, i think Hellioz live to inject a little chaos in the blogosphere.

And i live to do something abnormal, rather than the same old reason every people need to actually live.
Normal things bored me to death.
Thankfully i was not dead. Haha~

*Latest news from France.
Perancis lumpuh for a while sebab semua pekerja dekat sane mogok.
Mogok sebab kerajaan Perancis naikkan umur untuk pesara.
Dari umur 60 tahun ke 62 tahun.

Agak2nye, proletariat dekat sane mogok suka2 ke?
and back to the main discussion, Reason.
Gwa yakin semua pekerja dekat sane ade sebab untuk mogok sampai hampir semua gas station is out of gas.
Banyak flight delayed.
Public transportation almost totally lumpuh.
Gyahahahahahaha~ epic!
Malaysia bila lagi?

Untuk manusia yang berdarah muda macam gwa yang suka benda2 yang melibatkan chaotic and everything consumed in the meaning of DISORDER, this is fucken kewl.
Sebab rakyat bukan patung barbie doll mahupun Kubrick dolls yang kejenye angguk2 geleng2 macam rakyat Malaysia amnya.

Mereka ade kepentingan dan sebab untuk bertindak sedemikian rupa.
Kalau ade sape2 kacau hidup gwa, takkan gwa tengok je, mesti la gwa retaliate.
Itu pasti.

Kalau gwa btol2 bosan nanti ade la manusia yang kena dengan gwa nanti.
Sape suruh menyemak.
Kalau lu ade reason untuk menyemak, gwa ade reason untuk semakkan hidup lu orang pulak.
Ok?
Oh, gwa xperlukan permission sape2 untuk tulis ape2 dalam blog gwa ni.
Gwa cuma perlukan permission otak gwa and jari jemari gwa je untuk menari atas keyboard ni.

Ok. Keyword gwa untuk mencarut kali ni adalah reason/sebab.
Lu orang mampu buat another article or maybe a Book to write.
So, pick any word to write and may the force be with you.
Gyahahahahahahaha~


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Facts vs Fictions

Fact
I love my cat

Fiction
I hate my cat to some extend i wanna kick it into the thin air.
or better plug some C4 on it and blow em and laugh like a madman

Fact
Everybody hates themselves

Fictions
Everybody has never get enough on themselves. Who does?

Fact
We all live to die anyway

Fictions
Some people wants to live longer because they dont wanna die

Fact
You always said this to the others " You Sucks!"

Fictions
You always said you like or love someone else because you can't be like them

Fact
Some horny people love saying this so called sacred "I LOVE YOU" to others because they wanted to have sex

Fiction
They will always said the "I LOVE YOU" is an honest statement deep in their heart.

Fact
U hate them being rich because u are full of jealousy

Fictions
U said they were all a bunch of corrupt guys in the blazers and suit because you can't be as rich as them all.

Fact
ade bunyi seram belakang rumah gwa

Fictions
ah, tu bunyi binatang ape tah. xtakot pon.

Fact
Anon is a sad face behind the anonymous name

Fictions
Anon act like they're so fucking kewl with their lavishly great and brilliant statement

Fact
Orang Johor panggil baju melayu, baju kurung.
Orang luar johor orang akan pelik kalau panggil baju kurung lelaki yang pakai.
so, berpusu-pusu orang yang tak duduk johor gelakkan orang johor without knowing that johorean called somthing else with another names.
Gyahahahahahaha~

P/S : Phailbook arsehole. Gyahahahahah~
Siyal, depan lappy je idea hilang, blakang lappy je idea mencurah2. Hamsap.





Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Monday, October 18, 2010

A

Huruf A

Nama gwa mungkin bermula dengan huruf A. Mungkin tidak.

A
Kalau anda tak dapat melihat, gambar di atas merujuk kepada vokal A bagi orang buta yang menggunakan sistem Braille untuk membaca.

Hari gwa sebut A. Dalam apa2 perkataan yang gwa tuturkan.

A = Ayam. Mungkin juga vitamin A.

A. Permulaan kepada Huruf Latin Moden.

A besar.

a kecil.

A. Sebahagian daripada huruf vokal yang ber'adik-beradikkan E, I, O, dan juga U.

Pelajar2 bonsai dan tak bonsai terpaksa mengejar gred A untuk nampak segak bergaya dalam segulung kertas. [fakta]
(tak ramai yang belajar sebab nak belajar, sebab semua nak kejar vokal/gred A) 
[fakta or fiksyen?]

Gwa syak kalau manusia ni digredkan dengan A sampi Z, gwa sangsi bangsa melayu ada dalam gred A untuk keseluruhannya. Kenapa melayu? Kerana gwa anggap Melayu sama dengan Mentaliti.
Mentaliti Melayu? Gwa faham lu faham ape yang gwa nak lu orang faham.
"U know who you are when u are who you are"
Gyahahahaha~



P/S : What does A meant to you people?



Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Wednesday, October 13, 2010

Price Tag

Hari ni sama macam hari biasa.
Bukan biasa. Luar biasa.
Sebab minggu ni streak macam babi test manjang.
penat otak gwa berfikir.

Pegi kelas pakai baju bundle rm10 gwa.
Pakai jeans bundle gak yang berharga rm20.
Gwa sarung kasut jack purcell gwa rm100
Bawak beg reebok rm 70

Sebelum tu gwa mandi guna sabun shokobutsu orange refill yang berharga lebih kurang rm7.
Gosok gigi dengan berus gigi yang berharga rm10 dapat 3 batang.
Guna ubat gigi fresh n white rm7.

Gwa cilok perfume member gwa yang gwa syak ade la dalam rm20
Gwa takde perfume sebab gwa blom jmpe n blom carik lagi perfume yang sesuai dengan hidung gwa.
Ade sape2 nak sponsor?
Gyahahahahhahahhaah~ [kidding]

Gwa pergi kelas naik kereta myvi member gwa rm40K
Lepas kelas, gwa pergi makan. Semua sekali rm5
Baru hari selasa, wallet gwa dah tinggal rm10.
Lancau ape yang gwa beli pon gwa tak tau.
Oh, makan banyak sangat kowt.
Duit gwa memang banyak habis dekat makanan.
[i eat to live, not live to eat]

Balik kelas, gwa ushar handset second hand gwa yang gwa beli pakai duit sendiri rm350.
Usha pukul berapa je pon.
Jam rm20 gwa yang orang belanja dah rosak, sebab tu usha jam handset.
Usha jugak message dari kekasih gelap gwa.
Dengar cite dia busy nak mati sebab banyak kerja.
Biarlah dia buat kerja, malas nak kacau.
Kasihan dia.
[seriustik neyh]

Kelas gwa pack jugak harini.
Penuh dengan test + pack sangat.
Oh, gwa jawab test pakai test pad yang gwa beli dengan harga rm4 dengan pen rm 1

Malam gwa makan lagi guna rm5.
Beli air kelapa rm1 kat pasar, beli makanan rm4

Malam lepas kelas gwa bace notes rm10 yang gwa beli, sampai la ni gwa tak tidor lagi.
Gwa nak bantai tido esok ah, esok kelas tak berapa nak pack sangat.
Tido atas bantal rm10 gwa, cadar rm10.
bukak laptop rm2500, pasang lagu Radiohead kuat2 pakai subwoofer rm 200.
Oh, Lagu radiohead tu gwa beli cd, pastu burn banyak2. Matikaw. rm25 jugak la habis beli cd tuyh.

Malam gwa beli air sirap rm1.
Hilang haus gwa.

Malam sket, eyh? Tengah malam sket,
Gwa minum air seasons ice lemon tea member gwa rm3. Sebab? Dia beli dua kali.
Gwa pandang lagi handset gwa rm350.
Lupa kekasih gelapku dah tido
Harap2 dia mimpi pasal gwa.
At least dia mimpi la gambar segitiga gwa 4kaler tuyh.

Gwa nak sambung study, lancau ape...
Esok test gwa nak jawab ape plak.
Susah la babi subject neyh.
Kusot palotak gwa pk. Penat otak gwa yang berharga  RM Priceless berfikir.

Oh, gwa update pakai laptop member gwa rm1899.
Pakai berukben maxis bayar bulan2 rm68
Dah la, gwa nak sambung study.
Gwa update pon sebab kepala gwa pening tengok notes rm10 gwa.
Sipi2 pon tak paham.
Makahai...
Sifu2 gwa sume tengah tido, kanina sungguh, tau la masing2 terer, tido awal plak!

*semua harga di atas adalah harga approximate


P/S : Gila bosan kalau ade orang cakap style nak sebut harga hari2. Mau gwa terajang tubi2. 



Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Sunday, October 10, 2010

Darn Dandy Thingy

Hello, errr.... earthlings....

Gwa dalam fasa nak berperang atas kertas dengan pen, pemadam, pembaris, pensel, dan sekutu-sekutu yang sewaktu dengannya.

So, gwa tak rasa gwa akan update blog ni on the same scale like i used to before.

Gwa jugak kurang observing sebab gwa cam malas2.
walaupun banyak je benda gwa nak type atas lappy neyh.

1st thing.
Gwa rasa cam lepak plak xamek tau ape pasal blog neyh.
Maybe sebab gwa bz.
Or maybe sebab blog gwa ni bukan priority.

I mean, its just a blog. Nothing more nor less than that.
Oh, sape2 yang terasa n kena pwnd ngan gwa dengan blog ni,
gwa harap dah tukar muka lah yer.

