Saturday, January 1, 2011

Typical Entry For Typical You

Hai korunkkk!!
hai korunk bapakkaw!

Gwa mulakan sambutan tahun baru dengan berharap gwa dapat jumpa tahun depan supaya dapat menganjing semua orang setiap kali tahun depan muncul.
Jangan risau, gwa memang puja calendar gregorian.
Kalau ade sape2 nak neraka kan gwa silakan. Neraka memang perkataan feveret gwa.

Pagi tahun baru ni aneh.
Sebab gwa belum tido lagi. Maknenye, gwa tengah menikmati pagi tahun baru yang mendamaikan.
Usaha untuk breakfast nasik lemak dengan milo ais pekat terbantut. Hanya kerana dalam peti ais takde ais. Jilaka. Takde sape pon ade hati nak isik cubicle ais dalam ruang frozen tu. Terpaksa la gwa ganti ais dengan sumi jelly yang keras. Asalkan air milo ais gwa sejuk. Peduli apa. Air milo tu gwa buat sehabis pekat. Mungkin dengan meminum air milo pekat sebegitu consequently setiap hari untuk beberapa tahun akan datang mampu melayakkan gwa untuk dinobatkan sebagai manusia yang mempunyai kencing manis.

Tapi jangan risau. Gwa dah neutralize air tadi dengan minum air masak banyak2. Supaya gwa tak kena kencing manis.

Tahun ni, gwa akan sambung dari tahun pertama gwa hidup, sama macam hari2 biasa gwa.
Gwa akan terus bermain dan bermain sampai satu tahap gwa dah tak boleh main2 (read : mati).
Gwa syak masa untuk tak bermain2 hanya diperuntukkan semasa exam is around the corner. (read : masa belajar lah)
Tapi ternyata walaupun exam gwa is around the corner, gwa masih lagi main2.
Maknanya, pi mai pi mai tang tu la.

Tapi jangan risau, result gwa maintain. Kalau tak maintain nanti mesti kena maki sedas dua dengan mak gwa yang selalu mengharapkan anak dia dapat 4 flat. Harapan. Tak gwa la kalau dapat 4 flat. Gile nerd. Kah3...
Gwa bukan ulat buku, gwa belajar bila nak exam je. Tu modal kejayaan gwa.

Harini same je macam hari esok dan semalam. Yang berbeza cuma tarikh je. Ye, tarikh harini cantik.
Satu / satu / satu satu. Berapa banyak satu da?
Tapi cik awek lagi cantik gwa syak. Gwa syak la. Tak tau la cik awek cakap ape dekat nombor ni.

Oh, jangan risau, gwa takkan tulis resolusi 2011. Hidup gwa memang takde arah tuju. Sebab gwa suka follow the flow. Gwa tak suka jadualkan hidup gwa. Nanti gwa rasa macam binatang yang duduk dalam zoo. Sampai masa makan. Sampai masa buat persembahan. Sampai masa tido. Tu bukan the life the way i live it. Gwa bukan babun mahupun munyit macam maisyara yang duduk dalam sangkar. Gwa manusia bebas, walaupun tak berapa nak bebas, sebab dunia ni banyak sangat sempadan yang manusia bina untuk pisahkan umat manusia seluruh dunia.

Masuk singkapoh ade sempadan, masuk indonesia ade sempadan, masuk thailand ade sempadan. Slogan dunia tanpa sempadan tu menipu betul. Nampak sangat kapitalis2 tu tak berjaya pengaruhi kepala hotak gwa. Well done otak, u win.

Ade ke orang baca typical entry macam ni?
Ape pulak takde, hari2 orang post typical entry. Kan?
Lulz~

Akhir kata,
Selamat tukar tarikh dekat kalendar dan selamat berevolusi, dengan cara dan hasil yang optimistik.
Huzzah...


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

12 comments:

Sca Ndx said...

happy new year hellioz. HAHA

MATAHARI said...

komen tipikal:
selamat tahun baru.



luls~

+d.O.Y.A.h+ said...

new yearh :P

acap2405 said...

hahaha...
azam aku tahun 2011 ialah aku nak jumpa 2012..
mana tau kot kot leh tengok pengakhiran dunia..
hahaha

Akulah Aqilah Itu said...

tipikal. NOT.

liyanaziz said...

semoga tahun ni lebih baik dari tahun2 lepas hokeyh! all the best!

gabanMorka said...

kalendar 2011 xde lagi...haha

okedkama said...

nak cendol tanpa sempadan!

alfablue7 said...

dis entry is not for me :P

DuniakuAbstrak said...

kau mmg aneh

haha

deus X machina said...

bertaubat la abam hell bertaubat la. #serbanistasmode

ika~~ said...

hai korunkk tu mcm kenal je trademark spe..
keh keh keh..
happy new year~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~