Thursday, March 31, 2011

5 Fasa Tidur Manusia

Fasa tidur ada 5 fasa.
1st phase, 2nd Phase, 3rd phase 4th phase and dreamland phase

90 - 110 minutes diperlukan untuk melengkapkan cycle tidur sampai last phase.

1st phase adalah tidur2 ayam.
Masa ni lu orang boleh lagi dengar orang cakap2 and sedar keadaan sekeliling walaupun anda tengah tido. In this phase, senang nak bangun sebab tido tak dalam lagi. Perasan tak masa lu orang tido, suddenly tangan or kaki self reflects? tiba2 dia jerk off voluntarily move without orders from the brain.

2nd Phase
Masa ni tidur lagi deep dari 1st phase. Masa ni senang lagi nak kejutkan orang tu sebab dia belum betul2 deep. Tak jumpa lagi bidadari dari bumi.

3rd Phase
Masa ni adalah fasa pertama deep sleep. Masa ni dah start susah nak kejutkan orang yang tido. Tido tak puas lagi. Siapa2 yang marah bila kena kejutkan tu mungkin berada dalam fasa 3. Sebab tido tak puas. Masa ni kepala otak mereng2 lagi. Bila kena kejut and masa ni dia berbual ntah pape mungkin ni fasa dia dah tido. Nao u know why some people is angry bila kena kejut.

4th phase
ni fasa kedua tido yang deep. Fasa 3 and fasa 4 adalah penting bagi menyajikan anda tido yang menggembirakan. Whats sex without ejaculation? Itulah perumpamaan yang gwa mampu bagi for the meantime. Masa ni pon susah gak nak kejut. Sebab kepala hotak dah tak berfungsi senormal kita tengah awake.

5th phase. Dreamland phase.
Masa ni adalah tido yang paling dinanti2kan some people. Tak semua orang suka tido ada mimpi. But some people are waiting for a new adventure each time they sleep. Macam gwa, gwa tak pernah jangkakan ape2 kejutan or good thing from my sleep. Sometimes, mimpi2 yang dihasilkan datang dari subconscious mind. Certain people might said that we dream of what we think of before we sleep. Tapi gwa jarang dapat ape yang gwa nak mimpikan walaupun gwa berharap mimpi tu. Macam mimpi basah jumpa perempuan cun? The fact that we rarely get what we wish for is inevitable. Life's like that. Masa ni antara senang atau susah nak kejut. Why? Some people refuse to discontinued the dream. Tak pun sennag nak bangun sebab mimpi kena kejar anjing or kena kejar hantu or berlari lawan arus sebab kena kejar something.

Sebab tu member gwa pernah maki gwa sebab kejut dia pergi kelas. Dia maki sebab dia tak sempat ejaculate coz he's having his wet dream. KAHKAHKAH!

and Last nite gwa ada kat phase 1 or 2
it sucks. I can hear my pals talking and all.
Rasa macam tido dekat pasar malam. Celaka.
Lepas dua tiga jam gwa bantai kat phase 1 and 2 baru gwa rasa gwa tidur deep. Tapi gwa tak bermimpi malam tadi. So, see ya'll in my next dream. I could be the devil and u're the person with those halo on your head. lulz~

Source : a pharmacist and this website.


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Saturday, March 26, 2011

Congratufuckinglations!

Beberapa hari yang lepas result SPM keluar
macam2 cerita  dihasilkan

Source 
Gwa taknak bebel pasal SPM penentu bla bla bla sebab remaja ni kalau lu cakap ape pon depa malas nak dengar. Cukup la kena bebel dengan mak bapak + cikgu dekat sekolah.
Pastu lu orang nak tambah lagi dengan bebelan serupa macam mak bapak depa, lagi bingit telinga woi.
Tak kisah la lu orang nak bebel pasal motivation ke hape. Remaja memang gitu gaya dia. Gwa pernah jadik budak umur 17 tahun yang tak habis2 bikin masalah. So, gwa paham ape yang depa rasa.

Alah, lu orang kalau da besar sangat pon mane suka kena bebel siyal.
Sape yang suka kena bebel? haha

A few days after result spm keluar, gwa call adik gwa. Lepas gwa call je gwa suruh call balik. Credit gwa kalau ade seratus xpe. ni tinggal berapa sen je. Cukup2 nak roger member2 gwa tanye kelas kat mane. haha. gwa suka lupa kat mane kelas gwa.

Lepas dia call balik, gwa tanye la dia dapat berapa A. Gwa budget ade la dalam 5 ke 6 ketul A dia score. Gwa pon lebih kurang macam tu gak. Lepas tu dia nak main teka teki plak. Ape lancau?
Gwa dala tak suka main riddle2 ni. Kalau gwa soh orang lain teka gwa suka lah. haha~

Lepas gwa paksa dia jawab soalan gwa, dia pon balas
"aku dapat 7A je" yang gwa tak boleh blah tu lepas 7A ade JE belakang tu. memang celaka.
"babi" balas gwa. Gwa kalah dengan adik gwa. #jilaka
"mane hadiah aku?" dia balas lagi "aku taknak hadiah doposen lagi macam besday aku taun lepas."
Kah3~ gwa gelak. gelak sakan.
Gwa hambur lagi caci maki "celaka, banyak betul huruf A kau sakau. Cheque aku dah sampai kat rumah belum? Kalau dah sampai kau simpankan dulu. Kalau aku dah cash kan cheque tu nanti aku belanja kau ok?"
"ok" dia jawab.
"kirim salam dekat anak kucing dua ekor kat rumah. Kirim salam semua kucing dekat rumah. Jangan lupa kirim salam dekat semua orang kat rumah"
"ok" dia jawab. Celaka. jawab sepatah2.
Oh, tahniah dapat 7A. Lupa nak cakap tadi. kah3~ 
Lepas tu gwa letak.

