Monday, January 10, 2011

Menganjing Dewa Dewi

Setahun lepas gwa buat blog.
Lepas gwa buat blog je semua orang nak buat blog. Celaka ape?
Jakun? Gile ke?
Gwa buat blog semua nak buat blog. Fedap ah gwa macam ni. Sume nak tiru gwa. Semua nak jadik macam gwa. Semua nak jadik kaki troll macam gwa. Semua nak ikut gwa. Lu orang ni semua gile ah. CLICHE!
G mampos ngan lu orang, gwa tak suka tau tak kena tiru plagiat semua. Mentang2 gwa start tradisi trolling ni semua, semua nak ikut. Menyampah. Meluat. Lu orang ni tak kreative btol. G mampos lah semua! Lepas ni gwa nak tutup blog. Gwa pedulik ape lu semua kesah ke tak. Meleisians ni semua memang kaki tiru. Plagiat nombor satu. Tapi semua takde otak. Bodoh macam ungka lapar nangka! Oh ye, Blogger muda memang sampah! Gwa blogger otai ni relax2 je tak gelabah mengaku gwa otai. Cilaka betul. (tahan gelak)

Ni lagi satu.
Years ago, Yanu tiba tiba jadik pehmes sebab dia terer nyanyi + main gitar. Die pon keluar dengan pesen baju batik dia. Eyh? Bukan bahju batik, tapi tudung lilit lilit. macam langsir dekat rumah gwa, ade renda renda, ade bunga bunga, ade reben reben. Lepastu semua nak tiru. Lagi2 minah minah blogger tu hah. Macam puki je tiru tiru semua. Nampak sangat desperado tak tau nak berpesen gaya ape. Kalau dulu semua style nak freehair tayang rambut, tayang lurah tetek, tayang tetek, tayang g string semua. Sekarang semua nak pakai tudung langsir. Yang tak pakai tudung pon semua nak tiru. Konon kononnye berubah dah la pakai tudung bagai. Padahal benda2 tu semua bersifat sementara waktu je. Yela, tengah trend kan? Trend. trend trend. Trend bapak kau!


"Ini fesyen baru ni brader, harus la ikut. Kalau dah sampai tarikh luput pakai tudung nanti kami semua bukak la balik tudung tu! Name pon fesyen kan? Trend. Trend ni semua ade tarikh luput. Sampai mase back to the basic lah."

Perempuan yg pakai tudung bawal semua style dow, siyes, kena kat mata gwa. Yang pakai tudung langsir tu semua bagi gwa mengarut. Serabut otak. (honest statement)
Well, kalau lu orang tak boleh terima kenyataan dari mata seorang lelaki yang melihat dan memerhati, terpulang la. lulz~

[Statement bodoh baghal]
Kau ni babi ape rembat gambar aku ni? Nak mampos? Kau tau tak kenapa aku buat blog tepek gambar aku banyak banyak dalam tu? Sebab aku nak privacy! PRIVACY! Tu semua hak milik aku! Gambar aku kan? Kau ni bodoh ke ape rembat gambar aku? Sebab aku nak privacy la aku upload gambar tu banyak2 letak dekat blog. Jangan ganggu privacy aku lah bodoh!

[Statement pandai] pandai ke? sukatila nak label ape pon...
Cik perempuan semua, kalau lu orang rasa nak sangat privacy yang lu dambakan tu, jangan involve langsung dekat internet world ni. Jangan ambik gambar. Jangan camwhore2 bersama kawan kawan tersayang. Duduk dalam rumah, tutup langsir, tutup pintu, tutup badan pakai jubah. Pakai burqa sekali. Baru tak nampak muka terus. Layan style ala2 ninja assassin sikit. Apedehal? Kain ela murah je kot. Kalau tak cukup duit nak beli claim kat gwa. Sok lusa gwa bank in duit.

