Wednesday, December 29, 2010

Mati

Oh, hari ni hari rabu dah ke?
Hari isnin yang lepas musang gwa yang gwa featured dekat sini dah kiok.
Hari tu jugak gwa tanam blakang rumah. Rasa sayu ade jugak. Rindu pulak bau pandan dekat badan dia. Oh, dengan aktiviti jilat2 tangan. Suka betul dia jilat jari gwa kalau gwa pegang dia. Comel sungguh perangai anda wahai cik musang yang sudah kiok. Ini analisis yang gwa buat selepas kematian musang gwa.

Sebab kematian : tak dapat disahkan (sakit perut, or sakit organ dalaman, mungkin)
Hari kematian : pagi isnin, sebelum orang semput celikkan mata (gwa syak)
Tarikh kematian 27 december 2010

Mane ade. Sape cakap gwa menangis? Tak rock la gwa menangis beb. Hengat gwa ni mat mat patah tangan ke nak nanges2 hah? Jilaka.

Walaubagaimanapun (ayat pembukaan perenggan form 5)
Itu semua takdir. Mungkin sampai situ je hayat dikandung badan musang tu. Nak buat macam mane, takkan nak menangis hentak hentak kaki kot? Terima jelah ape nak jadik.

*(gambar kucing parsi warna kuning bulu gebudan gemok)

Tambahan pula,
Ade seekor kucing parsi wane kuning, jantan, selalu merayau dekat compound rumah gwa. Masuk je rumah gwa, dia buat bunyik kucing nak makan pelempang. Suka sangat buat suara pelik. Sunat baru tau. Tapi gwa syak kucing tu lapar. Mungkin. Kemungkinan tu ada dimana mana. Adik gwa pernah bagi sejemput friskies untuk tatapan perut dia. Mungkin sebab tu dia suka lepak rumah gwa. Takpun, kucing tu tengah merevolusikan visi haiwan2 peliharaan sedunia untuk diberi makanan yang cukupnya. Gwa syak tuan dia liat nak bagi makan, tu yang dia merayau sampai rumah gwa. kesian...

Pikir pasal mati ni bagus sebenarnya, takdela dok pk nak riak, bongkak, taqbur tiap masa. Bagi sedar diri bak kata orang orang tua. Tapi nak buat macam mane? Orang muda macam gwa ni mesti suka pikir hidup lame lagi. Kawen pon belum. Kah3~

Time macam ni gwa teringat kucing betina kesayangan gwa tu, ape la gwa buat kalau dia pulak yang kiok. Itu bakal dan mampu membuatkan gwa sebak lalu berkabung beberapa hari. Yela, dari kecik gwa buli dia. Da besar dia manje pulak dengan gwa. Tido same, Makan same, berak dengan kencing je tak same2. Gile nak buat same2? Jatuh la reputasi gwa sebagai seorang manusia bertamadun, berak sepah2 atas pasir. Meow... Tak pasal2 kucing gwa bahan gwa nanti.

Oh, cukup la gwa merapu hari ni. Esok lusa gwa serius balik dengan entry2 yang serius. (kalau gwa serius la)
Selamat hari rabu. Salam revolusi. (poyo je ayat)
Ciao~


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Monday, December 27, 2010

Blogspot Is Another Myspace

Dulu, manusia manusia jahiliah myspace berpusu pusu ambik gambar nak letak dekat myspace.
Lepas letak gambar baru macam ni (tunjuk tangan dekat bawah ni)

Cleavage dia first class! Ade sape sape nak tiru ke?
Kalau ada nanti bagi gwa sekeping dua, buat cuci mata.
....bagi komen dekat profile orang lain, suruh komen gambar yang baru upload tu.
Lagi banyak komen dekat gambar tu, lagi mencanak canak naik populariti.
Komen dekat profile orang lain mesti ade disclaimer macam ni
"comment my pix, i will comment back"

Tak pernah lalui zaman zaman tu?
Mungkin awak ni muda sangat, hidup hidup jumpa facebook. haha~
Tapi dekat facebook pon bole buat macam myspace.
Gambar tah ape ape tah, tag semua orang.
padahal gambar tapir tengah minum air dekat zoo je pon, nak tag semua orang jugak.
Haram jadah ape pon gwa tak tau.

Kalau kena tag gambar flyers2 penting tak pun any important picture takpe,
Ini semua gambar dia sapu nak tag jugak.
Gwa punya style senang, kalau takde kene mengena dengan gwa atau hidup gwa,
gwa terus delete tag tu. Dah kalau gambar tapir tengah minum air pon nak tag, susah la hidup gwa.
Notifications pon naik dah beribu dah, Entah sape2 pon gwa tak tau.

Kenapa blogspot dah jadik another myspace?
Kalau dulu, nak kena komen macam kat atas baru ade orang komen.
Kalau boleh nak beritahu satu dunia bahawasanya dekat profile dah letak gambar baru, baru glam woit!
Dunia zaman sekarang, glam is everything, kata mereka.

Sekarang blogspot pon same macam Myspace jugak. Kalau style blog2 yang tah ape ape tah dia tulis, tapi gambar bersepah. Sape taknak komen? Lelaki gersang suka blog blog macam ni. Bole buat bahan. Kata mereka dan keluarga mereka. Selalunya blogspace (blogspot + myspace) macam ni bersepah gambar dekat sidebar. Tujuan blog dibuat bukan untuk menulis lagi dah, tapi untuk letak gambar gambar hasil camwhore. Tak pernah nampak? Ruginya hidup. Bersepah tau tak blogspace macam ni.

Sape takde nafsu tengok gambar macam ni woi?
Member perempuan gwa pon terliur la beb.
Tak payah nak pakai serban, pakai je topeng troll tu.
Takde sape tau.
Takkan lu orang tak perasan benda ni?
Gwa dah lama perasan, cuma time tu idea belum mari nak borak pasal ape.
Kalau sekarang, stock blog2 famous yang tak tau sebab ape dia famous pon, salah satu sebabnya ialah gambar gambar yang sama macam kat atas. Pakai tudung pon boleh. Asalkan edit gambar tu cantik cantik, bersihkan jerawat jerawat atas muka guna adobe photoshop, publish and voila! 

Lu boleh dapat komen beribu gwa cakap lu. Sumpah tak bohong. Pegi jela blog blog yang niche macam ni, visitor tak putus putus, macam masuk youjizz versi blog. Sape taknak tatap lame2? Kalau perempuan boleh tatap lama lama, lelaki jangan cakap lah. Terus follow, tak banyak cakap. Esok esok boleh buat bahan kalau rasa sunyi sorang sorang.

Nak buat blog baru? Takde idea nak tulis ape? 
Jangan risau, saya ade solusi untuk masalah anda.
Tangkap gambar gambar camwhore banyak banyak, sental je dalam blog. Pasti akan ada yang menjengah. Jangan risau, kita ada berbilion pengguna internet yang mencari bahan untuk puaskan diri selama beberapa minit depan screen laptop. Usah risau usah gusar. Gambar anda juga akan dapat komen yang beribu ribu juta lemon. Tak payah tag tag, tak payah komen komen, cuba sahaja langkah langkah di atas step by step, nescaya blog anda akan jadik top, setaraf dengan blog hanis zalikha dan blog blog yang sewaktu dengannya.

Kalau nak lagi top?
Tangkap gambar secara berkumpulan. Lagi bagus kalau ambik gambar sebelum, semasa dan selepas clubbing. Mase ni confirm lurah lurah dendam yang sekian lamanya tersimpan rapi dalam baju akan dipertontonkan. Tak percaya? Cubalah! Jangan banyak bunyik, cuba dulu baru tau. Bak kata coldplay dalam lagu ape tah gwa lupa tajuk dia "When you never try then u never know".
Voila!

Oh, btw, this is one of the reason Livejournal lost their user. Kahkahkah~

Roger n out.

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Sunday, December 26, 2010

Kenapa Keadilan Dan Kesamarataan Tak Wujud

Of Justice and Equality

Gwa pernah cursing question about God and how fair He is dekat sini. 
Pernah terfikir Kenape He bukan She? Kah3~
Btw, the comments there are quite fascinating to ponder.
Lets get back to the track shall we?

Selama manusia wujud, tak pernah sekali pun keadilan dan kesamarataan berlaku.
Tak semua anak Adam tak dapat kawin dengan anak Adam yang lain. Menurut sejarah kitab suci orang Islam.

