Sunday, July 3, 2011

Aktiviti Pasca Internet

Sebelum gwa terlibat dengan anasir anasir internet ni, ape yang gwa buat kalau terbangun pagi pagi macam ni?
Kejap.

option 1 : tido balik

option 2 : cari makanan, lepas tu tido balik

option 3 : tengok tv, time2 macam ni ade iklan smart shop (dibaca : semak shop) seribu satu barang2 pelik yang rumah tak perlukan dia jual.

option 4: baca buku (dibaca : tipu)

option 5 : cari kucing, gomol kucing, ajak kucing tido sekatil. nak lagi kejam, tutup pintu, biar dia tak boleh keluar. esok pagi mesti dia mengiau bising sangat lepas tu ada orang bukakkan pintu atau dia gigit badan gwa yang dia rasa dia boleh capai, gwa menyirap, gwa bukak pintu tu untuk dia (tapi lepas bukak pintu dia still bising sebelah telinga gwa and main gigit2. #jilaka)

option 6 : oh, nyanyi semua lagu yang keluar dekat radio. hitz.fm. Gwa dah tanam budaya barat dekat diri sendiri sejak kecil. Alasan : lagu melayu mendayu sangat, and takde pengajaran. Pengajaran pasal cinta bersepah. Tapi mase tu gwa tak ingat gwa ade awek ke tak. (tak penting)

option 7 : usha nokia tiga tiga seposen, oh, ade awek la tu kot. kot la.

option 8 : keluar rumah main basikal, serious? lama gila tak cycling. basikal dah jadik besi buruk belakang rumah.

option 9 : cipta lirik. fuh... last2  satu hape pun tak jadik.

option 10 : pandang cermin lama lama. hypnotize diri sendiri. bila dah mengantuk kembali ke kamar untuk beradu.

option 11 : baca gempak yang tahun gajah punya edition. gelak sorang2 baca cerita mat gempak. tido.

option 12 : lastik cicak pakai getah posmen. bila dia menggelitik, ambik, letak dalam surat khabar lama, crunch! kejam. memang kejam. Tak pun kejut kucing yang tengah tido atas sofa, bagi dia makan. crunch, crunch, crunch, again! Tapi kepala cicak kucing gwa tak makan. tak sedap kot kepala cicak. perhaps

option 13 : main solitaire dekat komputer windows 95, sampai bosan. Asyik menang je. sape tak bosan.

fuh. banyak juga aktiviti gwa sebelum gwa terer jadi pelayar internet. Ingat azhar mansor je ke terer belayar? Gwa pon terer jugak lah.

kejap. sekarang bangun2 je ushar twitter (walaupun takde benda kat situ kecuali random ramblings dari pengidap insomniac malaysia)
takpun tulis benda tak berfaedah dekat sini. limau betul.
harini takde pengajaran. oh? ada. manusia hidup dengan lebih sempurna tanpa internet.
Patutla budak sekarang ramai fatass. keje lepak depan skrin 4 segi 24/7. Limau. lemau.
gwa pun turut serta jadik limau. tapi gwa bukan fatass. sekian.


4 comments:

Aimi Bahari said...

bosan nya hidup.

M [aceoflight29] O said...

subuh? camne lebur ke ape? lol

Azri the Accelerator said...

ni kalau obefiend baca ni,mesti dia setuju.

Lady RaRa said...

hi muhammad hellioz bieber..

i mis u lah!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~