Awak jangan la jadik bodoh sangat awak. Bile awak dedahkan semua gambar awak dekat internet, gambar tu dah jadik milik semua orang dah. Tak kira la gambar siapa. Lagi2 kalau gambar tu takde sape ngaku dia punya coppyrights. kalau dah circulate kat internet masuk google picture bagai, takkan nak marah brader GOOGLE pulak sebab featured gambar awak dekat sane? Kan ke keje bodoh namenye tu?

So, back to the basic, DON'T FUCKING INVOLVED WITH THE VIRTUAL WORLD IF U INTEND TO ENJOY YOUR PRIVACY MOTHERFUCKERS!!
Bodoh ape awak ni? Kan gwa dah caps lock. Tak ke sia2 kena maki dengan gwa?

[laughing gas on]
[sarcasm on]
[KY jelly provided for free tonite]

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

37 comments:

Aujinz said...

Hahahahhaa Hell,
lu gilak.. koh koh koh

syahidvicious said...

nothing is absolute confidential once RECORDED.

thanks to internet.

keh keh keh

.::WaNiE::. said...

miahahahahahaahhaha

lama tak baca entry sebegini

hi yayang!

Lee Zha said...

ish awak..awak ni piyet ek awk?...


mencarut2 barut2..


eh..awak laki la...


eh btol ke awak laki??


ke awak khunsa??..


hahaha...peace no war (takkan wujud)


hahahahaiiiiii~

Anonymous said...

boleh aku claim duit.. nk bli kain ela ni

Nordin said...

giler pedas joe

gina al-burusque said...

NAIS!

awek tu nak tarik perhatian kau tu hell. kemaen dia mengamok. gegel lutut aku baca.

i'msosupernotcool said...

haha.
sampai tujuh layer balut2.
memang macam cilake.

Encik Tikus said...

ahaha aku macam dapat rasa ada unsur menyindir, LOL terbaek doe

eiffel said...

kahkahkah!!!!

yanu?kahkahkahkah!!!

oke, gwa maseh setia pkai tudung bwl..sila ckp gwa comel!!kahkahkahkahkahaktuih!!

MATAHARI said...

LOL.menganjing ob.rastalisme. shits on the internet. world2.
just another stomach cramp.

Anonymous said...

woah. talk about trends, cube usha nih.

http://axchangetheworld.blogspot.com/2010/12/trend.html

sorry la jadi anonymous. :)

afiqsiddhartha said...

kitteh wantz KY jelly. Kitteh spotted honeh.

hida.hadi said...

1st..! eh?

+d.O.Y.A.h+ said...

menganjing terbaik! gua suka dow. memang stail. haha. tudung langsir trend baru. pasni tudung pebende lak. tak masal pakai sejaddah kt kepala. trend do. trend! :P ni baru muslimah chick rock chicky2 chick. hahahaha!

haha. pasal gambar tuh, aah. btul lah. kalau nak privacy baik jgn publish kan? alah. tu kalau perempuan cantik kena,semua nak back up. bayangkan ppuan tu muka cam longkang haram takde orang nak back up kaw2 punya laa!!

huh. orang cantik memang dihargai an kat dunia nih. huuu~~

[emo tetiba]
[dalam hati gelak sambil kentut]
[komen terpanjang pernah gua buat]

LolliPop duDe said...

haha! yang ni baru best!

AyuE SurihanyOt said...

kah kah kah...gua tahu ni..apasal lu tak kasi tahu nama sekali??ohh tak boleh kasi tahu nama..privacy kan?

AqramSuper said...

lu memang dewa menganjeng. hahahahahah!

dak2 ni mgkin makan semut sebelum pakai baju yang riot of colours.

benda privacy tu mmg tak bley tahan abaq ang. sekali bazooka ang bagi. tervaek!

HAHAHHAHAH!

