Sunday, January 30, 2011

Who Will Possibly Start 1Revolution At Malaysia

Dari Tunisia ke Mesir, unrest sebab revolution is inevitable.
Let's not waste our time and proceed with the ramblings.


Who Will Possibly Start the Revolution At Malaysia?


Students
Undang2 AUKU yang terpakai sejak ia ditubuhkan selalu menyebabkan kesukaran untuk semua pelajar dekat malaysia untuk join any activities be it political or not.
Sampai bila student nak bukak mata?

Hari2 kena sogok dengan reality television, endless entertainment, tapi bila bab political movement, human right movement, semua kena sekat. Kanan kiri depan belakang kena ikat. Sampai bila nak jadik macam ni woi?

Apsal government tak Haramkan sekali penyertaan students untuk join benda2 junkie macam reality television tu? Naharam. Masing2 pentingkan personal agenda. Ni la politik dekat malaysia. Penuh dengan drama swasta tajaan diri sendiri.

Nak suruh youth jadik pemangkin negara, tapi sekat pengetahuan untuk jadik pemimpin negara.
How kewl was that mathafakka? The government is in fact denying students right to voice out their opinion. Kalau nak harap mamat mamat poser yang jadik MPP JPP tu wakilkan suara students, sampai kiamat pon takkan berlaku la. Depa tu semua kaki jilat bontot depa yang kerja carik fame In Real Life je. Masing2 pon ade agenda masing2.

Agenda paling palat gwa pernah dengar is jadik MPP or JPP sebab nak tackle awek.
What The Fuck was that fuckface? Sebelum ada kuasa kemaen humble. Dah sampai atas, lupa diri. Memang palat. In the end, all i can see is, depa jadik another trained k9 sebab depa kena lari sane sini just untuk siapkan sesuatu benda atas arahan pihak atasan. Kalau ada pangkat semata mata untuk dianjingkan, baik lu jadik anjing gwa lah. bebal-ism sungguh manusia macam ni.

Parodi yang siggy buat dekat sini describes the best what i had in my mind.

The best part of being students abroad is, u can join the gov based political organization, tapi tak boleh join any other than that. sicko bastard paranoid android.

Miskin tegar/Kais pagi makan pagi kais petang makan petang
FYI, jangan ingat semua orang yang dok kat bandaraya Kuala Lumpur tu semua kaya belaka. I bet most of them hidup cukup2 je tiap bulan. Habis bulan habis gaji. jangan tengok orang kaya yang pakai Nissan fairlady punya expenditure, tengok dekat orang yang makan mee segera walaupun sebelum hujung bulan sampai.

Nak tau keadaan kerajaan sekarang, tengok nilai matawang sekarang dengan nilai barang dekat pasaran.
Ye, gwa tau duit malaysia sekarang lebih kurang RM3.05 berbanding 1USD (currently). Tapi tu tak bermaksud Ringgit Malaysia cukup kukuh. Duit europe jatuh mendadak pun sebab enormous economic recession lately.

Tengok harga barang and nilai duit yang kita ada. Tengok kadar inflasi. Tengok macam mana kerajaan huru hara tarik subsidi. Tengok macam mana harga barang keperluan harian naik. Ni semua indicator untuk tau ekonomi kita macam mana. Usha micro n macroeconomic. Jangan disebabkan akhbar utama tak pampang besar2 ramai orang takde kerja lepastu assume ekonomi dah pulih. Jangan jadik ignorant. Sebenarnya, kita gradually menjurus ke arah ekonomi yg tak stabil.

Jerung2 lahanat kat atas tu sedap2 je melantak meal ratus2 sekali makan, yang miskin tegar bagai ni makan nasik dengan telur goreng je.

Takkan nak tunggu gaji purata 40% penduduk malaysia bawah RM10 baru nak sedar?
Bukak mata, pandang wallet. Cukup tak gaji tu nak sara anak bini lu orang bila dah kawin nanti?

Takkan nak Malaysian buat camni dulu baru nak berubah?
SOURCE

Kaki reformasi
Dulu gerakan ni active giler. Sampai tahap kl jam kaw2. Ye, mase zaman reformasi ni dulu gwa masih budak2 lagi. Reformasi tu ape pon gwa tak tau.

Yang penting gwa nampak reformasi ni lebih ke arah nak menangkan pseudo prime minister anwar ibrahim yang tak habis2 borak pasal nak jadik perdana menteri. (Nampak sangat gila kuasa) Belum jadik perdana menteri lagi dah janji itu ini. Kalau dah jadik perdana menteri ape la jadik dekat malaysia ni. Pandai betul dia yakinkan orang. Kalau tak sebab kes IMF and pinjam2 duit serta interest rate yang tinggi amat masa tu, confirm gwa mati2 percaya dekat ex member barisan nasional ni.

FYI, barisan nasional dah memerintah lebih dari 50 tahun consecutively. Nobody really bother sebab masing2 dah termakan janji2 and sumbangan gomen dekat orang yang susah. Takkan nak gigit tangan yang memberi hanya pada setiap kali pilihanraya diadakan? Nanti orang cakap tak mengenang budi pulak. Orang yang selesa jarang nak berubah jadik progresif, trust me, depa ni selesa sangat.

Fcuk you lah.
The only day i see those representative is bila ada pilihanraya je. Lepas pilihanraya tamat, lesap entah kemana. Sorang2 hilangkan diri. Buat malu semua politician jela woi.

Banyak lagi golongan2 manusia yang mampu mulakan benda ni, tapi gwa da banyak kali borak dekat twitter, Malaysian belum cukup susah untuk mulakan revolusi. Masyarakat Kita lebih kepada angguk2 geleng2 tunduk2 ikut telunjuk iye2 saye2 kiri kanan ikut saje. Mane ade perasaan nak tukar dari good to better. Kita selesa dengan keadaan yang biasa. Sampai satu tahap betul2 miskin kaw2, baru masing2 nak berubah.

