Wednesday, August 31, 2011

Pegi Mati

Pergi ke kubur untuk doakan orang yang dah mati.
Dengan harapan doa tu sampai ke mana mana tempat yang sepatutnya dia sampai.

Tapi gwa rasa orang yang dah mati tu patutnya doakan orang yang tengah hidup.
Who am i kidding?
Orang orang yang dah mati tu dah tak sengsara dah sebab dah tak payah fikir ape ape pun dalam kubur.
Rest In Peace.

Orang yang masih lagi hidup dekat atas bumi ni hidupnya lagi sengsara. Hari hari membanting tulang cari makanan untuk kenyangkan perut untuk terus hidup. DAN berusaha untuk bagi makan dekat nafsu nafsu yang tak pernah puas dengan apa apa yang mampu disuapkan literally.

Kau cakap dengan yakin n pastinya bahawa orang2 yang dah mati tu sedang diseksa.
Kau dah pernah mati ke wahai orang orang yang masih hidup?


************************************

Kau takut kena describe tapi kau describe orang?
How can that be?
So, adakah statement itu mengunjurkan bahawa orang lain tak boleh describe anda and anda sahaja yang berhak untuk memanipulasikan keadaan itu untuk jadi yang sebaliknya?

Cakap la nak cakap apa, siapa yang mampu jahit mulut kau untuk hentikan kau dari bercakap?
Kalau dia buat defamation, saman sudah.  Kalau kau rasa kau ada duit untuk saman orang lah.
Kos nak saman orang bukan dua tiga ringgit. Makan ribu ribu juga. Mana ada benda yang datang free dalam dunia ni. Kau beranak keluar dari perut pun dah kena bayar. RM500 kalau dekat public hospital and lagi mahal kalau dekat private hospital. 

Lahir lahir je dah kena bayar tol tahu?

Kalau tak puas hati jugak hentak je kepala dia dengan apa apa material yang mampu buat dia sakit and bertaubat dari berkata kata nista. or, bunuh je dia. 
Kalau kau rasa berbaloi untuk letakkan undang undang dunia ni dekat tangan kau.

Undang undang tuhan ke undang undang manusia ke, tukang execute undang undang tu manusia jugak.
Unless tuhan campur tangan and execute 'the act of god' dekat semua manusia.

Ciao

6 comments:

maCy said...

selamat hari raya ay :)


harap betul macy mati nanti always in peace tayah maen geli2 dengan ulat2 dan ular2~

Anonymous said...

ada benda free, cuma ruang kepala kau terlalu kecil dan hanya tahu mengomel dalam blog dan twitter. Bakal peguam yang hidupnya disia-siakan dgn ayat mengomel kalah perempuan-perempuan. say it in front of their face, fucked up guy.

Anonymous said...

ada benda free, cuma ruang kepala kau terlalu kecil dan hanya tahu mengomel dalam blog dan twitter. Bakal peguam yang hidupnya disia-siakan dgn ayat mengomel kalah perempuan-perempuan. say it in front of their face, fucked up guy.

AyuE SurihanyOt said...

gua rasa gua tau lu nak tuju kat sape ni??

Abang Zam said...

well, kau pernah baca kan azab kubur?

i got the point

Anonymous said...

kalau x nak bayar tol, pilih parti yang tidak pilih kasih untuk menghargai syarikat cina daripada rakyat sendiri.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~