Tuesday, November 30, 2010

Beza Orang Bijak Dengan Orang Tak Bijak



i don't know who'd be reading this crap anyway but i'm gonna piss it down, right here.

Tafsiran Orang bijak mengikut ape yang orang "self proclaimed" bijak cakap.
Bahasa dia mestilah bahasa baku begini.

Kita mestilah tidak mencarut dalam ruangan virtual ini kerana ruangan virtual ini adalah tempat yang amat bagus untuk berkongsi pandangan, mencari pendapat (yang satu kepala) mencari kawan  baru dan juga mencari soulmate melalui internet. Kita tidak seharusnya melucah, mengeluarkan perkataan-perkataan offensive dan mengeluarkan kata-kata kesat kerana INGAT INI, internet is srs bzns (to them, eventually). Kita mestilah menjaga tatasusila dan mematuhi rukun negara yang telah ditetapkan setelah sekian lamanya. Walaupun tidak berpuas hati, kita mestilah menegur secara baik dan menjadi warganegara internet yang berwibawa. Kita haruslah menjadi warganegara internet yang mematuhi undang-undang, bercakap benar, bersifat peramah dengan semua orang, menjadi tauladan kepada sedara-sedara seinternet dan tidak melambangkan diri sebagai seorang warga internet yang #phail keseluruhannya.

Yeah, go on, fight like a brave man. Show your genitals off.

Orang yang kurang bijak

The paragraph above is so fucking TL;DR. (bless u if u read em all)
I don't know you, but i am so gonna puke with all the statement above.
Don't say yes unless you feel the same about what i've stated, and felt above.
But all in all shiznit,
When did internet has become Malaysia suddenly?
When in hell did Internet is fully controlled and being prosecuted the way those moralfags wanted to?
Where in hell could i piss my anger and annoyance towards everything i dislike if i can't express myself the way i'd love to?
Where in hell have freedom of expression gone to? To the Mars? Jupiter? Lord help me plz.

Well, anything anybody say and said is purely out of what they see in their own perspectives.
And yes, I am so, okay, all along with all the shit above.
But since when do i have to obey and obligate all the shiznit they've literally draw upon?

Yes, this is sick. Sick statement is sick.
When everybody tried hard on being a whiteknight, an hero, this happened. *clap3. You've just received an applause from me moralfags. You do the right thing and make internet, for an umpteenth time, a boring place like most of you used and still be.

Hail whiteknight. Hail moralfags. May Jesus bless you all with cherry and blossom each and everytime you being an annoyance in my sight. I hope the colour of lies and hypocrisy banish my eyesight from all of you.
All in all, Fcuk You. Dont mention the typo. They are meant to be that way mathafackar.
Zing~

-Pissed Out-


Its my perspective. What's yours Zonka?
hit me on the comment section, below~

Monday, November 29, 2010

Ganguro Girl or Perempuan Murahan

APE ITU GANGURO GIRL?

Ganguro girl yang gwa nak sembang hari ni bukan ape yang wikipedia explain dekat sini.
Tapi ganguro girl ni flash games yang agak famous satu masa dahulu. Kalau lu tak tau maksudnya lu ni sangat tak terdedah kepada bahaya game sex dan anasir2 jahat yang penganut teori konspirasi cakap datang dari freemason and illuminati.
Kenapa famous? Sebab lu wajib bekerja keras untuk dapat duit dan dapat kiss and pussy (as referred in this game). This game is famous sebab dia berunsurkan sex. What else? Sex sells~ aint it?
Sama macam Harian Metro.

Kalau lu orang pernah pass upon and play this shiat, lu mesty rasa macam,
"ape senggama yang gwa buat dengan benda ni?"
Sebenarnya game tu mendidik manusia (read : lelaki) untuk jadik lebih berjaya dan berkerjaya bagi menampung kehidupan yang selalu tak cukup (read : bagi menampung kos perbelanjaan perempuan, lagi2 yang high maintenance)




Ironically, we actually live in the same world. Ape yang membezakan suasana game ganguro girl dengan realiti ialah its about virtual and real world.
Dalam game bodoh yang fetish bagi peminat hentai, player adalah seorang lelaki yang tak ade ape2. Maknanya from hero to zero la. (read : from no pussy to pussiessss, s byk maksudnya banyak la perempuan) Lelaki dalam game ni kena work out, beli bunga, bagi perfume, bagi make up etc2 yang gwa dah tak ingat dah. Ye, gwa pernah main game ni, sebab kelakar. Lepas gwa pass je gwa tinggal. Nak main ape lagi, misi dah tercapai, anticlimax sungguh statement ni.

Dalam game ni lagi, lu kena jawab soalan tah ape2 tah yang perempuan tu bagi dari tarikh lahir, first time jumpa, sampai la boob size etc etc. Lu orang jugak kena melayan ganguro girl tu sehabis baik supaya lu orang dapat make out dengan dia. Bile gwa fikir2 balik, mengarut giler, i mean, virtual sex, virtual game sex. WTH? Tapi as i point it out earlier, sex sells. Dont deny. Sama macam agama, orang sekarang ramai je jual agama yaw... (read : syukur alhamdulillah Hai-O bagi rezeki, bapakkaw)

dalam game ni lagi, Lu orang kena work out hari2 dekat rumah, sebab dekat rumah dia ade gym, ni kira macam Berd la ni,  six, eyh, eight pack da keluar belum oi? haha~

Ok, back to the ganguro girl game, lu orang kena hadiahkan macam2 lah dekat perempuan ni sampai la lu dapat kiss. KisS? kenapa kiss? Nak makan kena masak, (kalau masak nasi gorang kena tambah gula dengan garam, n belacan sikit), Nak masak kena ade bahan, Nak ade bahan kena beli kat pasar. Secara kronologinya, lu kena buat semua benda tu step by step lah senang cerita. Takkan date harini kahwin esok, itu desperado atau pak sanggup je buat.

