Monday, February 21, 2011

Of Typical Attention Whore and English

Anybody craving for attention here?
Hari2 stalk blog gwa pastu kutuk pakai anon?
Come on dude, tak payah malu2 sangat pakai anon. kah3~

Gwa pernah tulis pasal benda ni dekat sini.
Benci, tapi hari2 datang baca. Bendanya simple n senang. Kalau tak suka, tak payah baca. Awal2 gwa da letak disclaimer dekat bawah sane.
Pon tak paham lagi? Sah attention whore. Lulzy~

Secara Kronologinya, pernah tak jumpa manusia yang meminta, berharap and mengharap, tapi gaya mintak kaki? Mintak tapi tak reti mintak baik2. Jenis manusia desperado nak duduk dalam komuniti tu tapi kena reject sebab bebal sangat. Ha, manusia macam ni la yang selalunya jadik tahi atas meja makan. Busuk, n not welcomed metaphorically. Manusia bermuka tahi (bunkface) macam ni ramai je kat luar sane. Pernah or tak pernah jumpa je. Tapi gwa dah jumpa dekat blogosphere. Menarik kan?

Muka gaya macam orang tua yang kalau tak tua pon at least matang la for lucifer's sake, tapi perangai kalah budak2. I bet he's craving for attention. Orang yang perlukan kasih syg ni selalunya perlukan pelukan kasih sayang. nanti gwa upah Clown peluk lu ok? kah3~ I heard that this particular guy have a child, is it your imagination too? Coz u're a freaky guy who loves to self proclaimed your own self for having schizophrenia and its funny just to hear that self proclaimed situation.

Paling tak boleh blah siap spam comment gwa dengan blog link dia. Ape yang dia cuba buktikan pon gwa tak paham. Tapi nak buat macam mane? Mungkin itu je profession yang dia mampu galas untuk membuktikan dia lagi pandai dari orang lain dengan komen setiap entry yang orang lain buat. Sumpah kelakar dow. Tolong la jangan buat macam tu lagi, semak otak je. Whats your issue actually? Whats your main intention? Semata mata nk jadi attention whore ke ape?

OR are you trying so fuckin hard to be an internet celebrity? Ambik la title internet celebrity tu. Gwa tak nak pon though i used to crave for that once when i had a band and found it stupid and baseless to be famous coz i can't secure my private life in the end. This is one of the reason why i've never spit my own particular in the first place. Tak best pon hidup dalam keadaan dihakimi. My fucking life is not a judgement day to enjoy with, though i bet most of u like to judge. I know. coz even i did that, sometimes in a very particular situation.

English.
Terang2 gwa dah tulis kat entry ni gwa bukan professional writer nor an english born motherfucker yang mempunyai penulisan english yang flawless. Jap, bila masa gwa claim blog ni tempat untuk belajar bahasa inggeris weyh?

Kalau nak belajar english dengan lebih mendalam, boleh tanya Mistah Soulzoul. Dia ni terer english. Ape2 benda english gwa xpaham gwa straight tanye dia. Kalau payah sangat nak contact ni hah tweethandle dia @soulzoul. Voila. Baca la sekali entry2 dia. Disajikan dengan penuh sarcasm.

Ape nak pening2 condemn english gwa tapi tak paham satu benda pon content yang gwa nak sampaikan? Bahasa tu medium je woi. Tak payah nak berhabuk sangat pon takpe. Asalkan isi yang lu nak sampai kan tu masuk kepala hotak, cukuplah. Bagi english UK kang tak paham plak nanti. Kalau english lu band 6 pon tapi kepala hotak tu takde isik, sama je macam kereta Lamborghini takde enjin. Takde fungsi. Useless.

Tak payah la awak nak claim awak tu pandai sangat kat sini. Orang pandai 'sangat' selalunya xde mase nak claim diri dia pandai dekat internet since dia ade banyak lagi kerja penting yang dia nak buat In Real Life. Gwa sendiri tak pernah claim diri sendiri pandai tahap dewa dewi.

Ouh, Takkan terasa dengan post gwa dekat entry ni kot? Terasa ke ape? Adeyh. Kalau terasa tak payah la sampai retaliate macam tu sekali. Nampak sangat lu ni jenis tak boleh terima kenyataan. Stand on the ground sir. Jangan hanyut dibuai mimpi. Tak salah nak berangan, tapi jangan la sampai hanyut kelaot. Kang mati tengah laot takde orang perasan.