Fuh. Celaka gak adik gwa ni. Apebende dia makan ntah.
Papehal pun congratulation lah. Tak sia2 kau selalu kena maki dengan aku kat rumah. Lulz~


Friday, March 25, 2011

Realm Of Reality

The fact that ramai manusia yang dropped out of skewlz, universities and all is inevitable.
Out of blue, they did exists in a certain amount of numbers.
Example?
Tan Sri Syed Mokhtar Shah bin Syed Nor Al-Bukhary yang hanya menghabiskan pembelajaran sampai tingkatan lima.
And ramai lagi tokoh2 millionaire and billionaire yang tak sempat habiskan belajar tapi kaya macam celaka.


Luck? Fate? Destiny?


U choose.


But the fact that they do exists in a countable manner is what i'm trying to limelight here.


Memang ramai manusia berjaya yang dah jadi role model dekat semua manusia yang mengharapkan keajaiban itu berlaku kepada mereka. But let me set it straight. They are a bad influence, terutamanya kepada mereka yang rasa mereka gagal dan nak jadikan ikon2 yang berjaya ni as their role model.


For Example.
Dalam ramai2 manusia yang mampu berfikir secara waras dan pemalas lagi2 bila benda ni melibatkan knowledge and all, mereka akan cuba kaitkan persamaan diri sendiri dengan ikon2  yang dah berjaya tu.


Cuba bayangkan kalau semua manusia, i mean, SEMUA MANUSIA nak jadik one of the dropout and all and rasa mereka mampu untuk jadik salah seorang daripada manusia yang dah berjaya tu, lu orang agak2 dunia ni cukup ke qualified doctors, engineers, lawyers, and all? 


Gwa bukan nak sangkal credibility depa sebagai manusia yang dah berjaya, nak berjaya memang tak payah sijil ape2 pun tapi knowledge. Cukup ke knowledge awak nak jadik macam ikon2 yang dah berjaya tu?
Thats the point here.


I know. U'd rather counter me saying this fella and this fella dont have any certificate to start with but they succeed jugak!


Yeah, they are who they are. But, Are you one of them?
Or u're just using the little similarities that u have with them untuk sangkal point2 yang gwa dah point out dekat atas.


All in all, berapa ramai manusia yang gagal, dropout and all ni jadik manusia yang berjaya macam mark zuckerberg and syed mokhtar ni?
I bet mereka masih boleh dibilang dengan calculator.
And what happened to the rest, lets say 99% of the fellas who flunked in their education, adakah 99% yang tinggal ni jadik berjaya jugak?


I'm not saying that good grades are the numerator of the denominator, but still, it counts.
Kalau dapat 4 flat sekalipun tapi tak reti buat kerja, sama je useless.
Its not like i dont certified your knowledge and all on the paper but theres millions of peeps out there yang ada otak bagus and sangat brilliant dalam menghafal setiap benda yang dipelajari. 
Yes, that can contribute good grades. But is that enough?


Apa kata siapa2 yang rasa dia ada persamaan dengan manusia2 dropout yang TELAH BERJAYA tu buktikan something about your own self supaya anda boleh berbangga dengan status "droput" tu. Takdelah nanti nak samakan diri sendiri dengan manusia yang "dropout" and berjaya tapi tak pernah menyumbang apa-apa kepada siapa2. Kan memalukan diri sendiri namanya?


Tak salah nak jadikan ikon2 dropout tu untuk jadik role model tapi, cuba buat sampai jadik. Buat sampai lu orang betul2 berjaya. Masa tu baru la lu boleh brag and all ( kalau rasa nak brag lah) dengan semua orang saying that u are also one of the motherfucker who failed himself on the education process tetapi berjaya dengan senang hatinya. Aint it?


I'm just stating what i had in my mind. 
Nak terima ke tidak, terpulang. No offense but that's reality. Its fuckin' harsh.



Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Thursday, March 24, 2011

Whats Wrong With Action Movies Nowadays?

 I have to admit that any movies that includes all the explosion available on earth is one fucking tempting movies to watch. Yeah. It helps the movie goers to keep on sitting and watching even though the storyline sucks. Sucks, i mean, really sucks to the extend that it have zero motives to start with. Just a regular story that costs the producer an amount of budget due to the extra humongous explosion and destruction and all.

1. Everybody might be expecting a superb explosion to enjoy for a couple of hour. This is one of the reason why people watch action movies. They think that explosions are cool. Too kewl that they didn't realize that explosion is not kewl at all. Wait until the explosion happened to them in a certain occasion. That'll help them to realize that all the explosion means destruction and loss of life.

