Monday, February 28, 2011

Forced Election

Here's the case.
I was forced to elect on the election day.

I'm not an ultra fan of political movement or any political organization or any fruitless organization.
k malas nak speaking, xde freeflow.

Even on the recent university election, gwa tak pangkah mane2 pon candidate sebab gwa tau depa tak menyumbang ape2 pon kalau depa jadik ydp sekalipun. Most of them is full of shit too. They're up there sebab most of them is a legitimate famewhore. #fatfact. Walaupun gwa kena paksa, but still i don't vote and ini mengundang kemarahan orang atasan yang kena marah dengan orang atasan sebab orang atasan marah orang atasan. #padanmuka!

Jangan risau, every organization yang ada hierarchy of power confirm ade abused of power and full of cronyism. Sebab tu gwa cuba untuk elakkan diri dari involved dengan benda2 ni sebab gwa taknak jadi another person full of dipshit yang lupa daratan once gwa ada kat atas sane.

I have to admit that this hierarchy thingy is unavoidable sebab itu memang rule of an organization. So far gwa tak pernah lagi jumpa organization yang takde hierarchy of power. Kalau xde pon mesty ade yang self appointed sebab dia rasa dia eligible untuk jadik leader.

Gwa pernah duduk atas and gwa pernah rasa kena blame this and that just sebab gwa leader. Rasa dia macam sampah gak sebenarnya.

It is an obvious thing. Youth hate political movement and so on and so forth sebab a critical person or even someone who never really cares about all of these shit can see how them leaders and politician act based on what they said. Most of them is utter bullshit. Sebab depa cakap tak serupa bikin. Tak ramai yang sanggup berjuang untuk orang lain. Masing2 pon ade kepentingan sendiri. For those who did it for the sake of the people, u already have my vote in the ballot box.

Tapi berapa ramai sangat yang buat macam tu? haha~ its a mystery unsolved.

The recent university election for me is a platform to legalize yourself to be another scum in the political movement someday. Sceptical eyh? But thats what i see, so far.

Do you remember this Post?
This is what happened when u are up there and you choose to change. Just like what i've describe in it.

A few months ago, gwa ada try interview untuk ape position ntah. Gwa dengan member gwa dah pakat nak try, for the lulz coz we knew we would not be chosen, sebab even before the interview happened, gwa da dengar banyak rumours that said this candidate and that candidate have already secured their seat, sebab tu gwa coin cronyism. Thats what i see from my observation. Thats why i was there, purely untuk menganjing. Not to gain power nor any self gain. Thas why gwa selalu avoid untuk terlibat excessively.

Tapi, gwa dengan member gwa nampak ni satu peluang yang bagus untuk menganjing. Sebab orang yang interview adalah orang penting yang ada kat atas sane. Gwa tak berharap untuk terpilih pon, position ape pon gwa tak pilih mase dia tanye, sebab the main reason i was there is to point out what we like and what we hate based on what happened in the past years. Kalau student tak involved in any function u've organized, jangan salahkan guest. U can't force anybody to do anything out of their will. Because thats wrong.

Masa gwa kena interview, depa agak terkejut sebab figure anti establishment amongst my batch is there for the interview. Dorang siap tembak gwa sebab gwa byk kali tak attend most occasion. Gwa tembak balik, kalau function bodoh yang buat gwa menumpah seranah, memang jangan harap la ade orang nak join. Kah3~ The interview end up dengan depa tak puas hati sebab depa nampak banyak benda yang tak ramai nak point out. The obvious one. Depa selalu buat benda tu syok sendiri. Macam buat majlis untuk diri sendiri. Kalu dah macam gitu gayanye, sape nak datang oi? Haha~ Gwa banyak sangat point sampai gwa dah malas nak cakap pon depa suruh gwa bercakap lagi. Nampak sangat tak ada candidate yang cakap lepas macam gwa.

The other two or three candidates is talking all crap about their cgpa n gpa and all, which, i never bothered to talk about even it is on the safe side of the society's view. Nak cakap pasal cgpa borak tempat lain la pukimak. haha~

Oh, gwa syak gwa telah sahaja mengundang kemarahan pihak atasan kerna pihak atasan marah pihak atasan. Tapi nak buat macam mana? Berani buat berani tanggung la.

Justification, gwa rela tak mengundi dari mengundi orang yang salah.



Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

12 comments:

khadijah aminah md yusoff said...

hahahhaha aku bnci mengundi kat U! mpp same je! cm haram! dia jd mpp sbb nk sijil je.. ada dia kesah ttg kebajikan pelajar? blah ar!

achik ezam said...

jangan culik bawak lari calon mpp sudaaa....haha

:))

mR.sYaH said...

xpergi mengundi terus..

MATAHARI said...

politik kampus sangat funny, tiba-tiba tampal banner, tak de pendedahan pasal calon, siapa calon dan apa moto dia, just muka dia, nama dia dan fakulti apa, kena pangkah jugak jugak sebab sistem elektronik, orang HEP ada kat belakang tengok kami pangkah ke tak, dan sistem elektronik ni kalau buat undi rosak, memang akan diketahui siapa yang buat sebab ada no matriks kami.
calon tu pulak 2nd year, kami yang 3rd n 4th year langsung tak kenal siapa calon tu, sebab pendedahan tak de langsung melainkan banner melambak. entah siapa lah kami nak pangkah.

dan pasal interiew tu, cablelism kan?

thats what happened to my state baik dari bahagian kerajaan/politik dan syarikat(negeri lain pun ada tapi kat sini ialah satu penyakit). yang duduk atas dan tepi semua saudara-mara dia.
negeri kami sangat kaya, tapi cablelism ni buat kami ramai cari rezeki di sini. lagi pun tangga gaji kat sini lagi tinggi.

Akulah Aqilah Itu said...

macam mana nak undi kalau both parties sama macam anjing kan.

Aargh!

aku tekanan.

Didyajustsaytht said...

Ah, taknak komen banyak2

dah rage cukup2 dalam post apit pasal election jugak.

tengok la lepas ni apa jadi. pung pang pung pag hilang orang pecah tingkap segala, agak2 pas ni harga makanan kat cafe boleh turun tak, macam dimanifestokan diorg tu?

#sarcasm

zey said...

"Depa selalu buat benda tu syok sendiri. Macam buat majlis untuk diri sendiri."





kita dlm situasi y sama, aq xkan attend mana2 function y hanya utk melihat org2 atasan berjimba.. hoh!

Anonymous said...

you just being obsessed with sarcasm.

Lucifer said...

to anon, who the hell are you to care.

suehanna said...

well, i can't disagree more. ada calon yg manifestonya in my university nak perjuangkan supaya lebih banyak meja ditambah di cafe fakulti sains. wtf is that right? FML. i didn't vote either and pengetua kolej nak panggil sebab tak vote(as rumoured) and again, fuck you all. suka hati ahh nak vote ke tanak, both parties sama je.

Anonymous said...

to IBLIS, why so serious? (gelak)

Ajeossi said...

tektik keji nk tarik student pegi mengundi.. offer kupon makanan kt cafe dengan sesi cabutan bertuah time pengiraan undi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~