Friday, April 1, 2011

I Love You

Sehari ada 24 jam
Setia 1 jam ada 60 minit
Aku lorekkan 1 per 24 jam setiap hari untuk kau gunakan setiap hari hanya untuk text, skype, chat and whatever medium available to communicate with your so called lovey dovey bf/gf and all.

Dalam masa 60 minit perbualan, text and all, i bet u received multiple counts of i miss you and i love you sentence from your lover. Segala rasa sayang, gersang, ditaburkan. Rasa sensasi yang menusuk kalbu bila dapat tuturkan kata2 so called 'sacred' dekat orang yang tersayang.

All the depressed things and all joy n happiness being shared. Aku paham. Memang teruja perasaaaaan tu. Macam makan steak. Lamb chop barang sepam dua. Bila zarah2 steak tu masuk dalam mulut and bercampur saliva dari mulut lalu dikunyah kunyah jadik kecil untuk dimuatkan ddekat kerongkong yang besarnya ditentukan makanan yang masuk. Sedap, enak, sumptuous, u name it. 

Don't stray. Aku cuma nak menggambarkan betapa enaknya dapat melafazkan kata2 kat atas. Lagi2 bila lama tak jumpa or lama tak contact and all. Kalau gf/bf tu ade depan mata, dah kena makan agaknye. Kenyang nafsu untuk seketika.

Bagusnya kalau perasaan ghairah tu dapat kekal sampai ikatan sah perkahwinan dapat dilafazkan. Lagi cun kalau semua tu kekal sampai mati. Indahnya dunia.

Tapi gwa jarang nampak manusia bahagia lepas kawin. Kalau kawin je masing2 buat perangai tahi. Janji2 nak sehidup semati tu campak je dalam tongsampah, buang dekat lori angkut sampah DBKL. Ptui...
Ni janji pakai buang ke ape? Politician punya janji pon paling bangsat dia perkenankan barang sedapur dua walaupun tak semua dia buat.

Macam pakai pad or condom or anything disposable. Pakai buang.
Ni ape bebel sampai kawin sampai sampah sampai disposable bagai ni?

Ok. enuff with the rants.
Dalam masa setahun 365 hari lu orang hidup tu, agaknya berapa kali lu orang lafazkan or at least text or chat or whatever it takes untuk sampaikan sayangnya lu orang dekat mak bapak lu orang?
Cuba pergi depan cermin, tanya diri sendiri. Jika anda gagal menjawab dengan jawapan yang munasabah, ketuk kepala tiga kali.

Hamboi, dengan gf/bf kemain i love you i miss you. Kalau boleh nak ikat je bf/gf dekat belakang badan taknak berpisah. Tapi dengan mak bapak lu orang pernah buat macam tu? heh

Lepas ni, ikut turutan yang gwa buat dekat bawah ni
1. Ambik fon. 
2. Pastikan fon ade credit. Text awek ade duit, takkan tang ni takde duit pulak. Gwa siku sorang2 nanti
3. Pegi text, inbox, new message. Dah buat belum?
4. Tulis i love you mom/father. Lagi bagus kalau lu anta message tu satu2 dekat depa. Jangan tipu la. Gwa tau mak bapak lu ade handphone sorang satu.
5. Tekan butang Send.
6. Setel
7. Untung2 depa masukkan fulus dekat bank account lu. lulz~

Lu orang agak2 ape perasaan depa bila terima text tu? Confirm depa cakap. Ni ape anak aku salah send message ke ape? Buang tebiat anak aku ni. Kalau dia call, cakap dengan dia lu orang sayang dekat depa. Bagi dorang rasa ape yang lu rasa setiap kali lu orang terima ayat yang sama dari bf/gf lu orang.
Nak malu ape? Depa yang besarkan lu orang dari kecik sampai besar.

Hah. Gembirakan la pulak manusia yang suap lu makan dari kecik sampai besar tu. Depa tak mintak pon duit lu orang. Bagi depa simple things that'd make em smile. Cukup. Sampai mati pon dia doakan lu tau.
Dah, jangan buang masa. P buat ape yang gwa instruct dekat atas nun. Selamat berkasih sayang. haha~

Tak, ni bukan lawak april fool. Apa kata lu orang buat benda bermakna sikit. Kesian orang bodoh kena bodoh bodohkan hari ni. 

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

13 comments:

Frodo Baggins said...

jangankan hantar mesej ailebyu pada beliau aku, skodeng coli2 awek pun sama2 dol. petua hebat diranjang juga dikongsi bak kata pepatah bukan salah itik mengandung .. yihaaa!

Frodo Baggins said...

lupa, ailebyu helly sampai ai mati april fool ke ni eh babi

Faiz Tapit said...

perghhh... baik pulak kau ye...
kah3

intan.maisarah said...

buat hari hari. tak msg.
kol mereka. :)

Anonymous said...

apsal ade air mata bca entri ni?
adoi

zey said...

haih,tu lah...klu aq send kat mak aq sorang t, ayah aq mesti jeles. maknanya, kena send 2-2 sekali. baru kasih sayang terbgi sama rata.






pedehal ckp luv u kat parents.

IIUM Angklung Club said...

hey dude

jom visit our blog and follow

btw nice post

http://iiumangklungclub.blogspot.com/

skandaLdariLangit said...

i call m mom n jz say it.
jumpa depan2 cakap kat abah.

malas lah mesej~
call senang~

Anonymous said...

I love you before my parent. Don't you see how much I am into you?

fathiyyahISMAIL said...

betul betull ~ :)

Anonymous said...

I LOVE YOU, I LOVE YOU, I LOVE YOU, I LOVE YOU, I LOVE YOU, I LOVE YOU, I LOVE YOU, I LOVE YOU, I LOVE YOU, I LOVE YOU, I LOVE YOU.

p/s; this is not April fool.

lavender harum wangi said...

lol~ aku malas nak cakap, aku guna body language sudah, hari2 cium tgn cium pipi~ bf? dah hilang. HAHAHAHA

Sakinah Mohd Darus said...

hi. i dah follow ur blog. follow me back yea (;
tq

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~