Tuesday, June 21, 2011

Of Lelaki Dan 5 Ego Mereka


Fyi, lelaki pun selalu rasa insecure. Insecure dengan keadaan sekeliling. Sebenarnya lelaki pun ada rasa insecure. Jangan ingat perempuan je ada rasa insecure n paranoid dengan berat badan depa. Style tak gemuk tapi mengaku gemuk. Lempang seko2 tau la.

Lelaki selalu rasa insecure bila tengok lelaki lain lagi2 bila lelaki lain tu lagi hensem macho kaya (duit mak bapak) etc etc.
So lelaki juga akan bersaing untuk dapat tempat dekat perempuan. Perempuan ni memang materialistik. No money no talk. Benda ni memang sejak azali berlaku. And it happens globally.

Gwa nak kecikkan scope ni dalam kalangan orang melayu.
Untuk justify kote kecik depa, depa akan cuba untuk berusaha sedaya upaya untuk 'marketkan' diri mereka dengan benda lain. Ape benda lain tu? Gwa akan try bagi contoh kat bawah.

1. Machine
BMW, sportcars, harley davidson, moto2 besar and every machine yang manusia pernah cipta adalah salah satu agent catalyst untuk buat depa rasa illusioned dick depa nampak besar dekat alam nyata. Perempuan suka benda2 yang besar n nampak mewah ni (doublemeaning). Sebab tu lelaki akan cuba untuk buat ape je yang depa rasa megah and grand supaya perempuan nampak kemunculan depa dalam market yang depa nak invest.

Kalau nak sangat bandingkan self quality dengan machine2 ni, susah manusia miskin yang gentleman nak mampos untuk bertanding dengan manusia yang mempunyai machine2 ni. Jangan tanya kenapa lelaki sungguh sungguh nak buat kereta depa hensem. Tu salah satu quality or virtual dick depa dekat alam nyata. Jangan marah depa kalau depa nak tukar sport rim paling mahal, nak tukar engine paling mantop or nak facelift kereta dengan kadar mengarut. atau nak pasang ekzos yang bunyik paling celaka atas jalan. Tu salah satu benda yang depa nak buat untuk tonjolkan diri selain dari sebab minat and shit.

2. Knowledge
Kalau lu orang perasan, ramai lelaki akan cuba untuk ingat n baca trivia and general knowledge. Benda ni jugak salah satu benda paling senang untuk buat perempuan amazed. Reason? Benda ni tak memerlukan aset atau modal yang banyak. Belajar jela pandai pandai or banyak2 kan la membaca so that depa boleh impress perempuan dengan semua jenis knowledge dari yang paling merapu sampai yg paling awesome. Perempuan bimbo senang nak sangkut, sebab depa ni cantik tapi selalu akal letak dekat tetek. Tapi kalau perempuan yang betul2 appreciate and salute benda2 ni pun lagi akan impress lebih. Sebab bimbo lagi suka dekat point nombor 1 and 5. #dealwithit

3. Money
No money no talk.
No money no honey.
No money no lambchop.
Ok dah mengarut jauh sangat. Money makes the world go round. Bila lu orang banyak duit, automatically virtual dick lu orang akan nampak sebesar besar klcc sebab duit adalah alasan paling kukuh untuk seorang perempuan melekat dengan seseorang lelaki. Bagi la muka dia huduh macam tenuk ke cacat ke perangai pukimak anak haram ke, perempuan akan still sangkut dekat lelaki yang berduit (doublemeaning). So, untuk boost self esteem depa, lelaki akan cuba untuk jadik manusia yang paling berjaya dalam dunia dengan mengumpul duit paling banyak depa boleh kumpul.

4. Facelift (Metroseksual)
Jangan ingat perempuan je yang terer make up make up ni. Lelaki pun terer gak. Kau usha je mak andam yang tumbuh macam cendawan lepas hujan tu. Metroseksual ramai. Kalau nampak je lelaki yang muka flawless nak mampos tu, depa adalah golongan2 yang metroseksual jugak. But sadly, lelaki yang metroseksual selalunya gay. So, hati2 la kalau kena usha dengan lelaki macam ni, takut lepas kawin depa main depan belakang. Makan luar jangan cerita ah (doublemeaning)

5. Aset Lain
Selain dari semua point yang gwa dah keluarkan kat atas, aset aset lain macam rumah, saham, share dekat BSKL, and aset2 lain dekat bank dalam n luar negara jugak mampu mengukuhkan lagi virtual dick depa. Lagi mahsyuk, lagi bangga la depa dengan semua aset yang depa ada.

Manusia sebenarnya primate yang sifatnya sama macam haiwan2 dekat hutan tu. Contoh terdekat gorila atau orang utan. Kalau gorila, depa akan cuba bergaduh macam nak mati sebab nak impress female gorila. Lepas Menang and dapat impress female gorila tu, dapat la depa melampiaskan nafsu and reproduce. Battle of the strongest species kan? Kalau kau tak kuat memang kau kena pijak la. Lumrah alam. Pokok pun bersaing nak dapatkan cahaya matahari. Sama la macam manusia jugak. Cuma manusia cuba untuk impress orang lain (female species terutamanya) supaya depa ada dalam kelas tersendiri so that depa nampak outstanding dalam illusioned spotlight yang depa sendiri cipta. Manusia memang pandai berimaginasi. Primate paling kuat atas bumi, so far.

So, Kalau lu orang ade virtual dick selain benda2 lain yang gwa dah list kat atas dah boleh share dah dekat bawah.

Ciao

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

9 comments:

aLepfugazi said...

Lol.

shinobee46 said...

gua setuju 100% dengan entry ni... money come 1st lol.. kalau tak nape pempuan cun semua kena kebas dengan lelaki tua kaya... zizie ezzate, annahita bakawoli, umie aida.. err. ct nurhaliza??????????

zey said...

banyak lah pulak yang double meaning nya~

kurosagi said...

money~ no doubt~ tapi ade reason org laki jadi mcm tu~ pompuan zaman skang mmg kejar laki berduit(bukan semua), yg laki pon, kena gak pk, nk tanggung orang~

btw, saya mmg dasar kapitalis, materialistik n mengejar aset berjuta but nothing to do with "boost self esteem to attract mate(s)"

impian saya, beli pulau sebijik, hidup sana aman damai xde org kacau~ peace~ (^_^)v

Jerry Ghazali said...

"perempuan bimbo akal letak kat tetek."

aku suka ayat kau yang ni!

Cob Nobbler said...

survival to the fittest.

^baju kurung^ said...

marketkn dri juz for women? u can do better (no meaning,:)

Ren said...

agreed with this entry

aiko kato said...

nice..in your perspective as a man i suppose.

in my perspective as a woman, it is all about the whole package.
there are women who are into money
there are women who are into machine
there are women who are into knowlegde

ya..there are many types of women, but generally speaking for women, i do believe we r looking for stability.
what's the point of muka kacak tp poket kosong right??

it is all about balance. those type of guy yg u mention tuh..i classified them as an alpha male. lelaki yg hav evrythings n xrase insecure..such guy do exist kn.

i believe women just want a guy who complete her.

to men, dun be insecure, juz be yourself and let women out there define you.

peace~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~