Thursday, May 26, 2011

Of Polygamy And Shit, Again...

Ye, polygamy. Isu yang tak habeh2 orang dok sembang sana sini. Yang pro polygamy kata lain, yang anti polygamy kata lain

Gwa yakin seyakin yakinnya bahawa nafsu ialah punca utama kenapa orang poligami. Tak caya p tengok stats manusia yang poligami.

The latest case of that Salih Yaakob kawin dengan budak umur 24 tahun tu apa kes?
Kau agak2 dia kawin sebab apa? Tiga orang bini dia tak boleh bagi zuriat kah? Tak ada anakkah? Bini ke4 dia janda yang memerlukan perlindungan lelaki kah? Apakah? Ada sebab kukuh?
Haha. fuck y'all lah. 3 org bini dia sihat2 belaka. Anak bersepah. Last2 kawin dengan 24 years old single lady jugak. Virgin ke tak virgin belakang cerita. lulz~

Stats boleh kira dengan jari yang polygamy tu terkadi atas sebab2 tertentu.

Dekat luar negara polygamy is a crime. Lu orang yangsokong gila babi polygamy ni pernah foresee masalah bila polygamy happened? Ilek. Masing2 cakap atas dasar poligami ni Nabi lu orang yang maksum tu buat. Lol. which is funny because u were talking on a not so fucken concrete basis.

Berape ramai yg betul2 bagi welfare bila dah poligami? Kalau ada pun sikit. And yang sikit ni gwa salute sebab depa tak bagi negative view dekat orang yang commit poligami. Tapi the rest macam mana?
Anak bini semua tak dapat nafkah. Bini tua kena tinggal, bini muda kena sental. Ni ke yg lu orang bangga banggakan sangat tu?

Bila kote lapar je, mula la masing2 justify ayat2 nabi muhammad, Sejak bila sunnah nabi muhammad tu jadik liabiliti untuk lu orang puaskan kote masing2? apakah ini?

Berape ramai yang polygamy due to good reasons?
Anak2 yang terabai sebab polygamy do exists. Kau pernah rasa, experience atau tau ape kesan dia? Umat manusia ni kalau ramai tapi xde kualiti sama je macam kau buat  produk banyak2 tapi xde orang beli sebab takde kualiti. Then ape jadik? Masing2 da besar hidup miskin papa kedana?

Agama kau tak salah, penganutnya selalu yang salah.
Bila fan club agama tu sendiri tak paham ape yg patut n ape yg tak patut dibuat, ni lah jadiknye. Masing2 jadik mufti yang dilantik diri sendiri. Jakim punya mufti pon kelaut, inikan pula mufti yg lantik diri sendiri. You can suck my dick la dude n dudettes.

Masing2 babi buta pertahankan point sendiri without realizing the fact that shit do happens when polygamy happened

Be realistic, jangan jadik idealists memanjang
Macam soulzoul cakap,
idealists akan kalah dengan realists bila idealists kena tampar dengan realists

We are livin the real life, not the life u create inside ur mind
Be rational, not emotional.
Agama kau tak suruh pon kau emo bila benda tu betul n berlaku
Takkan nak suruh bapak kau orang polygamy baru paham perasaan budak2 yang kena neglect due to polygamy tu
heh


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~



8 comments:

SPEK HITAM said...

saya suke poligami. huhu

RastaMat said...

lu dah pernah tulis pasal ni..

masih ramai yang suka jadikan agama sebagai topeng..

macam sial la diorang ni..

Akulah Aqilah Itu said...

salah ke kalau aku kata poligami tu dah hancurkan hidup aku??

Ye, poligami dah hancurkan hidup aku. Puas hati kau jantan!
memang dasar miang.
masa tulah kau nak rujuk sunnah.
sialan!

maaf teremo. -__-''

gabanMorka said...

kau mungkin find this entry interesting...

http://krenmaut.blogspot.com/2011/05/doctor-in-house-1-polygamy.html

Mawar Berduri said...

mereka hanya merasakan 'nikmatnya' tapi anak yang merasa 'seksanya'.

adakah dia tahu bicara halus di hati isterinya yang lain??

crack said...

mesti kau pun mangsa poligami kan.

Lu bantai je...
Gwa kewl...

Ries Lee said...

baru aku tahu bini baru Salih yakob umur 24 tahun! wow!

Frodo Baggins said...

org yg bmain2 dgn talak itu mcm celaka
yg bmain2 dgn poligami tu lg mcm celaka
banjingan orang kata ...
semua serupa xder hotak

kalaupun halal ...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~