Kenapa Keadilan dan kesamarataan tak pernah wujud? Sebab semua benda ada nilai dan tahap keadilan serta kesamarataan dalam diri masing masing. Kalau A cakap diri dia cukup serba serbi dengan apa yang ada, B takkan cakap benda yang sama dengan A sebab B tak hidup macam A. Dan walaupun B hidup macam A, mungkin B akan kekal dengan pendirian dia sebab nilai nilai dalam diri B tak sama macam A.

Senang cerita, Keadilan dan Kesamarataan tak pernah wujud sama sekali. Kalau ianya wujud, i bet i am as rich as Sultan Brunei by now. And living life in pleasure with all the wealth in the safe box, which i don't have, yet.

Kalau keadilan dan kesamarataan wujud, gwa syak gwa sekarang sama hensem, kacak, bergaya, dan kaya, macam semua orang yang hensem, kacak, bergaya, dan kaya. paham?

So, struggle untuk reach justice and equality is like struggling untuk semua orang jadik sama kaya, sama pandai, sama bodoh, sama kacak, sama lawa dan sama semuanya. Takde satu benda pon yang berlainan. Now thats futile, and not ever going to happen.

In the end, Keadilan dan Kesamarataan yang hampir semua orang harapkan hanyalah harapan Semata-mata sebab takde satu pun ideology tu akan jadi kenyataan, unless God create a world of the same species with the same face with the same attitudes and the same everything, in another world. I bet He'd be bored with something lame like that. Sebab tu manusia penuh dengan diversity. Don't you think so?

Mahkamah? Hakim? Majistret? Ketua kampung?
Itu semua manusia yang buat. Manusia yang tentukan. Manusia sendiri tak pernah adil dan bersifat sama rata terhadap diri sendiri. So, whats the point of hoping on something yang tak pernah wujud dan tak pernah berlaku?
Mind boggling? yes, to me at least.
To you? Thats up to you.

Gwa cuma catalyst untuk buat lu orang berfikir.
Takde paksaan untuk terima ape yang gwa fikirkan, tapi apa guna ada otak kalau simpan dekat lutut?
Baik dermakan bagi zombie makan, at least u can feed their hunger for a while. heh~

So, once again.
Keadilan dan Kesamarataan? My ass...
Tunggu la lu orang dah jadik kaya raya, maybe mase tu baru lu cakap semua benda kat dunia ni adil.
Tunggu la lu orang jadik miskin papa kedana, maybe lu orang akan bermati-matian perjuangkan equality.


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Friday, December 24, 2010

Berselerak

Rasa macam nak tidur. Tidur lama lama. Bertemankan cahaya bulan yang tak berapa nak terang.
Tak nak bangun. Bila loceng berbunyi, tutup telinga laju laju dengan kapas. Tak nak bangun. Buat tak tau je ape yang jadik dekat luar. Biar lah kau nak cakap ape. Pedulik ape aku dengan kau. Kau bodoh. Aku pandai. Aku tau semua benda. Kau tak ada hak nak bersuara. Kau siapa?

Tak kisah. Tak peduli. Lagipun aku tak nak hidup dengan kau. Aku ada dunia sendiri. Jangan kacau. Kalau kau kacau, aku neraka kan kau. Kau jangan main main. Aku wakil tuhan. Aku lagi mulia dari malaikat. Kau sebut je name aku dekat malaikat malaikat yang kau kenal, seraya dengar nama aku, malaikat malaikat tu tunduk dekat kau. Baru kau tau siapa aku. Baru kau tau asal usul aku. Baru kau tau siapa Tuhan aku.

Dunia ni aku yang buat blue print nye. Aku yang rancang. Kau jangan risau, minyak minyak dalam perut bumi tu aku dah sediakan. Cukup cukup sampai satu masa nanti kau kena lah pandai pandai nak hidup. Takkan semua benda aku nak sediakan? Kenapa dengan kau ni? Semua nak mintak suap? Aku bukan bapak kau. Aku bukan mak kau. Kau dah besar, pandai pandai lah kau nak hidup. Hidup kau bukan masalah aku. Marah? Pegi mampos. Takde sape pon kesah. Nyah kau dari pandangan mata aku. Kau tu sampah. Jangan dekat, aku tak suka bau busuk kau.

Aku tau kau suka hitam putih. Aku tau kau suka Yes or No. Aku tau kau tau tu semua. Tapi pernah kau fikir pasal warna kelabu? Tak. Aku tak rasa kau pernah fikir pasal semua tu. Kau rasa kau sorang je ade terapi untuk kepala kau yang serabut tu? Aku pun ade. Kau jangan risau. Aku tak perlukan tips tips hamjad dari kau sebab cara kau tu salah. Kau fikir kenapa tuhan ciptakan kau?

Pergi mati dengan retorik retorik silam kau. Kau kan suka duduk dalam tempat yang gelap. Tempat yang busuk. Tempat yang jijik. Tempat orang orang yang suka buat semua benda ikut kepala sendiri. Kau mane pernah kisah ape orang lain rasa. Kau dengan ideologi kau. Kalau macam tu, biarkan aku sorang sorang, aku tak perlukan manusia yang berfikiran macam kau untuk aku buat kawan. Takpe, terima kasih, Aku tak perlukan semua tu. Kau nampak kan pintu tu?

Esok aku tau kau takde kat sini. Aku nak nikmati hidup. Bukan nak melayan segala ayat ayat bangang kau. Kau pergi la carik orang lain yang satu kepala dengan kau. Aku tak kesah. Aku rela hidup sorang sorang dari berdebat dengan orang macam kau. Kau buatkan aku jadik bodoh macam kau. Aku tau aku bodoh. Tapi aku taknak jadik bodoh macam kau. Faham?

P/S: Takde. Takde gambar lawa lawa, comel comel, hensem hensem. Takde. Kau salah tempat. Ini bukan tempat nak tengok gambar gambar lawa. Kau dah salah rumah aku rasa, kalau kau rasa kau nak tengok gambar gambar tu semua.


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Thursday, December 23, 2010

Bukan Cerita Cliche Pasal PMR

Gwa adalah salah sorang student wanted. Dekat sekolah yang cerewet.
Pakai converse hi cut tak boleh, rambut panjang sikit tak boleh, itu tak boleh ini tak boleh.
So, gwa selalu jadik mangsa peraturan peraturan bodoh yang menyampah. Pakai stokin lain kaler pon kena marah. Ni sekolah, bukan maktab polis. Bangang sungguh.

Kalau gwa jadik administrator sekolah, pakai la ape kau nak pakai, janji kau belajar, cukup.

Oleh sebab gwa selalu kena aim, result gwa akan selalu dipantau oleh manusia manusia yang tak suka dengan gwa, iaitu cikgu cikgu sekolah yang suka main sumpah sumpah. Dia ingat ni zaman tok kaduk ke ape nak main sumpah sumpah. Bangang juga kadang kadang cikgu sekolah ni. Gwa pelik, gwa takde la pandai sangat, tapi selalu sangat kena sumbat dekat kelas budak budak pandai, dimana akhirnya, gwa selalu dapat nombor nombor last last yang orang tak pandang. Tapi pedulik hape gwa. Gwa bukan belajar sebab nak dapat nombor satu, gwa belajar sebab gwa nak belajar la. Lancau ape main banding banding nombor dengan gwa, gwa tak pandang la setan!

Mase form 2 gwa ade gadoh dengan sorang cikgu perempuan ni. Tah ape yang dia meroyan tah gwa pon tak tau. Nak emo emo pulak dengan gwa. Ingat gwa ni lelaki romantik style hati lembut ke nak layan karenah perempuan? Pigidah. No time for that. kah3~
Tapi keadaan jadik makin tegang. Seriyes tegang. Lancau ape cikgu cikgu ni main panggil panggil mak bapak gwa plak. #jilaka!. Tak pasal pasal satu sekolah kenal gwa. Asal nampak gwa je macam nampak jembalang. Mulut semua orang terkumat kamit macam baca doa pendinding, takut kena rasuk dengan gwa. #tripleJilaka!

Disebabkan keadaan sekolah yang membuatkan gwa tak senang hati ni, gwa berazam nak belah dari sekolah durjana ini. Ape ke lancau ade sorang cikgu ugut gwa tunjuk dia ade certificate nak rotan budak. Ingat gwa ni kanak kanak 5tahun ke nak cuak? Kat rumah gwa da bosan ngadap rotan hari hari setiap kali gwa buat hal. Kah3~ Kan gwa dah cakap, gwa budak baik. Lu orang tak percaya.

