Wednesday, August 31, 2011

Pegi Mati

Pergi ke kubur untuk doakan orang yang dah mati.
Dengan harapan doa tu sampai ke mana mana tempat yang sepatutnya dia sampai.

Tapi gwa rasa orang yang dah mati tu patutnya doakan orang yang tengah hidup.
Who am i kidding?
Orang orang yang dah mati tu dah tak sengsara dah sebab dah tak payah fikir ape ape pun dalam kubur.
Rest In Peace.

Orang yang masih lagi hidup dekat atas bumi ni hidupnya lagi sengsara. Hari hari membanting tulang cari makanan untuk kenyangkan perut untuk terus hidup. DAN berusaha untuk bagi makan dekat nafsu nafsu yang tak pernah puas dengan apa apa yang mampu disuapkan literally.

Kau cakap dengan yakin n pastinya bahawa orang2 yang dah mati tu sedang diseksa.
Kau dah pernah mati ke wahai orang orang yang masih hidup?


************************************

Kau takut kena describe tapi kau describe orang?
How can that be?
So, adakah statement itu mengunjurkan bahawa orang lain tak boleh describe anda and anda sahaja yang berhak untuk memanipulasikan keadaan itu untuk jadi yang sebaliknya?

Cakap la nak cakap apa, siapa yang mampu jahit mulut kau untuk hentikan kau dari bercakap?
Kalau dia buat defamation, saman sudah.  Kalau kau rasa kau ada duit untuk saman orang lah.
Kos nak saman orang bukan dua tiga ringgit. Makan ribu ribu juga. Mana ada benda yang datang free dalam dunia ni. Kau beranak keluar dari perut pun dah kena bayar. RM500 kalau dekat public hospital and lagi mahal kalau dekat private hospital. 

Lahir lahir je dah kena bayar tol tahu?

Kalau tak puas hati jugak hentak je kepala dia dengan apa apa material yang mampu buat dia sakit and bertaubat dari berkata kata nista. or, bunuh je dia. 
Kalau kau rasa berbaloi untuk letakkan undang undang dunia ni dekat tangan kau.

Undang undang tuhan ke undang undang manusia ke, tukang execute undang undang tu manusia jugak.
Unless tuhan campur tangan and execute 'the act of god' dekat semua manusia.

Ciao

Wednesday, August 24, 2011

Harapan Short Term

Habiskan minggu ni dengan chin up. Walaupun usaha untuk chin up tu perlukan seribu satu struggle. Kepala tengah fakap, keadaan tengah fakap, semua pun turut serta memfakapkan diri.

Fakap kan?

Harap harap hari ni saya tiada desire untuk tembak siapa siapa. Kesian pulak tengok muka muka kesian tu jawab soalan soalan membunuh.

Nanti kena cop pembunuh bersiri pulak.
Ah, biar mood harini yang tentukan. Kalau dia behave, selamat lah kamu dari malapetaka yang bakal menimpa sesiapa sahaja.

Kisah apa saya kamu nak cakap apa. Tipu lah kalau saya tak rasa annoyed. Tapi saya dah listkan first thing first.
Contohnya?

Berbaloi ke marah orang bodoh sebab dia bodoh?

Tak berbaloi pun. Baik buat hal sendiri lepas tu gelak sorang2. Gelak ramai ramai pun boleh. Takde sape pun marah. Kalau kena marah pun buat bodoh sudah. Tak pun marah jela balik. Zehahahaha!

Ciao.

Friday, August 19, 2011

Adam And Eve Fucked Up Edition


U know why life’s a circle?
Let me tell u a story.

And the story goes like this.

Once upon a time, adam and eve was living happily at heaven for I don’t know how long coz it was not important to me the least.

After adam was built, god wants the devil to bow upon the human which the devil think was in lower caste than him, which is fire.  So, devil refuse to bow or something like that to human since they are fire, and they think they are more special than us, the dirt. And so, the devil was banished to the earth because of their stubborn-ness for not following the order from god.

This is the  level I created in my mind since I was too lazy to make more research on this shit. There is

God – no creatures know what he’s made up of.
Angels – made from light
Human – made from the dirt, the soil.
Devil – made from fire
And last but not least,
Animals – I don’t know what they’re made up of. Lol

Before the devil was banished to earth, they sworn to keep on influencing human with their decision making till the day they die. Which eventually told us that in each and every human choice and results, we will always be influenced by the devil. That’s why human can never be a best judge because of the reasons given above.
Starting point is when the devil was banished to earth.

The devil can still afford to influence adam and eve from far using their telephatic ability.
There’s this tree and its stupid fruit that made us all living in this hellhole called the earth.
The devil influenced eve to persuade adam into plucking that stupid fruit from that stupid tree. God have already told them human to get the fuck out from the tree or they’ll be punished, to be banished to earth too.
U know how women can influence everything with their ability to persuade shit and stuff. Adam then pluck the fruit and they ate them together.

I don’t know if this is a fact or another make up story but now men had adam’s apple on our throat and ladies had that beautiful twin boobies on their chest.

Which conjure me to think that eve V 1.0 is uglier than eve V 2.0 since eve version 2.0 had that boobies on their chest and that’s one of their assets. Normal man love boobies. We sure do.

But the fact that we’re all banished to earth is the prove that life is a circle.
There’s no safe place anywhere in the world not even on heaven since that stupid tree was soiled on heaven.


We live, we breath, we did good or bad things, We die. We’ll end up either on heaven or hell. And in hell u stay. Exception to muslim, u’ll be granted a pardon and get the hell out of the hell and stays in heaven.  In heaven you still have the possibilities to be banished because u might someway somehow end up wanting to eat that stupid fruit from that stupid tree.

I do have the urge and curiousity to eat that fruit. Don’t blame me. I’m just a human. A curious one.


