Wednesday, June 15, 2011

Hukum Jual Kondom


The fact that condom is a necessity for every couple be it married or not untuk menggalakkan safe sex is inevitable. Condom diperlukan bagi merancang keluarga. Selain menggunakan pil2 yang perlu dimakan hari hari oleh pasangan yang dah kahwin, iaitu untuk perempuan.
Monday pills, tuesday pills, wednesday pills, thursday pills, friday pills, saturday pills and sunday pills.
Condom juga diperlukan untuk mengelakkan persenyawaan antara air mani and ovum yang mampu menghasilkan seorang bayi lahir ke dunia.

Sebenarnya apa hukum jual kondom?

1. Kalau ikut humanity point of view, ia diperlukan bagi mengelakkan persenyawaan lalu menurunkan statistik pembuangan bayi dekat tong sampah, tepi tasik, dalam tasik, tepi longkang etc etc.

2. Kalau ikut point of view lain, ia meningkatkan lagi kadar manusia beromen atas mukabumi atas sebab safe sex.

Right?

Realitinya, ramai lagi manusia yang tak berani nak beli kondom dekat seven eleven ataupun dekat drugstore atau pharmacy2 yang berdekatan.
Nak beli kondom takut, malu dengan cashier, tapi bila nak beromen tak takut tuhan pulak, meant for muslimin and muslimat sekalian alam.

Beromen nak, tapi takut mengandung itu ini pung pang pung pang tapi beli kondom pon tak berani. *Bodog + *stoopig betul manusia jenis ni.

So, muslimin and muslimat sekalian alam, apa pendapat anda?
Boleh la tanya pakar2 agama berhampiran bagi mendapatkan kepastian sebab gwa suka dengan jawapan yang penuh dengan diversity. Haha.
Jawapan atheist2 yang pakar dalam hal ehwal agama Islam pun dialu alukan. HAHAHA!

*Bodog = Bodoh anjing
*Stoopig = Bodoh macam babi


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

5 comments:

cikpia said...

hukum jual kondom sama la jawapannya macam ko nyer entri hukum bertunang....

kalau kondom tu diguna untuk merancang keluarga makna kata dibolehkan (aku nak kata sunat, wajib tu aku tak arif) tapi kalau guna takat nak beromen jatuh haram la.....

pepandai la pilih nak yang itam ka nak yang putih, yang dosa ka yang pahala.....

*just my 2cents..... nak kata pandai jauh sekali, nak kata bodoq cam tak bersyukur ngan akal tuhan bagi....

Akim Iqbal said...

Kahkahkah... always wear helmet for your own protection

EZAN IDMA said...

hmmm.,semoga terhindar dr penzinaan. amin

lufkin said...

nak pancut dalam tapi taknak pakai kondom buat anal sect la.. beli kondom malu tapi main bntot pun malu susahla..

Fyzal said...

malu tak bertempat mmg macam. esok bila dah kantoi perut besar baru la malu-malu alah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~