Mase PMR pon sampai. Dengan azam yang tinggi dan jitu, gwa nak score jugak. Pegi mati la dengan sumpah sumpah cikgu tu. Gwa pedulik hape.

Hari amik keputusan PMR pon sampai. Gwa?
Ape barang datang awal awal. Ni bukan sesi sekolah dah. Amik result je pon. Dengan datang lambat, dress up macam nak pergi bersantai tepi laut, gwa amek result.

Teka gwa dapat bape A?
*riak mode activated
Gwa dapat straight ace woi. NAIS! bole gwa berambus dari sekolah ni laju2. Tak sanggup gwa mengadap muka muka yang benci kat gwa. Lantak p la hang nak cakap apa. Gwa kena sumpah pon dapat result gempak la woi! Puas hati gwa menganjing cikgu yang main sumpah sumpah gwa tu. Baru kau tau siapa aku. Kah3~
*riak mode deactivated
*humble mode activated.

Tapi gwa pikir panjang. Gwa tau PMR ni takde bende. Nak bangga riak bongkak taqbur lebih buat ape. Bukannye later on ade orang tanye PMR gwa berapa A pon.

Kesimpulannya, benda benda ni semua tak penting. Gwa pernah je tengok mamat yang dapat A bersepah sepah tapi hidup tang tu jugak. Result atas kertas lu bukan jaminan untuk hidup yang sempurna semua orang kata. Itu semua bohong. Nak tau ape yang tak bohong? Da besar, dah kerja nanti lu orang tengok la sape lagi suksess.. Tak payah nak eksen sangat dengan huruf huruf atas kertas tu. Takde orang nak pandang nye hah. Chill. Jangan gelabah sangat.


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Tuesday, December 21, 2010

Lets Play The Blame Game

So, you #serbanistas blame them for being them. You used the God's rule to overpower the opinion of others. You curse. You label. You're being emotional. You're being so judgemental. and you overrule the fact that there's billions of kuffar out there who's not bowing down and certified your God. You're selfish. You always think you live in a world where there's only you and people like you to live with. Well, you're wrong.

Why?
because there's religion out there you did not approve, their existence at least. I always heard this sentence beautifully rhymed saying that you should respect others before expecting others to respect you. But in this case, it seems you're not. You're acting like another selfish bastards who think he own every single situation to himself, rather than having the urge to at least understand and look at the other side, at a bigger picture of life.

I myself had confront those guys. And personally saying, i don't like them. But i don't despise them They're human beings too. They have a heart. Though i have to admit that some of them are freaking annoying once upon a time where i have to physically throw some punch n put a little karate kick in the air to his face because he talk cock behind me.

If you blame those guys, why wont u blame thy Creator as He was the one responsible for creating those people. Now this is the punchline. We can always say you're wrong and i'm right. But we refuse to think beneath another possibilities just because we think we're always right. Just like the so called Pakatan Rakyat blaming the Gov just because they want to cover the shit they've made in their governance. This sire, is the content of topic. We don't need you to curse just to justify and make a stand on your opinion. You have brains, but you seldomly use it. You prefer kopi pasta than arguing things in intellectual manner. In the end, this quote summarize it, "you can't argue intellectually with morons" -Obe-

You use your religion to approve your words and act.
Macam dengar lagu Bens Bitches - Trouble with CK versi #serbanistas. This is fani. Seriously. Kau kafirkan fahaman orang lain yang tak sebulu dengan kau. Gwa syak berjuta orang lu kafirkan. Bagus. Keep it coming. Jangan tanya kenapa orang yang beragama selain agama kau tak suka dengan agama kau.

Pukimak lancau chao cibai 


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Saturday, December 18, 2010

Intricate Bullshit Wannabe

There are millionz of wannabe born every single year.
I was once a wannabe. I wannabe rich, fucking rich. I wannabe a singer in band, which i did. I wannabe a writer, which i did too, i am the author of this crappy blog, yeah. I wannabe  this i wannabe that. The list continued as long as i lived.

Tapi, semua tu kena ade kesedaran diri yang tinggi. I need Knowledge and capabilities to make all those wannabe dream come through. Yang penting sedar diri. Kah3...



Musix scene
Gwa pernah join scene2 musix underground. Pogo sane pogo sini, samok sane samok sini, moshing sane moshing sini. And yeah, semua tu start dari wannabe. Mungkin oldfags yang dah lame ade dalam scene tu sendiri akan anggap gwa ni newfags sebab maybe dia an oldfags. Lumrah kehidupan. Lagi lame lu ade dalam scene tu, lagi bongkak kau rase sampai lu lupe lu orang start dari newfags jugak.

Tapi ape yang gwa nampak sekarang, those so called indie scene dicemari ramai sangat wannabe. Wannabe yang terdiri dari manusia yang rebel, same macam gwa dulu, tapi spirit dah lain. Sekarang ramai sangat wannabe yang join scene tu sebab nak nampak kewl. Most of them evolve jadik fashion victim. Depa bukan join gig sebab nak dengar lagu and samok sampai lebam, tapi depa pergi join gig sebab awek, sebab nak pakai skinny jeans dengan baju ketat, sebab nak nampak kewl, sebab nak menunjuk-nunjuk. Bukan sebab ade spirit nak dengar n hayati lagu2 indie scene.This is cancer.

Nowadays, kalau dengar lagu indie je masing2 mengaku budak indie. Padahal tak pernah pon turun support local indie scene. Tak kisah la ape genre lu dengar. Tak kisah la ape band lu layan. Tapi wannabe jenis ni la yang stray dari niat asal bende tu, Music!

Ade je manusia yang rasa gile sangat dengan benda2 limited mahal macam baju the beatles yang konon-kononnya mahal, and depa sanggup beli. Sanggup beli sebab nak nampak kewl. Bukan sebab band tu pon. Kejap lagi tanye lagu ape yang the beatles main asyik2 sebut i wanna hold your hands. Balik2 hey jude. Tanye lagu lain, album lain, semua tak tau. Tapi berlagak macam tegar sangat dengar lagu the beatles. Last2 tanye the beatles band asal mane pon tak tau. Same macam mengaku oldtimersindie scene, tapi tak kenal The Officials, and Sil Khannaz. Sad sad situation. Kalau tak tau, mengaku jela tak tau. Ini sembang pum pang pum pang habuk pon tarak. Yillek. Kosong. Lebih air liur dari knowledge. Hakptuih!

Schizophrenia
Same la macam sekarang. Semua orang nak mengaku dia schizo. Padahal ntah tau ke tak ape tu schizo. Pum pang pum pang sembang lebat sampai bunyik guruh buat blog name akuskizo. Ye poyo je mengaku skizo. Dah kena tembak sedas dua marah plak orang yang betul2 ade skizo, cakap kena join club schizo baru bole jadik schizo. Schizo ni penyakit la bodoh! Yang kau pergi mengaku kau skizo apehal? Nak mampos? kah3~

Tu lah masalah wannabe. Depa lost kaw2 bangsat. Tak tau tapi mengaku tau. Orang tanye mane surat doktor cakap kau schizo marah pulak. Nampak sangat lu ni spesis wannabe tahap dewa dewi. Penyakit schizo pon lu nak, semua pon lu nak claim. Ni namenye self proclaimed arsehole. Galak mengaku kanan kiri depan blakang lu schizo, last2 kena tembak sebab wannabe sangat, melenting marah sorang2 dalam blog. Come on la. Tak ada penyakit jangan carik penyakit. Manusia bangang style macam ni pon ade. Pelik btol gwa.