Bila dah sampai mase yang sesuai, lu orang akan dapat bersenggama secara virtual dengan ganguro girl tu berseorangan atau secara berjemaah kalau lu main yang versi ramai perempuan boleh pilih2. (macam pilih baju kat butik la pulak)

Fo real, this shit happens. Yang lagi best, lu orang tak payah nak harvest or keje keras sgt la nak dapat pussy. Kalau lu pandai ayat pon da mampu menggembirakan zakar lu yang gersang tu walaupun muka lu huduh macam smeagol/gollum. Semua ni hasil dari urbanisasi yang pantas tersebar walaupun dekat kampung2 ceruk jauh nun dekat sane. Terima kasih urbanisasi, one night stand bukan lagi benda pelik dekat Malaysia. Kalau anda rasa pelik, anda belum lagi merasakan gegak gempita urbanisasi dalam diri anda (ayat ni ade macam ayat jack diri sendiri DDRozmey tak?)

Tapi gwa kagum dengan ganguro2 girl in real life. Lu orang jolok je sikit harta benda, duit, kereta bla3 untuk dapatkan ape yang lu orang (read : lelaki) idamkan. Gwa xnak masuk campur ape yang lu orang nak fikir, tapi pandai2 la tanggung sendiri, masing2 da besar kan?  Betapa senangnye nak dapat perempuan yang type macam ni tapi still ramai perogol kat luar sane yang "tak reti main" dengan keadaan sekarang. Keje la rajin sikit, carik duit lebih, g order GRO sepam dua. Tak payah la rogol anak orang yang masih dara tu, abeh gwa nak kawen dengan dara tang mana plak nanti? Gyahahahahah~


"Well, ini bukan jual beli cinta sedare, ini jual beli nafsu. Kah3~"


Jangan tuduh gwa bida'ah plak sebab suruh perogol buat maksiat langgan pelacur sane sini, gwa cuma bagi alternatif yang lagi selamat. Selamat dari merasa rotan besar yang bakal menghancurkan kulit2 punggung yang tak berapa nak kental tu dekat Dunia. Dan selamat dari kena parang dengan sedara mara mangsa rogol tu. Betul? Salah? Justify sendiri. Jangan dok menonong kanan kiri depan belakang sebok teriak pasal halal haram dosa pahala padahal masing2 sembahyang pon terabur #serbanistas. Bagai mengajar anak babi berenang (read : lemas jugak akhirnya kalau babi yang berenang)

Dengan ini, tamatlah riwayat kesan degil. Eyh?
Salah2, gwa cuma nak lu orang bayangkan reality yang di virtualkan dalam game ganguro girl je. Sebab fantasi tu kebanyakannya dah berlaku dalam dunia realiti. Ain't it?

Kalau tak nampak, tekan je laju2, pastu bagi paham masuk palotak, jangan jadik dungu.

Kesimpulannya,
Sape2 yang rasa pernah, kenal, atau masih lagi berstatus ganguro girl, bawak2 la nasihat depa sket. Ganguro girl pon tua jugak. Mane ade orang yang tak tua. Pakai botox pon mesti jadik tua jugak. Yang nampak kental tu kulit je pun. Additionally, Dah tua mesty jatuh sane sini. Tak cantik pun kalau dah jatuh sane sini. Mase muda2 ni yela lawa, comel, hensem, cute, muka cam tapir, itik etc etc. Kang dah tua nak menepek muka kat mane plak? Kat Jalan Taib? Heh~
Sekian....
Notis panjang dari setan

Salam Lucifer dari neraka 
Pic credit : alexiaAqram
Sape TL;DR gwa maki, bley? haha~



Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Saturday, November 27, 2010

Bullshit Prediction



"Dah agak dah."
Ayat kat atas adalah ayat cliche'. dia ada banyak version, tapi tu version gwa.
Same macam bile sape2 bagi soalan, then tak boleh jawab.
Lepas dapat jawapan je masing2 pon cakap
"dah agak dah"
Macam bodoh, tapi gwa pon buat jugak kadang2.

Gwa jenis suka penatkan otak gwa dengan berfikir.
Sebab gwa tak suka otak gwa jadik lembap, sape nak otak dia lembap anyway?
So, gwa akan cuba untuk berfikir selagi boleh setiap masa sampai otak gwa penat.
Otak yang penat lagi penat dari badan yang penat.
Siyes...

Kalau lu orang pernah jadik student (sape tak pernah jadik student?)
Lu orang mesty cakap "aah, betul tu"...
Itupun kalau lu orang bace la karangan darjah 2 gwa ni.
Ok, da menyimpang.