Oh ye, kalau ade sape2 claim gwa komen kat comment box lu, toksah la cepat sangat buat assumption. Gwa ade account, gwa ade profile sendiri. Tak perlu nak guna anonymous pon. Tak teringin pon nak tinggal komen dekat blog lu unless gwa sincerely nak komen. Kalau nak teruskan menyalak macam anjing lapar, silakan. Its your right. Menyalak la sampai puas. Sampai kepala putus pon xpe. Xde sape marah. lulz~

P/S : Jangan jadik anjing menyalak dekat bukit. haha~


I Hate this post, because i hate to point out each point again n again n again due to the existence of dumbfucks on this earth. I despise u dumbfuck, whoever you are.


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

16 comments:

LadyRye said...

i love ANON even they dont have balls..

mereka ini adalah seperti pompom girl mengiring parade..

penyeri hidup!

mR.sYaH said...

wah marah betul yerk.. cool sudah.. makin dilayan org macam ni lagi payah..

Anonymous said...

macam bagus je kau kan.nak kutuk orang bahasa kau mmg macam naharem.kalau nak nasihat orang nak tegur cara baik do.jangan sampai memalukan atau menjatuhkan maruah orang.yeaa myb kau dlahirkan genius dan kau kene tima hakikat yg tak semua orang macam kau.kalau semua org macam kau,rosak la dunia habis la anak melayu.sume pala otak jahanam macam kau.kau nak tau x kenapa org letak anon? sebab nnt kau screenshot then post kat blog kau.sbb kau terlalu taksub dengan bahasa kau yg mmg kalau makayah kau dengar,kau mmg makan penampar.ni nmamnya KURANG AJAR.kau budget kau femes la do? kutukkutuk org bagai. kau cakap kau relax,tadehal kalau org komen kau pkai name betol kan. tapi terbukti kau aibkan orang balik.orang cakap kalau budak kurang ajar macam kau kene balas pon kurang ajar.sebab kalau cakap baikbaik kau tak makan saman kan.
lagi 1.kalau orang pakai google trnslate sekalipon,diorang ade kacau carrymarks kau ke? ade kacau pointer kau ke? or myb kacau hidup kau.yee myb english diorang tak sepandai english kau.
so tu cara diorang selesaikan masalah diorang.kau budak pandai kene paham.pegi ajar.bukan maki tepekik telolong kat sini.ape kau cakap tadi?anjing menyalak? pegi depan cermin dan tengok,anjing yg sebenarnya menyalak tu sebenarnya kau.

Anonymous said...

aku tak benci kau.aku baca blog ikot sedap hati aku.bila tak kena gaya kena la bantah rite?ape kau ckp muka tahi? sape muka tahi.bukan kau pon tergolong jgk ke?cakap orang kau pon same dude.sebelom cakap org kau kene pastikan ciriciri tu tade kat kau.
aku tgok ape kau cakp sume tuju balik kat kau kan.kau trgolong dalam manusia yang TERsangat LOSERRRRRR!
HAHHA !

HEROICzero said...

kecoh sial yg konon nak kutuk english orang. hey hey hey. at least ada praktikkan kan?

haihhh~

p amek TESL la kalau nak skema alam sgt.

keh3x

Anonymous said...

saya...sangat...maluu...sbb..nama..saya...sama..dengan..2...anon...kat atas.biaser bro, their own perspectives.it's not yours.

Akulah Aqilah Itu said...

hahaha. ada anon kat atas. hahaahaha!!

SUCI KUDUS said...

haiyoooh anon.. nok.. kalau x suke xpayah la bace sundels...

koserr tau akak..

MATAHARI said...

O.o kelakar lah anonymous kau.

aku syak dia lupa tekan disclaimer dan segala bagai link kat entri ini,


atau dia lupa berak lepas makan, tu yang terkentut-kentut.

ok. chow dulu.

Dark Half said...

gua cinta lu, bro
lu amat seksi ketika marah..auwwww!