2. If u wanna enjoy a lot of explosion, go and find real life movies involving the war around the world. I bet massacre is happening at #Libya and all the conflicting countries that uphold revolution as the last way to change the government. Go youtube something beneficial to at least experience real life visual explosion and Voila! See how that flesh and meat scattering all over the place just so you know that most of the explosion in the world are used to kill humans. Entire population perhaps?

3. You don't need a good storyline like to make people watch movies nowadays. As long as u can enjoy the explosion within every scene in the movies, most movie raters who did not know how to rate the movies will say "thumbs up" to every type of movies that go along with the explosion and all. Trust me. Most of us did the same thing everytime we watch that kind of movies. To sooth our own self due to the tickets we paid perhaps?

4. Oh, if u wish to watch any actions and killings and mother nature killings its earthlings, youtube some incident at #japan due to the earthquakes and tsunami and all. You can see real life situation where the all the cars and bulldozers and houses floating like its a kind of game and all the floating corpses and all is the toy. Wait, google ogrish for more heart warming session if all the incident at japan is not entertaining u. I'm just saying.

5. If u are a real movie critiques, u won't hesitate to watch any movies that include all the talkings and dramas and all because that kind of movies has its own message, subliminal, perhaps if you think deep enough to start with. Who needs guns when feelings itself can kill the entire population if the amount is enough?

6. Ihzit me or everybody in the house is getting sick and tired of the criteria i jot above? Wait, i'm not getting lame and too old to enjoy all the explosion aite?

7. I'm running out of ink in my brain to spit all the shit out.

8. The sentences are becoming shorter.

9. I'm losing it.

10. Out.


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~



Tuesday, March 22, 2011

Anak Luar Nikah

Apsal bayi tu macam tu? Tanye graphic NRD.

Nampak tak incline mendadak tu?
Kalau nak kira dengan lebih berkesan pada tahun 2010
setiap hari ada lebih kurang 145 orang bayi luar nikah bertemu dunia
Setiap jam ada 6 orang bayi lahir.
Maksudnya, peningkatan yang drastik ni menggambarkan betapa ramai nya manusia dekat malaysia ni yang masih lagi illiterate tentang sex and its complication/consequences.

Nao, siapa kata sex education tak penting?

Counter attack yang akan orang kemukakan mungkin berbunyi begini
"Kalau diajar budak2 ni sex education, lagi sedap la depa beromen sakan!"

Actually, kita punya scope sex education tu sangat narrow.
Dengar perkataan sex je terbayang dua makhluk tak pakai baju raba2, ramas2, jilat2, dayung sampan.
Silap. Sex educaton bukan bermaksud bersenggama saja hendaknya. Sex education tu luas kalau nak dibincangkan. Dari anatomi lelaki, perempuan, bila datang period, bila suara pecah and ape yang depa kena buat kalau benda2 tu dah sampai masa.

Bukan semata mata pasal sesi copulation and all.
Ini la input yang orang tak ramai faham. Dengar SEX je menggeletar satu badan. Macam2 benda main dalam palehotak.

Sex education jugak merangkumi benda2 yang patut dibuat if and only if they want to have sex. At least, ada pncegahan. Pencegahan bukan semata2 nak prevent dari depa mengandung and all. Pencegahan juga merangkumi pencegahan dari penyakit kelamin or STD (sex transmitted diseases)

Contohnya hiv AIDS , syphilis, gonorrhea and all lah

Thats the least government can do to prevent dari peningkatan drastik kelahiran anak2 luar nikah ni.
Kenapa government?
Sebab education system malaysia, government yang bertanggungjawab. Nak suruh Mak Bapak engkau ajar?
Depa pon sibuk dengan kerja sane sini nak sara lu orang semua. So, kat sini lah kerajaan kena main peranan. Ye, mak bapak pon kena ambik port jugak benda2 ni. Memandangkan mak bapak adalah insan paling dekat dengan anak2 depa.

Cuba bayangkan anak2 luar nikah ni, duduk dekat rumah anak yatim and all, siapa pulak yang nak ajar depa pasal semua benda ni? Sebab tu depa kurang pendedahan and depa main taram je beromen takde protection.  Nak cakap self awareness pon payah gak. Bila nafsu menguasai manusia, semua rationality hilang. Itu pasal peratusan anak luar nikah meningkat macam saham maxis.

Sakit badan gwa type atas lantai.
Malas tulis panjang2.

Hah, tembak jelah ape lu orang nak tembak. gwa rajin gwa reply lah nanti.


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Thursday, March 17, 2011

Reality Check

Definition?
The fact that we all love to live our own self in denial is futile
But we're all human. We're capable of doing things the way we want to. We can actually knock ourself down with the hammer and feel sick if we prefer to keep our feet the ground. We can also slice our body with a knife and pretend that nothing happened, though we bleed profusely. Thats denial.

Most of the time, people tend to feel good about everything though nothing is good. Not exactly like what the
cunning brain, mind and our interpretation have told us. We love lies. Sometimes living life in lies is better off than living life on the real hard ground. Hey, i can admit that i am someone's important son. I can say i have the blood of the royal and claim i live myself in wealth, luxury and all. But that'd change nothing if i am poorer than the beggar at Bangsar who earn RM30K per month. If i know life's that easy, i wouldn't have to waste my time studying and shit. I should've enjoy myself if money comes that easy.