Jangan marah la kalau gwa samakan hosni mubarak dengan spiritual leader lu orang tu.
Da sakit bagai pun nak terus reign power, nampak sangat gila kuasa. Ramai lagi la manusia yang layak jalan sane sini tanpa bantuan tongkat atau kerusi roda. Step down jela. Gila kuasa punya pasal, sanggup taknak letak jawatan walaupun dah tua gampang. Tak sedar diri. kah3~

Gwa harap satu benda at this point, takde revolusi pon takpe. As long as those politician ambik pengajaran dari ape yg dah jadik dekat Tunisia and #Jan25 dekat egypt. Rentikanlah main wayang main politik byk sgt, stop being an actor in your own self produced drama, majukan ekonomi negara. Majukan rakyat. Jangan main wayang banyak sgt sampai lupa semua pihak tengah buat liputan pasal lu orang semua.
Jangan sampai revolucion merebak baru nak janji ubah itu ubah ini. Coz that'll be fucking too late to change.


Jangan buat2 lupa, rakyat tu nadi sesebuah negara. Bukan alat puas nafsu kuasa.


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Saturday, January 29, 2011

Of Anonymous And Its Significant

Interweb is Srs business?

That's how it works nowadays.

I don't think i need to explain on why i'm being an unknown blogger with intricating pseudonym because for the umpteenth time, i'm tired of explaining why and why all over again.
Its like telling you why you have to eat every single day just because u can't accept the fact that we all eat and drink to live. Its tiring just to tell somebody whats what just to satisfy their hunger. Why can't u in a split second think of why its happening?

You, who rarely lurk into hundreds of website to find humongous info on the interweb must've been wondering who anonymous is, i bet millions of people would. Because not everybody is a regular internet users, unless its for their daily dosage of social networking sites.

Anonymous is one of the very powerful voice yet to be discovered here, in Malaysia. In most of other country, europe especially, anonymous is a big force thatt have caused thunderous movement. They are anonymously an important agent of self consciousness and self aware towards the incline of whats wrong and whats right. Yet, they're still an anonymous for sure.

They have caused a lot of movement that no ordinary organization would have done in an orderly manner. Anonymous is someway somehow a futile force to go against to.

Let me visualize it for you.
Anonymous is us. Everybody is an anonymous. No matter what colour u are, what race u are, what gender u are or what type of religion u've put your faith into. Deep inside, u are an anonymous.

It's not because u want to escape from the fact that you have a huge amount of critique deep inside you, but its because everybody have and entitled to their opinion in their own ways.

To Seal off the face of an anonymous is to seal off everybody's face. 

An anonymous don't need to be a doctor, nor a lawyer to be an anonymous. They only have to be themselves in their own cognitive way of thinking. U don't have to be me to think like me because a big world with the same style of thinking is not an ideal world to live in. Its gonna boring and dull. Like looking at the very same model of car doing what a car should do. Its like a rhetorical bullshit being sworn over and over again because you want people to understand something in your own way, not with everybody's way.

If you can't accept critiques, don't you fucking dare to involve yourself in a world where everybody have their own style of thinking and thoughts.

I know what you had in your mind.
You are one single person who think you're the most righteous son of a bitch that can't handle the truth that you want everything happened in your own way. Thats you.

But believe me, once you think u've succeed wiping off one single anonymous, you're totally are wrong in the first place. Anonymous is born each and every second as the clock is ticking. Anonymous is massive.

I tell u what, your very own blood would and could have been one of them. The difference is, whether u know it or you don't.

So, if you think you can handle me, try to handle the world by yourself, i bet u'll be drowning in hopelessness as the time goes by because one single action could've always lead to another incident. I hope u could memorize the law of catalyst. Once u pull the trigger, u're one dead man alive, yet to be discovered.

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Wednesday, January 26, 2011

Hamster Beromen (For Educational Purpose Only)

So, here's how the story begin.
Member gwa kena sampuk dengan hantu ape ntah sampai dia nak beli hamster.
Balik2 je bawak sangkar dengan habuk kayu dengan makanan bagai. Nasib baik dia tak bawak anjing liar buat pet, mau haru biru jadiknye.

A couple of nights ago, gwa nampak menatang ni copulate, gaya manusia, bukan style doggie, tapi mengadap each other. Hamster betina ni bising jugak lah. Berdecit sane sini. Tapi gwa syak dorang memain je kot. Hamster pon reti memain gak woi.

Suddenly, hari ni, gwa nampak lagi. Semua ada pulak tu. Gwa sambar handset member gwa, gwa rakam.
Nak percaya ke tak tengok la video kat bawah ni. Khas untuk lu orang tengok. Jangan amalkan sudah. Unless lu orang dah kawin. Kalau terasa nak tiru jugak aksi2 panas hamtser celaka ni, jangan lupa pakai kondom. Safety first. Lu orang pon da besar panjang kan. Takkan gwa nak mencarut hari2 pasal ni.

malas nk snap bebanyak, kang ada yang buat bahan puaskan nafsu sorang2.
kah3~

Enjoice
ouh, muzik latar komentar PES
lulz

video

Lepas habes je adegan tu gwa layan twitter sat. bagi live feed kengkononnye.
Mase gwa tengah layan twitter mmber gwa ajak tengok lagi.
Nafsu binatang sekor2. Gwa pon layan la tengok.
Kejap lagi, hamster jantan ni climax, lama gila dia paut hamster betina tu.
Hamster betina tu sungguh2 mengerang macam manusia yang memanggil nama tuhan pabila merasai nikmat seks. Lulz~
Sadly gwa tak rakam. kah3~

Habis je 1st round tu, hamster jantan tu lepak atas roller, baring, ingatkan tido.


Selang beberapa minit dia sambung lagi.
#Dasar nafsu binatang. Tah bape round dia sebat.
Gwa pon biarkan mereka beromen tanpa gangguan.

Sampai gwa tunggu habis upload video ni pon depa tengah main lagi
kah3~

Kalau dapat si hamtser ni beranak pon kewl gak.
heharap takde manusia yg fetish dengan binatang baca blog gwa.

Nao u  know how these lil bastards copulate.
haha~


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~


Tuesday, January 25, 2011

Perempuan And Extra Laughing Nerves


Perempuan adalah makhluk yang pelik. 
Perempuan suka benda yang kewl, hensem, kelakar, cute, hamster, kucing comel, dildo, eyh? Haha~

ok2 sori kelaot.
Perempuan dalam ertikata lainnya wimmenz adalah sebahagian dari manusia yang bernama lelaki.
Itu fakta.

