Thursday, July 7, 2011

Affection

Ceritanya bermula begini.
Gwa ternampak satu tweet yang mengatakan bahawa
"Nowadays, kerja lelaki adalah untuk jadi hamba kepada perempuan"
I can't precisely remember whose tweet it was and i forget to retweet it.
And it sounds something like that.

Banyak cerita pasal lelaki nak kawin banyak, ade perempuan simpanan, main dekat light district main belakang, main depan etc etc etc yang gwa rasa ramai dah dengar.

IMHO, lelaki tak nak banyak dari perempuan. Lelaki lagi simple dari perempuan. Lelaki tak se-complicated perempuan yang maha komplex. Buat dari tulang rusuk lelaki tapi lagi komplex dari seorang lelaki. Amazing ey?

Lelaki nak a little affection. Tak payah banyak. As long as he knew that someone is giving a fuck about him, thats enough. Dah nama pun saling melengkapi? Bila lelaki kahwin dengan perempuan, maksudnya yin and yang dah ada dalam satu bulatan. So, bulatan tu dah jadik balance. Dalam hidup ni, everything is all about balancing. Kalau pandai sangat pun tak bagus. Kalau bodoh sangat pun tak bagus. tapi Balance. Benda yang balance jarang dapat fulfill each aspect dengan sempurna. Thats why dalam dunia ni tak ada benda yang perfect, sebab semua benda ada flaw tersendiri dalam kelas tersendiri.

Perfection is utter bullshit. All we can do is strive towards non existing perfection. 

Back to the bold, red, italic tweet above. I can see why that particular person tweet such thang.
Rasa macam mengarut pun ye, tapi kalau kita pandang dari sudut seorang lelaki, i'd give him my absolute vote for such statement. Perempuan zaman sekarang manja lebih. Generally. I love to make such general statement sebab i can see everything in a wide scope. Bukan sebab nak generalize semua benda.

Lelaki kena buat itu, ini, itu, ini untuk win that particular person.
Cuba bayangkan berapa banyak effort yang dia dah invest untuk win your particular 'heart'.
Kalau dia dah invest itu ini lepastu sangkut, that means dua dua dah ada dalam keadaan yang tak sama macam dia start nak tackle that particular person. Kalau dia sungguh-sungguh, dia akan terus buat ape yang dia rasa patut buat dekat orang yang dia sayang.

Lepas pumpang pumpang kanan kiri depan belakang, perempuan tak rasa ke effort dia tu berbaloi untuk di vice versa kan? Come on. Ini reality. Lelaki nak jugak rasa dihargai. Ingat perempuan je reti rasa nak dihargai bagai palancau tu? Lelaki pun ada hati woi! Ingat kerja dia nak jaga hati lu orang je ke tiap masa? Bila masa lagi lu orang plak yang bagi affection and tunjukkan yang ada lagi manusia lain kisah dekat dia walaupun dengan cara paling remeh sekalipun.
Gratitude.

Gwa tau, semua orang suka gratitude. Its a present. Hadiah yang priceless. Kereta bugatti veyron yang paling mahal tu pun tak mampu bagi rasa deep dari affection yang perempuan boleh bagi. Its more than that. More than anything precious in the world.

SO, kalau ada siapa siapa yang nak tanya ape jenis affection yang lu orang harus bagi, tu kena tanya diri sendiri and you significant other. Kalau tak tau jugak dah boleh email dekat gwa kasi gwa paham itu situasi pastu gwa try solve. Jangan risau, geng terfaktab bersepah. Satu2 gwa roger tolong setel nanti. haha~

*********************

In another occasion, ada sorang minah ni tweet macam ni lepas gwa cakap gwa tak akan faham perempuan sampai bila2.
DIa cakap cukup la kalau lelaki tu bagi kasih sayang dekat perempuan tu, tak payah faham pun tak apa.
SRSLY? Lady? any clarification from you?


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

10 comments:

nil said...

cuba hidup dgn prmpuan, tgk, faham ke tidak.

wahidah said...

hahahahahaha gua pom fail b4 dis.so xley tlg sgt.tapi pasal laki pon rase nak dihargai maybe betol.hahahaha.exprience beb experience.huhuhu

hanjila said...

nowadays, mna mgkn lelaki jd hamba, malah mgkn prmpn yg kena kjar pikat lelaki pula. smpai bila-bila pun lelaki tak mungkin akn dpt fhm prmpn, vice versa. tp tu tak penting pun...

ashikin said...

haha this gender fight will never last.

amira said...

that is why i never agree to malaysian drama and romantic comedies

kurosagi said...

LOL~ pompuan suka guna bahasa kompleks n EXPECT lelaki akan paham bahasa kompleks mereka~ that's a BIGGEST FAILURE in communication~

btw, i am gay n haters gonna hate~ XP

Anonymous said...

What do you mean?

Anonemes said...

semua perempuan akan ada princess syndrome.. ada yang pintu kereta pon tak boleh bukak sendiri. mintak laki bukak jugak. sanggup tu kereta kena jemur tengah panas, masuk kereta dulu sebab nak mintak pintu kereta dibukakkan. LOL

siang malam mintak di appreciate sebab bakal bagi pantat lepas kawen. mak bapak letak hantaran tinggi2 sebab nak jual pantat anak la. LOL

Jerry Ghazali said...

memang pun kalau bab nak memenangi dan menyenangkan hati perempaun lelaki tak ubah macam hamba.

aku juga setuju dengan kau yang sampai bila-bila pun lelaki tak akan faham dengan perempuan sebab aku juga berpendapat perempuan ni sifatnya kompleks sangat.

kalaulah sekadar beri kasih sayang, tak perlu faham perempuan tu pun tak apa, kalau aku, aku juga akan tak faham kenapa aku perlu beri dia kasih sayang sedangkan aku tak faham dia. entah2 dia pun aku tak cukup kenal, sebab tak faham!

wasted!

aiko kato said...

lelaki, u wont understand us perempuan smpi bila2...ya..like u said b4..we r maha complicated..
we luv to berkias2..we said a word but mksudnya mmg luas..tq~

and me..seorang perempuan, on behalf of other woman..i never understand men..men r complicated..yes..lelaki ckp straight forward but always ckp xserupa bikin..how?


Conclusion,
sbb itu ada kutub utara & kutub selatan..we r different but yet we deserve each other..and there will be a man and a woman who complete each of us.In my opinion, manusia itu mmg kompleks but love makes it much more complicated and we human..we luv complicated..br la fun..x gitu??

peace~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~