Wednesday, March 16, 2011

Bercinta?


Seawal umur gwa 10 tahun gwa dah terdedah dengan benda2 cinta monyet geli2 ni.
Terima kasih kepada member gwa yang dari dulu sampai sekarang kaki perempuan. Sampi gwa sendiri terjebak kena pasang dengan member awek yang dia nak tackle. seesh. Jadik watak sampingan ni menyampah jugak kadang2.
"Dude, u're only 10 years old! What the fuck are thinking back then?"
Thats what i had in my mind now. I don't really know how the adrenaline rush back then, but now i know.

Kanak2 zaman sekarang (anyone under 18) lagi senang nak bercinta. Gwa syak masa tadika pon kanak2 ni dah start suka2 satu sama lain. Yeah, tak tau la ape dah jadik but itu semua memang fitrah manusia. Who am i to blame. But thats what i wanted to talk about.

Actually, masa gwa kecik2, memang dalam kepala hotak xde priority. Kalau kecik2 dah start kena p tuition and all, memang la sakit otak though i've been going to tuition since i was 11. And it helps. Though i hate that tutor much.

Kanak2 zaman sekarang lagi senang terdedah dengan persekitaran buas yang selalu mengajak nafsu untuk berkompromi. Kalau kanak2 sekolah rendah lagi dah pandai romen2, ni mesti ada silap dekat mana2. Seriously. Dibantu dengan gadget gadget yang semakin murah and affordable, anything can happen. Thats why banyak 3gp terhasil dan ramai pornstar2 local dihasilkan. Dari yang pakai baju sekolah pakai tudung blowjob kote belum sunat sampai la pasangan umur tahap bapak2 orang yang suka sangat rakam aksi2 18SX tak tau la untuk tatapan siapa. Simpan jelah dalam kepala. Ape yang desperate sangat nak rakam2 bagai? Dah kantoi padan muka. Nothing much i can say bout it.

Sebenarnya, bercinta tu tak salah. Gwa dah cakap dah. Ini fitrah manusia. Tapi kat mana kita letak priority tu yang penting. Lepas dah beberapa kali bereksperimen dengan relationship, i found a fine line between whats important and all.

Now, i'm in my 20's. And i can surely tell whats important and whats not.

Cuba fikirkan. If u are in a relationship with anyone muda2 ni, apa objektif yang lu orang nak capai? Nak geli2? Nak kahwin? Suka-suka? Sebab kawan ade bf/gf? Sebab gatal pelir/vagina? Sebab nak ada orang kisah 24/7? Objektif ni la yang gagal kanak2 zaman sekarang tumpukan.

Kalau setakat nak suka-suka, better of single. Being in a relationship is a mess. Srsly if u can't even take fucking good care of your own self.
Kalau setakat nak ikut trend dimana semua kawan2 anda dah ade bf/gf, thats utter bullshit. Itu masalah besar. Nanti kalau dah tak suka, boleh je cakap macam ni,
"aku couple dengan kau sebab semua member aku ade kekasih, aku sorang je takde" Cukup?

Sebab tu gwa cakap, tak ramai yang ada objektif khusus and alasan cukup kuat untuk bercinta.
Ramai sangat bercinta bukan sebab nak bercinta, tapi faktor persekitaran yang mengundang seseorang untuk berada dalam fasa bercinta.

Kalau komitmen dengan hidup sendiri pun tak ada, baik tak payah nak ade relationship bagai. Sebab tu gwa suka sebut pasal priority and all. Benda tu lagi penting dari lu orang hidup dalam khayalan.

Bercinta bagai nak rak, kalau betul2 nak sampai ke jinjang pelamin, lu orang dah fikir nak bagi bini lu orang makan ape? Kalau dah kawin confirm nak bertelur bersenyawa bagai. Dah fikir nak bagi anak makan apa? Dah cukup duit nak beli kereta, beli rumah, bayar bill semua?

Bagi gwa, benda2 kat atas ni lagi penting. Lets say lu orang dah bercinta sejak dari kecik, kalau takde jodoh, u'll be flat. Trust me. Benda2 jodoh bagai ni kerja tuhan. Bukan kerja manusia.

Oleh itu, dapatlah gwa simpulkan bahawa lu orang kena ada pegangan. Pegangan agama and stuff tu tanya diri sendiri la. I aint gon talk about religious thingy here. I wanna talk about Love. Pegangan tu maksudnya objektif lu orang bercinta. Kenapa bercinta? Dah dapat jawapan?

Objektif ni penting, sebab itu la matlamat yang lu orang nak commit. Kalau beli kereta tapi tak tau sebab apa beli kereta, baik tak payah. Nak buat semua benda kena ada objektif, lain la kalau lu orang saje buat suka2. And kalau lu orang rasa bercinta ni semata mata nak suka suka, lebih baik tak payah kusutkan kepala hotak dengan beban2 and excessive baggage yang lu orang tak mampu nak pikul.
Sekian.