So, perempuan perlukan kasih sayang seorang lelaki yang mampu buatkan dia rasa Selamat dan dihargai tiap mase, walaupun masa dia tengah marah sebab PMS melanda. Bukan kasih sayang seorang pengkid yang keliru dengan jantina sebenar dia yang bertetek tapi malu2 nak ngaku sebab tetek kecik. lulz~

Pada pemerhatian gwa, perempuan mempunyai extra laughing nerves yang selalu buat gwa confuse kerna perempuan suka sangat ketawa, walaupun benda tu takde la lawak mane pon.

Acfuckingtually, Lelaki tak perlukan bakat untuk join raja lawak atau bakat untuk kerja sebagai seekor badut dekat funfair untuk membuatkan perempuan ketawa kerna perempuan sememangnya telahpun di isi tempat kosong dengan laughing nerves yang banyak. Serious. 

(Case study)
Gwa berada dalam satu kelompok manusia berjantina lelaki dan perempuan.
Salah seorang lelaki yang gwa kenal dalam group tu adalah lametard. Lametard ialah lelaki yang membosankan dalam kalangan lelaki. (hellioz, 2011) lulz~. So, sebagai seorang lelaki,  gwa dan groupies gwa tak pernah mengharapkan apa2 aksi extravaganza dari lametard ni untuk buat lawak sebab dia lametard. Lametard tak buat lawak, tapi orang akan bahan dia untuk diperlawakkan. Geddit? 

So, masa gwa ada dalam group tu tengah minum2 borak2 sekali si lametard ni buat lawak. Lawak dia confirm2 la kalau lelaki yang dengar macam, "hek eleyh, tak lawak pon". Tapi certain perempuan dalam group tu ketawa macam tengah menonton final raja lawak pulak. Bullshit gile. Cakap sikit gelak, cakap sikit gelak. Nak mampos ke ape?

Imagine this, gwa yang blah belakang tu,
yang depan ni perempuan dalam group tu


Gwa agak impressed dengan si lametard sebab dia mampu menjana tenaga dari perempuan ni. Laughing do require certain amount of energy. Sebab tu lepas ketawa rasa penat.

Tapi after a few sessions of group lepaking, (#englishmalay) gwa dapat conclude bahawa perempuan ada extra baggage of laughing nerves. Seriously. Kadang2 lawak yang gwa dengar tu sangat lame, sebab ia datang dari lametard, tapi, si perempuan2 ni masih lagi gelak kena rasuk dengan hantu kelakar. 

So, lelaki2 di luar sane. Tak kisah la kalau lu orang bukan pakar buat lawak tahap spender basah ke lawak porno ke, jangan risau.
Tuhan itu maha adil. Dia memang ciptakan perempuan dengan extra laughing nerves untuk buatkan perempuan gelak walaupun dia dengar benda yang paling mengarut dalam dunia.

(Kadang2, lu bukan kelakar pon, cuma dia rasa semua benda yang lu cakap tu kelakar, mungkin sebab dia dah attached dengan lu)

Sekian.



Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Monday, January 24, 2011

Fucking Plagiarism

This subject is so something that everybody knows.
Plagiat ni maksud dia peniru buta.

Gwa pernah post pasal benda ni dekat sini dengan panjang lebar,


Kalau setakat nak copy paste lepas tu buat blog sebab nak dapat attention, baik tak payah blogging lah. U aint produce anything out of your mind pon. Lu cuma si kopi pasta yang nak nampak pandai dengan  idea orang lain.

What is wrong with our society actually?
Masa sekolah dulu takkan tak belajar pasal plagiarism and its badside?

Gwa boleh tolerate dengan simple quotation if u intend to use other's source, tapi in this case, lu ambik artikel tu sebijik sebijik then tampal dekat blog lu. What are you trying to prove there by the way?

According to mistah husky pusky, he's stealing content from forum carigold, blog my-sensasi, berandamadina, vangards and the list goes on. Alexiaaqram pulak cakap MrK punya artikel dari terfaktab pon kena copy paste sebijik sebijik.

Dude, what are you trying to prove here?
Are you trying to impress everyone telling that u can copy paste any news and any blogs so that u can be seen as a human who have an outstanding intellectual mind?
Are you trying to say this?
" I have a great point of view here and i'm doing all of this because i need to hook wimmenz as you can see that i'm a wimmenz lover and has 4thousands friends mostly wimmenz coz i stalk them on daily basis"

Dude, seriously plagiarism is not kewl.
U might be kewl for a moment sebab those girls u've add is probably saying that u've got a lot of good view. Tapi kalau lu dah kantoi busuk macam ni sape nak respect weyh?

Gwa berani bet kertas kerja lu mesti full marks kan?
Because u're so good at it to the extend that almost none of your entry is produced out of your bloody fucking mind.

You'll be famous each time the clock is ticking.
But You'll be famous in a bad way. In a way that everyone thinks that u're one good plagiarizer better off this blogosphere.
We don't need another you here. we don't need another attention whore who intend to get famous in a stinky way. No, not this way.
U're messing with the wrong people this time. Ready to for a little bombardments from us.

Do you read Lensarosak?
Nao read OhhMejuez
You'll find a lot of copy paste article there. I bet your article was there, if he read your blog.
kah3~

direct yourself here for a full story 

Last but not least,
Fuck you plagiarizers!

Friday, January 21, 2011

Lawak Hari Ini -Maher Zain- #1

Hari ini hari jumaat.
Orang Islam p sembahyang kat masjid.


Tapi dia nak dengar lagu Maher Zain
Dengar lagu ni berapi menyanyi kungkang kungkang.
Sore sedap takpe lagi, ni da rupa ayam sakit tekak dah bunyinye.
Siap debate ni lagu puji tuhan bagai.
Tapi sembahyang haram, tak penah nak buat.

Apebende ni woi?
Dengan agama lu pon nak poser dengan gwa ke?
Kaki sorang2 baru gheti nak paham.
Kah3~
#serbanistas sungguh perangai.


