Tuesday, January 25, 2011

Perempuan And Extra Laughing Nerves


Perempuan adalah makhluk yang pelik. 
Perempuan suka benda yang kewl, hensem, kelakar, cute, hamster, kucing comel, dildo, eyh? Haha~

ok2 sori kelaot.
Perempuan dalam ertikata lainnya wimmenz adalah sebahagian dari manusia yang bernama lelaki.
Itu fakta.

So, perempuan perlukan kasih sayang seorang lelaki yang mampu buatkan dia rasa Selamat dan dihargai tiap mase, walaupun masa dia tengah marah sebab PMS melanda. Bukan kasih sayang seorang pengkid yang keliru dengan jantina sebenar dia yang bertetek tapi malu2 nak ngaku sebab tetek kecik. lulz~

Pada pemerhatian gwa, perempuan mempunyai extra laughing nerves yang selalu buat gwa confuse kerna perempuan suka sangat ketawa, walaupun benda tu takde la lawak mane pon.

Acfuckingtually, Lelaki tak perlukan bakat untuk join raja lawak atau bakat untuk kerja sebagai seekor badut dekat funfair untuk membuatkan perempuan ketawa kerna perempuan sememangnya telahpun di isi tempat kosong dengan laughing nerves yang banyak. Serious. 

(Case study)
Gwa berada dalam satu kelompok manusia berjantina lelaki dan perempuan.
Salah seorang lelaki yang gwa kenal dalam group tu adalah lametard. Lametard ialah lelaki yang membosankan dalam kalangan lelaki. (hellioz, 2011) lulz~. So, sebagai seorang lelaki,  gwa dan groupies gwa tak pernah mengharapkan apa2 aksi extravaganza dari lametard ni untuk buat lawak sebab dia lametard. Lametard tak buat lawak, tapi orang akan bahan dia untuk diperlawakkan. Geddit? 

So, masa gwa ada dalam group tu tengah minum2 borak2 sekali si lametard ni buat lawak. Lawak dia confirm2 la kalau lelaki yang dengar macam, "hek eleyh, tak lawak pon". Tapi certain perempuan dalam group tu ketawa macam tengah menonton final raja lawak pulak. Bullshit gile. Cakap sikit gelak, cakap sikit gelak. Nak mampos ke ape?

Imagine this, gwa yang blah belakang tu,
yang depan ni perempuan dalam group tu


Gwa agak impressed dengan si lametard sebab dia mampu menjana tenaga dari perempuan ni. Laughing do require certain amount of energy. Sebab tu lepas ketawa rasa penat.

Tapi after a few sessions of group lepaking, (#englishmalay) gwa dapat conclude bahawa perempuan ada extra baggage of laughing nerves. Seriously. Kadang2 lawak yang gwa dengar tu sangat lame, sebab ia datang dari lametard, tapi, si perempuan2 ni masih lagi gelak kena rasuk dengan hantu kelakar. 

So, lelaki2 di luar sane. Tak kisah la kalau lu orang bukan pakar buat lawak tahap spender basah ke lawak porno ke, jangan risau.
Tuhan itu maha adil. Dia memang ciptakan perempuan dengan extra laughing nerves untuk buatkan perempuan gelak walaupun dia dengar benda yang paling mengarut dalam dunia.

(Kadang2, lu bukan kelakar pon, cuma dia rasa semua benda yang lu cakap tu kelakar, mungkin sebab dia dah attached dengan lu)

Sekian.



Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

28 comments:

Yen said...

tak payah buat cakap pandai la budak oi

tia said...

yeke ? yeke ?


eh, sape yg suke hamster neh ? perempuan ke lelaki ?

eszol said...

trasa sial gua!

headshot!

.::s e n t::. said...

ouhh..certain pompuan mmg cmtu kot. tapi yang gelak mengilai mcm kena rasuk hantu kelakar tu memang nak kena tibai arr -____-'

eiffel said...

cakap sikit gelak, ckp sikit gelak..nk mampos ke apa?


byahahahahahahaaaaa

see..ayt lu simple, tp buat gwa gelak besar...