Last but not least, tak salah sape2 nak jadik wannabe. Gwa sendiri mengaku gwa ni wannabe. Tapi tak payah la berlagak macam awak tu tau semua bende. Lagi satu, sedar la diri tu sikit, Takde penyakit tak payah mengaku ade penyakit. Bangang punya orang. Ini macam bangang punya orang pon ada ka? haha~

Manusia belajar. Dan takkan berhenti belajar. Kalau lu hidup berjuta tahun pon lu akan tetap belajar. Mane ade bayi yang lahir2 pandai makan sendiri. Sebab tu kita belajar. Proses pembelajaran takkan berakhir sampai la lu mati masuk dalam kubur sane. Time tu dah tak payah belajar dah. Time exam dalam kubur tu jawab jela ape yang patut. Mase tu la bole berlagak amalan cukup ke tak. Ini dekat virtual life sembang macam wali. Serban sane serban sini. Harom sane Harom sini. Padahal Tengah download video Maria Ozawa. kah3~ Junkies sungguh manusia ni. Melabon macam confirm masuk syorga! lulz~


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Friday, December 17, 2010

Quickie Friday

Gwa dah Malas.
Tapi macam Rajin
Ade yang gwa Suka
Banyak yang gwa  Menyampah
Ade jugak rase Penat
Gwa pernah Jatuh
Gwa pernah Bangun semula
This is a funny week

Gwa jumpe self proclaimed otai yang bangga dengan gadget apple. Khas untuk kanak2 yang xde life. Dia suka tayang gambar duit yang ntah mane dia cilok tah gambar tu. Tayang Imac yang dia rembat dekat google padahal dia takde pon. Berlagak macam tuhan interweb. Pelik gwa. Biarlah dia hidup dalam ilusi. Macam orang yang self proclaimed diri dia ade schizo. kah3~

Semalam, dengan rasa merendah dirinya, gwa telah difaktabkan oleh alexiaaqram untuk menjadi sebahagian skuad terfaktab. Tanpa segan silu gwa On je. Gwa memang selalu tarahal punya. Lu orang enjoice la ape2 yang ade kat sane sementara menunggu gwa dapat buah fikiran yang bernas untuk gwa tibai dekat sini.Klik je link ni http://terfaktab.blogspot.com/. Kemunculan sulung gwa akan di umumkan sedikit masa lagi. Harap bersabar. Lulz~

Sejak dua menjak ni, gwa makin rajin main twitter. Salahkan twitter jangan salahkan gwa. Kalau lu orang nak tengok random tweet gwa bersama rakan2 aneh gwa dekat twitter, follow gwa dekat @hellioz666
Pengaruh #FF siyal. Kah3~

Gwa nak link blog aidid muaddib harini. Kalau lu orang stock menyampah dengan scam MLM yang semakin hari semakin annoying, pergi bace blog ni. Sangat informative. Elakkan diri dari ditipu hidup2.

OK dah, malas nak type banyak2. Penat. Happy weekend folks.


Wednesday, December 15, 2010

Harapan Hitam Putih

At last...

Perasaan adalah sesuatu yang sangat abstrak. Satu hari kau suka, hari lain kau mungkin benci. Itu normal. Itu Manusia. Kita tak dapat lari dari kenyataan bahawa perasaan itu berubah, mengikut rentak yang kita mainkan. Tapi semua itu dipupuk. Pernah fikir tak logik yang kita pernah, sedang dan akan suka pada seseorang yang kita tak kenal? Total strangers. Sebab itu aku cakap perasaan itu dipupuk. Dan ia akan sentiasa berubah mengikut masa. Masa akan menentukan segalanya. Masa juga yang akan menentukan kau dan dia dapat bersama. Walaupun sekejap. 

Tapi apa perasaan kau bila kau terlalu mengharap. Dan kau rasa kau diberi harapan untuk mengharap.
Hope is for losers -Ez-. Mungkin betul, mungkin tidak. Harapan itu tak pernah konkrit, ianya abstrak. Bila kau pernah, sedang atau perlukan harapan, kau dah letakkan diri kau dalam bahaya. Kau dalam dilema untuk bangun atau jatuh tanpa kau sedari. 

Bagi aku, harapan ada dua keputusan. Hanya hitam atau putih. Tiada kelabu. Sebab jawapan terakhir itu yang bakal kau hadapi seumur hidup kau, suka atau tidak. Yang kelabu hanyalah rangka masa untuk menunggu jawapan terakhir. Jawapannya tetap hitam atau putih. 

Setiap hubungan memerlukan dua tindak balas. Antara yang memberi harapan atau yang mengharap. Itu hukumnya. 

Kalau kau seorang yang memberi harapan, kau dah bawa seribu satu tanggungjawab untuk kau pikul. Kau mungkin membuatkan seseorang itu bahagia, atau derita. Itu pasti. Sebab itu kau bertanggungjawab. Kau bertanggungjawab atas jawapan yang bakal kau berikan. Suka atau tidak, kau harus pilih hitam atau putih. Tapi aku yakin, itu semua perasaan. Perasaan berubah dan diubah. Suka atau tidak kau tentukan. 

Sebagai manusia yang bertanggungjawab untuk memikul tanggungjawab, kau mesti buat pilihan. Untuk memberi atau untuk tidak memberi harapan.

Pada yang menaruh harapan, cukup-cukuplah Terima kenyataan. Duduk dalam fasa kelabu sangat membosankan. Buang masa. Buang tenaga. Buang air mata. Jangan jadik pungguk rindukan bulan. Bulan takkan jatuh ke riba. Berharap la dekat orang yang mengharap. Tak salah kau mengharap, tapi jangan sampai harapan kau buat kau pening kepala. Sebab akhirnya, kau mampu jadi gila. Semua tu, kau yang tentukan. Kalau dah dapat warna hitam atau putih, cepat-cepat move on. Jangan teriak nak duduk dalam fasa kelabu jugak. Kalau tak, sampai mati kau macam tu. Tak ada perubahan.

Aku tak suka bagi harapan. Aku bukan cupid yang turun dari langit nak bagi siapa-siapa harapan. Aku tak bawak crystal Bow and Arrow untuk aku tembak dekat hati kau. Aku pun same macam kau. Aku pun kadang2 mengharap. Pernah jugak duduk dalam fasa kelabu lama-lama. Pernah jumpa hitam putih. Sebab tu aku tekan-tekan keyboard ni sampai jadik satu karangan yang aku nak kau semua baca. Aku nak kau sedar diri, bangun dari mimpi. Tak elok tidur lama-lama. Tak elok mimpi lama-lama. Takut nanti mimpi dalam tidur tu melarat. Pergi cuci muka sane. Tengok cermin. Bukak mulut. Cakap dekat diri sendiri ayat ni "hidup ni bukan setakat bagi harapan dan mengharap aje, banyak lagi benda boleh fikir dan buat. Jangan jadik bodoh sampai kau lemas dalam fasa kelabu kau tu. Bukak mata luas-luas"

-Riwayat Al Kambing Biru-

Tuesday, December 14, 2010

Soalan-Soalan Bodoh Pandai #1


Timkai looo????
This is humiliating...
Sangat memalukan.
If i were you (tukang tanya) i would have commit suicide like what alvis kong did. So there will be a vacancy or an empty space for others, who needed it the most.

Gwa taknak gelar lu ape2.
Gwa taknak gelar lu moron, or newbies, or newfags or whatever it is to make me curse about you so badly that you'd come again and ask stupid things that you shouldn't have asked.
I just wanna tell you that, you are one fucking ignorant abomination sire...
Kenapa gwa taknak gelar ape2? Sebab i was once a guy like this fucking ignorant chaps. Questioning this and that. Tapi gwa tak terjah and mengaku pandai or mengaku gwa tau segalanya. I seek for the answer that i've been looking for. And someday somehow i found it by myself. And i have never boast about it.

Tapi, this fucking ignorant bollocks is too stupid to avoid and i have to teach you something on the interweb, though i myself is a nobody to start with. Lulz~
But hey, sharing is daring aite?

U can alway use the Google for good rather than arguing some dipshit matter with me.
Lu boleh je google what is Lulz tapi lu tak gunakan kelebihan tu. Instead, lu gunakan internet untuk cakap gwa bahalol sebab tak tau ape itu Lulz. Yeah, i know this is a stupid argument and i am kinda stupid sebab layan this type of question. But remember this fellow human, This fucking ignorant chaps are everywhere. They were born daily and they were bred by an insolent mindless fucktard who think they're the most superior human being in the whole universe.

Now, if you, fucking ignorant fucktards is reading this post (where i'm 50% sure you do), please use Google to find the meaning of Lulz. Jangan la guna google semata-mata nak carik sex, gay, tetek, pepek, puki, boobs, konek, pantat or anything yang sewaktu dengannya. Cuba jadik bijak sikit walaupun dengan soalan ni menampakkan kebodohan lu dekat mane. There is GOOGLE people. Use it WISELY! Jangan jadik bodoh, jangan jadik sombong. Jangan jadik bodoh sombong. Tak tau tanya, jangan berlagak pandai.