The Poyo Me said...

alamak masih kosong comment? ke nak saye letak kat blog beliau utk tujuan betrolling? hahaha

khadijah aminah md yusoff said...

hahahhaa.. cynical.. :D

eszol said...

err

pasni bank in kan duit ea

ky jelly tu nvm

gua masih x memerlukanye

hahaha

Razman said...

maria ozawa rilek je suka org guna gmbr bogel dia. smpan pic pusi dia pn dia tak kesah.

anOOan said...

hambek kau. satu minggu punya cerita disimpulkan dalam satu entry. haha

Alynn Notnot said...

mmg terbaek ah hellioz.;)

thumbs up.

Cik Nad said...

tak terkata.. tapi dia mmg cantek kan? eh siapa ek? yang mane satu hell?? ooww.. saya kah? haha. yang tu-tu eh..?? hihi

maiMOONyet said...

aii stop pakai tudung kain langsir sebab akak2 kerja petonas call me KAKAK! euuw~ tudung bawal juga best. aii terasa muda ok? xD <- sila baca dgn ala2 gediks sikit ok? ^^

The Nurul said...

jap nak selongkat balik laci almari cari tudung bawal.

rozy asrawaldo said...

kahkah lilit guna tuala lah. letak riben kat tengah2. superb!

pali said...

wargh!!!ilang ngantuk aku bc post nih...hahahahahaha...terbaek!!aku suka part privacy tu!hahahahaha

Yayaa said...

naseb baek gua tak terasa. haha.

p/s : gua dah komen !

Sca Ndx said...

yanu penyanyi indie dah terpesong. ok aku setuju semua dgn ko. aku tak faham apelah bodo sgt manusia tempek gmbar kat blog. Bising2 orang ambik.
padan muka.nak camwhore sgt.

internet tu berbayar.
dan kita bayar untuk internet.
semua 'percuma' kat google

wahidah said...

nak pakai tudung lgsir xda hal tp biala tutp bebetol.tol x tol x

Chico Loco said...

hahahaha
aku minat hasil keje ko yg ni..mengancam skali wakakaka~

zey said...

haha!
dah agak dah, mesti lu kupas pasal isu neh.....

pic penoh satu belog....cam2 gaya posing...cane bley kate dat pic PRIVACY????? duh.

Anonymous said...

tudung bawal memang terbaek daripada zaman nenek aku sampai la cucu cicet aku nanti muahahaha...nampak elegan, lagi sopan drp tudung langsir.tanya la budak2 laki geng aku memang dorg kutuk kaw2 pempuan pakai tudung langsir expecially y warna macam pelangi striking gilos...eii takyah mencapap laa...memang orang ramai duk perhati minah2 tudung langsir ni tapi ingat la wei, bukannya ramai y dok suka gaya langsir tu tapi lagi ramai yang mengata ade la terutamanya lelaki. n golongan2 y memuja ngkorang y tudung langsir ni pun pempuan2 jenis gegurl yang nak sangat nampak cantik dan diperhatikan oleh org ramai...kesiannya ngahahaha!!!

p/s: sori aku takde belog.ni pun duk blogwalking rata2nya byk y bercerita pasal ni...aku paleng tak berkenan tengok cik *p*l duk kondem pasal org tegur dia pakai tudung langsir.maluu la weiii! nampak tak cerdik langsung! malu aku jadinya! heiii tetiba jadi begitu energetic kahkahkah...terbaik ah hellioz...aku suka belog ko y ni ngan cerita2 ko kat terfaktab.ko memang bez! ;D

Anonymous said...

tudung atas lilit 3 lapis...

baju bawah ketat se-lapis.. da mcm bungkus nangka :p

Anonymous said...

I LIKE UR STATEMENT. TRUELY SAME WITH MY OPINION. TUDUNG LILIT2 BUAT APE BUAT RIMAS JE PAKAI TUDUNG BIASA JELAH. TAPI BAWAH TERBOROI. UR SUCH A REALLY GOOD THINKER. JARANG ADA YOUNGSTERS NOWDAYS THINKING LIKE YOU.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~