I had some friends who'd be my reality check officer. And let me tell you one thing, they're the best friend u'll ever found in your life. The best. Srsly. Don't get annoyed or something with them if they tell u the truth nobody wants to hear. That is the best example of friends u always wanted in your life later on. Trust me.
U can have friends who always compliment and all towards you, but lemme ask u one thing. Are they sincere with their words? Do they really care bout you? Are they telling you the truth or lies?

I know, sometimes its better off listening to lies rather than facing the truth. But me, i prefer the truth. Because thats the real deal. Thats whats happening around you. The reality. The sanity.

****************************************************************

Lets get to an example. Offensive? Hell no. Its an example.

U're fat. U're one lazy motherfucker. U have a lot of dough. Your parents are insanely rich. U're a student.
Imagine this. You're not a hot shot, but u're full of dough and luxury and all. Know what? I bet there's a lot of hot chicks who'll get after you. Why? coz u're rich.

Friends? U know who'll befriend with you? Someone who can always tell u what u wanna hear. Not what u supposed to hear. Example again?

Mr A can say to you that its ok to be fucking fat + lazy + not productive and all. But surely thats what u always wanted to hear.  Mr A is not a good friend. Coz he'll be accompanying you on your dreamland and leave u alone if u're in a fucking misery. He might be there when u're laughing but when u cry? I'll let you cry alone.

Mr B will tell you to get the hell up. Get some exercise. Eat healthy foods. Go study, the exam is near. And tell u your father's wealth won't last forever. Mr B must've sound like most parents but thats the truth. Youth nowadays listen to their peer a lot. More than listening to what their parents had to say.

Now, ask yourself. Which type of friends u've had in store all this while? Mr A or Mr B? If u have a lot of friends like Mr A, happy dreaming. If u've a lot of friends like Mr B, voila. U're on the right track.

******************************************************************

The reality check officer is scarce nowadays. Nobody wants to tell the truth nowadays. Coz hearing lies is more entertaining and all.

If i told u, u sucks and u have to change yourself for good, will u still befriend with me?
The answer lies in you and i can tell you what type of person u are once u've answer my questions. 


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Wednesday, March 16, 2011

Bercinta?


Seawal umur gwa 10 tahun gwa dah terdedah dengan benda2 cinta monyet geli2 ni.
Terima kasih kepada member gwa yang dari dulu sampai sekarang kaki perempuan. Sampi gwa sendiri terjebak kena pasang dengan member awek yang dia nak tackle. seesh. Jadik watak sampingan ni menyampah jugak kadang2.
"Dude, u're only 10 years old! What the fuck are thinking back then?"
Thats what i had in my mind now. I don't really know how the adrenaline rush back then, but now i know.

Kanak2 zaman sekarang (anyone under 18) lagi senang nak bercinta. Gwa syak masa tadika pon kanak2 ni dah start suka2 satu sama lain. Yeah, tak tau la ape dah jadik but itu semua memang fitrah manusia. Who am i to blame. But thats what i wanted to talk about.

Actually, masa gwa kecik2, memang dalam kepala hotak xde priority. Kalau kecik2 dah start kena p tuition and all, memang la sakit otak though i've been going to tuition since i was 11. And it helps. Though i hate that tutor much.

Kanak2 zaman sekarang lagi senang terdedah dengan persekitaran buas yang selalu mengajak nafsu untuk berkompromi. Kalau kanak2 sekolah rendah lagi dah pandai romen2, ni mesti ada silap dekat mana2. Seriously. Dibantu dengan gadget gadget yang semakin murah and affordable, anything can happen. Thats why banyak 3gp terhasil dan ramai pornstar2 local dihasilkan. Dari yang pakai baju sekolah pakai tudung blowjob kote belum sunat sampai la pasangan umur tahap bapak2 orang yang suka sangat rakam aksi2 18SX tak tau la untuk tatapan siapa. Simpan jelah dalam kepala. Ape yang desperate sangat nak rakam2 bagai? Dah kantoi padan muka. Nothing much i can say bout it.

Sebenarnya, bercinta tu tak salah. Gwa dah cakap dah. Ini fitrah manusia. Tapi kat mana kita letak priority tu yang penting. Lepas dah beberapa kali bereksperimen dengan relationship, i found a fine line between whats important and all.

Now, i'm in my 20's. And i can surely tell whats important and whats not.

Cuba fikirkan. If u are in a relationship with anyone muda2 ni, apa objektif yang lu orang nak capai? Nak geli2? Nak kahwin? Suka-suka? Sebab kawan ade bf/gf? Sebab gatal pelir/vagina? Sebab nak ada orang kisah 24/7? Objektif ni la yang gagal kanak2 zaman sekarang tumpukan.

Kalau setakat nak suka-suka, better of single. Being in a relationship is a mess. Srsly if u can't even take fucking good care of your own self.
Kalau setakat nak ikut trend dimana semua kawan2 anda dah ade bf/gf, thats utter bullshit. Itu masalah besar. Nanti kalau dah tak suka, boleh je cakap macam ni,
"aku couple dengan kau sebab semua member aku ade kekasih, aku sorang je takde" Cukup?