Sebenarnya gwa jenis suka fikir ape akan jadik on every events.
Setiap event ade consequences and setiap consequences tu ade 1001 probability.
Setiap probability tu mungkin pilihan or gerak hati yang kita semua dah pilih.
Dan probability tu semua adalah siapa kita pada hari ini.
Jangan risau, tu semua chains of events.
Semua dah ade dalam satu bulatan yang lengkap.
Semua akan penuhkan bulatan tu dengan sempurna.

So, untuk elakkan dari jadik manusia yang selalu menyesal lepas sober,
gwa dah try tilik dulu consequences yang gwa akan buat.
Takdela rasa bodoh sangat lepas dah buat semua bende nanti.

Kadang2, gwa dah boleh agak dah semua consequence tu semua, tapi untuk control semua consequence tu bukan kerja gwa. Master puppet dah uruskan hal2 tu. Jangan la risau sangat nak jadik wakil Master puppet dekat dunia ni.

Tapi yang paling tak bestnye, bila consequence yang gwa paling least expect masuk dalam chain of reaction. Sebab nanti rasa macam bodoh. Sebab sebenarnya dah agak dah benda tu nak jadik, tapi gwa selalu try untuk ignore. Ignore sebab? Manusia macam gwa, lu, dan mereka pandai sedapkan hati sendiri untuk rasa gembira. Sape yang taknak rasa gembira? Tipu la kalau ade cakap macam tu. Jangan tipu diri sendiri. Even trollers pon happy bila dorang trolling. True story.

Bila consequence yang gwa least expect berlaku,
Gwa akan ulang balik ayat pertama dekat atas sekali. Tanpa rasa segan silu.
Sebab? Nak sedapkan hati lah. Gyahahahahahahahhaha~
Nak buat macam mane. Gwa cuma buat ape yang gwa patut buat.
Lain la kalau gwa ade kuasa nak reset semua benda yang dah jadik.
Oh, that is so not going to happen.
Jangan mimpi lah.

So, gwa nak akhiri semua Bullshit Prediction gwa dengan
"Gwa dah agak dah!"


P/S : Padan muka kau.

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Thursday, November 25, 2010

Wikipedia Irony

Well, money ain't come easy
But this is beautiful. Coz it is full of irony.
And its all about the monayh~

If you are an avid reader of Wikipedia, i bet you know what u'd find.
Yes, you'll see a personal appeal from wiki founder to squeeze dollar out of your pocket for god knows where the money'll run into.
If you think you are such generous people, u might end up funding, or, giving your hard earned cash to the foundation. Yes. Target acquired. And the target is you.
Win...

wikipedia.org
But you might wanna see the other side of wikipedia.
Its Encyclopediadramatica.
U know what's so irony bout that?
Take a look at this second picture.
God bless your brain....
Gyahahahahahahahahaha~

Encyclopediadramatica.com
WIN!!!!
Encylopediadramatica is another wikipedia for the lulz. 
U might wanna read THIS for the lulz too
And perhaps this is another lulz towards wikipedia. 

click it if you can't see it


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Wednesday, November 24, 2010

God's Masterpiece the Movie #2



1st Story

Setelah turunnya Manusia pertama ke bumi, setan pon mula bukak langkah, bukan nak bersilat, tapi nak buat manusia stray from the path.
Standard cerita la. Ade baik ade jahat.
Kalau nak ikutkan Mega Movie yang kita semua ni tengah alami, Manusia ni tersepit kat tengah2. Manusia ni senang lost. Senang nak kena influence. Sebab kita smua ade nafsu. Maknanya dekat situ manusia dah ade kelebihan yang malaikat sendiri tak dapat nak enjoy. NAFSU titik.

Manusia boleh buat ape je yang manusia nak buat.
Nak sembah Tuhan ke nak sembah setan ke nak sembah pokok ke nak sembah lembu ke sembah la. Itu namenye Freedom yang Tuhan dah bagi. Freedom? Itu la freedom namenye. Sebab in the end kita yang tentukan tahap mane freedom yang Tuhan da bagi kita nak pilih and limitkan.

Unlike malaikat yang walaupun bersayap, tapi dorang takde nafsu, takde jantina and takde Own Will power. Depa ni sentiasa patuh n taat untuk tunduk dan patuh dekat Tuhan. Manusia ade choice beb. Sebab tu Tuhan suruh malaikat sama setan certified kewujudan manusia.

Diceriterakan dalam Holy Koran kitab teragung umat manusia yang diturunkan bit by bit dari malaikat kepada manusia. Ini baru manusia punya cerita. Ini baru manusia punya kitab suci. Ini baru Bumi. Lu orang pernah bayangkan bape juta planet yang ade dalam universe spiral and berapa banyak lagi Mega Movie yang Tuhan da buat?

Manusia tak pernah tahu and takkan tahu.
Sebab manusia punya limit of knowledge dah termaktub dalam Holy Koran. Kalau bagi lebih2 susah ah. Bagi Bumi pon tak cukup, ini nak bagi specialty banyak2.

Dalam 1st episode gwa dah cerita macam mane manusia ni adalah makhluk yang tersepit antara pergaduhan Pencipta and setan yang keje xpuas hati je.
Manusia akan jadik penentu yang dah ditentukan dalam Mega Movie yang panjang berjela ni. Walaupun dalam Holy Koran da cerita bahawasanya setan akan kalah and manusia akan menang, setan sentiasa buat kerja hasut manusia2 yang lembab seadanya.