Lagipon gwa xde personal grudge dengan lu orang pon.
Cuma kadang2 statement2 bodoh yang lu orang  bagi tu klakar,
and they're meant to be shared, n i share.
Gyahahahahahaha~

Sape2 yang ade personal grudge dengan gwa kte jmpe kat neraka lah ye.
Lagipon, Hellioz wujud dekat alam maya je.
Gyahahahahahahaha~

There's some people i'd be eager to meet with.
Maybe some of you are a booger..
Or you might be a good friends.
Who knows~?

Minggu2 yang dah lepas n minggu2 yang mendatang gwa agak cilake lah juga kiranya...
Tapi cilake mane pon mereka, gwa dah lepas some of them.
And would be facing them soon.

Gwa tak jumpe manusia2 cilake, maybe sebab gwa jarang jalan dah.
Bz kalah tentera semut dengan tentera bergajah.
Ape ni?

Yang gwa menyampah gaban adalah mereka yang jadik fashion victim
Masing2 nak tunjuk diri mereka adalah mangsa2 fashion yang memerlukan diri mereka untuk pakai benda2 aneh walaupun tak kena dengan diri masing2.
Pity them.
Fashion Slave. They had become. Are u one of them folks?

Kasut kalau boleh nak pakai sampai lutut. (supra fags)
Tak pun kasut kaler paling meriah n fluorescent dalam dunia.
bright red, green n yellow.
Macam taik plak dah gwa tengokkan.

Serban kalau boleh nak lilit leher sampai mampos, walaupun cuaca adalah panas, well, Malaysia kan.
Bukan london pon.

Muka kalau boleh nak tepek bedak tebal2 sampai hilang kesan jerawat.
Muka dah putih nak mampos cam opera cina gwa tengok dah.
Ape la baghal sangat nak putih sampai mekap dua tiga inci.

Muka kalau fair ok lagi.
Ni muka gelap pastu tepek kaler pink dekat pipi.
Macam badut gwa tengok dah.
Adoy~
aneh2 je...

Best pulak mencarut banyak2.
Gyahahahahahah~

See ya'll soon~
After the war has ended.
Gyahahahahahahaha~


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Monday, October 4, 2010

Work It Out Asstard

Semua orang end up seeking for a job.
Arghhh!
gwa nak berbahasa melayu lah today.
fucked up
suka btol gwa add on english wordy
matilah

So, kembali kepada topik hari ini,
Kerja
Gyahahahahaha~
kelakar plak bahasa gwa hari ni

ok ok.,
Semua orang akan berakhir dengan mencari kerja,
Selepas bertungkus-lumus memuaskan hati cikgu, lecturer and professor yang kerjanya nak perfect grades and bukan nak the soft skills needed untuk bekerja.
Gwa yakin lu orang yang dah kerja semua pernah lalui zaman buat assignment tengah malam sampai tak tido, baca buku sampai lebam and sengkang mata semata-mata nak pass or pass with flying colours malam sebelum exam takes place.
right?

So, thats that.
Itulah kehidupan seorang manusia normal (yang bosan nak mati) walaupun lu orang tak normal macam gwa yang suka habiskan masa depan lappy sebab nak taip karangan darjah dua dekat blog untuk semua orang baca.
Unless lu orang fulltime blogger.

OK, Kerja kerja kerja.
Sepatutnya, "kita kerja untuk hidup, bukan hidup untuk kerja"
Gwa pernah baca artikel yang menyatakan bahawasanya negara2 maju,
bukan Malaysia of course,
apply  pepatah kerja untuk hidup dan bukan hidup untuk kerja.
Mereka semua ade ample and enough time to have their own personal time to spend with.
Dorang kerja pada kadar yang  secukupnya, for at least 6 to 8 hours only sebab negara2 maju ni pentingkan kualiti, bukan kuantiti.

Dekat malaysia, hampir semua kerja kena ada masa yang, banyak, more than 8 hours.
Productivity?
We are lack of that. Sebab kerja lama sangat.
Cuba bayangkan kerja dekat kilang for 10 or 12 hours,
Lu orang agak2 la kan, boleh ke pekerja2 ni tumpukan perhatian untuk kerja sahaja?
I bet not. Its tiring, yeah, TIRING!
Sape2 yang ade experience bekerja 12 jam tau apa rasa kerja 12 jam in a row.
Its just fucking tiring.
Nuff said.