-Hellioz Triquetra-

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~


16 comments:

skandaLdariLangit said...

kah2. mcm hamsap.

"aku couple dengan kau sebab semua member aku ade kekasih, aku sorang je takde" Cukup?

yeah m ex bila gaduh ckp me jz sparepart. tp lelama pastu cari balik~ kata tu jz kata2 nk buat sakit hati.

err..

gadget2 bsepah2. blog2 lucah pn bsepah2. bahaya budak2 skrg~

Frodo Baggins said...

wah wah seawal 10 lu dah hilang teruna helly? aku cemburu dol!!


>>____<<


konsep kawin itu mudah
tapi ramai yg beratkan
tmasuk yg nak kawin
yang dah kawin &
yg x nak kawin itu sendiri


tujuan aku kawin adalah untuk
menyalurkan semua yang ada,
yang aku rasa, yang sedekah syahwat itu,
dan yada yada yada bla bla aku,
di jalan dan saluran yang BENARRRRRRRRRR

kah3x

zey said...

now i get it....




kena cari objektif berchenta...~

мʋтɛ ƨтσяʏтɛℓℓɛя ♥ said...

indeed .

main reason aku taknak bercinta masa sekolah ni, budak lelaki yang aku suka are only in to temporary relationship . mgkin otak aku terlalu dewasa memikirkan hubungan jangka panjang sampai ke jinjang pelamin lol . =="

AISHA INANI said...

pfft!
rasa mcm kena buat proposal psal cinta plak kann. ada objektif.. grr.

btw, lecturer gwa ckp kalo tak penah buat lebih dr apa couple boleh buat inshallah berjodoh.
jd gwa rasa nak cek semua yang dah kawin nih tak penah ringn2 eh time kapel...
tp betol lah, allah kan tau aper yang terbaikkk!

bercinta............ hmmmm, single senang semua hal, couple senang sikit hal, susah bnyk hal. grr.

intan.maisarah said...

bercinta..untuk apa?

motif?

banyak cara untuk bercinta dengan tuhan.
becinta dengan keluarga
bercinta dengan rasul
bercinta dengan kitab
bercinta dengan buku (sindrom pra final exam)
bercina dengan asgnmnt


ooh..
cinta pada tarikan hati pada gender lain..

aa..

itu,,
perlu motif
jika untuk suka suka..
itu bukan cinta
itu cinta nafsu

perifore said...

hey there can you help me ? i just create my own blog and it seem like i the only one there,maybe you can do something to me ? i mean my blog.thank for that :)

btw nice blog dude :)

http://adressinvalid.blogspot.com/

mizsue said...

hm...
talking about love eh??
love is huge..
u can never ever know what love is..
different people with different perspective..
duh~~

DiNa-DiaNa said...

dina ada objektif utk bercinta..
dan objektif dina adalah perkahwinan..

tapi..jodoh tu kerja TUHAN..
bagai nak raknya dina cintakan&sygkan dia..

kalo btol die bukan jodoh dina..
itu adalah takdir dan kita kene redha...

TUHAN lagi tau ape yg terbaik buat kita kn..

nice entry bro..=)

cikpia said...

aku rasa aku tak nah bercinta sampai la umur 18, pas masuk kolej..... is it normal? am i abnormal? lantak ah, i dont know, i dont care, i dont give a damn!

six.september said...

lain pulak dengan kawan2 aku. waktu zaman sekolah, ktorang bertanding sapa yang single paling lama dia menang. haha. sampai sekarang tinggal dua orang je yang masih berebutkan kemenangan tu.

me the martian said...

nafsu mana fikir pasal tanggungjawab. janji puas. setakat ni aku tgk org bercinta bagai nak rak makbapak aku je. dah 30 tahun kawin, anak 7 org, masih ber-valentine, sambut bday, sambut anniversary, mcm2 la. yg lain tu bercinta tipu je..baru 3 bulan dah tak bersefahaman. tak ke bullshit tu?

Penggali (OM) said...

mmm, lumrah manusia...

Faiz Tapit said...

aku sokong kau

drkcrmsn said...

"Being in a relationship is a mess."

"Kalau setakat nak ikut trend dimana semua kawan2 anda dah ade bf/gf, thats utter bullshit."

aku suka ayat atas ni. haha.

CONNIE said...

totally agree that "Being in a relationship is a mess. Srsly if u can't even take fucking good care of your own self."

Ayah sy dulu selalu pesan jgn couple time sekolah.Budak lelaki tak boleh percaya.muahaha.n i was left with a sceptical feeling against boys.

to aisha inani igt semua org y kawen penah..ape? ringan2 dulu??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~