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Thursday, January 20, 2011

Masalah Lelaki Berumur

Lelaki adalah ciptaan yang kewl.
Kenapa?
Sebab lelaki mampu menghasilkan benih2 untuk menghasilkan generasi baru.
Tapi kalau dah semua nak keluar benih, nak tanam benih dekat mane?
Mestilah dekat perempuan. Ini nama dia pelengkap.
Macam puzzle. One piece is never enough to get the puzzle done.

But there's something special about men.
Lelaki takde menopaus. Lelaki takkan berhenti menghasilkan baka2 generasi baru untuk terus hidup.
Ni name dia species survival.

Mukadimah bapak bosan.
OK, back to the point.

Lelaki takkan melalui fasa menopaus dan ini alasan kukuh untuk manusia bernama lelaki untuk teruskan hidup yang sihat dengan healthy sex lifestyle.
Kalau lu orang perasan, selalunya yang carik perempuan2 jalang untuk buat puas nafsu memang lelaki berumur.
Bini kat rumah?
Dah menopaus dah bro. Takkan hari2 nak pancut dinding?
Sebab tu la datuk2, tan sri tan sri ni carik lobang untuk puaskan nafsu.

Lelaki punya nafsu tak mati. Makin tua makin menjadi. Aint it?
Haha~

Sebab tu lelaki selalunya perlukan pasangan yang  lebih muda.
The fact is, perempuan akan tua lagi cepat, sebab setiap kali depa beranak, depa dah reduce lifetime depa gradually.

So, lelaki yang kurang kasih sayang dekat ranjang selalunya suka carik pasal.
Lagi2 kalau style yang dah kawin pastu cerai. Mane lu nak pancut kalau dah cerai?
Sangap beb sangap.
Ini la salah satu sebab lelaki berumur yang grumpy wujud.
Sebab depa takde healthy sex lifestyle.
Sex tu fitrah manusia. Kalau tak, perempuan tak wujud untuk lengkapkan puzzle yang complex ni.

In the end, kalau ade jumpa mane mane lelaki berumur yang grumpy,
U can speculate. Coz the reason i gave above might be one of the reason.
Who knows?
Tapi kalau dah jumpa jangan kacau la, mau dia meracau satu dunia.
Orang kalau tengah sangap memang macam tu.
Kan lelaki takde menopaus?
Kah3~


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Monday, January 17, 2011

Evangelist Vs Pendakwah

Actually, maksud kedua dua perkataan kat atas lebih kurang sama.
Yang tak sama, agama yang dibawa untuk disebarkan.

Thats the difference.

Lets find a case.
Evangelist sungguh2 nak kristiankan orang islam supaya jatuh murtad dengan menyembah Jesus yang telah disalib. Macam macam depa buat. Tolong sane tolong sini, hulur sane hulur sini. Duit tak payah cerita la, dorang memang well equipped dengan harta duniawi ni. Sebab manusia memang suka sembah duit.
Sue me if i'm wrong.

Ade satu kes kat johor tak silap gwa,
ade sorang minah ni murtad ikut laki mane tah. Padahal bapak dia imam. Boleh bayangkan tak situasi ni? Raihan pernah berirama, iman tak dapat diwarisi. Kalau nak jadik, jadik. Faith ni benda yg komplex. Manusia tak sudah2 kaji tapi tak dapat jawapan.

Cuba bayangkan how powerful dorang punya spell dekat manusia tu. Anak imam besar tak silap gwa.

Tapi cuba tengok orang Islam punya dakwah, sekejap ade sekejap hilang. sampai dah masuk islam pon murtad balik sebab takde sape jaga. takde sape guide.

but this is not my point.

Dari sudut mata orang islam, semua yg evangelist buat nampak tak kena. Yela mengkristiankan orang nampak macam jahat gile babi. Macam jenayah terhadap humanity yg Bush buat dekat afghanistan and iraq.

Tapi cuba tengok balik sejarah, bila pendakwah islam datang n mengislamkan orang2 bukan islam. Bukan ke orang islam buat benda yg same. Kenapa orang islam tak rasa benda tu same je macam ape yang evangelist2 buat dekat semua tempat?

Kita selalu rasa kita betul bila benda tu berkenaan dengan faith kita. Tapi bila tu bukan faith kita, kita cakap orang tu salah. Sebab semua orang nak ada sense of belonging.
Don't u think so?

P/S : Try this http://thisisgood11.blogspot.com  if u'd love to have limited version tees. Again, i've gain nthg. Helping out is not a bad thing aigh? haha~


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Saturday, January 15, 2011

Facebook Status

I found a lot of people trying hard to get a quote to make a status on their facebook status.
Are they trying to impress anybody with the copy pasta citation?

Or do they wanted to look intelligent with all those wordy quotes and get a lot of likes and comments?

I know we live in a world where most of us is trying hard to impress our friends, mostly.
But was that necessary people?

Lemme put a quote here too,
"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."
(Kurt Cobain)


Will that last quote summarize my entry today?
U decide.



Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Friday, January 14, 2011

How To Educate Dumbfuck

Pendidikan adalah asas kehidupan (citation needed) lulz~
Dari kecik sampai besar kita belajar.
Mase bayi blaja isap nenen
Masa kanak kanak belajar basuh berak sendiri, blaja pakai seluar, blaja kencing, blaja makan.
Da besar lagi sikit belajar naik basikal, motor etc etc.
Lagi besar lagi banyak benda kita belajar. Curik kereta pon kena belajar jugak. Mane ade pro theft auto yang yang tup2 terer rembat kereta. Tu semua dalam movie je. In the real world, kita belajar.

Belajar bukan maksudnya duduk dalam kelas pat lima nam jam baru belajar. Sape cakap belajar maksudnye macam tu dia bodo piang. Mane ade silibus blajar hisap rokok dekat sekolah. Sebab maksud belajar tu universal. Bukan setakat mengadap buku dalam dewan kuliah or dalam kelas je baru maksudnya belajar.

As for me, baca blog pon salah satu cara untuk belajar.
Belajar bukan based on formality, dah kalau semua benda nak formal payah la. Harini belajar basuh berak, dekat dewan besar. Si bodoh mane yang mengajar basuh berak ramai ramai?