Sebab tu gwa cakap, tak ramai yang ada objektif khusus and alasan cukup kuat untuk bercinta.
Ramai sangat bercinta bukan sebab nak bercinta, tapi faktor persekitaran yang mengundang seseorang untuk berada dalam fasa bercinta.

Kalau komitmen dengan hidup sendiri pun tak ada, baik tak payah nak ade relationship bagai. Sebab tu gwa suka sebut pasal priority and all. Benda tu lagi penting dari lu orang hidup dalam khayalan.

Bercinta bagai nak rak, kalau betul2 nak sampai ke jinjang pelamin, lu orang dah fikir nak bagi bini lu orang makan ape? Kalau dah kawin confirm nak bertelur bersenyawa bagai. Dah fikir nak bagi anak makan apa? Dah cukup duit nak beli kereta, beli rumah, bayar bill semua?

Bagi gwa, benda2 kat atas ni lagi penting. Lets say lu orang dah bercinta sejak dari kecik, kalau takde jodoh, u'll be flat. Trust me. Benda2 jodoh bagai ni kerja tuhan. Bukan kerja manusia.

Oleh itu, dapatlah gwa simpulkan bahawa lu orang kena ada pegangan. Pegangan agama and stuff tu tanya diri sendiri la. I aint gon talk about religious thingy here. I wanna talk about Love. Pegangan tu maksudnya objektif lu orang bercinta. Kenapa bercinta? Dah dapat jawapan?

Objektif ni penting, sebab itu la matlamat yang lu orang nak commit. Kalau beli kereta tapi tak tau sebab apa beli kereta, baik tak payah. Nak buat semua benda kena ada objektif, lain la kalau lu orang saje buat suka2. And kalau lu orang rasa bercinta ni semata mata nak suka suka, lebih baik tak payah kusutkan kepala hotak dengan beban2 and excessive baggage yang lu orang tak mampu nak pikul.
Sekian.

-Hellioz Triquetra-

Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~


Tuesday, March 15, 2011

Of Twitter and Drugs

At twitter,
Every story have 140 characters to explain.

And thats what i've been doing everytime i neglect this blog.
Microblogging seems fun and all.
But still, i need a bigger medium like this to fully utilize the alphabet on the keyboard.
I'll be updating shit later on.

And oh, @hellioz666
thats where i piss most of the urine out.

And fuck yeah,
i'm not feeling well. Thats why i aint write no shit here.

No. This is not a perspective. I'm kinda grumpy and all when i'm sick.
Ignore all the curse and u'll be fine.
If u can't accept the cursing words, fuck you.



Wednesday, March 9, 2011

Of Rempit Dan Sumbangan Mereka Pada Pengguna Jalan Raya

Malaysia adalah syurga kecelakaan jalanraya.
Saban tahun, berjuta kes kemalangan jalan raya dicatatkan dalam record book polis.
Itu yang report. Yang tak report bape billion?
Ha... You do the math, coz i'm using hyperbole statement here.

Gwa syak, setiap orang yang berpengalaman menyaksikan accident depan mata mesti pernah nampak adegan orang ramai2 kerumun mangsa kemalangan jalan raya tanpa membuat apa2 tindakan yang progresif dan hanya menyemakkan jalan raya yang memang dah jammed tu.

Ini fakta, bukan auta.
Orang Malaysia memang suka menyaksikan pemandangan 1st hand atau lagi tepat front row seat real life movie. Kalau ade je accident kat mane2, confirm RAMAI GILA BABI yang kerumun. Buat sesak jalan je. Bodoh. Bukan nak tolong angkat ke keluarkan orang tu ke ape. Ini la yang @somalaysian patut tweet. Bukan tweet pasal kerja sekolah je. Jangan tanya kenapa la orang menyampah.

Rempit.
Banyak sangat definisi2 buruk telah diberikan kepada hero jalan raya ni. Samseng jalanan lah. Itu lah. Ini lah. Tapi hari ni gwa nak back up rempit pulak. Asyik kena maki je. Meyh gwa puji pulak. Sebelum puji gwa kutuk la sepam dua.

Rempit ni memang perangai macam celaka. Bawak motor tunggang langgang. Macam jalan ni mak bapak dia yang punya. Sebenarnya rempit2 kat luar sane boleh counter attack ayat2 kat atas ni dengan selamba babi je. Depa bayar cukai ape? Lu orang tak payah la nak defy n deny their right to be on the road. Depa cuma penungggang kenderaan bertayar dua je pun. Bukan buldozer tayar lapanbelas.

Rempit punya semangat atas jalan raya memang gwa salute. Kalau ade nampak je rempit lain or penunggang motosikal lain sangkut dekat bagu jalan, depa yang tolong. Kalau nampak rempit lain sangkut tepi jalan, lepastu dekat depan ada roadblock, depa jugak yang tolong tunda  bawak member pegi tempat lain. Semangat macam ni la yang gwa suka dekat rempit ni. Nak harap driver kereta Mercedes, BMW berhenti tolong?
JANGAN HARAP. Depa ni pedulik ape dekat orang bawak motor. Low class. Jijik. Bapak pathetic perangai orang bawak kereta besar2 ni kadang kadang.