Be humble la... Kalau tak tau tanye, bukan melalak macam anjing. Gwa kalau tak tau pon gwa tanye lah. Apedehal orang nak cakap lu bodoh ke benak ke. At least lu ade inisiatif nak bertanya and that makes u look brilliant, better than cursing anonymously and harshly dekat gwa and accuse gwa tak tau ape itu LOL and LULZ. For fuck sake, i hope you (read : the one who asked me this question) commit suicide so that all of us can live a better life without these stupid morons on daily basis. Tq.

P/S : Before u commit suicide, please google what the fuck Lulz is supposed to mean. Then you can die peacefully knowing what Lulz is all about. NEXT!!!


Ok, i admit it. A few of older posts back then is mostly based on what others saw thru their lenses. This is true. But hey, mereka pon ade perspective mereka jugak. Aint it? So, i don't think i owe an apology here. Its still a perspectives someway somehow. If i can't post anything freely with anything i wanted to, u can read Utusan Malayu, or Harian Metroll, or another endless political blog rambling of tukar tiub for example if u wanted to, or read about what those girly girls did on their daily basis. I'm just another guy with another secluded perspectives. I stray, who didnt? Lulz~

Lagipun gwa seldomly let anger take over my brain although thats the best way of getting a good rambling. Srsly...

Oh, if u read this, which i think u must be one of my silent reader, i want a further explanation on what type of post are you referring to btw. That might be better off than talking to myself on this piece of board aite? Haha~


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Monday, December 13, 2010

Kenapa Gwa Tak Suka Blog Yang Rajin Buat Review Untuk Produk Iklan

Salam senin

I am an avid reader of certain blogs that shows how their author think.
Sebab gwa suka tengok dari view mane manusia berfikir.
Bukan style yang mengarut hari ni makan ape, berak berapa kali, kencing berapa kali, tido bape jam, senggama berapa kali. Gwa suka benda yang berat. Benda2 santai gwa bace jugak, tapi baca stakat bace jela, sebab hari2 pon gwa buat bende yang same.

Kenapa gwa tak suka blog yang rajin buat review, sebab iklan adalah salah satu cara kapitalis untuk buatkan orang yang membaca review tu untuk beli produk dorang. Nuff said.
Ye, gwa pon letak iklan nuffnang kat atas, tepi and tepi. Tapi bukannye sehari gwa dapat 10juta pon dengan iklan tu. Cirit sungguh. Nak kaya pegi keje sane, orang yang kaya blogging ni ade dua tiga ketul je, yang lain semua tu tipu je. Obe yang traffic sehari puluh ribu pon dapat RM300+- sebulan.  Setakat tayang cheque nuffnang 6 bulan sekali dapat serat dua bukan kaye pon. Kamon la manusia. Jangan hidup dalam mimpi...

Lately, kalau lu orang perasan, lu orang mesti perasan punye lah, Obe ade review this one product from maxis.
Pada gwa la kan, suka hati la dia nak sell out ke nak cirit ke nak meroyan ke, tapi, that is one beautiful factor to a person like me from not reading that kinda stuff. FYI, there's a lotsa blog that kill their avid reader who hates adverts like me by making a product review.

Honestly, gwa tak bace habis pon ape Obe borak dengan post pasal iklan tu, sebab gwa bukan nak beli fon pon. Nak beli fon gwa straight g mobile88 ke or any other fon website. Baca komen dari user yang beli dengan duit sendiri tanpa dasar membodek adalah seribu kali puas hati dari baca review dari orang yang dibayar untuk review. Srs! At least they're being thousand times honest than that. lulz~

Furthermore, gwa bukan nak baca iklan semata-mata bila nak baca blog, cukup la dengan kehidupan harian semua orang yang tak putus2 dengan iklan kanan kiri depan belakang. Dekat TV iklan. Dekat Internet iklan. Dekat on the side of the road iklan. Dekat jewtube iklan. Dekat highway iklan. Dekat blog iklan. Dekat iklan iklan. Sumpah bosan meyh.

Ade satu jalan highway kot dekat kl, billboard2 dia besar macam siamang gagap, bapakkaw! Ini jalan betul2 kena conquer dengan kapitalis ni! Kah3~ Kadang2 gwa rasa sangat distracted dengan iklan2 tu. Dah la besar gabak, warna warni. Kalau hilang attantion on the road ade potensi nak accident, lagi2 kalau ade iklan besar perempuan bogel pakai bikini saje. Mau tak mencanak darah mengalir ke genitals? lulz~

Picisan pon picisan la...
Asalkan tak kena ngap dengan kapitalis sane...

SOmething missing?
Macam ade yang tak kena dengan artikel kali ni. Tak siap ke?
Ah, g mati la. Jom gado kat comment box. Kalau ade bran la... lulz~

P/S : I'm out of a good things to read, any links anyone?

Its my perspective. Whats yours? 
hit me on the comment section, below~ 

Sunday, December 12, 2010

Hail 666


Its 666 nao the time i wrote this lottery.
And gwa salute sape2 yang follow blog ni sebab...

Gwa tak pernah and tak suruh pon sape2 follow.
So, sape2 yang follow blog ni adalah di atas kehendak diri sendiri.

This blog is almost a year something and there's a couple of hundreds of cursing articles condemned to provoke your minds to think, and justify.

Actually i can get a gazillions of follower if i think thats the most important and satisfactory i seek.
But it wasnt. The satisfactory comes when anybody read em and get em thinking.
Walaopon ramai yang tak dapat terima ape yang gwa tulis kerna kebanyakannya tertembak ke arah diri sendiri. #padanmuka

I found lotsa new blog yang tak sampai sebulan dua dah dapat follower lagi ramai dari gwa.
Tapi macam yang gwa cakap, follower tu tak sepenting readers. Kalau follow babi buta tapi tak baca pon sama macam tak payah. haha~
Just like what i wrote Here and Here.

Jangan risau, link yang gwa bagi kat atas tu adalah ape yang gwa nampak, tapi gwa tak praktikkan pon.
Ramai yang guna taktik tu. Banyak entry #sarcasm gwa pernah buat.
Ramai gile babi dah butthurt.
Beribu despise blog ni.
Dan ramai yang cursing, macam babi kena salai.

Gwa follow ade dalam lebey kurang bape puluh blog je.
And kalau gwa follow tu maksudnya gwa suka ah bace, jgn byk tanye.
Kalau gwa dah follow gwa rajin komen.
Anyway, thx to silent reader.
Gwa syak ramai je silent reader yang malu2 nak komen, maybe takut kena fire.
Lulz~
Jgn risau, gwa still respect lu orang pnye perspective.
Unless its too stupid for me to accept.
Kah3~

And oh,
Sape2 yang add kat fb tu introduce la sket ye.
Gwa susah nak approve orang yang suka tambah friends ramai2 tapi tak pernah tegur sekali pon seumur hidup. Baik pegi tambah bot je. kah3~

Ciao~
Blog Of The day CluelessMumbleInk
kartun dia cun, suka btol gwa ngn kartun, haha~

Its my perspective. Whats yours? 
hit me on the comment section, below~ 

Saturday, December 11, 2010

Sejarah Melayu Dari Perspektif Orang Tua

Artikel ni bakal n agak bias.
Kenapa?
Teruskan membaca, taknak bace pangkah. Setel!

A couple of days ago, gwa ade berborak dengan mak gwa pasal malay supremacy bla3 Malaysia kenapa mengapa bagaimanakah apakah dimanakah siapakah.
Ini adalah extract yang masuk kepala.

Kalau kita nak ikut sejarah sejak Merdeka, Memang, memang nampak sangat la Bangsa Melayu yang conquer politics and administration dekat Malaysia. Itu fakta. Semua ni berlaku ade sebab. Sebabnya ialah dasar pecah perintah yang British Administration buat sejak depa datang sini lagi.