Ajeossi said...

to anon..

come on lar.. be a man!!
ak pun teringin gak nk berkenalan dgn org ckp lebat ni.

xsyahirx said...

wattahek.. dah tersentuh hati sangat kenapa kan? kot pakai anonymous tu kenapa perlu nak mengelabah sangat.jiwa kacau sungguh.kalau semua fikir macam kau lagi kalut dunia.itu ini tak boleh tegur.cakap elok-elok tak faham. tu yang hellioz cakap "terus terang" gayanya. oh lupa, mesti kau selalu nak menang sahaja kan? dont be judgementalis dan apa-apa sahaja la.
aku tak ada niat nak "back-up" hellioz..cuma kau(anonymous) terlalu..susah nak diungkap dengan kata- kata dah.

Anonymous said...

errr..wa bukan yg lu smua kata kan tu..cuma yg sama id ngn wa tu..nak kata skit:
lu mcm baling batu,sembunyikan tangan.
lg bgus kalo lu amalkan.apa yang tngan kanan buat,tangan kiri tak tau.

Irwan said...

hahaha. Aku datang pun biasanya sebab orang suruh. Aku spam commentbox kau? Aku bagitau jer kitorang kutuk kau. Bukannya macam kau cakap sensorang dan mengumpat kat sini.

Memang aku nak jadi internet celeb. Aku ikut kau, apa? Kau spam mazidul, aku spam kau. Aku ngan Mazidul adalah sedara. Kau ngan aku juga sedara (kalau kau nak). In fact, bila kau dah grad, kompeni aku ni perlukan kegal advisor pun dan aku tak kisah kalau ambik lemau grad cam kau ni.

Orang baca blog nak rilek2. Kalau baca blog kepala naik pening sebab nak pikir, nak rujuk kitab lama, nak wikipedia, baik aku baca buku untuk Masters aku. Tapi aku setuju dengan kau bila kau cakap kalau semua orang main setuju jer, baik takyah diskusi.

Tapi, camana lah orang nak nampak point kau kalau kau asyik icingkan teguran kau dengan caci maki?

on a different note,
Aku ada dua anak. Di sini membuktikan bahawa aku tak slow walau lepas kahwin. Di sini juga menunjukkan bahawa aku ADA LIFE. LIFE aku happy, tak macam kau yang membesar dengan caci maki ni.

Aku claim hak aku sebagai tukang komen atas alasan aku ada 5 blog yang update minima 3 kali seminggu (kalau bukan 3 kali sehari). Kalau setakat satu blog pun kau dah takleh kontrol private life kau, obviously you have control problems. Aku pernah ada band, ada zine dan sekarang aku ada 3 kompeni. Kau? Kau apa ada? Setakat perkataan-perkataan kasar dalam kamus, kau bungkus ajer buat bekal kau dikemudian hari.

Aku tak pakai ID anon, gambar profil curi atau buat semua baling batu sembunyi tangan tu. Nak tengok tangan aku? Pergilah ke aderberani.blogspot.com

hahaha. Ni mesti nak moderate kan komen aku, kan?

Lambat. Aku dah publish.

Dan inilah salah satunya keistimewaan blog aderberani. I get my message thru whether you approve it or not. Bitch!

Oh, by the way. You may call me just WHORE. I like bitches than self-righteous virgins. Because I prefer practitioners, not theories or whiners. Like yous.

Have a freakin good week!

Anonymous said...

.

podeh3 said...

salam...

panas2, haha.. x salah nak berdiskusi sesama blogger tapi biar lah berdiskusi dgn cara yg lebih matang. aku setuju sangat dgn pendapat anon tu. lau ko ckp mcm ni kat mak bapak ko, sedey die org tgk ko. mana x nye, penat die org sekolah kan ko supaya ble da besar nanti ko leh berbudi bahasa amalan yg mulia.

xpe la, nak wat mcm mana penat da mak cik nasihat kan die tapi die ckp kat mak cik bahasa ni medium perantara lam blog die. mak cik cuma risau je klu2 die nikah nanti anak2 die ikut jejak die. xpun dak2 sekolah, kutuk2 ckp ayah ko wat blog guna bahasa ala2 sarkastic gitu. ideology mmg berbeza tetapi kte semua tetap sama. bahasa mencerminkan bangsa.

klu ko nak org lain hormat ko, ko kena blaja hormat org lain dulu k. x salah ko nak wat entry2 mcm ni cume, x payah la nak caci maki sampai mcm tu skali.

ko da lupe ke masa kat sekolah dulu cikgu ade pesan. hormat pada yg tua, sayang pada yg muda. :P

renung2 kan la.

(ko mcm tekanan je jang. jgn la lepas ni xde entry baru plak. penat je hasil ko selama ni. heh3...)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~