Wednesday, March 2, 2011

Point Of Fucking View

Yes.
Mungkin cendekiawan cendekiawan yang maha pandai kat luar sana gelak guling guling kalau baca apa yang gwa tuliskan saban hari. Mungkin sebab dia terlalu pandai untuk artikel2 kosong gwa yang tak dinilai dan tak berbaloi untuk dinilai. Mungkin itu pendapat dia.

Perspektif yang gwa titipkan dekat sini bukan untuk diterima pakai mahupun ditelan bulat bulat. Apalah kiranya kita gunakan otak yang dah diberi tu untuk berfikir secara kritis n kreatif tanpa unsur unsur makan mentah mentah? Tak salah kiranya jika sel sel neuron tu berhubung sesama sendiri untuk menapis setiap patah perkataan dengan terperinci. Hidup ni bukan takat makan berak tido je. Sebab tu kita ada otak. Otak tu semua binatang ada. Tapi kita ada akal. Akal ni binatang takde. Itu beza manusia dengan binatang

Layak ke tidak perspektif gwa diterima terpulang dekat otak lu orang, sebab gwa tak mampu nak arahkan otak semua orang untuk cuba faham apa yang gwa cuba untuk sampaikan.

Gwa akui. Tak semua yang gwa cuba sampaikan dekat sini boleh diterima masyarakat. Sebab masyarakat setiap tempat tak sama. Banyak yang membezakannya.

Dekat situlah penggunaan otak tahap optimum diperlukan. Takkan kalau gwa cakap tahi tu boleh makan lu orang makan tahi tu seketul seketul? Tak logik. Tak boleh diterima akal. Tak masuk akal!

Dekat sini la kita semua nampak otak lu orang dekat mana. Jenis makan bulat2 ke, jenis tapis dengan penapis ke, jenis taknak terima sebab lu ade idea lagi bagus ke. Semua ni lebih kepada perbahasan. Setuju ke tak setuju kita setel tepi.

Gwa tak boleh cakap semua orang wajib makan seafood hari hari sebab semua orang ade preferences sendiri. Preferences tu bukan gwa tentukan, last last, lu orang yang pilih.

Bak kata Dish, Dia manusia yang pro choice. Once u had a choice, choose!
And when u choose, choose wisely lah.
Jangan jadik bodoh makan bulat bulat.

Eg : Nak makan pakai sudu and garfu boleh.
Tapi, nak makan pakai tangan pun boleh.
Deal with it. Dalam dunia ni ada seribu satu sudut yang tak mungkin kau dapat cover semuanya. Sebab tu tak semua orang sama macam kau. Kau bukan aku. Aku bukan kau.

Penerimaan tu jatuh kepada diri sendiri. Kalau lu taknak terima gwa tak paksa. Gwa pun tak suka kena paksa. Sape yang suka kena paksa? Lembu pun tak suka kena paksa woi.

Let me set it clear.
Kalau dunia ni penuh dengan persetujuan, takkan ada secebis sengketa pun yang akan berlaku.
There's reason above reason and u always had to figure that shit out. Use your brain. Coz your knuckles can't think for ya'.


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

10 comments:

eiffel said...

'Kalau dunia ni penuh dengan persetujuan, takkan ada secebis sengketa pun yang akan berlaku.'

gwa rasa..ianya lbh pd kepuasan hati..

Dyna Yvonne said...

bernas beb.

ade akai tamo guna.pastu mula nak meradang tak tentu pasal.

mR.sYaH said...

setiap manusia punya pendapat yang berbeza2.. kalau xsuka jangan ikut.. kalau suka ikutlah.. takperlu rasa terpaksa.. nice entri bro!

Anonymous said...

kewl/butthurt/mafaka/

apa lagi?

ghetto la sgt.

Alexandriana Alia said...

yep. ada otak leh pk. leh pilih. nak macam mana. nak geliga ke nak bengap.
lol.

nama pun perspektif. takkan tak paham bahasa kot. :p

crayon said...

betoi la tu apa hang kata.. kalau takdak sengketa, semua orang masuk syurga la.. buat apa tuhan nak buat neraka lagi.. ya dak?

buat ja pilihan yang tarrrr-baik asalkan tak kacau hidup orang.. kalau orang kacau hidup aku, maknanya lapaq penendang la tu.. hahahaha

disco disco good good..

Anonymous said...

man that was a good one..really

HEROICzero said...

pada aku, simple. ruang bawah kau sudah tulis,

Its my perspective. What's yours?

kenapa nak gaduh2, attack2? kau sudah bg pendapat kau. so? siapa yg x setuju, bagi pendapat kamu-kamu.

mudah, bukan?

=)

Pendekar Berkuda said...

huyyyyyoooooooo......

ayat kemain best lagi...

stim lettew...

#oktnxbai

Anonymous said...

hi there,

well, i would like to drop a few words. yes, it is your perspective, but everyone do have their own perspective aite? and do everyone have the right to speaks out loud their own perspective?? dude, people did attacked you for a reason. what are the reasons? it's yours to think.

from my own view, you sometimes, cross the line. yeah yeah, its your own blog and perhaps you think it is okay to write anything in it but dude, we do have laws and we all bound to it. it is wrong to write something that mock people around eventhough you hates them so much.

i would like to direct your view to your entry/article on the budak kelantan. gosh, i wish i have no pity on you and lodge a report to SKMM or the authority of the contains of the article. well, i didnt. for now.

i dont deny the fact that all of you who blogs have the rights to write anything but there's a line dude. and trust me, the consequences is bad if u ever cross it.

btw, have u read the paper today??the mat skodeng is one of the cases.more to come.better it not be you

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~