Tapi cuba ingat balik mase dulu. Depa bawak masuk immigrants dari China untuk kerja dekat mines, korek lombong. Masa ni, memang depa yang control ekonomi dah. Sebab peluang untuk jadik kaya ada depan mata. Depa yang uruskan mines and duduk dekat bandar. Ini strategi British la sebab taknak ade perpaduan kaum tu. Disebabkan most of them duduk kat bandar, peluang depa untuk buat bisnes adalah sangat menggalakkan. Menggalakkan? Kenapa? Sebab kat bandar ramai orang. So, bisnes boleh jalan, walau slow macam mane pon. Sebab tu dulu, banyak kedai runcit and so on and so forth di dominate orang cina. Mak gwa bersabda lagi, Dari dulu sampai sekarang, kita panggil orang cina dengan gelaran towkay. Sampai sekarang melekat. Aint it?  Pergi je kedai depa dah habis servis nanti tanye, tokey, berapa semua sekali? Atuk gwa dulu style kalau jumpa owner kedai runcit (cina lah) mesti dia hormat or in any sense respect dekat tokey tu, sebab dia owner kedai runcit kan?
Ini sebelum merdeka.

apebende ni?

Gwa tak ingat sape yang bawak masuk orang india, tapi orang india dulu memang masuk untuk kerja dekat estate. So, nasib orang India lebih kurang orang Melayu lah. Duduk kampung. Duduk estate. Facilities memang confirm takde atau kurang. Sangat berbeza dengan duduk dekat bandar where pusat pentadbiran and all facilities are located.

Maknanya, orang melayu sangatlah kurang peluang untuk buat bisnes sebab even before merdeka lagi chinese da conquer economy, atas dasar pecah perintah ni.

Ketidakseimbangan yang british dah buat ni la yang menyebabkan orang melayu pegang kuasa politik dekat malaysia. Sebab nak neutralize balik ape yang depa dah buat.  Tapi kenapa dorang tak bagi orang melayu je yang duduk bandar, korek lombong and so on and so forth?
Sebab dorang dah foresee apa yang bakal berlaku kalau melayu yang buat semua tu, sebab melayu kaum majoriti dekat tanah melayu. Kalau orang melayu yang ganti tempat cina, gwa percaya kita merdeka lagi awal. Kalau orang melayu bertumpu dekat bandar, kemungkinan besar dorang dapat enough education and peluang untuk buat bisnes and terima kesedaran nak merdeka. Ini la yang orang british takut, sebab tu orang melayu kena outcast masuk dalam caruk kampung tanam padi noreh getah bla3...

Untuk perbandingan, orang yang dah pegang ekonomi (orang cina) timeline dia lagi lama sebab it happens even before merdeka. Dekat situ, orang melayu dah tertinggal jauh. Sangat jauh sampai kita boleh tengok sape yang handle ekonomi malaysia. Tapi orang melayu hanya dapat peluang lepas merdeka, 50+ years untuk stabilize diri sendiri. Cuba bezakan berapa lame orang cina dah stabil VS orang melayu nak stabil. Jauh tertinggal aite?

Gwa bukan tulis artikel ni sebab nak menangkan mane2 bangsa dalam perlumbaan sape lagi maju. Sebab benda ni memang akan berlaku. Kita manusia biasa. Kita memang akan membeza-bezakan antara satu sama lain. Kita semua nak rasa belong to a certain group of society. Sama la macam politik. Kalau kita analyze, politik kat malaysia memang confirm2 based on race. Sebab masing2 nak wakil. Semua rasa insecure. Insecure atas dasar kaum.

Start dari tu gwa rase, betul jugak tu. Tapi gwa takde la sokong 100%. Sebab gwa tau, semakin lama sesebuah kerajaan memerintah, semakin selesa and controlling la depa, macam ape yang jadik dekat malaysia. There's no  political changes. Nak ke taknak dari dulu sampai sekarang kerajaan Malaysia pi mai pi mai tang tu jugak. Barisan Nasional.

Bila kerajaan da kuat (as in dorang da berkuasa lama sangat) kerajaan akan control rakyat, and rakyat akan ditindas sebab rakyat tak boleh bersuara. Inilah bad side wakil rakyat. Dorang lebihkan party and orang atas and self benefit daripada apa yang rakyat nak. Demokrasi? Meyh~ Minority takde power untuk bersuara. The only check and balance yang tinggal ialah? Parti pembangkang. Teruskan la membangkang ye. Ketuk sikit kepala jerung2 kat belah kerajaan sane. Bagi depa sedar. Sekarang ni dah 21st century. Politik sekarang bukan macam politik dulu. Letak wakil rakyat pakai songkok dapat pangkah senang-senang. Orang sekarang dah pandai 'sikit'. Kira pandai sikit la dari dulu. Kah3~

P/S : Sape yang kaki layan MO mesti perasan melayu ni kaum superior. Inferiority complex is controlling you saudara saudari. Celik2kan la mata.


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Friday, December 10, 2010

Jom Saya Link Blog Anda ( Tetapi Dengan Syarat ...)

Salam 1Neraka. 1Malaysia is soooo 2008.
Sila fahamkan patuhi Terms N Condition

1. Make sure anda tayang lurah dendam yang mendalam supaya dapatlah kiranya internet pervs mencuci mata sekaligus mampu menghasilkan baka2 berkualiti yang besar kemungkinanya mati di atas permukaan dinding-dinding keras di seluruh tandas malaysia, mahupun luar negara

2. Make sure blog anda dipenuhi dengan gambar-gambar self captured, gambar muncung arnab dan gambar2 yang mempunyai potensi untuk lelaki2 gersang buat modal sedapkan diri untuk beberapa minit.

3. Make sure anda mempunyai muka yang cantik atau hensem atau menggelikan macam perempondan. Asalkan cantik. Badan anda chubby? Jangan risau. Asalkan muka cantik, boleh aje. Bahagian badan boleh crop dengan teknologi terkini yang disediakan adobe photoshop version terbaru. Tak reti photoshop? Jangan risau, ramai lelaki2 yang sanggup menolong anda.

4. Make sure Anda tulis entry aktiviti harian anda di blog anda. Lagi bagus kalau anda update setiap detik kehidupan macam main twitter. Lagi detail, lagi bagus!

5. Make sure anda follow blog ini dan ajak seratus kawan anda follow blog ini. Anda berpeluang untuk saya Link tanpa rasa ragu-ragu dan was-was.

6. Make sure anda comment setiap 460 entry dalam blog ini termasuk entry ini bagi melayakkan penyertaan anda.

7. Make sure blog anda dipenuhi dengan review-review produk dari nuffnang dan juga review dari pengiklan yang mampu membuatkan anda kaya sepanjang masa.

8. Make sure blog anda dipenuhi dengan iklan dari advertlets, nuffnang, innity, dan adwords dari google. Pastikan sidebar anda dipenuhi dengan banner2 rakan2 blog anda. Lagi banyak, lagi padat, lagi bagus!

9. Make sure anda pandai mengampu tahap dewa dewi supaya hati saya terbuka untuk link blog anda di blog ini. Sila gunakan bahasa yang sopan santun serta berbudi bahasa dan jangan sama sekali menggunakan bahasa kesat mahupun ayat2 yang dibenci Moralfags. Sila rujuk Link ini untuk maklumat lanjut.

Last but not least,

10. Make sure anda add saya di Facebook, Hi 5, Myspce, Tagged, follow saya di twitter, dan klik iklan saya 9ribu kali setiap kali anda masuk dalam blog ini. Peluang untuk saya link blog anda amatlah cerah jika procedure2 di atas dipatuhi tanpa rasa jijik dan menyampah. Sekian...

Disclaimer : 
Entry kali ini dicetuskan oleh Post ini.
Ini adalah entry Parodi semata-mata.
Entry ini tiada kaitan dengan yang hidup ataupun yang sudah kiok.
Entry ini tidak bertanggungjawab atas kecelakaan jalan raya mahupun pesta sakit bontot yang akan berlaku.


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Thursday, December 9, 2010

PONDOK PIZZA HUT

This might be a boring entry about food.
I have no miraculous taste buds but this is not only about the taste of the pizza at all.
This is about the idea of making pizza, in a brilliant and tasty way i would've say.

ditranslatekan menjadi Pondok Pizza


So, semalam bapak gwa ajak makan kat pizza.
Walaupun gwa tak berapa nak lapar sangat, tapi, memandangkan gwa dah lame tak makan pizza, gwa pon ikut. Walaupun sebenarnya gwa malas nak ikut.

Bapak gwa ajak makan kat pizza sebab ade sedara gwa datang sebenarnya. Gwa bukan peminat pizza, sebab pizza kat malaysia bosan. rase dia macam tu je. Takde variety yang membuatkan gwa teruja setiap kali gwa dengar perkataan pizza.

