Saturday, January 15, 2011

Facebook Status

I found a lot of people trying hard to get a quote to make a status on their facebook status.
Are they trying to impress anybody with the copy pasta citation?

Or do they wanted to look intelligent with all those wordy quotes and get a lot of likes and comments?

I know we live in a world where most of us is trying hard to impress our friends, mostly.
But was that necessary people?

Lemme put a quote here too,
"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."
(Kurt Cobain)


Will that last quote summarize my entry today?
U decide.



Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

25 comments:

gabanMorka said...

terkena plak dgn entry ni..haha
usually memang aku wat status ala quote,pendek2 aje
tapi aku sorang je paham maksudnya

dan komen yang biase aku dapat..........none!

haha

munirah ruslan said...

i did that sometimes, in fact i just did that. anyway its not about trying to impress others. u just have to find the right quotation that describes your day without sounding like a bimbo. well, at least it is way better than whining about your day, or your meal. plus, u able to learn some new words maa. loose yourself a little lah.

sounding like a snob genius is way better than some idiot amateur.

Yayaa said...

betul tu. gua ada member yang hampir semua status dia quote. nyampah plak aih bace. haha.

eszol said...

lolololol

it's either they trying to bluff all their friends or maybe they trying to look philosophical

gua knal ramai org mcm tu

Cob Nobbler said...

nak tunjuk yang dia tu seorang pemikir - tapi quote orang lain apa citer?

same gak lu hafal beratus2 hadis tapi lu tak boleh ada thoughts sendiri,sama gak tu kan?

syahid said...

keh keh keh. penat tau gugel trenslet ayat2 manish sumew tew.

flyz said...

suka dapat komen lebih lebih katanyer..

alfablue7 said...

sometimes we want to share good quotes with others.dats why we qoute :)

fatin shahar :) said...

dah tu,
kalau ada orang yang tulis status benda remeh temeh macam
"nak makan" "nak tido" "nak mandi" sume
orang complaint kata itu pon nak tulis

kalau orang tulis status emo emo,lagi orang menyampah..

kalau tulis status hadith, org kata nak doa doa je la waktu solat,xpayah bgtau kat fb

ini tulis quote pon ada orang pertikaikan? >.<

bagus apa quote, some quote mmg sgt inspired orang lain. ada message yang dapat disampaikan..so i tak kisah orang tulis status quote2 ni :)

Faiz said...

yeah
especially about love-love
relationshit with bf/gf
its fuckin annoying

Sca Ndx said...

aku nak like entry ni boleh tak.

Hellioz said...

@ALL
bukan semua beb
yg nk show off tu yg gwa xske
lagi2 bila quote tu dari org lain
tapi budget mcm dia yg buat quote tu.
haha~

PointBlankRambler said...

gua jarang copy quotation melainkan untuk endkan entry blog gua kehkehkeh

fb status? mostly original dari gua LOL

::Sarah:: said...

Inspirational and motivational quotes are OK but emo and angsty quote? So not OK..=.="

AyuE SurihanyOt said...

aku xde hal sangat dgn org dok quote2 ni..tapi aku ada hal dengan org yg dok post status setiap 5 minit sekali..nak lagi rasa haram jadas bila post pasal putus cinta kecewa bagai..setiap 5 minit baii..perghh pegi buat blog la kalau nak buat luahan perasaan..lol

мʋтɛ ƨтσяʏтɛℓℓɛя ♥ said...

i do quotes, and it is all mine . by me .

and i dislike people who dislike me .

sekian .

LadyRye said...

lantak la orang nak buat apa dengan fb dia kah, dengan wall dia kah, dengan blog dia kah..

bill tenet dia yang bayaq, susah payah register fb dia yang yang buat sendiri..

bukan ada kena mengena dengan kita punnnn....

Hellioz said...

benda ni kalau jadik kat diri sendiri baru rasa.

tak jadik kat diri sendiri ayat memang defensive.

been there, done that.

LadyRye said...

aku senang ja..lagi tak kacau dengan hidup aku, lantak mampoih pi la..tapi kalau sampai mai duk perli2 kat status msg aku wajib aku terajang! kahkahkah!

tapi kadang2 benda ni bukan sebab status pun, ada yang up status 4hurup pun komen berjabu..ada yg up status gila falsafah haram tadak orang mengomen!

fofularity hokeh?

Ampuan Awang said...

helli,

buleh naik popularkah kalu punya 'qoute' menarik? Cis, siapa bawak ajaran neh...

Balqish Shafiqa said...

Selalunya status dlm fb ni guna isu gempar hari ini.
macam jumpa cicak mati ke. yg kelakar je laa.
tapi mmg org ta dpt nak faham. :P

.::WaNiE::. said...

status shuffle application

lol

Mawar said...

nak buat cemana tu fesbuk dia.. kahkah.. yg buat2 quote ni aku orait ja yg meluatnya kat manusia jenis setiap status org dia nak LIKE. mcam haramss.. stalker kah apa?

Anonymous said...

Well. Kalau u cute ..tulis status :) pun orang akan komen.

p/s Orang zaman skrg suka yang cute2.

Fareez Farisha said...

rsenyer xde mslh pun kalo org wat quote as status fb.. pd aku yg x brape nk pndai ni la, aku rse quote ni bgs gak.. wat2 tmbh ilmu.. lg byk org post quote status, lg byk aku tau n blaja.. sbb rate2 yg tulis quote status, msti ade selit nme org yg wat quote 2.. dr situ, aku akn trus crik spe org yg tulis quote 2 n amek tau serbe cket psl die.. sbb besenyer org yg tulis quote ni org yg bijak pndai.. bttr u get smthng than got nthng.. alwyz thnk positif n u'll gain evrythng.. =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~