Cara untuk belajar dan mengajar pon ade banyak. Blog gwa ni medium untuk educate orang gak. Kalau lu orang nampak la ape yang gwa nak ajar, walaupun gwa buat semua benda nampak sinikal and tak formal. Formality is not an essence of learning. (citation needed) lulz, again~

Kalau lu orang perasan, gwa banyak post sinikal yang mengajar #serbanistas mostly untuk bukak minda tu luas2 bagi nampak semua benda. Nak jadik serbanistas jadik la. Tapi biar la kepala hotak tu ade isi, bukan takat kopi pes itu ini itu ini sat g tanye mane lu dpat n ape maksud dia, tak tau. Kucing gwa pon boleh buat kalau stakat kopipes je.

Tapi cara gwa tak ramai boleh terima n ini la cara paling bagus nak sedarkan manusia2 taksub yang radikal dengan secebis knowledge yang dia ada.

"Ah engkau ni, borak berbuih2 mulut. Habuk pon tarak. Kau pon same je maki sane maki sini macam takde sivik. Kau ni Islam ke?"

Perlu ke belajar tu dengan cara yang paling baik dalam dunia? And ape kena mengena agama dengan ape yang gwa nak buat? Kalau gwa christian or buddhist sekalipun tak boleh ke gwa buat macam ni? Kenapa perlu justify agama dengan point of view gwa? Bukan ke semua agama memang mengarah kepada kebaikan?

"Tak sama bro. Islam ni lain sikit. Ni agama suci datang dari nabi. Dapat wahyu dri malaikat bro"

Kalau macam tu, agama lain tu semua jahat ke? Bila perasaan respect each others nak timbul dalam diri sendiri ni? Jangan jadik selfish la. Kita duduk bukan ade dua or tiga planet berbeza, yang lain planet lain agama. Kita duduk satu bumi. Ape la sangat maksud tolerate tu? Tak paham tolerate tu ape?

Gwa ade soalan terer.
Agak agak la kan, macam mana askar2 and polis2 tu belajar and diajar?
I bet u they are tormented physically and mentally untuk belajar. Cakap dengan gwa askar tang mana ajar lu lembut2 macam lu belajar dekat sekolah biasa.
Agak2 la kan, kalau askar2 tu belajar macam biasa, dorang lagi tough dari orang biasa ke?

Oh ye, blog ni medium untuk semua orang giving out their opinion. Secara tak langsung mengajar, if and only if u found it that way. Blogging pon bukan untuk orang professional je. Kalau nak pro sgt pergi buat thesis sane larh. Boleh dapat Dr PhD, bukan Dr mickey mouse. (citation needed) kahkahkah~
Kalau semua pendapat kena ada citation, gwa tutup blog la brader. Ape la bangang sangat blog pon nak ade letak citation bagai. Lain la kalau benda tu memang quote yang dah disahkan or dah dibukukan.

Opinion is like asshole, everybody has One.
I have an asshole, and this is my opinion (hellioz, 2011)


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Wednesday, January 12, 2011

Malaysia's Sucky Government Agencies Website

Seperti yang sudah diketahui umum,
website kerajaan adalah website yang sangat tidak user friendly. and sucks too, infinity.

-N00b/First time visitor
Jika anda adalah first time visitor, anda mungkin dan besar kebarangkaliannya sesat dan tercari-cari link-link mudah untuk mencari informasi, apatah lagi nak carik log in link. Perkhidmatan paling mudah dan ringkas yang customer (rakyat) perlukan adalah seperti mencari seekor semut dalam kandang babi. Yang kelihatan adalah babi sedangkan yang dicari adalah semut. (bodoh gile kronologi)
Bagi n00b atau new visitor yang tak pernah jejakkan cursor dekat website kerajaan, usaha nak carik simple link adalah sama seperti mencari babi di dalam laut. Confirm takkan jumpa, kalau jumpa pon mesti lepas 100 kali salah link, sebab selalu kena redirected dekat page lain, bukan page yang dicari.

-Pop up
Pop up yang bersepah. Ini adalah kegemaran bagi pembina website kerajaan yang selalunya adalah kontraktor pemalas yang lebihkan website sendiri daripada kerja yang sepatutnya dibuat. Hal ini amatlah mendukacitakan sebab kebanyakan pop up site akan kena block dengan latest browser. Sape yang suka pop up anyway? Masuk dalam website agensi kerajaan sama macam masuk youjizz, redtube, dan website2 yang seangkatan dengannya. Pop up bersepah keluar macam baru lepas kena serang dengan trojan.

-Amazing Maze Website
Lebih mendukacitakan bila benda senang jadik susah. Link yang sepatutnya diletakkan dekat Home dikurung dalam website yang ada rupa macam maze park. rujuk gambar di bawah. Tapi lagi complicated dari gambar kat bawah. Srsly...


- Compatibility
Hampir semua orang tahu, and semua orang sedar bahawasanya InternetExplorer adalah browser yang telah dilaknat oleh lucifer sebab sangat slow, dan sangat tak efficient. Tapi, inilah browser pilihan kerajaan malaysia.
Anda dinasihatkan banyak2 bersabar sebab IE akan membawa anda semua melancong ke website2 agensi kerajaan sampai bosan.

Pos Malaysia
Tak silap gwa, Pos Malaysia ade launch service on the internet. I forgot whats that all about.
Tapi cuba lu ingat balik service Pos Malaysia macam mane. (if u had experienced one lah).
Service dekat pejabat pos, their courier and delivery pon extra humongous #phailure, tapi nak bukak website, konon nak bukak service dekat internet. Can u imagine how disastrous it can be? Yeah, i'm sure the feedback will be full of thousand and one harsh words like,
"fuck you pos malaysia because u delayed my super important delivery and get me fired today!"
more or  less like this one. Yet, full of cursing statement.

Macam mana nak percaye service internet dorang?
E what? E-government? MyEG? E government my ASS.
This is another failure, gwa rembat dari blog obe. Gwa malas nak print screen sendiri.

klik bagi besar.

