Friday, January 7, 2011

Minggu Ketinggalan Kereta Api Duniawi

Tinggalkan virtual world tak sampai seminggu rasa macam tertinggal news feed sebulan.
Macam macam benda yang tak update.
Nak baca surat khabar online pon tak dapat.
Nak beli surat khabar propaganda kerajaan, mahupun surat khabar propaganda pembangkang jauh sekali, inikan pula metro yang sentiasa dihiasi cantik dengan keyword keyword seperti sex, pelacur, rogol etc etc yang tak memberi manfaat langsung kepada otak yang seharusnya diisi dengan berita ilmiah dan terkini. Kesian otak, tak dapat makanan yang seimbang.

Ini semua gara gara ketidakhadiran berukben yang dah kena terminate a few months ago.
Idea takdok. Kepala tak pening, tapi kosong. Dah ready nak entertain new input for the whole new semester dekat University of Pluto ni kot. Thats a clue.

Btw, saya mungkin akan menulis dekat atas sehelai kertas (kalau cukup sehelai) untuk saya terus publish dalam blog, guna scanner lah, of course. Lu orang mungkin akan terpaksa membaca tulisan cakar ayam saya untuk dapatkan feel terus menerus dari ape yang saya nak sampaikan. Sebab lu orang dapat baca raw material yang saya mungkin akan publish, bila bila keadaan nampak tenang ibarat seribu hembusan bayu.

Idea saya banyak dilampiaskan dekat Terfaktab sebab kerja kerja menganjing orang yang obses perihal cinta adalah satu subjek yang mengujakan, walaupun nampak geli geli sedikit di situ. Tapi nak buat  macam mane? Otak mengarah kepada benda2 menganjing terlampau sekarang ni.

Mungkin sebab tu blog ni dianaktirikan seketika waktu sementara keadaan kembali pulih seperti sediakala.

Selamat hari jumaat dan selamat ber weekend. Sabtu ni saya nak explore satu dunia, mane tau ade broadband yang menawarkan harga yang mampu membuatkan saya klimaks sejajar dengan poket student yang selalu sangat pasang surut diikuti dengan pembelian buku buku ntah ape jadah tah yang saya tak pernah beli langsung sebelum ni tapi kena beli sem ni. Machibai. Koyak poket saya. Tapi takpe, demi secebis ilmu di lautan dunia ni, ape la sangat buku selai dua kena beli ye dak?

Mungkin saya terpaksa gadaikan blog gwa untuk dilelong dekat ebay, lelong mahupun mudah.my untuk menampung hidup. Ok, ini adalah hiperbola semata mata. Oh, rembat duit nuffnang pon ok jugak. Tapi ade bape posen je dalam account nuffnang tu. Adoyai. Saya nak buat derma kilat ah. Buat gaya Jimmy Wales, Founder wikipedia yang dah selamat kutip lebih dari $16 Million US Dollar dalam mase beberapa bulan sahaja, tak silap saya.

Kaye siyal mamat tu. #jilaka. Jeles pulak saya.
Dah dah. Kang ade kena maki free free today.
Bace la balik post saya ni, kelakar plak baca balik, haha~

Ciao~


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

14 comments:

Tupai Karan said...

patutlah lama xnampak blog ko kat bhgn2 atas blogroll aku :P

eszol said...

apsal lu tulis sekalang sodah makin sopan?

gua ade sense writing style manusia lain

eiffel said...

tajuk cm sarcasticsm jerk xD

AlexiaAqram said...

see see see. hellioz dah bertaubat!

saya kagum kerana anda terus berwawasan di Terfaktab.

LolliPop duDe said...

dah tak guna gwa-lu gwa-lu lagi ke?

maCy said...

saya? faktab tu blog sape

.::WaNiE::. said...

saya???????

platipus said...

"saya"????

kau demam ke?

misz molecule said...

macam2 cara nak teruskan hidup...





gud luck der!











thyyunxthiya.blogspot.com

Sca Ndx said...

kenapa orang persoalkan saya? sudah sopan hellioz sekarang. tukar nama ke heavenioz ok gak. keh keh keh

maCy said...

nais? adakah itu satu kutukan? keke

oh macy memang amat simple sampai ta pakai bedak pon. wawawa

tu da tahap ta snonoh kot T__T

iniialahaku said...

okeh...saya baca salah blog ke ni???


@sca ndx suma skang dah ahli sorga...haha

pap said...

dude, bukan nak cakap blog aku lagi bagus ke apa. blog aku untuk aku, aku buat sebagai catatan hidup aku. bukan untuk tatapan orang. tapi aku nak nasihatkan kau untuk buka minda kau, jangan rasa kau paling bijak. aku tak pernah tulis macam ni bila aku lompat from one blog to another. tapi sumpah aku geli dengan blog kau. pasal kau kejar popularity, sedangkan information kau kosong-sekosongnya. aku bukan orang kelantan, aku orang selangor. aku jumpa link kau pun via blog mistisfiles lepas tengok comment kau. seriously, kau kosong la dude. jadi jaga pertuturan kau. aku tak kisah apa perspective kau, tapi tolong belajar jaga sensitivity orang lain. aku sedih tengok orang islam macam kau hina orang lain.

Yatre Hayati said...

Kenapa guna ganti diri SAYA!! Kau nak mampos?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~