Thursday, April 7, 2011

Implikasi Senyum Kepada Dunia

Ye. Gwa tau. Senyum tu asas kepada kegembiraan.

Gwa faham erti gembira bila ada strangers senyum dekat gwa. Lagi2 bila lu tak kenal langsung strangers tu. And perasaan dia lagi seronok bila yang senyum tu cun macam Jessica Alba.

Memang la semua orang digalakkan senyum and all, tapi gwa tak paham dengan certain manusia ni.

1. Kau suka orang senyum kat kau, tapi kau tak pernah nak senyum kat orang. Lepastu marah bila orang buat muka kat kau. Kau ni bodoh ke ape? Mase kau buat muka kat orang lain kau ade pk perasaan orang lain nak hentak kepala kau laju2? Tapi bila orang lain buat muka kau marah?

Tak semua orang mampu senyum hari2.
Tak semua orang mampu hidup tersenyum walaupun hari yang dilalui hari tu sumpah macam sampah.
Tapi cuba kita considerate sikit. Give n take? Toleransi?

Kalau orang tu selalu ok je tapi satu hari ni dia buat muka tensen memanjang, biaq p la dia nak buat muka kelat ke hape. Tak payah la kau nak sibuk maki dia. Bukan kau tau pon ape jadik kat dia hari ni.

Lain la kalau muka lu orang kelat hari2 tak gheti nak senyum. Senyum kambing pon cukup ler tapi ni tak. Hari2 nak buat muka palat. Kalau tak kesah dengan orang lain yang tak senyum kat dia gwa orait lagi. Ni marah pulak dekat orang yang tak senyum dengan dia. Come on. What u give, u get back. Benda ni semua lumrah hidup.

Kalau rasa hidup nak happy, senyum je kat semua orang regardless of his/her face that day. Your precious smile could always chnage anybody's day.

Gwa pernah rasa down yang amat this one day but prior seeing somebody smiling, and gwa tau senyum dia ikhlas, gwa tak jadik nak marah2 or feeling down lagi. Try em. Mane tau satu hari nanti lu orang dapat rasa ape yang gwa rasa.

Nak senyum kambing pon senyum la, asalkan senyum. lulz~

fuck it, just smile u fucking weirdo.

P/S : orang yang gembira n slalu senyum mempunyai jangka hidup yang lebih lama. Top that!


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

11 comments:

bujal X said...

saya senyum 8 jam secara terus.saya kerja jaga kaunter..haih~~

Orked said...

tak suka senyum kat org n tak kisah kalau org tak nak senyum kat sy. he..

Frodo Baggins said...

sambil tulis entry ni, lu senyum tak dol? hamboiii kumain lagi sekarang ~ mentang2 dah mimpi kawen, senyum memanjang lu dol keh3x

AlexiaAqram said...

aku cuma harap masyarakat beri salam lebih kerap antara satu sama lain

namun, macam biasa.

masyarakat #phailed.

aida said...

betul2.
hm...tapi ade je orang yang hanya senyum bila nak bercamwhore~~

tia said...

ittew tgk senyum cecomel ni.
comel tak comel tak ?
*kekelip mata*

AR The Annoying said...

senyum satu keperluan kalau nak semua org senang ngn kau.

tp kadang2 senyum miang yg org bagi kat bf aku buat aku rasa nk pijak muka betina semua.

senyum banyak jenis, cukup sekadar senyum dkt org yg kita kenal, kalau x kenal pun just senyum biasa biasa.1 senyuman bawak banyak maksud bergantung kpd niat kau orang.

tapi ada lagu :Senyum, tak perlu kata apa apa, senyum.Haha

geeds said...

the upward curve is one way to give sedekah. so why save. no?

shafinaz (: said...

Gyahahah , senyum , tak perlu kata apa-apa :))

intan.maisarah said...

senyum
saat anda bangun pagi

hari akan ceria

benarkah

plumpy.tootsie said...

smile and the world will smile with you.

btw,did u change ur no?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~