Semangat kekah anak dara orang pun gwa salute jugak. Bawak satu batalion rempit, kekah bohsia ramai ramai. Ramai2 kena STD, syphilis, Aids, HIV bagai. Bagus. Memang semangat setiakawan tinggi betul. Satu lobang jolok ramai ramai.

Kalau ade gaduh ke ape pon depa laju gak. Apedehal? Naik motor je pun. Calling2 sepam dua, dua tiga minit lepastu sampai la askar2 bermotor yang selalunya hati kering. Gadoh la korang berkicap sampai mati. Tapi tu yang gwa salute tu. Logistic depa sangat berkesan. Sekejap je, semua benda boleh setel.

Tapi tu yang buruk. Yang baik ade orang nak pandang?
Perasan tak kalau ade orang accident ke ape dekat jalan raya?
Nampak tak sape yang tolong keluarkan mangsa yang tersepit bagai sape?
Pernah nampak mamat bawak Merc or BMW or mamat2 yang pakai pakaian executive tolong orang2 yang accident ni? Heh. So far gwa tak pernah nampak.

Yang gwa selalu nampak, ni hah. Rempit2 naik motor ni la yang tungkus lumus selamatkan mangsa accident tu.  Tu mamat2 yang pakai kereta mahal pakai suit mahal tu buat ape? Masing2 bodoh. Park kereta tepi jalan, Tengok sahaja. Macam tengok wayang. Salah satu kebodohan rakyat malaysia yang agung. Bukan reti nak tolong ke ape.

Yang tolong selamatkan mangsa accident ni sape? Rempit....
Ye, rempit. Sape kate rempit ni takde otak? Kadang2 rempit ni lagi pandai dari orang yang ada certificate masters degree bagai.

Ye kawan kawan. Ni dia sudut pandangan seorang rakyat marhaen yang rasa rempit tu ade guna jugak kadang2. Bukan takat wheelie, superman etc etc je dorang mampu buat. Skill selamatkan orang yang takde diajar secara formal tu dorang ade tau tak.

Patutnya kerajaan iktiraf rempit2 ni. Ambik dorang kerja. Suruh ajar pengguna jalan raya cara untuk selamatkan orang yang accident tengah jalan tu. Bukan setakat pandang je. Kalau setakat nak jadik spectator je kucing gwa pon boleh buat. Bahalol.

Dah. Cukup tak point gwa nak ubah perspektif rakyat malaysia tentang Rempit dan sumbangan depa atas jalan raya? haha.


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Tuesday, March 8, 2011

Buah

Gwa duduk dekat tempat yang tak berapa nak urban sangat lah. Bandar bodoh je. Gwa tak kisah sangat sape2 nak panggil gwa kampung ke ape. Kalau duduk bandar tapi otak macam monyet pon tak guna gak kan?

Gwa duduk mane sebenarnya tak penting pun. Sebab tu bukan cerita yang gwa nak sampaikan. Gwa nak sampaikan cerita pasal buah. Ye buah. Bukan buah yang buat pakai tangan bagai. Tu taksub sangat. Gwa nak cerita pasal buah-buahan. Ye buah-buahan.

Kalau lu da sampai perenggan ni lepas tu rasa macam menyampah tenuk sebab gwa cuma nak cerita pasal buah je lu boleh je pangkah. Ade benda warna merah dekat atas kanan hujung sekali. Tak, tak marah pon. Saje stating the obvious thingy. Lagipun bukan semua orang suka baca benda mengarut yang gwa taip ni.

Cerita pasal buah, gwa agak bernasib baik sebab gwa dibesarkan dalam family yang, cukup la. Takde la melimpah ruah kanan kiri. Cukup la. Moderate family. Nak kata kaya, Mak bapak gwa memang orang kaya pon. Duit bersepah. Tapi gwa tak pernah mandi duit. Tak pernah lagi la setakat ni. Kenapa dorang kaya? Gaji dorang banyak kot. Benda2 gaji2 ni memang bukan secret ah. Setiap tahun gwa mintak info pasal gaji bagai. Yela, nak pinjam buku teks bagai. Terpaksa la tanya. Babi. Ni apehal gwa cerita pasal gaji pulak ni.

Ok, back to the topic. BUAH. Parents gwa jenis rajin beli buah buahan tempatan and tak berapa tempatan balik rumah. Kalau beli confirm sebakul. Makan sampai lebam. Dari durian, langsat, tembikai, mangga, pelam, manggis, pisang, nenas, rambutan buah ape buah tempatan lagi? U name it. Campur kalau pergi cameron highland, mau kenyang gwa santap strawberry sampai muntah. Tu semua tak termasuk buah kuini belakang rumah gwa yang rajin berbuah per annum lagi. Memang kenyang buah ah. Tak berapa nak jakun sangat ah dengan buah2 ni semua. Kira kalau lu orang show off buah2 pelik depan gwa, gwa pandang je. Tak berapa nak bernafsu haiwan sangat la dengan buah yang ade kat tangan lu.

Family gwa rajin beli buah jambu batu. FYI, jambu batu punya kandungan vitamin C lagi banyak dari buah oren. Ni fakta ni. Bukan auta. Kalau sape2 kat rumah selsema ke ape, memang makan jambu batu ah.