IMHO, setiap kali gwa dengar perkataan pizza, gwa dah dapat bayangkan ape yang akan masuk kat dalam mulut gwa, seterusnya menjadi tahi yang keluar melalui anus gwa. Gwa boleh bayangkan setiap inci pizza tu tanpa ragu2. Gwa boleh teka ape yang gwa akan makan. Gile bosan pizza kat malaysia ni. Pizza bosan yang gwa tengah borak ni mesti lah pizza hut @k@ pondok pizza. Pizza paling tak kreatif bagi mulut gwa. Tak kreatif dalam konsep nak pelbagaikan rasa pizza tu sendiri.

Kalau lu orang perasan, setiap kali pizza hut buat promo pasal pizza baru, pizza tu mesty dihiasi dengan keju keju keju keju keju keju keju keju keju keju cheese cheese cheese cheese cheese. Dan keju juga cheese. Paham tak ape yang gwa cuba sampai kan ini? Gwa faham, gwa akur, gwa akui faktanya bahawa orang Malaysia memang jakun akan keju or Cheese. Itu fakta. Orang Malaysia makanan rujinya nasik. Bukan keju.

Tapi, kalau setiap kali nak promote pizza pon, buat la something new with something tasty. Bukan kerja nak promote keju keju keju keju keju keju aje. Bosan lah. Keju dah jadik bahan yang sangat overrated dekat pizza. Gwa nak makan pizza yang sedap, bukan nak makan keju keju keju keju keju aje. adoi. Apela marketing pizza hut buat. Betul2 xde idea ke ape? Sape keje kat atas yang tentukan promo2 pizzzzzza ni jawab. Gwa nak tau gak.

Anyway, gwa yakin kalau lu orang selalu makan pizza, lu orang akan prefer Domino's pizza dari makan dekat pondok pizza. Kan? Gwa tak tau kenapa tapi domino punya pizza lagi simple padahal, tapi sedap. Entah ape dorang letak tah, Daging babi kot, tu pasal sedap agaknye (sarcasm) lulz~

Actually, gwa makan pizza semalam dengan abang sedara gwa. Dia chef. So, ade la bende yang dia borakkan mase tunggu pizza sampai. Dia cakap pizza hut punya pizza pakai dough international. Entah btol ntah tidak gwa anggukkan je, kalau dia kelepet gwa maknenye gwa kena kelepet hidup2 la. Tapi gwa syak dia tak tipu gwa, muka dia tulus mulus je mase berborak. Gwa percaya jela. Oleh sebab dia keje kat hotel (chef keje mane laie) dia bilang sama gwa kalau dough yang nipis and rangup tu dough italy. Style italy la senang cite. Pastu gwa angguk lagi. Dia cakap kalau kat hotel guna dough nipis tu. Gwa anggukkan lagi. Pastu dia cakap dalam pizza ade babi ade arak ade kucing ade darah kambing. WHAT???!!! Ok, ini tipu. Gwa saje je tambah2. Takut lu bosan bace karangan darjah dua gwa yang panjang ni.

But the main point is, pizza is not all about the cheese sahaja wahai penjual pizza seluruh malaysia. Stakat nak makan cheese je baek beli je mozarella tu makan mentah2. adoy... Kalau lu orang perasan, the latest promo of the pizza is again and all about Cheese. Tak percaya? Pergi pizza hut, order benda paling baru yang pizza hut offer. And you'll eventually get a plain pizza with only a stupid cheese fillings and nothing else more than that. Sedih je macam. But thats the truth.

Lepas ni gwa nak tengok ape yang dorang offer plak. Kalau keju keju keju keju keju keju lagi, confirm gwa puasa makan kat pizza hut (melainkan ade orang belanja). Ah, pizza bukannye sedap sangat pon. Sedap lagi nasik lemak bungkus daun pisang tu. Kah3~

oh, i'm currently eating the pizza leftover that i've heated in the microwave, om nomnom~ want some? lulz~

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Wednesday, December 8, 2010

Block Facebook

Associated with this Entry
Because of this news




Dammit!
Macam mane nak troll gambar macam ni kalau block facebook??

epic face!!!!!111

Its my perspective. Whats yours? 
hit me on the comment section, below~ 

Malaysian Gay Lord Blogger

Gayness!!!!!
Fuck that shit!
I have one of that thang, why should i look for others?
This is sick!

But, This is what happened the other day when Mazidul put a link on his blog.
He had a blog with an outstanding hits, yet he put a gay link there. 
What do you expect?

After a couple of chilly comments, the link is removed. 
No, the link of the entry is removed.
Meyh, The Whole entry was removed.
lulz~

I bet he had a multiple countless visitor to his blog.
So, its not a shocking things if another underage 12-17 years old read his blog.
I mean,
If you had a big influence on the net, you bring yourself together with a big responsibilities.
If u wanna do something good, do it right.
lulz~


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Tuesday, December 7, 2010

Takde Sape Yang Suka Bace Post English Kau Tu

This is what i felt everytime i wrote something in english.
I don't really know why.
But let me assume something bout it here.

My majority readers (if and only if i had a reader in any point) is malays.
You, love to read something u can understand well, in your mother tongue.
The language u've been living with your entire life. Aite?

I understand that, because i feel the same way too.
Unless the english is too beautiful to ignore like what afiqsiddharta and i'm so super not cool had in their blog.
What? This is an honest compliment.
I'm not jacking anyone here.
Beautiful thing is beautiful according to what you had in ur mind. Srsly...

I actually love writing in english because i just love to. Its not because i'm trying to be another lame writer who think he's another British born motherfucker who can easily write in english like speaking in english. I know. All those english post i've made is not as brilliant as what anybody who had better experience in language would expect to. But, obvious thing is obvious. I'm not trying to impress u. Who are you in the first place that i'm impressing  to anyway? Got the jelly beans here? lulz~

Suffice to say that me, myself love reading in my own language, better than reading something in english. Because i don't have to go and translate everything just to digest the points thus understanding what the fuck that article is all about. I know. I understand. I'm a Malaysian too. Lulz~ Am i?

Btw, i've receive lotsa feedback regarding my crappy english in my blog. Haters gonna hate but i'm impressed with one thing. They keep on reading the stuff i post, just to be and act like a Language Nazi. Kah3~ Hilarious. They really try hard, but not that hard that it could make me commit suicide IRL.  And all the judgement? Well, i salute you. I hope you could be a judge, or God so that u could go around and judge anything u'd love to.
And for all blogosphere people, if you feel butthurt with any entry in this blog, i wanna say this. YHBT! lulz~

Btw,
I'm helping these people to promote their blogshop or whatever they named it.
Shopping Sakan 
and
Paper Queen
No, i don't get any incentives. Haha~

So long...

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Monday, December 6, 2010

Tips Untuk Dapatkan Follower Yang Ramai


"Tips dibawah telah berjaya digunakan kebanyakan blogger yang dahagakan follower."

Tips dapatkan follower yang BANYAK. 
(confirm 10000% suksesss) Disahkan oleh JAKIM. Dijamin Halal. 
*follow step by step
1. Pegi setiap blog, tekan semua button follow yang anda jumpa. 
2. Perbuatan ini akan membuatkan kebanyakan newbies, follow back atas dasar appreciation
3. Tak payah sibuk2 nak bukak or jenguk link dekat dashboard, entry sume bosan macam entry ni. Lagipun, sanggup ke nak hadap ratus ribu link yang lu dah follow tu?
4. Bila dah sampai satu masa if and only if kuota untuk follow orang dah penuh, unfollow je semua orang yang ade dalam list following tu.
5. Pergi dekat semua blog lain yang anda belum follow, follow dorang semua. Ulang langkah 1. Aksi ini akan diikuti dengan langkah ke 2. Cuma kali ini, jangan pergi blog yang sama, pergi blog lain. Ade beribu blog boleh follow kat luar sane.
6. Bila follower dah cecah ribu juta, mesty ramai yang rasa teruja sampai nak terberak dan akan follow blog lu orang yang ramai follower tadi.
7. ?????
8. Profit!

Sebelum cakap banyak, tekan LINK ni dulu.
Dah habes bace sila praktikkan dalam kehidupan seharian anda di virtual world ye.
Selamat mencuba!


*update
mamat ni pakai jampi je bai... gempak tak gempak? lulz~


Its my perspective. Whats yours? 
hit me on the comment section, below~ 

Saturday, December 4, 2010

Kerajaan Pembangkang

Semua orang tau harga minyak diesel dengan harga gula naik.
So, semua orang, tak kira lah pro kerajaan ke pro pembangkang ke, semua bising.
Sape tak bising?
Kalau gaji naik sama takpe, ni gaji same gak macam tu tapi harga barang naik macam gila.