Ni sape punya kerja woi? Lu orang government upah budak tadika ke buat website ni? Mana pakar bahasa pakar IT lu orang tu semua? Tido? Ke keje update blog sendiri tapi lupa nak update website gomen ni? Macam ni cara nak secure trust rakyat? Sigh~

Stupid government is rooted from its stupid citizen including you, me, an everybody else, Malaysian or properly pronounced as Meleisians. Fuck that shit.
Shame on you, shame on me too. Bollocks!
You be the judge.
[ignore the cursing statement, thats my therapy]


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Tuesday, January 11, 2011

Lisa Surihani And How YOU See It

What can you see in this picture?
got the right sentences?
Now, scroll down.


#serbanistas : lagho, harom, astagaaaa, taubatlah kamu, religious chantings and kopi pasta citation

#businessman : This is my source of money

#Director : Beautiful face, marketing strategy to lure guys into going to the cinemas to see my movies

#Pervs : Good source of fapping. Mesti buat poster!

#manusiabiasa : Ini gambar perempuan, cantik. Sape ni?

#Peminat : LISA!!!! I LOVE YOU!!!

#faridkamil : Ni lisa la, puas gwa berlakon dengan dia. Mantop!

#anotherguyonthestreet : cantik betul ciptaan tuhan ni. Buat bini puas ni.

#perempuanwannabe : OmaigodOmaigodOmaigod!!! i wanna be as pretty as her!

#lelakiperasankacak : Kau tunggu la dia jadik bini aku. Baru kau tau siapa aku.

#Gayboy : Laki aku lagi kacak. kecoh!

#Gwa : erk? ni la lisa surihani? Lepas mekap memang la cantik. Semua orang pon macam tu jugak. No offense guys.

This is the beauty of perspectives. We see it the way we wanted to. The way our brain interpret it to be. The way we like it. The way we want it. The way everybody sees it.
But some people don't realize this. They don't want to see your point of view. They want YOU to see it through their eyes and how they interpret it the way the want it to be in the same time ignoring what you had in ur mind.

We see things the way we want to see it. obvious reason why #serbanistas is closed minded. They want everybody to picturize everything their way, ignoring the fact that there's thousands of ways we can see something.


P/S : Mintak2 lisa tak buat sidang akhbar sebab guna gambar dia tepek kat blog gwa. Gwa rembat gambar ni kat gugel je. apedehal?



Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Monday, January 10, 2011

Menganjing Dewa Dewi

Setahun lepas gwa buat blog.
Lepas gwa buat blog je semua orang nak buat blog. Celaka ape?
Jakun? Gile ke?
Gwa buat blog semua nak buat blog. Fedap ah gwa macam ni. Sume nak tiru gwa. Semua nak jadik macam gwa. Semua nak jadik kaki troll macam gwa. Semua nak ikut gwa. Lu orang ni semua gile ah. CLICHE!
G mampos ngan lu orang, gwa tak suka tau tak kena tiru plagiat semua. Mentang2 gwa start tradisi trolling ni semua, semua nak ikut. Menyampah. Meluat. Lu orang ni tak kreative btol. G mampos lah semua! Lepas ni gwa nak tutup blog. Gwa pedulik ape lu semua kesah ke tak. Meleisians ni semua memang kaki tiru. Plagiat nombor satu. Tapi semua takde otak. Bodoh macam ungka lapar nangka! Oh ye, Blogger muda memang sampah! Gwa blogger otai ni relax2 je tak gelabah mengaku gwa otai. Cilaka betul. (tahan gelak)

Ni lagi satu.
Years ago, Yanu tiba tiba jadik pehmes sebab dia terer nyanyi + main gitar. Die pon keluar dengan pesen baju batik dia. Eyh? Bukan bahju batik, tapi tudung lilit lilit. macam langsir dekat rumah gwa, ade renda renda, ade bunga bunga, ade reben reben. Lepastu semua nak tiru. Lagi2 minah minah blogger tu hah. Macam puki je tiru tiru semua. Nampak sangat desperado tak tau nak berpesen gaya ape. Kalau dulu semua style nak freehair tayang rambut, tayang lurah tetek, tayang tetek, tayang g string semua. Sekarang semua nak pakai tudung langsir. Yang tak pakai tudung pon semua nak tiru. Konon kononnye berubah dah la pakai tudung bagai. Padahal benda2 tu semua bersifat sementara waktu je. Yela, tengah trend kan? Trend. trend trend. Trend bapak kau!


"Ini fesyen baru ni brader, harus la ikut. Kalau dah sampai tarikh luput pakai tudung nanti kami semua bukak la balik tudung tu! Name pon fesyen kan? Trend. Trend ni semua ade tarikh luput. Sampai mase back to the basic lah."

Perempuan yg pakai tudung bawal semua style dow, siyes, kena kat mata gwa. Yang pakai tudung langsir tu semua bagi gwa mengarut. Serabut otak. (honest statement)
Well, kalau lu orang tak boleh terima kenyataan dari mata seorang lelaki yang melihat dan memerhati, terpulang la. lulz~

[Statement bodoh baghal]
Kau ni babi ape rembat gambar aku ni? Nak mampos? Kau tau tak kenapa aku buat blog tepek gambar aku banyak banyak dalam tu? Sebab aku nak privacy! PRIVACY! Tu semua hak milik aku! Gambar aku kan? Kau ni bodoh ke ape rembat gambar aku? Sebab aku nak privacy la aku upload gambar tu banyak2 letak dekat blog. Jangan ganggu privacy aku lah bodoh!

[Statement pandai] pandai ke? sukatila nak label ape pon...
Cik perempuan semua, kalau lu orang rasa nak sangat privacy yang lu dambakan tu, jangan involve langsung dekat internet world ni. Jangan ambik gambar. Jangan camwhore2 bersama kawan kawan tersayang. Duduk dalam rumah, tutup langsir, tutup pintu, tutup badan pakai jubah. Pakai burqa sekali. Baru tak nampak muka terus. Layan style ala2 ninja assassin sikit. Apedehal? Kain ela murah je kot. Kalau tak cukup duit nak beli claim kat gwa. Sok lusa gwa bank in duit.

