Monday, April 18, 2011

Perhatian!!!

Semua orang ada tempat dia bekerja.
Penulis sekarang tulis dekat laptop, tak pakai typewriter. Walaupun nafsu menulis tu lagi membuak2 bila kau menulis menggunakan pen dekat atas sehelai kertas. #serius. Aku tak label diri aku penulis, tapi as long as aku menulis, aku adalah penulis. #dealwithit

Kalau kau ____________ (masukkan profession), kau pun ada tempat kau kerja kau sendiri.
Aku pasti kau tak suka bila orang tengok kau buat kerja. kan?
Melainkan kau ni kerja memang depan orang macam pembaca berita, pornstar, ahli silap mata etc etc.

Samalah macam aku. Aku paling tak suka bila sape2 termasuk kau tengok aku tekan2 huruf2 atas keyboard ni jadik satu karangan yang mampu puaskan hati aku.
Aku tak suka kau tengok aku menulis (read : typing)

So, kalau kau ada kawan2 yang menulis, jangan kacau dia menulis. Dia pun tak hingin kau baca apa yang dia tengah tulis. Nanti rasa macam bodoh. Kau pergi la baca ape yang dia publish nanti. Kalau dia tulis novel, beli novel dia, baca puas2, tenung puas2, tatap puas2. Bawak p jamban bole, bawak p tidur pon bole. Tapi tolong lah jangan kacau dia tengah siapkan ape yang dia tulis tu. Kalau kau ni manusia yang considerate, tolong jangan kacau. Kalau dia tulis blog, kau baca lepas dia publish post tu. Lepastu kau nak print ke nak kojol ke nak terjun KB Mall ke itu kau punya hal.

Kau suka tak aku kacau kau berak? Kalau tak suka, jangan kacau orang lain tengah buat kerja dia. Bagi dia space dia. Bila kau ade kat sebelah, rasa macam ada babi dekat sebelah tahu? Hilang semua idea idea dia. Kau nak gantirugi ke? Idea ni rege dia lagi mahal dari harga bumi tahu? Kau mampu bayar ke gantirugi?

So, aku nak ingat kan semua orang yang ada dalam circle aku and dalam circle readers aku, jangan buat ape yang aku dah cakap kat atas. Itupun kalau kau ni manusia la. Kalau kau buat jugak, sah kau babi. Babi hutan. Wild Boar omputehnye.
Ciao~


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

13 comments:

nil said...

marah nampak.. haha. memang pun. bila org duk sebelah tengok apa yang aku tengah taip, terus stop. idea apa suma hilang.

kena sedut gamaknya.

HARYANI said...

agak menyaampah la kalau orang asyik tengok kita buat kerja. macam ada yang tak kena je.

zey said...

yeah. aq pon tak suka orang sesebuk tgok aq wat kerja~

AISHA INANI said...

aik aku ingat aku sorang rasa mcm nih.
semorang eh??

okk.. but seryesly, idea tak lancar bila ada org tgok. hmm hmm

Dale said...

kat bilik aku ada cctv. so, sama je situation dia.

sakakarma said...

...aku ada 2 eko babi yang selalu tenung2 kat aku...kiki....kimax

Ateeka Amer said...

untuk pertama kali aku setuju dengan kaw. jangan kata menulis, aku tengah buat apa2 pun jangan kacau. aku jenis fokus dan konsentrasi tinggi hikhik

Mehmed Nouri said...

kalau mati jer..kiter nak org tengok kiter..kan? fokus fokus ahaks..

Azreen Amran said...

aku pon xsuke orang tengok aku menaip. nanti hilang semua idea sebab asyik memerah idea macam mana nak halau orang yang sibuk nak tengok aku menaip/ buat kerja. =='

Pijahh' de-Arr said...

kita serupa..haha..
benci bila hilang idea..sbb mereka haha~~

eiffel said...

kahkahkah!!tapi siyes, aku pown xsuka..

tapi masa exam, lec atau cikgu suka usha2 apa aku jawab.mulalah aku nk hide kn paper aku.kekonon xbg org tiru.kahkahkah!!!

ParkAir said...

Aku pun tak suka orang ada time aku melukis, tawar ilmu aku!

GuavaTheBuaya said...

Sepanjang gua hidup patam je lah sekor babi yg gua kenal... kehkehkeh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~