Misshy Innz said...

tak gelak =.='

ima said...

ak setuju la.
kdg2 ak rasa permpn nie ketawa sbb nak menarik perhatian org laen jer.

ima said...

ak setuju la.
kdg2 ak rasa permpn nie ketawa sbb nak menarik perhatian org laen jer.

natra md.nor said...

No matter how lame it is, if i see the guy is trying so freaking hard to be funny, i'll just laugh!

Alynn Notnot said...

susah ouh nak pretend gelak bila org buat lawak yg tak lawak =.=

Lady SharpShouter said...

beb, lu pegi tny pompuan tu dpn2,kenapa dia gelak? adekah sbb dia rasa benda tu lawak ataupun dia tak sampai hati tgk lametard tu ckp sorg2.gua slalu buat2 gelak bile ade laki buat lawak yg tak lawak, sbb gua perempuan yg mudah simpati dgn kebodohan org lain..

hana said...

haha..
btol gak..
sye mmg ske gelak..
tp kalo lawak mmg patut gelak la...
kalo x lawak uat x tau je la..
=D

platipus said...

kenapa sepanjang aku baca entri ni aku gelak...ni antara pilihan jawapan yg aku ada :

a) adakah sebab entri ni lawak..
b) sebab aku ni seorang perempuan..
c) sebab aku dah attached dgn kau
d) kau adalah seorang lametard...

u decide!..sebab kalau aku, aku pilh jawapan d..kah3

RastaMat said...

hahahha....
I agree wif u sir...

senandung semalam said...

hahhahhaaha...
tgk!skang ni aku gelak...
ikut pmpuan n ikut situation gak la,....

Miss Cakap Banyak [MCB] said...

ngeh.
idk what other 'wimmenz' will say about this, but i think it's true.
I'm -perempuan- juga.
So, tak guna nak putar belit fakta dan kenyataan.

nice... your perperctive is nice.

Anonymous said...

kau punya kelakar tu.. kelakar sangat ke?

Akulah Aqilah Itu said...

hahaha. seyes betul. tengok, aku gelak. HAHAHAHAHAHAHHAHA!!

tapi kekadang memang lawak tu tak kelakar pon, tapi sebab dah syok kat someone, dia korek idung pon gelak.

Mknace said...

:) :) :)
hehehe
terbaeekkk!!!!

singgah dari mknace unlimited

aleeya husnan said...

gara2 terlebih nerve gelak semalam ada budak kena histeria. great job. gelaklah lagi macam ponti-anak tengah malam tu..

azizie.com said...

aku memang setuju sangat la. ade sorang member aku nih memang suke buat lawak lametard nak mampus, dak laki sume tak gelak. nak buat2 gelak pun tak bleh. tapi dak pompuan gelak tak bleh blah

Anonymous said...

bnda nih pon ko nk amek peduli..aduyai~

munirah ruslan said...

overgeneralization. dont be bias and sexist ok.

ika~~ said...

gelak adalah terapi jiwa...
aku gelak.aku ok.

tiaris ahmad said...

platipus, aku rasa cment ko yg pling bes.. (n_n)

sicomot-comel said...

hahaha..
see,aku suka gelak kalau bace sesuatu benda yg berkaitan dgn pmpn ni..

Cakap sikit gelak, cakap sikit gelak. Nak mampos ke ape?

weh..mmg sies aku gelak ime bace enri kau neh..hahaha

p/s;tanda2 nk jalannnn la ni..huhuhu

GuavaTheBuaya said...

Gua suka part description bawah gambar tu. Haha! Nak imagine kan tapi payah sebab tak tahu ghupa lu mcm mana. Apa apa pun gua syak lu ni takdalah hensem. Gua tertarik dgn makhluk huduh lah kiranya. So lu nak cakap apa now ni? Gua bukan wimmez? Kahkahkah!

street writers said...

pompuan mmg agak la, suka gelak bagai . kadang2 akan buat certain guy macam aku ni rasa tensi.

dorang ni tak tahu nak diam ke? just boleh tak gelak benda yang betul2 gelak. and bila aku tanya diorang,

apesal kau gelak bagai, dia boleh bantai cakap,

'nazrul, pompuan kelas aku suka pikir double meaning.'

memamng wt hell la. ' otak kuning la korang ni.'

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~