Wednesday, October 12, 2011

Kenyataan

I have to accept the fact that i'm not ready to stop smoking. My mind told me that i'm not ready for that.

Saya perlukan alasan yang kukuh, kuat dan mampu membuatkan saya berhenti once and for all. Saya terpaksa relate berhenti merokok dengan perkahwinan.

Saya perlu satu motivasi yang kuat untuk itu. Marriage is no childs play, u have to be commited, and be prepared mentally and physically for that. You can't just decide to get ready when u're not yet ready to face the fact that u'll be living your life with an important person u'll be spending your life with throughout your life. At least having all the minimum requirement to be involved in the marriage thingy.

Cuba berhenti seribu kali sekalipun kalau ia tak kekal, sama macam kawin cerai kawin cerai kawin cerai. Tak konsisten dengan niat asal iaitu kekal dengan pendirian asal, berhenti merokok. Bukan berhenti olok olok sebab nak sedapkan hati sendiri. Tapi berhenti for good.

I guess i need a list for that but i wonder if that'd be helping me on the process.

So, for the time being, i'm not ready to stop. Unless i'm totally ready to actually start realizing the fact that i need to stop smoking.

Harap harap rakan taulan, keluarga serta semua pihak secara langsung atau secara tak langsungnya dapat membantu manusia manusia yang cuba untuk hidup sihat tanpa asap rokok.
lol

Kelakar.  Harap harap dapatlah saya menajamkan penggunaan bahasa melayu yang caca merba ini untuk kegunaan sekarang dan masa depan. Amen.

Ciao

10 comments:

Abang Zam said...

seronok jugak bila baca bahasa melayu lu

Aujinz said...

Semoga lu berjaya membersihkan udara di Malaysia yang dah tercemar nie, bro..


keh keh keh..

aiko kato said...

at least u r true to ur self..ya, since u cant quit smoking..well what to do..except u hav to try harder to quit smoking..i believe in "usaha itu tangga kejayaan"...i know, it is hard to do..but if u really committed to it...insyaallah..u will quit smoking..;)

what's important is effort...i dun smoke, so technically..mayb am not the right person to giv u advices but my dad use to be a chain smoker until my mum gave him the ultimatum..eventually, he quit smoking when I was 7years old...

In my opinion, one shud believe in him/her self...you can do it!!

sorry if my words offended u in any way..

*peace*

zey said...

macam ayah aq lah, dia stop smoking semenjak kahwin ngn mak aq...

Akim Iqbal said...

Ayah aku boleh berenti, takkan hang tak boleh ? :)

katasifat said...

Tak perlu rancang...spontan!

...mampu?

KatakanTidakPadaRokokDemiSPERMA said...

amboiii mang, kemain sekarang

hahahhaha

sihat?

miss nina said...

yg penting, nekad dan fokus
selamat berjaya ucapkan selamat tinggal pada rokok

jiro ngan Q said...

sebab merokok membahayakan kesihatan.kesihatan kau dan orang yang terpakse menghidu asap rokok kau.malahan, orang yang terpakse menghidu tu lagi hazab seksanya daripada kau yang menghisap rokok tu.

sekian.

maibrenhed said...

Aku doakan kau dapat berhenti merokok.

Ye lah yelah, apa apahal istiqomah tu yang penting .

Okey :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~