Kenapa setan nak lawan jugak? Good question.
Depa tu pelakon jugak. Dalam semua cerita ade villain ade hero.
Villain cerita manusia mesti la setan. Gyahahahahahah~

In the end, ending dia same macam semua cerita cliche' yang lu orang semua serba tahu.
Happy ending.
Happy ending ke?
Happy ending sebab mase tu lucifer confirm2 kalah.
The winner rules. Oh salah.
Creator rules... gyahahahahaha~

Ade sape2 nak bagi ending kat gwa?
gwa malas nak pk pasal ending sebab gwa hidup tak lame pon.
Bak kata pujangga amerikah



Gyahahahahhaahahahahahahahahaha~

P/S : Agak2 lepas human race extinct, ade sequel tak? 

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Tuesday, November 23, 2010

Going Against The Norms Delicately

I always said this to my friends
"go with the flow"
Yes, u might be hearing me saying those beautifully rhymed sentence over and over again if u are here wimme, alive and a real friend of mine.
Thats a fact.

But the real fact doesn't sat still.
Coz i'mma saying all that stuff to someone who can't cope on going against the norms.
Majorly, u'll be hearing me saying that sentence if i can see you felt uncomfortable doing what i always do, going against the norms.

I might be saying that stuff to everyone, i knew, well.
But i have never try to fit that thang in my life.
All my life, i'mma salmon fish, always going against the stream.
What salmon fish did was normal, but i'mma human here.
I never really like to flow along with the absurd typical way of thinking as the system have provided.
I analyze, and i can and always see the flaw in the flow they've provided in the first place.

Being perfect is always the last thing i seek.
The first thing i always seek upon is how i can flow the way i like to.
Not following the flow blindly and become another successfully trained canine, smart, but there's no freedom, concerning how to applicate the smartness in daily life.
What an ugly metaphor...

I just hate the way most of you flow yourself in. Most of you.
U let yourself being another living human with zero tolerance of the other side of life most of us never really care about.
U let yourself being an arsehole, a hypocrite, a chameleon. No, not a chameleon precisely.
A masked saint. A pretender. Better yet, a selfish human being.

You only care about whats surrounding you.
Your religion. Your race. Your people. Your God. Your everything.
I ain't saying thats wrong. Thats good. But that is never good enough. Why?
Because you stack zero tolerance upon it. That, to me is one of the biggest flaw. #phail

You know why?
Because He can create everything Perfectly in beautiful manner anytime he wants to.
But this is all a test. We were all a bunch of puppets. Lab rats.
We were all, indirectly is a lab rat, synchronized into a big test. Why?
Because He wants to see your reaction. That's the different between Us and the animal.
We have fully functioned brain, unlike those animal.
And He wants to see how you react towards all the reaction.
Though i'm no God myself, i can see most of us fail, in one of the simplest test.
Its what we called Tolerance you friggin nut sacks.
No, i'm no judge here. And i'm not judging you.
I'm observing. My observation is written, above.

God knows how i met fucking lotsa people like what i've mentioned above on a daily basis.
Mind enslaved. Mentally abused. Worst, on top of the paranoid mountain.
Periodically aroused by all the shitty lies they oath on themselves.
"In the name of God" they say.
When did God became paranoid twat anyway?

P/S : Why you're so afraid of the fucking system anyway? Isn't it obvious that we ourselves create it in the first place?

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Monday, November 22, 2010

Sijil Untuk Rasa Bongkak

Situasi *Dalam dewan (sejukmacamdekatsalji)

Kamu semua ni siapa?
Kamu ingat kamu jadik mahasiswa kamu dah besar?
Kamu tu tak ada apa2 sijil kelayakan lagi. Perjalanan kamu jauh lagi.
Kamu ingat kami datang sini suka2 ke?
Kami datang sini sebab kamu semua.
Kamu jangan rasa kamu dah besar sangat. Kami ni lagi tua, dah rasa apa yang kamu rasa.
Kami lagi banyak pengalaman.

*Monolog Dalaman
Gwa pedulik hape lu siapa. Lu ingat lu tua gwa kena sujud kat lu ke?
Kalau lu ingat lu besar, lu silap besar la.
Gwa bukan nak tunjuk besar ke ape, tapi kalau lu sendiri dah berlagak macam babi besar, takkan gwa nak respect jugak?

Sambung membebel gaya orang tua yang lupa diri
Kami ni dah masak dengan perangai kamu semua.
Kami ni dah ada sijil, dah ade ijazah, kamu ada apa? Kamu ada apa? Kamu ada apa?
Kamu takde ape2 sijil lagi. Kalau kamu tak grad kamu same saja macam semua orang. Takde Kelayakan!
Kamu jangan ingat kamu duduk dekat sini kamu semua akan keluar dengan sehelai sijil yang kamu kejar tu.
Kami ni semua berdiri, selia kamu semua sebab kami sayang kamu semua.
Kami nak kamu rasa hormat dekat kami. Kami lagi besar dari kamu.