Awak jangan la jadik bodoh sangat awak. Bile awak dedahkan semua gambar awak dekat internet, gambar tu dah jadik milik semua orang dah. Tak kira la gambar siapa. Lagi2 kalau gambar tu takde sape ngaku dia punya coppyrights. kalau dah circulate kat internet masuk google picture bagai, takkan nak marah brader GOOGLE pulak sebab featured gambar awak dekat sane? Kan ke keje bodoh namenye tu?

So, back to the basic, DON'T FUCKING INVOLVED WITH THE VIRTUAL WORLD IF U INTEND TO ENJOY YOUR PRIVACY MOTHERFUCKERS!!
Bodoh ape awak ni? Kan gwa dah caps lock. Tak ke sia2 kena maki dengan gwa?

[laughing gas on]
[sarcasm on]
[KY jelly provided for free tonite]

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Friday, January 7, 2011

Minggu Ketinggalan Kereta Api Duniawi

Tinggalkan virtual world tak sampai seminggu rasa macam tertinggal news feed sebulan.
Macam macam benda yang tak update.
Nak baca surat khabar online pon tak dapat.
Nak beli surat khabar propaganda kerajaan, mahupun surat khabar propaganda pembangkang jauh sekali, inikan pula metro yang sentiasa dihiasi cantik dengan keyword keyword seperti sex, pelacur, rogol etc etc yang tak memberi manfaat langsung kepada otak yang seharusnya diisi dengan berita ilmiah dan terkini. Kesian otak, tak dapat makanan yang seimbang.

Ini semua gara gara ketidakhadiran berukben yang dah kena terminate a few months ago.
Idea takdok. Kepala tak pening, tapi kosong. Dah ready nak entertain new input for the whole new semester dekat University of Pluto ni kot. Thats a clue.

Btw, saya mungkin akan menulis dekat atas sehelai kertas (kalau cukup sehelai) untuk saya terus publish dalam blog, guna scanner lah, of course. Lu orang mungkin akan terpaksa membaca tulisan cakar ayam saya untuk dapatkan feel terus menerus dari ape yang saya nak sampaikan. Sebab lu orang dapat baca raw material yang saya mungkin akan publish, bila bila keadaan nampak tenang ibarat seribu hembusan bayu.

Idea saya banyak dilampiaskan dekat Terfaktab sebab kerja kerja menganjing orang yang obses perihal cinta adalah satu subjek yang mengujakan, walaupun nampak geli geli sedikit di situ. Tapi nak buat  macam mane? Otak mengarah kepada benda2 menganjing terlampau sekarang ni.

Mungkin sebab tu blog ni dianaktirikan seketika waktu sementara keadaan kembali pulih seperti sediakala.

Selamat hari jumaat dan selamat ber weekend. Sabtu ni saya nak explore satu dunia, mane tau ade broadband yang menawarkan harga yang mampu membuatkan saya klimaks sejajar dengan poket student yang selalu sangat pasang surut diikuti dengan pembelian buku buku ntah ape jadah tah yang saya tak pernah beli langsung sebelum ni tapi kena beli sem ni. Machibai. Koyak poket saya. Tapi takpe, demi secebis ilmu di lautan dunia ni, ape la sangat buku selai dua kena beli ye dak?

Mungkin saya terpaksa gadaikan blog gwa untuk dilelong dekat ebay, lelong mahupun mudah.my untuk menampung hidup. Ok, ini adalah hiperbola semata mata. Oh, rembat duit nuffnang pon ok jugak. Tapi ade bape posen je dalam account nuffnang tu. Adoyai. Saya nak buat derma kilat ah. Buat gaya Jimmy Wales, Founder wikipedia yang dah selamat kutip lebih dari $16 Million US Dollar dalam mase beberapa bulan sahaja, tak silap saya.

Kaye siyal mamat tu. #jilaka. Jeles pulak saya.
Dah dah. Kang ade kena maki free free today.
Bace la balik post saya ni, kelakar plak baca balik, haha~

Ciao~


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Monday, January 3, 2011

Tak Payah Belajar Pandai-Pandai Pun Tak Apa

Benda yang paling payah gwa nak ingat ialah nama cikgu2 yang ajar gwa.
Tak kisah la skolah rendah ke menengah ke. Sebab gwa style malas nak ingat orang. Thats the reason why gwa tak kisah sangat kalau orang tak ingat gwa. Benda pusing2 kan? Terima jelah
Tapi disebabkan gwa ni 'baik' sangat dekat setiap tempat yang gwa pergi, orang mesti ingat gwa.
Celaka betei...

Tapi gwa suka ingat name2 orang yang baik dengan gwa. Kalau lu orang baik dengan gwa, mungkin gwa senang ingat.

Gwa tak suka simpan benda2 yang gwa benci kot dalam otak gwa. That explains, a lot. Gwa ingat sape yang buat palat gwa, gwa akan ingat muka.Tak ingat nama. Kalau gwa despise muka lu, gwa despise sampai mati. Unless something happened in the middle of hating process.

Cerita hari ni ringkas je, gwa nak ingatkan kat sape2 yang malas belajar. Malas nak carik ilmu. Tak suka knowledge and so on and so forth. Jenis hari2 kalau boleh nak enjoy je tiap mase. Enjoy pon enjoy jugak, by the time lu kena serius, be serius la. Jangan jadik macam gwa, hari2 kalau boleh nak main je. Kadang2 gwa benci gak diri gwa sebab tu. Kah3~

Ade sorang cikgu ni, dia muda, belum kahwin, lelaki. Dia pernah borak dekat satu kelas. Mase ni gwa dekat sekolah rendah. Sumpah gwa tak ingat sape nama dia, sebab dia tak kewl. Cerita dia je kewl. Thats y gwa ingat sampai sekarang. Dia pernah cakap, "kalau kamu taknak belajar takpe, cikgu tak marah. Cikgu dah jalankan tanggungjawab cikgu untuk ajar kamu semua. Itu tugas cikgu."

Lepas tu ade sorang member gwa tanye, "kenapa cikgu cakap macam tu?"
Dengan selamba dia jawab. Kalau semua orang rajin, kalau semua orang success, kalau semua orang pandai, kalau semua orang masuk universiti, kalau semua orang ade pangkat besar2, Sape nak jadik tukang basuh kereta cikgu nanti?