Is this the flaw? Is this the loophole? Are there such trees on heaven? And if it is, then, we’ll all prolly end up living on earth for the rest of our life since that’s the circle I see.

Fucked up ey?
Yeah, my mind is currently fucked up, the day I wrote this shit.
Let’s discuss this shit down below. #serbanistas are welcomed.

But please, answer my question, don’t preach me like u’ll surely end up fucking and snogging with all those beautiful angels in heaven.
Ciao.

11.03 P.M 18/8/2011

Sunday, August 7, 2011

Serbanistas Vs Missionary


Thesis statement : Nak Islamkan orang tapi lepastu tak nak bertanggungjawab dengan Muallaf

Point 1 : Memang lah bagus ikut agama kau islamkan orang sana sini. Dapat banyak pahala kan? Tapi lepastu kau tinggal je macam tu. Cuba fikir dalam sikit. Orang yang lahir2 islam pun amalan ke laut inikan pulak orang yang baru convert nak kenal agama baru depa. Kes muallaf convert balik agama lain memang berlaku. Benda ni bukan benda baru. Benda ni sebenarnya tanggungjawab. Tanggungjawab orang yang convert tu. Tugas convert kapir jadik islam bukan usaha sekali lepastu lepas tangan. Benda ni continuous.  Sama la amcam kalau kau dah buntingkan anak dara orang. Bertanggungjawab la sikit. Bukan lepas dah convert orang tu jadi islam dia terus jadik pandai macam ulama ulama yang dah 70 tahun belajar pasal agama. Bayangkan muallaf tu macam bayi baru lahir. kau kena jaga sampai faith dia betul2 kaw2 sampai la dia boleh berdiri atas kaki sendiri. Bukan main lepas tangan macam tu je. responsibility kau kat mana tah. Nama islam tapi responsibility takde. islam la sangat. Nilai nilai murni orang islam tu cuma letak atas kertas je ke? pui

Point 2 : Ramai je muallaf ni orang orang susah. Ni pun kena la ambik berat. Duit zakat yang juta juta tu lu orang sumbat kat mana? Sumbat kat dalam mulut sendiri bagi perut kenyang? Circulate la duit tu tolong orang2 yang wajib ditolong. Ini tak. Masing2 fikir duit zakat tu untuk diri sendiri. Cukup la gaji kau dah banyak, duit zakat pun kau nak kebas sekali buat harta. Ape punya celaka la perangai wey? Gwa lagi #salute sama itu christian missionary yang sumbat semua keperluan manusia yang depa tolong dengan niat depa convert christian. Memang akan ada udang disebalik batu tapi cara depa memang berkesan. Missionaries tu lagi bertanggungjawab. who win? sort them shit out lah.

Satu benda yang gwa kagum sangat dengan orang islam ni, dia punya skop simpati and empathy tu hanya untuk orang yang sama fahaman sahaja. Kalau kau kapir laknat, yahudi laknatullah, cina buddha, keling paria semua tu jangan tolong. Agama tak sama. Tak boleh tolong. Pegi mampos sama depa. Sape la pereka attitude ni pun gwa tak tau. Tolong sesama manusia pun tak dikira pahala jugak ke? Cuba luaskan skop POV tu. Ini sesama islam pun taknak tolong, jangankan agama lain, jangan harap nak tolong. Selfish kalah unta.

Come on.
Pelacur yang bagi anjing haus minum air pon masuk syorga lah. kahkahkah. Ke cerita ni cerita dongeng hikayat pak pandir?

Keep this in mind. Buat baik bukan hanya untuk kroni kroni kau je. Kau buat la baik dengan siapa siapa pun, benda ni pusing2 datang balik kat kau. Hidup ni full circle. Kau jalan la mana mana pun last last kau sampai jugak dekat line yang sama. Its a circle man. a FULL circle. Jangan lupa dengan tanggungjawab.

ciao

Friday, August 5, 2011

Statement Liar


 I am honest most of the time. But honesty is killing me.
        

Thursday, August 4, 2011

Individualism Mismatch



Have u ever heard of the advice that wants you to keep doing something for yourself and u did it but then someone else told you that you are being selfish because you never think of the others?

Slimy words like that makes you go saying "yes, do it for your own self" in front of the mirror and look good and feel good about it.

This is individualism and it should work for everybody since u are on your own no matter what happens since it's "you" is the subject that matters.

I'd love to go around and do everything for myself and be proud of it because i did it for myself. More accurately i am not trying to impress anybody with what i'm doing but its for myself, my own good. To make me proud of myself, that is.

I'd also love to be ignorant and never cares with what other people had in my mind as long as i knew what i am doing and hope it wont bother anyone else in my life. Thats more to life since it is always "you" we've been talking about here. Imply 'stoic' in that box of context.

But all and all, we just can't. I can't. You can't. Because we all live not all alone in this world full of high and low, dark and bright world full of sensitive people who always think its for them and them only.

See, people, everybody, me, you, them, the society is selfish. They consume themselves for themselves. Have all the people in this world ever think of us? By Us i mean your own self. You, individually.

Being caring have its own faulty consequences since not everybody will think twice on why we did something in the first place. That is someway somehow sucks.

But then i found out that we just have to put all of that thing together at the right place at the right time to ensure a good balance of life.

Since thinking only about you and yourself will be considered selfish and thinking aout everybody else is mischievous since we didn't try to put our own self at the first sight. Being caring is too much when you have no idea whats best for you right in the first place.

So, i'll stick on doing whats best for myself 'first' before letting any other stupid or non stupid option kill me in my way on doing whats best for me.

Ciao.



Monday, August 1, 2011

Deliberate


On a random conversation with a friend.

"Yo man. What's up?"

"My dick."

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~