Saturday, March 24, 2012

Bangang Squared

Orang hisap dadah cakap,
"Jangan minum arak, nanti amalan kau tak diterima 40 hari"

Tapi orang yang minum arak cakap
"baik aku minum arak, kalau aku ambik dadah, kantoi dengan polis, naya wey!"

Orang hisap dadah pulak cakap
"Baik hisap dadah wey, kat holy book takde cakap pasal amalan tak diterima pun?"

Orang minum arak cakap
"Baik kau minum arak. Halal pun halal. Polis nak tangkap kau ape sebab? Lain la kalau kau drink n drive. Kat Malaysia jual arak sepah sepah, kira halal la tu. Kalau urine pun lepas"

Tapi orang kuat romen cakap
"Baik kau beromen, bodoh. Sedap pun sedap, layan pun layan, nak risau urine padia?"

Orang hisap dadah dengan orang minum arak cakap serentak
"Kau nak mampos? Kalau kena HIV, AIDS, Syphilis bagai padan muka kau! Mampos kau esok aku call JAKIM serbu rumah kau"

Orang hisap rokok pulak menyampuk
"hisap rokok sudah lahanat. Paling paling kau rosakkan paru paru kau. Untung untung boleh bunuh orang sekeliling kau sekali. Tak payah nak risau urine lah, Jakim lah, amalan tak diterima lah. Menyusahkan kepala hotak je, tahu? Kau pernah tengok orang kena tangkap sebab hisap rokok?"

Penagih, kaki botol, kaki romen dengan perokok tegar pun hisap rokok sama sama. Fikirkan pasal semua persoalan persoalan bangang yang mereka bangkitkan.

P/S : Hati hati hisap rokok kat melaka, silap haribulan kena saman. kahkahkah. Good shit.


5 comments:

RastaMat said...

dah pernah kene saman ke hisap rokok kat melaka?

hahaha..

buang puntung rokok pon hati2 kalau kat melaka..
dah ramai kene saman..

Aimi Juon said...

Kena saman eh. Kenapa aku duduk Melaka tapi ta tahu? Noob betei. Hewhewhew

Hidemichi said...

Hisap rokok suriya lambat mati...

Abang Zam said...

syukur. tak pernah kena saman lagi dengan kerajaan melaka

kahkahkah

kurosagi said...

yup, sama saja~ seks, arak & judi~ sendiri tau limit sendiri sudah~ hahahaha~ *cheers*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

TnC

Every content of this blog may be MY perspectives generally. BTW, i am not trying to pick a fight with any body, just havin some fun for the sake of Laughter.... PLUS, i need your Brain to read this blog. I dont need your brainless head to interpret my perspectives. more? words inside this blog is not suitable in formal occasion, so, take note. There are more fictions than facts in this blog, don't believe the author too much or u'll have headache for the rest of your life... Gyahahahahah~