Friday, January 14, 2011

How To Educate Dumbfuck

Pendidikan adalah asas kehidupan (citation needed) lulz~
Dari kecik sampai besar kita belajar.
Mase bayi blaja isap nenen
Masa kanak kanak belajar basuh berak sendiri, blaja pakai seluar, blaja kencing, blaja makan.
Da besar lagi sikit belajar naik basikal, motor etc etc.
Lagi besar lagi banyak benda kita belajar. Curik kereta pon kena belajar jugak. Mane ade pro theft auto yang yang tup2 terer rembat kereta. Tu semua dalam movie je. In the real world, kita belajar.

Belajar bukan maksudnya duduk dalam kelas pat lima nam jam baru belajar. Sape cakap belajar maksudnye macam tu dia bodo piang. Mane ade silibus blajar hisap rokok dekat sekolah. Sebab maksud belajar tu universal. Bukan setakat mengadap buku dalam dewan kuliah or dalam kelas je baru maksudnya belajar.

As for me, baca blog pon salah satu cara untuk belajar.
Belajar bukan based on formality, dah kalau semua benda nak formal payah la. Harini belajar basuh berak, dekat dewan besar. Si bodoh mane yang mengajar basuh berak ramai ramai?

Cara untuk belajar dan mengajar pon ade banyak. Blog gwa ni medium untuk educate orang gak. Kalau lu orang nampak la ape yang gwa nak ajar, walaupun gwa buat semua benda nampak sinikal and tak formal. Formality is not an essence of learning. (citation needed) lulz, again~

Kalau lu orang perasan, gwa banyak post sinikal yang mengajar #serbanistas mostly untuk bukak minda tu luas2 bagi nampak semua benda. Nak jadik serbanistas jadik la. Tapi biar la kepala hotak tu ade isi, bukan takat kopi pes itu ini itu ini sat g tanye mane lu dpat n ape maksud dia, tak tau. Kucing gwa pon boleh buat kalau stakat kopipes je.

Tapi cara gwa tak ramai boleh terima n ini la cara paling bagus nak sedarkan manusia2 taksub yang radikal dengan secebis knowledge yang dia ada.

"Ah engkau ni, borak berbuih2 mulut. Habuk pon tarak. Kau pon same je maki sane maki sini macam takde sivik. Kau ni Islam ke?"

Perlu ke belajar tu dengan cara yang paling baik dalam dunia? And ape kena mengena agama dengan ape yang gwa nak buat? Kalau gwa christian or buddhist sekalipun tak boleh ke gwa buat macam ni? Kenapa perlu justify agama dengan point of view gwa? Bukan ke semua agama memang mengarah kepada kebaikan?

"Tak sama bro. Islam ni lain sikit. Ni agama suci datang dari nabi. Dapat wahyu dri malaikat bro"

Kalau macam tu, agama lain tu semua jahat ke? Bila perasaan respect each others nak timbul dalam diri sendiri ni? Jangan jadik selfish la. Kita duduk bukan ade dua or tiga planet berbeza, yang lain planet lain agama. Kita duduk satu bumi. Ape la sangat maksud tolerate tu? Tak paham tolerate tu ape?

Gwa ade soalan terer.
Agak agak la kan, macam mana askar2 and polis2 tu belajar and diajar?
I bet u they are tormented physically and mentally untuk belajar. Cakap dengan gwa askar tang mana ajar lu lembut2 macam lu belajar dekat sekolah biasa.
Agak2 la kan, kalau askar2 tu belajar macam biasa, dorang lagi tough dari orang biasa ke?

Oh ye, blog ni medium untuk semua orang giving out their opinion. Secara tak langsung mengajar, if and only if u found it that way. Blogging pon bukan untuk orang professional je. Kalau nak pro sgt pergi buat thesis sane larh. Boleh dapat Dr PhD, bukan Dr mickey mouse. (citation needed) kahkahkah~
Kalau semua pendapat kena ada citation, gwa tutup blog la brader. Ape la bangang sangat blog pon nak ade letak citation bagai. Lain la kalau benda tu memang quote yang dah disahkan or dah dibukukan.

Opinion is like asshole, everybody has One.
I have an asshole, and this is my opinion (hellioz, 2011)


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

14 comments:

princeduyong said...

amat betul bro...gua sokong...belajar takde had limit...dari mana dan dari siapa

Yayaa said...

berak beramai2? hahahahahahahaha.

eszol said...

gua x boleh nak comment

blogger mintak citation

lulz~

alfablue7 said...
This comment has been removed by the author.
MATAHARI said...

nais~
i prefer mental n physical torture for dumbfuck.

nurul lalala said...

Opinion is like asshole, everybody has One.
I have an asshole, and this is my opinion (hellioz, 2011)



really love it!!!!!!!!

profwacko said...

terima kasih cikgu hellioz.
hari2 kita kena belajar!!

anak abdullah said...

ouch. my asshole's tickling.

haha

zey said...

blog untuk medium educated.
terasa cam diri ini educated plak... =pp sbb wa suka baca entri2 bernas lu.
different perspective.

Azza Syzna said...

u ada i, pun ada. cool!





thumbs up.

alfablue7 said...

ko nk ajar org trolling ngn mencarot bleh ah kot ehheheh

Cob Nobbler said...

kahkahkah!
dulu blog obe dengan ttgb dah dicop "blog penyesat umat melayu"

ni tambah lagi hellioz pulak.
shilake la ini freemason-zionist-illuminati.
banyak pasang geng la kat sini.

kahkahkah!

sulalongkong said...

Nurul lalala is retarded.

oda narwida said...

LOL! you're an asshole man XD

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~