Enuff with buah for a while.
Mase gwa duduk asrama dulu, gwa ade jumpa seekor budak perempuan ni. Bley tahan cun. Hot stuff sekolah. Merasa gak la gwa kena gosip sepam dua dengan dia. Gwa pernah borak dengan dia pasal buah. Borak punya borak punya borak, gwa cakap la pasal buah ciku. You know what? Dia tak kenal buah ciku tu ape? FUck. Gwa tengah cakap dengan orang German ke ape? Buah ciku pon tak kenal? Kamon la...
Ni apehal mahal sangat buah ciku ni woi?! haha~

Sejak dari haritu, gwa macam bersyukur betul dapat family macam family gwa. Takdela gwa kena bahan tak tau buah ciku tu ape.

Persoalannya, ape urban sangat ke sampai buah ciku pon tak tau? Ni sekolah tadika kat mane ni? Gwa kecik2 lagi dah tau buah ciku tu ape. Nak cakap dia pindah randah tak jugak. Seumur hidup duduk dekat malaysia gak. Semenanjung. Takde la plak cerita duduk Wellington ke Dubai ke ape. Elok je cakap bahasa melayu fasih. Tapi tak tau buah ciku.

Ceyh, pasal buah ciku pon boleh buat post. gile bosan.
Masalahnye bukan buah ciku. Masalahnye, apehal bandar sangat perangai ni? Ni gwa belum sebut lagi buah2 pelik lain yang gwa-lupa-ape-nama-dia. Gwa macam tak kisah sangat kalau buah tu memang betul2 rare yang orang2 tempat tu je tau. Ni buah ciku. Woi! Ciku lah. rasa dia manis2. Epal tau. Ciku tak tau. lulz~

Gwa tengah bayangkan dalam masa dua tiga ploh tahun ni. Agaknye tau tak budak2 kecik ni rupa manggis tu macam mane. Mungkin buah2 ni semua dah jadik eksotik sangat. Buah manggis sebijik dekat jepun gwa dengar dekat puluh2 ringgit jugak lah. Tak pun memang mahal kat luar negara. Tu yang orang luar negara eksploit manggis buat ubat antioxidant kejadah. Pastu orang Malaysia baghal pon kena tipu. Jus manggis, label Vemma. Bodoh ape? Makan jela buah manggis tu mentah2. Sibuk nak proses bagai buat ape? Makn fresh sudah. Macam bangang!

Ni name dia manggis ye adik2.
Bukan buah tembikai. lulz~


Gwa syak ni semua salah sistem pendidikan mak bapak la. Tak pun salah tadika. Dulu gwa pegi tadika gwa belajar je buah buahan bagai. Takde la bodoh sangat pegi tadika semata mata nak main. Main memang la main. Bohong gile gwa tak main. Tapi mase belajar kat tadika gwa ingat jugak la ape gwa belajar. Belajar sakat orang pon ye gak. Kecik2 perangai da macam setan. Kahkahkah...

Gwa syak, lepas ni boleh la implement belajar pasal buah buahan tempatan. At least la. Kalau tak tau buah buahan exotic or buah import gwa boleh terima lagi. Ni ciku pon tak tau. Ape babi? lulz~

Gwa rembat semua gambar tu kat sini. P la usha. Mane tau dapat luaskan skop buah buahan dalam diri. Takdela rasa macam bodoh piang je kalau tak tau buah itu buah ini macam mane. Jangan nak melawak buah lain sangat la. Gwa tikam seko2 nanti.


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Monday, March 7, 2011

Cyborg

I imagine myself as a cyborg. Which body parts could be assembled and changeable whenever i wish.
I'll let Victoria Station to fill my stomach with sumptuous, 1st class sirloin meat.
But i forget the law of nature.

What should i do to enjoy myself since i can fill my stomach anytime i wanted to as eating is one of the things i enjoyed the most?


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Saturday, March 5, 2011

Of Camwhore and Friends

Why do i befriend with camwhore blogger?

I need you to read this Post and brings out its main point to make sure u understand wholly what i'm trying to say out of it.

Do i need to unfriend in real life with all my kelantanese friends if i dislike Some of them because of their attitude?
Hell no!

I know some of you might think i aint have a real friends from Kelantan. For your intention, i met a lot of good chaps from there and i do befriend with them. Who said i'd boycott myself from befriending with anybody like them? The thing is, i dislike their attitude, some of them, not all of them. Everybody have their quality of friends that we need to figure out.

I have a lot, A LOT of annoying friends in my circle. But u know what? All those annoying friends is the best friend i ever had because they are who they are. They have my back when i was in trouble. They were there when i need them and thats exactly what i'm going to do if anything happened to them. Thats what friends are and thats what some of them are made for.

The scope of Friends is big. I can categorize u in whatever category i can make now. But i enjoy to befriend with all of them. I ignore all their bad side and pull the good side out of them and thats what i do. I am positive in dealing with all these shits. Everybody have their own bigots part to be punctuated with but thats the real deal. Everybody have their own criteria. Be it good or bad quality.

I can always be so fucking choosy in choosing friends, but that'll let me be only with myself alone because i am sure i won't find anyone perfect to befriend with. How obvious. Nobody's perfect. Thats the basic structure of human. We are not perfect. Thats why there's millions of good and bad character anywhere in the world.