Siapa yang umur ____tahun angkat tangan!
(si bodoh semua angkat tangan)
Yang umur____tahun angkat tangan!
(si bodoh confirm angkat tangan jugak)
Siapa yang umur lebih dari____tahun angkat tangan!
(gwa da cakap dari tadi kan, si bodoh memang selalu akan angkat tangan)
[cakap dengan gwa rebellion tang mane yang angkat tangan?]
*fill in the blank____with suitable number

Oh, kalau kamu rasa kamu lagi tua dari kami, tak apa.
Tapi kamu ada apa? Kamu tak ada apa-apa. Kamu jangan berlagak sombong.
Kami dah jumpa ramai manusia macam kamu ni.

*Monolog dalaman
Adoyai...
Kenapa la bangang sangat orang tua ni. Nak suruh respect, tapi nak respect ape?
Nak suruh respect ijazah? Masters lu orang tu ke? Itu yang lu orang nak?
Wey, gwa tak heran la dengan kelulusan lu orang.
Lu orang ingat sijil lu orang tu lesen untuk lu rendahkan martabat manusia macam gwa ke?
Lu orang ni betul2 lupa diri. Lu orang tu la muka2 yang same pernah jadik macam gwa ni.
Lu orang nak bangga sangat dengan sijil lu orang apehal?
Si bodoh... Lu orang tak payah la psycho gwa dengan sijil2 yang lu orang ade tu.
Gwa xpandang pon. Mentang2 lu dah ade sehelai kertas tebal tulis name lu orang, lu nak berlagak macam cibai pulak dengan gwa. Sekarang ni siapa yang berlagak ni babi?!
Pantat nakharam sungguh. Kanina cibai makahai lahanat nang putinang kui putikui etc etc... Langsuir... eyh? tak habis mencarut lagi rupanya.

Sambung speech gaya orang tua
Siapa yang tak suka ada dalam ni bangun!
Bangun la, tadi semua macam hero bising sane sini. Dah bagi peluang taknak bangun pulak!
Tempik si tempik yang menempikkan.

*Selang 5minit, Gwa bangun. (adela shiver2 sikit)
30saat lepas tu, Member gwa pon bangun.
10saat lepas tu, Member kepada member gwa pon bangun.
5saat lepas tu, Member kepada member member gwa pon bangun
Serentak, Satu batch lelaki yang satu kepala pon bangun.
(diiringi suara tempikan pantat2 wanita yang keje nak boo orang tiap mase, padahal masing2 loser, muka huduh plak tu, macam cibai pon ade)

Muka depa lagi huduh dari muka minah ni, cuba bayangkan...

Ape ke lancau mereka ni? dala huduh, lepastu letak sign loser atas kepala. Memang nampak sangat loser ah, Bodoh piang!

Orang2 tua yang lupa dulu dorang pon same macam gwa goyang, ramai sangat yang bangun.
Tiba2 orang lain ambik alih mic.

Ok, semua duduk. Sebenarnya kami nak kamu semua dengar cakap kami, 
( cuak le tu... ingat kitorang ni semua sampah masyarakat ke lu orang nak jerit2 layan macam babi? )
cuba kalau kami tak buat macam ni, ade kamu semua dengar cakap kami?
( ktorang boleyh je dengar, tapi gaya lu orang tak cantik, sape nak dengar? si bodoh dengan si bodoh tu dengar ler... Kitorang ni bukan macam si bodoh tu. )
cerita seterusnya? sambung sendiri...

#RiotFest success!

P/S : Tak payah la nak bangga sangat dengan sijil lu orang tu, tak bawak mati pon. Takde nye malaikat tanye lu grad ke tak dalam kubur nanti. Takde nye malaikat tanye CGPA lu orang berapa. Pandai2 la fikir...


picture credit : nsxprime


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Sunday, November 21, 2010

Teori Konspirasi Politik Malaysia

Ehem ehem....

Tersebutlah kisah~~~
apebende ni?

Politically, Malaysian political structure ada theory conspiracy yang tak ramai tau. Sebab masing2 taksub sangat dekat satu pihak sampai depa tutup mata dengan kisah pihak lain.

This is a well known fact. Barisan dah memerintah Federal Government selama 50tahun+... Barisan adalah entiti politik yang lama giler memerintah sesebuah negara. Barisan Nasional buat rekod meyh~ Boleyh masuk Guinness World Record. Siyes...

Nampak je politik bosan la tu.
Sabo... tak habes lagi neyh.

Sebenarnya, drama swasta yang lu orang semua nampak dekat Malaysia ni dah lame depa rancang. Depa tu sapa? Bace dulu sampai habis. Padan muka. Gyahahahahah~

For your intention, Raja Petra adalah senjata sulit yang tak berapa nak sulit bagi pihak Pembangkang, or exclusively senjata sulit De Facto Leader PKR yang sebenarnya penasihat PKR je. Sebab bini dia presiden.

RPK dah bertahun dok sakat kerajaan through his well known notoriety on the internet. Bayangkan RPK ni macam Obe la, tapi Obe sume dia bantai troll. Kerja RPK senang, buat je propaganda banyak2 dekat internet. Manusia zaman sekarang ni semua rajin, rajin surf internet.