Masing2 dah berkerut. Sekolah rendah, masing2 bodo2 ayam la. Nak fikir jauh pon tak berapa nak sampai.

Cikgu tu sambung lagi,
"Kalau kamu malas belajar, takpe. Bolehlah kamu kerja basuh kereta cikgu."
Sambil senyum sinis. Lagi sinis dari senyum kambing dekat akhbar utusan melayu.

Mesej tu tepat dan jelas masuk dalam otak sampai la ni gwa ingat.

Rationality yang jelas. Kali ni terus menusuk kalbu.
Macam kena tembak dekat dada.
Kepala bergetar. Otak ligat berfikir.
Sel sel dekat otak yang dah lame malas berhubung sesama sendiri terus carik geng, buat reunion, literally.

Kalau semua orang baik, tak guna la ada polis.
Kalau semua orang pandai, tak guna la specialized labour macam Doctor, Engineer etc etc.
Kalau semua orang jadik cukong, sape nak jadik hamba cukong?
Kalau semua kaya, sape nak jadik miskin?

Mungkin ni salah satu sebab gwa suka berfikir
Mungkin jugak ni salah satu gwa still belajar lagi. Its an endless process aint it?

At the end of the day, pandai ke bodoh ke, tu semua usaha.
Otak yang intelligent memang salah satu faktor orang pandai, tapi kalau pandai macam einstein tapi malas macam babi pon tak jadik ape jugak kan?

So, sape2 yang malas belajar tu, tak payah susah2 belajar.
1. Cukup la lu duduk dekat tempat lu.
2. Cukup la setakat duduk dekat tangga gaji lu.
3. Cukup la dengan apa yang lu dapat.
4. Hadap la tahap pencapaian lu sampai mati.
5. Sebab itulah ape yang lu dah buat n pernah buat untuk diri sendiri.
6. Kalau takdir lu angkat sampah yang gwa buang hari2 depan rumah gwa dalam tong sampah tu, itu la kerja lu.
7. Kalau takdir lu keje sapu sampah dekat bangunan company gwa, kat situ la hidup lu.
8. Jangan salahkan takdir pulak, salahkan diri sendiri.
9. Jangan salahkan orang lain, Salahkan diri sendiri!

10. Ciao~


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Saturday, January 1, 2011

Typical Entry For Typical You

Hai korunkkk!!
hai korunk bapakkaw!

Gwa mulakan sambutan tahun baru dengan berharap gwa dapat jumpa tahun depan supaya dapat menganjing semua orang setiap kali tahun depan muncul.
Jangan risau, gwa memang puja calendar gregorian.
Kalau ade sape2 nak neraka kan gwa silakan. Neraka memang perkataan feveret gwa.

Pagi tahun baru ni aneh.
Sebab gwa belum tido lagi. Maknenye, gwa tengah menikmati pagi tahun baru yang mendamaikan.
Usaha untuk breakfast nasik lemak dengan milo ais pekat terbantut. Hanya kerana dalam peti ais takde ais. Jilaka. Takde sape pon ade hati nak isik cubicle ais dalam ruang frozen tu. Terpaksa la gwa ganti ais dengan sumi jelly yang keras. Asalkan air milo ais gwa sejuk. Peduli apa. Air milo tu gwa buat sehabis pekat. Mungkin dengan meminum air milo pekat sebegitu consequently setiap hari untuk beberapa tahun akan datang mampu melayakkan gwa untuk dinobatkan sebagai manusia yang mempunyai kencing manis.

Tapi jangan risau. Gwa dah neutralize air tadi dengan minum air masak banyak2. Supaya gwa tak kena kencing manis.

Tahun ni, gwa akan sambung dari tahun pertama gwa hidup, sama macam hari2 biasa gwa.
Gwa akan terus bermain dan bermain sampai satu tahap gwa dah tak boleh main2 (read : mati).
Gwa syak masa untuk tak bermain2 hanya diperuntukkan semasa exam is around the corner. (read : masa belajar lah)
Tapi ternyata walaupun exam gwa is around the corner, gwa masih lagi main2.
Maknanya, pi mai pi mai tang tu la.

Tapi jangan risau, result gwa maintain. Kalau tak maintain nanti mesti kena maki sedas dua dengan mak gwa yang selalu mengharapkan anak dia dapat 4 flat. Harapan. Tak gwa la kalau dapat 4 flat. Gile nerd. Kah3...
Gwa bukan ulat buku, gwa belajar bila nak exam je. Tu modal kejayaan gwa.

Harini same je macam hari esok dan semalam. Yang berbeza cuma tarikh je. Ye, tarikh harini cantik.
Satu / satu / satu satu. Berapa banyak satu da?
Tapi cik awek lagi cantik gwa syak. Gwa syak la. Tak tau la cik awek cakap ape dekat nombor ni.

Oh, jangan risau, gwa takkan tulis resolusi 2011. Hidup gwa memang takde arah tuju. Sebab gwa suka follow the flow. Gwa tak suka jadualkan hidup gwa. Nanti gwa rasa macam binatang yang duduk dalam zoo. Sampai masa makan. Sampai masa buat persembahan. Sampai masa tido. Tu bukan the life the way i live it. Gwa bukan babun mahupun munyit macam maisyara yang duduk dalam sangkar. Gwa manusia bebas, walaupun tak berapa nak bebas, sebab dunia ni banyak sangat sempadan yang manusia bina untuk pisahkan umat manusia seluruh dunia.

Masuk singkapoh ade sempadan, masuk indonesia ade sempadan, masuk thailand ade sempadan. Slogan dunia tanpa sempadan tu menipu betul. Nampak sangat kapitalis2 tu tak berjaya pengaruhi kepala hotak gwa. Well done otak, u win.

Ade ke orang baca typical entry macam ni?
Ape pulak takde, hari2 orang post typical entry. Kan?
Lulz~

Akhir kata,
Selamat tukar tarikh dekat kalendar dan selamat berevolusi, dengan cara dan hasil yang optimistik.
Huzzah...


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~