I do have friends who camwhore's a lot in her blog. And she's a real nice person if u ever meet her and knew her personally. Should i delete here from the list of friends? Hell no! If thats the basic thinking of thinking u have in your mind, i'll never wonder why u have no friends at all in the first place, because you're too fucking choosy and u think that u are the perfect form of human that need another form of perfect human to befriend with. Can u follow the rhyme?

I didnt't say
"you Must delete all the camwhore and blogwhore and etc etc from your life because they are of no use".
Pointing out criteria doesn't mean i can't befriend with them. For the sake of observation, why should u be mad at me in the first place. I say what i see. Now if thats wrong, i think i need to pluck my eyeballs from its socket, sew my mouth, seal my hand and close my ear.

If you feel like i'm pointing this shit out of you,Voila! That might be exactly what i mean. You can always write anything about me and what do u think about me in ur own way. Thats your right. I won't and can't shut u up. If God have given u a pair of eyes, a mouth, 2 piece of ear, and a pair of hands, why should i take it all off from you. Thats unwise. I am no God myself to start with.

Currently, i'm befriending a friend who stab me at my back and for the record, he's still in my friend list. Haha~ That teach me a lot. Now i know who's who. Now i know who i can and can't rely on. Now i know who prioritize what. Now i know who i should look up to and who i shouldn't look up to. Now i know who's the backstabber, for sure. Easy weazy. And now, i know who i should ignore for what reason and why.

If i had to choose my friends based on their political opinion, likes, dislikes, sex, sex orientation and all, i might have no friend at all because i surely can't find anybody who have the real same exact piece of mind as me. Now if i do that, i'll surely look absurd. Like Ackley in the Catcher in the Rye who dislikes almost everybody around him not knowing his own self dysfunctional behaviour.

Who told you i don't have camwhore as friends? I do have them as friends and FYI, she's one of my bestfriend. You know who u are.
Lulz~

P/S : Some people are being too stupid to realize that there's a phrase called "Literally" for every single thing in this world. 
Eg : #Tahitwitter doesn't mean u're a real shit asshole. Be wiser would ya?


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

Wednesday, March 2, 2011

Point Of Fucking View

Yes.
Mungkin cendekiawan cendekiawan yang maha pandai kat luar sana gelak guling guling kalau baca apa yang gwa tuliskan saban hari. Mungkin sebab dia terlalu pandai untuk artikel2 kosong gwa yang tak dinilai dan tak berbaloi untuk dinilai. Mungkin itu pendapat dia.

Perspektif yang gwa titipkan dekat sini bukan untuk diterima pakai mahupun ditelan bulat bulat. Apalah kiranya kita gunakan otak yang dah diberi tu untuk berfikir secara kritis n kreatif tanpa unsur unsur makan mentah mentah? Tak salah kiranya jika sel sel neuron tu berhubung sesama sendiri untuk menapis setiap patah perkataan dengan terperinci. Hidup ni bukan takat makan berak tido je. Sebab tu kita ada otak. Otak tu semua binatang ada. Tapi kita ada akal. Akal ni binatang takde. Itu beza manusia dengan binatang

Layak ke tidak perspektif gwa diterima terpulang dekat otak lu orang, sebab gwa tak mampu nak arahkan otak semua orang untuk cuba faham apa yang gwa cuba untuk sampaikan.

Gwa akui. Tak semua yang gwa cuba sampaikan dekat sini boleh diterima masyarakat. Sebab masyarakat setiap tempat tak sama. Banyak yang membezakannya.

Dekat situlah penggunaan otak tahap optimum diperlukan. Takkan kalau gwa cakap tahi tu boleh makan lu orang makan tahi tu seketul seketul? Tak logik. Tak boleh diterima akal. Tak masuk akal!

Dekat sini la kita semua nampak otak lu orang dekat mana. Jenis makan bulat2 ke, jenis tapis dengan penapis ke, jenis taknak terima sebab lu ade idea lagi bagus ke. Semua ni lebih kepada perbahasan. Setuju ke tak setuju kita setel tepi.

Gwa tak boleh cakap semua orang wajib makan seafood hari hari sebab semua orang ade preferences sendiri. Preferences tu bukan gwa tentukan, last last, lu orang yang pilih.

Bak kata Dish, Dia manusia yang pro choice. Once u had a choice, choose!
And when u choose, choose wisely lah.
Jangan jadik bodoh makan bulat bulat.

Eg : Nak makan pakai sudu and garfu boleh.
Tapi, nak makan pakai tangan pun boleh.
Deal with it. Dalam dunia ni ada seribu satu sudut yang tak mungkin kau dapat cover semuanya. Sebab tu tak semua orang sama macam kau. Kau bukan aku. Aku bukan kau.

Penerimaan tu jatuh kepada diri sendiri. Kalau lu taknak terima gwa tak paksa. Gwa pun tak suka kena paksa. Sape yang suka kena paksa? Lembu pun tak suka kena paksa woi.

Let me set it clear.
Kalau dunia ni penuh dengan persetujuan, takkan ada secebis sengketa pun yang akan berlaku.
There's reason above reason and u always had to figure that shit out. Use your brain. Coz your knuckles can't think for ya'.


Its my perspective. What's yours?
hit me on the comment section, below~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~