So, strategy nak defame kerajaan yang dah setengah abad conquer Malaysia pon bermula. Lagi bagus dia bermula bila internet tengah meletop.Semua orang ade source sendiri. Semua orang nak bukak blog tulis pasal politik, padahal takde sorang pon yang betul2 ade prime source. Masing guna kuasa 'hearsay' untuk sensasikan propaganda. Tapi jangan underestimate kuasa blog or personal website, mainstream media pon cedok dari blog jugak. Tak percaya pegi tanye so called reporter dekat Utusan sane. Depa buat report pon kadang2 based on blog je. Kalau mainstream punya source pon blog, mane kredibiliti berita tu? ZERO. Sebab tu gwa cakap depa semua guna 'hearsay'. Benda yang sensasi tu semua cuma salah satu babak dalam satu drama yang maha panjang, lagi panjang dari sinetron bawang merah bawang putih.

RPK pon same je 2 x 5. Semua bantai pakai logik akal. Sebenarnya politik tak payah nak science2 sangat. Sape je yang rajin buat research sane sini nak reveal satu2 case. Political Science tu semua theory je. Jangan la percaya sangat satu2.

The truth is, RPK ni sebenarnya double agent. Kanan dia makan. Kiri dia makan. Depan dia makan. Belakang pon dia makan. Janji perut kenyang. RPK sebenarnya dah lame ade root dengan federal government. Yang tau cuma segelintir manusia veteran yang dah lame merasa berkuasa je.

Newbies2 politik semua tak tau. Depa ni cuma penambah perisa je. Macam masak nasik goreng la, mesty ade garam, gula, belacan sket. Baru ade rasa, takdela macam makan nasik gaul dengan minyak. [sarcasm]

RPK sebenarnya dah lame tunggu mase nak tumbangkan DSAI. RPK cuma tunggu greenlight je nak tikam dari blakang. And now is the purrrfect kitty time. Lepas dapat green light, keluar lah ARTICLE ni.
Cuba ingat balik, DSAI datang dari mane?

Yes! Barisan Nasional. Ini la namenye politik. Kanan kiri depan belakang kena pandai cover. Sebab leak akan selalu terjadik dan Pasti akan terjadi. Ini nama dia backup plan. Kalau plan A tak jadik, Plan B, C, D, E sentiasa ada. Don't worry be happy, because No Holds Barred. Nampak Irony tak ayat RPK tu?
Gyahahahahahahah~ Ape ingat Leonardo Da Vinci je ke pandai buat misteri? Malaysian pon boleh la bang... Haha~

Mase RPK keluarkan entry kat atas tu, Zaid Ibrahim dah setel pon buat kerja dia.
This is what we call purrrfect kitty timing. Timeline dekat headline tu semua camouflage je. Semua details dah lame dah ade dalam timetable. Tunggu nak execute je. Semuanya berjalan seperti yang telah dirancang. Mase ni Zaid buat onar dekat PKR, RPK pon buat onar dekat internet. This perfect timing jugak menandakan hari yang sangat menganjing bagi DSAI.

Sebab?
Zaid buat drama swasta nak keluar PKR and nak buat "Mysterious Third Force" pada tarikh yang sama DSAI kempunan nak jadi Prime Ministah, 16 September and 16 December. Ape itu Third Force? Zaid la third force tu. Ingat Third Force ni kuat sangat ke? Like i've said earlier, everything's under control. Kalau rumah ade base, ade piling, Zaid dah sediakan dah semua tu.

Acfuckingtually, Zaid pon double agent jugak.
Cuba ingat balik Zaid datang dari mane?
YES! Barisan Nasional!
Pandai tak Zaid buat drama swasta?
Kewl aigh?
Awesome.
Epic.

Macam mana tinggi pon dia main lompat2, semua orang terima dia. Siapa yang terima dia? Semua orang yang rasa Barisan and Pakatan dah kelaot. Bandingkan Zaid dengan Third Force dekat England. You'll understand what i mean by that. This is happening, Kalau semuanya dibuat dengan extra caution. Siapa yang akan jadik kamceng bila Zaid dah ade established party? Guess who? I bet you already have that answer in your mind.

Nak tau the BIG question tak? Macam mana RPK boleh senang2 bolos keluar UK? Macam mana dia dapat duit semua nak sara diri dekat sane? Jawapan dia dah ade dalam palotak lu orang. Macam mane nak tau efficiency Polis dekat Malaysia, bandingkan jela benda senang. Tangkap RPK dekat UK je pon. Takdela kuno mane UK tu. CCTV bersepah kanan kiri depan belakang. Takkan la Special Police takde clue or track langsung.
Cuba fikir balik...

Cantik kan semua game ni?
Everybody is playing their part beautifully at the right place and the right time.
This is politic my man. This is it.

Matlamat tak menghalalkan cara? That happens all the time my friend. Tau dengan tak tau je. Rakyat marhaen tang mana yang ade bran nak bukak mulut besar2? Jerung pon kena trial, inikan kita. Memang silap ah.

The biggest question of all is, "Who's Who?




Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~


This is a parody dammit!

Friday, November 19, 2010

Nicotine

Its funny how i found myself feel delirious everytime it enter my body.
They make me feel energized.
Pumped up anyway anyhow.
Confusing and beautifully conscious.
Swirling my brain around.

Gwa syak benda ni sebenarnya drugs.
A long term relation.
Adik beradik drugs yang bau2 bacang

Mengakibatkan rasa ketagih, in a long sacrificial ways.
Srsly saying, i think a lot once its apart of me.
Spark a lot of question mark and curiosity.

