Thursday, March 31, 2011

5 Fasa Tidur Manusia

Fasa tidur ada 5 fasa.
1st phase, 2nd Phase, 3rd phase 4th phase and dreamland phase

90 - 110 minutes diperlukan untuk melengkapkan cycle tidur sampai last phase.

1st phase adalah tidur2 ayam.
Masa ni lu orang boleh lagi dengar orang cakap2 and sedar keadaan sekeliling walaupun anda tengah tido. In this phase, senang nak bangun sebab tido tak dalam lagi. Perasan tak masa lu orang tido, suddenly tangan or kaki self reflects? tiba2 dia jerk off voluntarily move without orders from the brain.

2nd Phase
Masa ni tidur lagi deep dari 1st phase. Masa ni senang lagi nak kejutkan orang tu sebab dia belum betul2 deep. Tak jumpa lagi bidadari dari bumi.

3rd Phase
Masa ni adalah fasa pertama deep sleep. Masa ni dah start susah nak kejutkan orang yang tido. Tido tak puas lagi. Siapa2 yang marah bila kena kejutkan tu mungkin berada dalam fasa 3. Sebab tido tak puas. Masa ni kepala otak mereng2 lagi. Bila kena kejut and masa ni dia berbual ntah pape mungkin ni fasa dia dah tido. Nao u know why some people is angry bila kena kejut.

4th phase
ni fasa kedua tido yang deep. Fasa 3 and fasa 4 adalah penting bagi menyajikan anda tido yang menggembirakan. Whats sex without ejaculation? Itulah perumpamaan yang gwa mampu bagi for the meantime. Masa ni pon susah gak nak kejut. Sebab kepala hotak dah tak berfungsi senormal kita tengah awake.

5th phase. Dreamland phase.
Masa ni adalah tido yang paling dinanti2kan some people. Tak semua orang suka tido ada mimpi. But some people are waiting for a new adventure each time they sleep. Macam gwa, gwa tak pernah jangkakan ape2 kejutan or good thing from my sleep. Sometimes, mimpi2 yang dihasilkan datang dari subconscious mind. Certain people might said that we dream of what we think of before we sleep. Tapi gwa jarang dapat ape yang gwa nak mimpikan walaupun gwa berharap mimpi tu. Macam mimpi basah jumpa perempuan cun? The fact that we rarely get what we wish for is inevitable. Life's like that. Masa ni antara senang atau susah nak kejut. Why? Some people refuse to discontinued the dream. Tak pun sennag nak bangun sebab mimpi kena kejar anjing or kena kejar hantu or berlari lawan arus sebab kena kejar something.

Sebab tu member gwa pernah maki gwa sebab kejut dia pergi kelas. Dia maki sebab dia tak sempat ejaculate coz he's having his wet dream. KAHKAHKAH!

and Last nite gwa ada kat phase 1 or 2
it sucks. I can hear my pals talking and all.
Rasa macam tido dekat pasar malam. Celaka.
Lepas dua tiga jam gwa bantai kat phase 1 and 2 baru gwa rasa gwa tidur deep. Tapi gwa tak bermimpi malam tadi. So, see ya'll in my next dream. I could be the devil and u're the person with those halo on your head. lulz~

Source : a pharmacist and this website.


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

8 comments:

bujal X said...

fasa ke-6.

mati dalam tidur.

caca said...

owh kalau tido then tetibe rasa kite mcm tengah menangis tu acanee pulak Hell?

LUNA said...

dulu aku pantang orang kejut aku masa aku tengah dalam phase satu. dulu la. zaman muda remaja. sekarang, gwa cool

ParkAir said...

Macam citer inception la kan?

Anonymous said...

I love you so much.

intan.maisarah said...

:) jarang dapat tido yang berkualiti......

~.~"

Dale said...

okay, skang gua dah paham.
mostly, gua slalu stuck dkat phase 5th. dan sebabnya, kau dah tulis dah pun.
keh keh keh

Dale said...

okay, gua dah paham.
mostly, gua slalu stuck dekat 5th phase. sebabnya, kau dah tulis dah pun.
keh keh keh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~