Wednesday, May 11, 2011

I Hate This Shit When It Happens

Kita semua ada tahap pemikiran yang berbeza. Input yang kita dapat takkan pernah sama n sekata walaubagaimana identical pun kita. Kalau kau ada twin yang sama n serupa pun, kau tetap akan ada pandangan yang berbeza terhadap sesuatu benda.

Itu mencerminkan betapa limited tahap pemikiran kita dengan sesuatu isu. Kita tak boleh serap semua benda and  knowledge in a chunk of cube to actually understand every scene of life. We can't. We just can't. Kita manusia. Bukan robot yang mampu diprogramkan setiap hari untuk dieksploitasi penggunaannya oleh manusia lain.

Setiap field of work and knowledge, akan ada old fags or legend or anyone significant to that particular issues. Kalau nak bercerita pasal human massacre secara besar-besaran, kita boleh kaitkan dengan mein kampf Hitler bermisai kontot, Kalau nak cerita pasal atomic bombs and super intelligence, kita boleh kaitkan dengan Albert Einstein yang cipta equation2 tu. Pendek kata, every simple things boleh ditaksubkan dengan setiap wajah dengan nama. Nak cerita pasal revolusi boleh borak pasal Vendetta dengan cita cita dia. Lulz

Tapi gwa tak suka bila ideologits2 ni diangkat tinggi kelangit macam dia la manusia yang lahirkan semua manusia lain or at least lahirkan pemuja pemuja dia ke dunia yang penuh dengan ketaksuban ni.

Ingat ni wahai manusia2 jelik sekalian alam sfera bumi, anda semua dilahirkan lalu vagina tahu? Dari vagina yang abah anda rodok2 tiap masa depa rasa depa suka.

Bangga sangat dengan depa semua yang lain tu paseipa? Anga lahir dari celah lubang kote depa ka?

Bayangkan dalam penulisan. Malaysia ada A.Samad Said dengan bahasa melayu pekat n karat dia yang mungkin hanya burung2 yang berterbangan di udara sahaja faham sebab kadang2 gwa kalut n sesat dalam permainan bahasa dia. Tak terungkap dengan pemikiran simple. Ya, gwa tau tak ramai yang suka fikir benda2 berat macam ni. So, gwa bercakap behalf on manusia yang suka berfikir lebih dari membaca gosip2 yang tak tau lah faedahnya dekat mana.

Seseorang yang banyak membaca tentang penulisan, falsafah, falsampah, ideologi, fahaman, etc etc akan cuba untuk mengangkat pemikir2 agung dalam kepala hotak depa untuk rasa 'ummph' sebab tau si polan and si polan. Lagi deep, lagi bagus. Lagi rasa macam knowledgeable gila babas.

Dude, everyone. Can we stop this shit? Gwa tau lu mesti rasa gila superior bila sebut nama nama pelik yang hanya engkau dan orang2 macam kau tahu, tapi perlu ke show off and berlagak macam orang yang kau banggakan tu macam tuhan yang kau sembah setiap hari? Come on... Grow up.

Tak kisah la bila kau tahu Friedrich Nietzsche, Spinoza, Montesquieu ke entah apelancau lagi nama yang kau bangga2 kan sangat tu. Gwa tau lu pandai. Pandai sangat. Belajar pon kat negara orang. Memang tambah2 la pandai kau pasal negara orang. Tapi nak bangga lebih pon apa dapat? Kau bukan kenal dia face to face pon. Bukan kau main guli sama sama. Bukan kau mandi longkang sama sama. Jatuh basikal sama sama. Kena kejar anjing sama sama. Tak, sorang pon kau tak jumpa. Tak kenal pon. Depa sume ada dalam kuboq sane. mati dah. Tak tau la ade lagi ke idok tengkorak depa dalam kubur tu.

So, tak kisah la kalau kau rasa kau lagi tahu banyak benda pasal sesuatu and kau rasa bangga dengan kebolehan kau tahu semua tu, tapi tak payah la nak bangga sangat macam depa semua tu bapak sedara hampa yang hampa hari2 jumpa boleh borak2 sama2 buat lawak porno dekat kerusi malas sambil pekena teh tarik or kopi barang secawan dua. Tak rugi pun jadi humble sekali sekala. Pandai2 kau pon bukan kekal sampai mati. Untung2 esok lusa kena sakit retrograde amnesia takpun total amnesia kan sia2? Kejap je merasa jadi pandai. Jap gi terus jadik bodoh macam buluh betong.

Tak semestinya pergi Tony Roma's kena order banyak2 makan sedap2. Kalau takde duit buat cara takde duit. Makan kenyang2 kat rumah, sampai Tony Roma's mintak la ape yang mampu bayar. Kan ke mulia perangai gitu? Lulz~


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

7 comments:

fatinizzati said...

agreed. thats it !

bujal X said...

heh~~macam kawan aku bangga betul sebab baca blog obefiend~terus belagak macam ahlul pemikir~~amat tahi tahu!

sam said...

ak trsngt stuju ngn hang..bgus pmikiran ko..thumbs up tok ko n thumbs down tok people yg posers

Frodo Baggins said...

walaupun aku cuma tahap naruto & khatam kitab shinchan jer, tp kau tetap sayang aku kan helly? w/pun aku x tau mussolini tu siapa.. tp ksimpulannya, bila mau g tony beroma irama lagi?

cisss!

MR. SYAH said...

sebab sikap suka membangga diri tu yg jadi lagu tu..

Minda.Kritikal said...

damn... i love your entry most here. it's the same with what i've thought lately and about to make an entry about that. its just, i dont have enough time to commit ryte now. but thanks to u, i will not forget it anyhow.

:)

Siti Mashitah Saidin said...

betei!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~