I bet everybody will say this, or in any situation think about this.
"I wish i have never tried this thing before"
its a sick-sick situation everybody try to ignore.
Never was a win-win situation.
Sigh~

Suddenly kucing gwa panggil gwa.
Jangan tanye kenape tapi gwa boleh translate plak ape dia cakap dekat gwa.
Sedap2 gwa blow 1001 bahan yang mampu buat gwa mati cepat, dia merengek kat gwa.
Ape lancau?! gwa jerit kat dia.
Dia buat2 tak dengar lalu terus membebel macam mak nenek, spesis tak mau senyap.
Dia membebel lagi,

"Dah2 la tu weyh, takde pekdahnye mencerut je tiap mase, bukannye menambah productivity pon, tambah penyakit ade ler. Kang esok lusa dapat penyakit kan susah. Sape nak bagi gwa makan nanti? Sape nak peluk gwa malam2 nanti?  Sape nak masak ikan rebus gaul dengan nasik nanti? Sape nak teman gwa termenung kat balkoni nanti? Sape nak pedajal gwa bile gwa bosan2 nanti?" 
(banyak lagi yang kucing gwa carutkan, gwa malas nak tulis panjang2)

Lepas dia bosan gwa tak layan, dia blah.
Menyemak je kucing ni menceceh mase gwa tengah melayan.
Gwa tau lu orang tau (kalau lu orang same spesis macam gwa yang suka carik penyakit)

Gwa yakin semua orang nak stop.
Gwa yakin semua orang taknak start.
Gwa yakin sebab gwa yakin semua orang ade otak.
Tapi kuat macam mane pon otak lu berfungsi, lu tak boleh nak kawal semua benda 100% effectively and efficiently.
State of mind pon tak boleh nak control semua bende consciously sebab otak tak pernah stay conscious setiap masa.

Ape gwa merepek ni?

"Think Before You Try"
haha~
Ayat kat atas ni ayat yang tak mungkin manusia dapat buat
Terang2 manusia ni makhluk yang penuh dengan tanda tanya
Dekat syurga lagi Manusia pertama dah violate hukum Tuhan
Tuhan cakap jangan, manusia buat jugak.
Law of Nature.
Nobody can resists...

Cuba fikir kenapa Dia tak buat kita sesempurna malaikat?
Sebab Dia tau ape yang dia buat. Kita ni cuma another creature yang disuruh berlakon dalam situasi yang dia suruh.
Untuk melengkapkan satu full circle yang Dia dah buat.
Alasannya?
Dia bagi alasan untuk manusia jadik khalifah dekat bumi.

Tengok jela ape yang khalifah dekat mukabumi ni dah buat.
Eternal Mass Destruction
Gyahahahahahahahahaha~

Pandai2 la point out
"Yang berfikir tu kita, Yang menilai tu Dia."


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Thursday, November 18, 2010

God's Masterpiece the Movie #1

Arakian pada suatu masa dahulu yang manusia takkan tahu bile, sebab manusia diciptaan lambat. Lagi lambat dari mase Tuhan ciptakan angel sama satan yang diketuai oleh lucifer.

Ini adalah satu cerita panjang yang lagi panjang dari umur bumi itu sendiri kerana manusia da buat berjuta cerita + movie yang manusia rasa hebat. Tapi ini movie yang Dia sendiri reka. Dia punya taste lagi hebat dari manusia, setan, mahupun malaikat yang bersayap. Cuba bayangkan betapa complex and complicatednye Mega movie neyh. Ceritanya bermula begini.

buruk beno poster ni. kah3~


Pada satu ketika dahulu, semasa malaikat n satan telah diciptakan,
mereka semua akur dan sentiasa tunduk taat perintah Tuhan yang mencipta segala benda yang lu orang pernah nampak lihat n mungkin tahu.

Pada suatu masa, Gwa syak Dia pon nak buat satu ciptaan baru yang bakal meranapkan bumi sama macam virus2 ciptaan Dia seperti HIV n AIDS yang memakan sel2 tubuh badan manusia yang sangat fragile. Get my chronology here?

Diciptakanlah manusia. Makhluk yang asalnya duduk dekat syurga tapi kena turun pangkat duduk dekat bumi sebab tahap curiousity yang tinggi sangat. Makan buah sangkut dekat leher. Makan buah sangkut kat dada. Lepas manusia diciptakan, para malaikat dan para setan yang dah hidup lagi lama dari manusia diperintah untuk mengiktiraf kedudukan manusia yang tak boleh terbang tinggi2 macam malaikat, xde sayap dan tak terer macam setan yang rasa dorang lagi power dari manusia.

Marah la para setan sekalian kerana pengiktirafan yang tinggi diberi kepada manusia yang selalunya membosankan. Nafsu punya kerja.

Start dari setan retaliate taknak iktiraf manusia, depa pon kena buang syurga (macam buang daerah la). Manusia pon turut sama join duduk dekat bumi sampai dah nazak dah bumi manusia kerjakan, rakus betul!
Bermula dari manusia diciptakan, bermulalah Mega Movie yang Dia cipta dan macam2 channel Dia tengah enjoy.