Gwa curious.
Gwa nak sangat tau ape jadik kalau kerajaan pembangkang pulak yang memerintah kerajaan pusat.
Apa akan jadik dengan kegiatan kroni monopoli.
Apa akan jadik dengan harga  petrol.
Apa akan jadi dengan harga barang.
Apa akan jadik dengan ekonomi malaysia.
Apa akan jadi dengan semua yang dorang pernah janjikan.

Gwa tak pernah mengharap kerajaan pembangkang akan hapuskan kegiatan kroni2 tu semua.
Sebab kalau lu orang perasan, jawatan penting dalam parti roket sume muka2 same, family. Kronism checked
Dekat parti mata illuminati, muka sama jugak. Anak beranak pegang jawatan tertinggi. checked.
Dekat parti dacing jangan tanye lah. Memang parti kronism sejak 1957 lagi. Sure cronism abes. checked

Gwa ingat lagi alasan bapak member gwa yang dulunya pernah sokong parti dacing.
Oleh sebab kegiatan Kronism dekat parti dacing ni kuat sangat, dia beralih arah and sokong parti mata illuminati.
Gwa pernah jugak dengar views orang yang memang kuat sokong kerajaan and he's a contractor yang sangat berjaya, maybe sebab dia sokong kerajaan.

Orang buat bisnes selalu akan sokong parti yang memihak kepada bisnes dorang.
Ade sorang prominent lawyer yang banyak firm, tapi sangat low profile pernah bersabda
"Sokong la kerajaan yang menang, sebab kerajaan yang menang tu la kerajaan yang dapat mandat dari rakyat, tak kira la sape kerajaan tu"

Well, tu perspektif orang yang bekerja dengan undang-undang, i bet he knows better than most of us.
Tapi, macam mane pulak dengan rakyat marhaen yang selalunya lack of informative views regarding the economy and the administration of gov?

#sarcasm needed upon reading this shiznit. tq.


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Thursday, December 2, 2010

Rage Towards Faggottry

Pernah jumpa faggottry statement?
Well, i've found a lot. Have featured some of them.
And i've found another 1. This is the print screen. Enjoice~

Click To be a big ball of nutsack
Btw, this guy is a fag, yes, he is...


Ini adalah ape yang mamat yang sangat pandai ni tulis.
Gwa tak pernah suruh sape2 cakap gwa pandai ke bodoh ke naive ke innocent ke.
Tapi lu yang type, gwa gelakkan jela.
Tiba2, si samdol ni buat loyar burok plak.
Takde angin takde ribut dia tukar jadik chameleon.
Dude, gwa tak perlukan professional commentator pon dekat blog bodoh gwa ni. As long as you say what you wanna say cukup. Tapi make sure la benda tu ade point. Bukan bodoh2 pegi page orang lain lepastu maki2 dekat komen box. Kan ke Dungu namenye tu?
Sia2 je kena maki dengan gwa.

LackOfAttention.jpg


D'uh?
Semalam bilang cinta. Harini bilang benci.
Gwa tak paham ape yang dia nak sebenarnya.
Gwa tak pernah plak nak claim diri sendiri superior or inferior dari orang lain?
Gwa xpernah proclaim diri gwa maha mahi dewa dewi.
Ape yang gwa cakap kat sini gwa cakap ikut perspektif gwa.
Whats the big deal anyway?
Lu tak dapat susu tetek yang secukupnya kah?

Last sentence dia cakap, bace blog gwa is a big joke to him..
Mr. Faggottry, if reading my blog is a big joke to you, why in hell did u read it anyway?
Gwa tak paksa. And tak pernah paksa pon. Its your right to read or not to read.

Oh, look what i've found when i check d nuffnang,
i bet it was meant for you.
lucky you, the graph likes you... and your faggottry too...

This graph says, "fuck you dammit!"
lulz~
Lepas ni gwa nk komen "heh" dekat setiap komen box kalau gwa malas bace. Mudah kan? lulz~
Do you want to see the full faggy comments anyway?
If you want it, comment "heh" on the comment box. Then i'll put the link.
*update
Link ade dalam comment box


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Wednesday, December 1, 2010

Wikileaks Malaysia

Well, i supposed, tak ramai #traffichunter yang cover pasal wikileaks.
Sebab? I presume dorang tak minat berita2 yang takde perkataan sex, artis, illuminati, freemason or anything related to Harian Metroll headlines.

Gwa kurang gemar sebenarnya benda2 yang kurang or takde input langsung.
Macam cerita sapa tah raja lawak yang amek gamba dengan awek dia tu.
Gwa tau pon sebab gwa pass upon blog yang banyak giler cover story ni.
No offense. But thats the truth.

Gwa xde la bijak mane pon nak story pasal wikileaks ni, buat at least tau international breaking news lagi bagus dari baca cerita pasal sejadah berdiri lagi, or kalimah2 suci muncul kat kambing, batu bata, tepi longkang, or kisah yang memalukan gwa sebagai rakyat malaysia dimana ade meleis yang percaya tikus bertelur dalam pad. Bertelur ya kawan2. i repeat. Bertelur. Tikus bertelur. Thats fucking amazing story anyway, to another plain stupid meleis. I lol plain stupidity. coz it hurts. Ini link tikus bertelur. lulz~
Can you actually see that?
Tikus bertelur or beranak pon #phail. Macam mane la gwa tak rase annoyed.
Fools will always stay fooled. #justsaying
Unless they try not being fooled.

Anyway, back to the point, wikileaks.org is not another ordinary website founded by Julian Assange.
Dia ade secret US military document yang private and confidential. A hacker, he is.
So, semua skandal2 and secrecy yang US gov pernah buat dah di release dekat open website.
Maknanya, a lot of mother of secrets telah di telanjang bulatkan oleh mamat Julian Assange ni.

Ape? Takde kena mengena dengan Malaysia?
Baca sampai habis dulu.
Maybe kita tak sedar yang Malaysia pon sebenarnya simpan banyak secret yang rakyat marhaen tak tau untuk menjaga nama para cukong dan jaws serta ape-ape korupsi yang malaysian gov sudah, pernah and sedang buat. Well, who knows?
This wikileaks is a good example and tools for the citizen to evaluate ape yang kerajaan buat dekat belakang kita semua, rakyat marhaen. Transparency? Yes.


  • 1st Issue involving Malaysia
"Attempts by the Malaysia-based firm Electronics Component Limited (ECL) to buy TRS-500 gyroscopes from the Chinese firm VibTel Industrial Co. Inc. (Ref A).  These gyroscopes, which are controlled by the Missile Technology Control Regime (MTCR) and China's missile-related export controls, would be suitable for use in the guidance systems of ballistic missiles, cruise missiles, and unmanned aerial vehicles.  We requested China investigate this information because ECL is associated with a network of Iranian-controlled front companies that procure sensitive goods on behalf of a number of Iranian entities of proliferation concern. "

Anything fishy there?
This is the full link.
That seems kewl. Benda gyroscopes ni boleh jadik apart of the missiles, It guide the missile
Tapi, ECL ni associated dengan Company Iran.
Menggelabah taik la US. Sebab company ECL ni ade hubungan dengan Iran company, yang mostly kena banned dengan United Nations Security Council Resolution (UNSCR) 1737.


Binatang gyroscopes yang depa nak beli tu is prohibited from entering Iran.
Sebab Iran ade buat program nuklear, sebab tu la US menggelupur taik walaupun sumber uranium Iran bape percent je dari ape yang dorang ade.
Malas plak nak borak panjang2. Tapi thats the general idea of wikileaks yang ade kena mengena dengan 
Malaysia. 

  • 2nd Issue relating Malaysia
Second issue ni kinda blurry to me. Gwa belum lagi jadik manusia bertauliah untuk baca document2 classified 

yang ayat dia macam ayat sastera A. Samad Said. maybe ade sape2 yang terer n paham bley terangkan 
dekat comment section? This is the LINK
Something related to commonwealth countries and certain other issues.

*Semalam, wikileaks kena DDos with more than 10Gig per second
Camane dorang jaga server la siyal...

Well, any correction is welcomed here.
Sebenarnya ade banyak lagi, tapi ni je yg gwa jumpa.
Kah3...
credit : wikileaks.org

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~