Gwa adalah pelajar yang bakal end up bekerja dengan gomen kalau gwa bercita2 nak menghambakan diri gwa kepada government. Yes. Gwa bakal jadik hamba kerajaan.
Tapi, gwa dah set kepala hotak gwa untuk tidak bekerja dengan government sebab gwa nak try kerja dekat private sector, maybe kalau gwa dah kerja dengan private companies, gwa akan mampu untuk borak macam mana pengalaman gwa kerja dengan orang2 swasta.
Tapi kalau benda yang sebaliknya berlaku, i just have to accept the trauma of being a loyal fucking servant for the government. Just like most of the kaki ponteng yang kerja mengeteh setiap kali waktu kerja, gov workers la tuyh.
[sarcasm]

Seeking for a job is not as easy as spelling ABC till Z.
I belive its a hard thang to find, only if you are one choosy bastard to start with.
Kalau tukar2 kerja tu sesenang tukar baju, gwa syak gwa akan try untuk carik multiple job yang membolehkan gwa buat kerja yang gwa suka. Gwa suka buat kerja yang gwa enjoy, so, gwa harap gwa kerja yang gwa suka, hopefully.

Ohkayh, gwa yakin ade pekerja2 yang tengah bekerja tengah baca karangan darjah dua gwa neyh. So, Hows work?
Gyahahahahaha~

Additionally,
Kita selalu nak tempat yang kekal, i mean, a place to stay, tempat untuk bermastautin, kahwin, breed your children, and live at the very same place for the whole life.
Tak ramai yang berani nak pindah randah unless kerja tu memerlukan perpindahan yang banyak.
This is it. Kita nak keadaan yang selesa.
Selesa atau dalam ertikata lain taknak cuba benda baru.
lazy asstard aren't you?

Ape point gwa pon gwa tak tau. Oh, gwa tak perlukan point and tak perlu ketengahkan point gwa sebab gwa bukan tulis karangan untuk dihantar kepada pemeriksa yang akan tanda karangan darjah dua gwa neyh.
So long keyboard...

P/S : Answer me, "Did u live to work or work to live?"


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Saturday, October 2, 2010

Short Term Memory Loss

Tanpa disedari, gwa ada masalah short term memory loss.

Gwa baru perasan few months ago. Dayum!
This is not a good news.

Gwa xnak jadik orang tua yang nyanyuk!
Sebab tu gwa suka n cuba untuk berfikir, walaupun benda yang gwa fikirkan tu nampak remeh temeh.
Sebab berfikir buat gwa gunakan otak gwa.

Orang Melayu malas berfikir [fakta].
Walaupun anda suka membaca, tapi anda malas untuk berfikir.
Membaca tanpa berfikir sama seperti bercakap tanpa berfikir.
Jangan baca tanpa berfikir. Atau anda sama seperti babi.
Sebab tu ada perkataan membabi buta.
Jangan membabi buta.
Dan, jangan jadi babi.

Short term memory is RAM, where information is temporarily stored, and long term memory is the hard drive, where information is permanently stored but can't be processed.
-wiki-

Disabdakan lagi dalam wiki tu, gwa kena tido pada masa yang sama setiap masa, which, gwa tak boleyh commit.
Sebab gwa tak suka jadualkan hidup gwa.
Menjadualkan hidup gwa sama macam menternak diri gwa untuk jadik binatang ternakan.
Tak ada erti bebas untuk buat ape2 yang gwa rasa gwa suka dengan kehendak gwa.

Gwa juga digalakkan menonton banyak movie.
[dalam proses]

Lupakan semua yang wiki dah beritahu.
Yang penting gwa cepat lupa sekarang.
Gwa lupa apa yang gwa bualkan dengan dia walaupun perbualan tu belum sampai 24 jam.

Gwa lupa cerita yang telah gwa ceritakan walaupun gwa pernah menceritakan cerita tersebut.

I am forgetting names, which is not good, because i can't speak properly without knowing your names.
And your particular too.

Gwa takda dyslexia. kepala gwa tak pernah kena hentak dengan kayu hoki laju2 and gwa tak pernah alami major accidents yang melibatkan kepala gwa.
hentak kepala orang lain pernah lah.
Gyahahahahahahahaha~

Any medications out there to help me here?


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Friday, October 1, 2010

Busy Body

Most of us love to be another bus body. Yes, its US. Human.

Gwa percaya manusia yang suka bace blog ni manusia yang suka ambil tahu hidup orang lain. Since almost nobody is writing diaries in a book kept firmly afraid of being exposed. Personal blog like hanis zalikha yang famous amat tu ramai gler suke bace. Kenapa? Sebab awak semua stalker, or better, love reading. Ain't it? Gyahahahaha~

Tapi sekarang, semua orang is showing off their personal life in their online diary called blog. Now thats a Fact. Diaries are no longer something you should kept under your bed or anywhere safe like they used to be before. Everybody wanna share their diaries. Sharing their daily feelings towards their life. Some even publicized their blog a.k.a. diary to the world/net of coursie. 

Everythings have become a lil weird. Weirdo.

But being busy body is not a bad thing at all if its sufficient enough to care.
The bad thing is, when we are being nozy. A nosy busy body.
Blame me if i'm wrong but everythings have its own boundaries.
Caring is enough but being nosy is too much. Aint they?

P/S : its a hectic week.

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~