Lu agak2 Dia cipta semua benda kenapa?
Sebab dia paling power lah!
Dia nak buat ape dia punya pasal sebab Dia takde expired date macam manusia yang hidup setakat 60 70 tahun, itu pon kalau hidup lame. Kalau muda2 kiok tengah jalan mase merempit, memang tak sempat nak merasa la hidup lame. haha~

Lepas setan rase neglected, depa pon buat riot, macam anarchist yang keje nak guling2 kerajaan tiap mase. Tah ape yang anarchist ni nak pon gwa tak tau walaupun gwa pernah bergelumang dengan sentimen2 anarchist satu masa dulu ketika gwa masih lagi manusia yang lost mencari guidance.
Setan pon bersabda
"Lu relax je, lu tengok je macam mana gwa buat manusia ni sesat sampai terpaksa carik illuminati sebab gelap sangat!"

Berjanji lah setan2 kepada diri sendiri untuk menggulingkan manusia dan janji2 Tuhan.

Continued here


P/S : I actually hate myself by dismantling this bullshit with episodes, but i have to, or it will be too long. Gyahahahahahah~


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Wednesday, November 17, 2010

Benda2 Bangang

Its been a month.
Dah dekat sebulan gwa stray away dari menyemakkan diri heavily on the internet.

Sebenarnya gwa on hiatus.
Bertapa kat gunung Dua. Asek gunung tujuh je, bosan!
Sebab ramai sangat tanye (ramai la sangat) gwa pegi mane,
Gwa tengah belajar jurus teleport kat planet Tonto lah.

Sebab tu gwa tak online lame.
Kat sane xbley guna berukben celcom, sebab gwa baru je terminate berukben celcom gwa (cerita lain).
Dalam keluh kesah gwa menjalani realiti hidup yang penuh dengan onak dan duri,
gwa terkejut seketika dikala gwa online sekejap2 guna berukben member gwa yang tengah tdo nyenyak sambil mimpi kena culik dengan ular sawa warna biru.
Apedaaa~

Banyak benda2 bangang yang jadik rupanya.
gwa nak tulis panjang2 pon takde clue nak tulis ape.
meyh gwa buat list.

1. Orang Kelate Furious Sebab kena troll dengan page NI

Bile page gwa kena featured dekat page kelantan, bertimbun2 caci maki gwa terima.
Gwa da cakap, gwa tak anti mane2 negeri, tapi kena label gwa benci kelantan gak.
Layankan jela~

Mase usha komen2 gwa, masing2 berbual gedegaq jugak la.
Nak tengok macam mana alim ulama' kelantan komen dekat page gwa,
klik page Ni and bace la komen2 tu sampai lebam.
Generalization?
Memang gwa generalize, sebabnye?
dalam 50 komen, ade dua tiga je yang gwa nampak steady.
Yang lain sume nak jadik setan macam gwa, mencarut sane sini.
Tapi dorang mencarut guna bahasa alien.
Sumpah! bahasa alien woo...

Tak paham gwa bahasa dorang.
contohnya macam ni la

"FUCK HELLIOZ!!!JUPO NGAN AKU, MEME AKU KATOK SAPA MAPUH LH..BASO NATE GILO!!!NOK NGATO KO KELATE, MU MEME SILAP LH..MU INGAT SKIT, KT MALAYSIA NIH, ORE KELATE ADO DIMANO2..KLU ORE SUPO MU NK CRI BALOH NGA ORE KELATE, BAIK MNGUCAP AWAL2.."


Siap caps lock lagi.
Sumpah gwa tak paham.
Gwa terpaksa carik google translator untuk translate bahasa alien neyh.
Tak lepas!


Gwa terpaksa tanya budak2 kat facebook tu baru gwa paham.
Gwa nak gak blaja bahasa alien ni.
Untung2 bole borak2 dengan dorang, yela....
One way communication payah gak.
Gyahahahahahahahah~



Penat mata gwa nak belek satu2 message depa.
Dah la panjang, lepas tu penuh dengan ayat2 yang menunjukkan attitude mereka yang mereka sendiri label "baik" bla3 and so on and so forth...
Gyahahahahahah~

Sape rasa anda fanatik dengan negeri Kelantan yang orang2nye self proclaimed baik sgt tu, like la page ni.
No offense... haha~

2. Ohmedia kena pressure dengan pressure group

Gyahahahahahahah~
ini adalah sangat reminiscing.
Gwa hengat lagi camne gwa kena bising tubi2 kanan kiri lepas bash owner ohmedia.
Macam2 page gwa jumpa
macam2 hate page established
Last2 habok pon tarak

Hellioz pon hidop lagi sampai sekarang
tak payah la nak sungguh2 sangat nak report ke ape lancau ke..... tak payah~
Tak suka blah and MYOB.
Gyahahaahahahah~

Tapi yang paling tak bley bla skali owner Ohmedia buat page untuk haters.
And then i said Wha????

Kecut perot ke weyh?
Buat page untuk haters?
Gyahahahahahahahahha~
Lu orang memang terer buat lawak lah~

Dude, u dont have to make a page for your haters to hate you!
They know how to established a simple FB page to tell the world that your website have become an annoying  page that only knows how to humiliate others in a stupid way.
See?

This is KARMA and Karma's a BITCH!
Gyahahahahahahahah~

Gwa rasa banyak je bende bangang jadik tapi bile gwa dapat laptop depan mata hilang semua...
Bosan2 gwa sambung lagi ah.
ciao~

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~